Bebek düşünüyoruz kafamıza estiğinde beraber oluyoruz

Endop

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
407
623
103
40
Arkadaşlar biz neredeyse iki yıldır korunmuyoruz çocuk istiyoruz. Ama açıkçası bunun için hormon testi yaptırmaktan fazlasını yapmadık. Biliyorum doktora gitmemiz gerek artık. Ama ilişkiye girme sıklığınızı merak ediyorum. Bazı arkadaşlarım gün aşırı beraber oluyor. Bizim araya üç gün beş gün bazen yoğunluktan yedi gün girdiği bile oluyor. Canımız ne zaman isterse o zaman beraber oluyoruz. Hiç ovulasyon testi kullanmadım yumurtlamayı nasıl takip ederim bilmiyorum doktora gitmekten başka. Sizlerin tecrübesine danışmak istedim. Bebek isteyen çiftler sıradan zamanlara göre daha mi sık beraber olur

Ovulasyon testi kullanın testin pik olduğu günü ve sonraki bir iki günü değerlendirmeniz yeterli olur. Genelde adetin 14. Günü yumurtlama olur derler ama bu kişiye göre değişiyor adetten hemen sonra yumurtlayan bile oluyor. Yani denk getirmek biraz zor o yüzden en iyisi ovukasyon testi.

Onu da araştırmıştım zamanında ama testlerin güvenilir olmadığı söyleniyor diye ilgilenmemistim

Labquik marka kullanıyorum ben 2 kerede hamile kaldım güvenilir bir marka başka güvenilir markalarda var araştırabilirsiniz.
A öyle mi çalışıyor yani bu yöntem. Hemen sipariş vereyim bu markadan. Bu ayda böyle deneyeyim. Sağolun ya

Yumurta takibini regl uygulamasından yaptım ben. Çok şükür ilk denemede oldu. Yumurta takibi önemli.

Valla bende bu ay reglden sonra 2 günde bir ilişkiye girdim ama sonuç malesef regl oldum Gercekten herseyın zamanı var diye dusunuyorum cokta kafaya takmamak lazım

Biz de kafamıza estiği gibi yapıyorduk, doktor adet bittikten sonea günaşırı yapın dedi. Eşim işten gelince yorgun olduğu için 1 günden sonra 2 gün ara verip diğer gün yaptık. 48 ya da çok sağlıklı sperm ise 72 saate kadar canlı kalabildiği için ona güvendim. Bu ay regl olmazsam tutmuş demektir olmazsa zamanı değil deyip devam edeceğim ve ovülasyon testi alacağım.

Merhaba arkadaşlar ikinci gebelik için korunmayı bıraktık ama ilk gebeliğimde hiç yumurtlama dönemi falan takip etmemiştim bu 48-72 saat canlı ve daha sağlıklı sperm konusu nedir aydınlatabilirmisiniz kızım 9 yaşında ama ben sudan çıkmış balık gibiyim hiç birşey bilmiyormuş yada bildiklerim yanlışmış hissiyatına kapılıyorum birde bu dönemde folik asit kullanıyormusunuz?

Onu da araştırmıştım zamanında ama testlerin güvenilir olmadığı söyleniyor diye ilgilenmemistim
Adetiniz bitikten 1-2 gün sonra gün aşırı ilişki 15 gün boyunca valla ben ovülasyon testine uğraşamam diye bulaşmadım . Bunu sık yaparsanız denk gelir sağlık sorunu yoksa

uzun sure ovu takibi yapip biraktik, reglden hemen sonra baslayip 21. Gune kadar gun asiri yani iki gunde bir yaptik.

Eger sperm sorunu varsa 3 -2 günde bir de olur.

Hamileliklerin %28 i yumurta catlamadan onceki birlikteliklerden oluyormus yani ovu takibi yaparsaniz da iki kirmizi cizgi olana kadar beklemeyin onceki gunleri de degerlendirin

Valla bende bu ay reglden sonra 2 günde bir ilişkiye girdim ama sonuç malesef regl oldum Gercekten herseyın zamanı var diye dusunuyorum cokta kafaya takmamak lazım

Adetiniz bitikten 1-2 gün sonra gün aşırı ilişki 15 gün boyunca valla ben ovülasyon testine uğraşamam diye bulaşmadım . Bunu sık yaparsanız denk gelir sağlık sorunu yoksa

Ben şok iki günde bir ilişkiye can mı dayanır demek bu işler böyle yürüyor aslında. Ben de bugün sıcak bugün soğuk bugün geç oldu diye diye istediğin tarihe attım ilişkiye girmeyi. Tabi ki yumurtlamadan haberim var ama ben 1.5 yılda illa ki denk gelirdi demek ki olmuyor kafasindaydim. Gerçi hala biraz öyleyim ama. Dur ben ovulasyon testini deneyim bif ay. İkinci ay gün asiriyi deneyeyim

Biz de öyle düşündük hiç korunmadığımız sürede ha bu ay ha diğer ay derken baktık olmadı. Doktora gittim tedavi sürecim oldu ama dediğim gibi doktor günaşırı önerdi ki ben 2 gün boşluk bırakmama rağmen eşim artık bırak peşimi ne istiyorsun benden diye kaçmaya başladı. Cidden sürekli yapmak yorucu oluyor, hele de buna odaklanınca görev gibi.. İlk olarak ben dd ovülasyon testini öneririm ben tersini yaptım da bakalım ne olur. Her şey gönlünüzce olur umarım.

Günaydın. Evladınızı Allah bağışlasın sağlıklı güzel bir ömrü olsun inşallah.
Şöyle ki internette araştırırsanız ya da doktora danışırsanız elbette daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz ama ben bildiklerimden bahsedeyim. Sperm hücreleri sağlıklı ise korunmasız cinsel birliktelik sonrasında 48 saate kadar kadının rahminde canlı kalabiliyor. Çok çok sağlıklı ise bu süre 72 saate çıkıyor. Yumurtlama dönemi de kadının yumurtasının olgunlaşıp 12-24 saat içinde çatlaması anlamına geliyor. Çatladığı zaman içerde canlı ve sağlıklı sperm varsa (ya da o sırada ilişki olursa) dölleniyor ve gebelik oluşuyor. Tabii ki anne rahminin de sağlıklı olması gerekiyor tutunup gelişebilmesi için. Spermin içerde 48 saat canlı kalması bu yüzden önemli yumurtlama gününden 1 gün önce ilişki olduysa içerde sperm bulunur ve yumurta çatlayınca şartlar uygunsa döllenir. Ve evet ben folik asit kullanıyorum, bebeğe rahmi hazırlamak ve gelişiminde faydalı olması için.
Ve yumurtlama dönemi nasıl bilinir derseniz, vajinal akıntı, kasıklarda ağrı gibi belirtiler adet düzenli ise iki adet arasının ortasına denk gelir ama herkeste aynı olmayabilir. Doktor kontrolünde dd ultrason ile muayenede belli olur ve doktor şu şu günler ilişki önerir. Ya da kaset şeklinde gebelik testi gibi ovülasyon yani yumurtlama testleri ile de olur. Umarım açıklayabilmişimdir uzun oldu biraz.

Denk gelebilirdi aslında ama gerekli testleri de yaptırmanızı öneririm bi doktora gidip .

Ateş ölçme yöntemi daha kolay ve bedava. Ovulasyon stres oluşturuyor. Bu yöntemi araştırın.

2 günde 1 ilişkinin nesi anormal? 7 gün arayla girilen ilişkilerde nasil denk gelecek? Eşinizin spermlerinde bir sorun var mı?

2 günde 1 ilişkinin nesi anormal? 7 gün arayla girilen ilişkilerde nasil denk gelecek? Eşinizin spermlerinde bir sorun var mı?
Ay ciddili soruyorsunuz ya ben gerçekten şaşırıyorum arkadaşım bana ilk dediginde yok artık tadında yaşıyordum okudukça baktıkça bebek isteyenlerin böyle sıklikla ilişkiye girdiğini gördüm. Ay ne kör cahil birşey olmuşum bu konuda. Bu ay ben hsg cektirecegim. Eşim spermyogram vermişti normal cikmisti sonuçlar. Bir ay ovulasyon testi bir ayda gün aşırı ilişki deneyeceğiz. Demek böyle olması gerekiyor. Yine olmazsa aşılama yumurtlama takibi falan en olmadı tup bebeğe gideriz artık. Ben hala şok

Demek ki karı koca seyrek ilişki sizin için normal. Birinizden biriniz rahatsızlık duymadıysanız sorun yok. Ama bebek için bu seyreklikte yumurtlamayi kaçırırsınız.

1 ay sık ilişkide hamile kalmazsaniz kimse size aşılama yapmaz. Bu tarz tedaviler için ilerleyen yaş yoksa genellikle 1 sene sık ilişkiye girin derler. Bazı hekimler de 6 ay diyor. Sizin hekiminize bağlı bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…