bebek eşyaları problem oldu

Epey yardımcı olmuşlar aslında. Mobilyalar, gelinlik, damatlık...

torununu sevmediğini eşya almamasına bağladınız yani.. sizde bu hırs, k.validenizde de o para varken çok konu açarsınız siz buraya..

Nedense kayınvalidenin bu gereksiz ısrarı bana da sizin gibi düşündürdü.

Hadi torunu var mi, eline mi verdiniz de sevmedi? Yemeyin bizi Allah askina. IStiyorsunuz ki kadin ciksin eli kolu dolu gelsin size hediyelerle, esyalarla. Ancak o zaman sevecekmis torununu. Sizin anneniz ne kadar seviyor torununu? Ne kadar harcama yapti? Isinize gelmeyince hemen torun sevmiyor diye yapistiriyorsunuz lafi. O bebek onun caninin cani. Tabii ki sevecek. Ama size parayla birseyler ispat etmek zorunda degil.

Beklemiyoruz beklemiyoruz diyorsunuz da, kadinin jiplerine kadar saymissiniz. Bal gibi de ondan bekliyorsunuz. Almayinca "torun sevmiyor". Beklentisi olmayan insan bu kadar kinlenmez zaten. Madem oyle, siz once kendi cocugunuzu sevin de baskasindan beklemeden, kendiniz yapin yapacaginizi. Hayret birsey.

Son düzenleme:
yahu asıl siz sanki çok işiniz gücünüz var da sanki burda benim hamilelik dönemimi sonrasında çalışıp çalışmayacağımı düğünde kim napmışı napmamışı kim ne kadar ödemişi falan tartışıyorsunuz. farkında mısınız bilmem ama saatler geçti. konu konunun dışına öyle bi çıktı ki. benim için son derece zaman kaybı. gaza geldim yazdım bana da hayret bişey. size ne yahu! istediğim vakit evlenirim istediğim vakit çocuk yaparım. ister çalışırım ister çalışmam. benim hayatım benim kurallarım. kendi bilinçaltınızdaki pislikleri çıkarıp çıkarıp burda benim üstümden terapi yapıyorsunuz.

size ne yahu. ben öyle değil dedikçe öyle öyle diye devam ettiriyosunuz bi de. ben madde üzerinden konuşmamaya çalıştıkça madde üzerinden konuyu sürdürüyorsunuz. daha da cevap vermeyeceğim. bu süre içinde siz de adam akıllı bişeyler bulup okuduğunuzu anlama yetinizi geliştirirsiniz. aksi halde de polemiğe girişme işleminizi benim üzerimden yapmayın.

isteyen 40 yaşında evlensin isteyen 30. isteyen 60 yaşında doğursun bana ne. benim felsefem bu değil arkadaşım.

eşya almadığı için sevmiyor diye bir cümle yazmadım ben bunu siz uydurdunuz. bebek geliyor diye vah tüh diye ağlanıp sızlanıyor diyorum benim yanımda yapıyor bunu diyorum hemen hemen çoğu mesajımda da yazdım bunu. ne maddeci insanlar çıktınız siz.

torununu sevmediğini eşya almamasına bağladınız yani.. sizde bu hırs, k.validenizde de o para varken çok konu açarsınız siz buraya..

Evet bende o kv'deyi duymak isterim aslinda. Daha öncede yazmistim aslinda, o kv'denin davranislari konu sahibine bagli.
Yani düsünsene, senin maddi durumun iyi ve karsinda bu bilinçte olan bir gelinin var ve durmadan beklenti içinde oluyor.

Ben olsam yemin ile canim sikilip hiiiç birsey almazdim. Hatta bende "madem örf adet, annen alsin bebek esyalari" derdim.
Hayatta en sevmedigim seylerden birisi, birileri beni baze seylere zorlamalaridir. Ben öyle bir olayda daima bocalarim ve hiç birsey yapmam.
Sanirim kv'de öyle.

Yani gerçekten esya almak ile, torun sevdayi bagdaslastiriyor ya. Gerçekten çok ilginç. Ben o kv'de olsam sirf hirstan 2inci jip alirdim

Son düzenleme:

işiniz gücünüz para pul.

işiniz gücünüz para pul.

Cok komiksiniz valla.
Konunun basindan beri kayinvalidenin zenginliginden, kendi ihtiyaclarinizdan, kendi zor durumunuzdan bahsedip durmussunuz. Sonunda kayinvalide birsey almadiysa torun sevgisizliginden diye yaftayi da yapistirmissiniz. Biz aynayi size tutunca da "aaa ne kadar paragozsunuz, hersey para miii" moduna gectiniz. Kendi kendinizle celisiyorsunuz, haberiniz yok. O zaman insanlari rahat birakin, kendi yaginizda kavrulun.

Hayattaki isteklerinizi de her akli basinda insan gibi kendi tirnaklarinizla elde edin. Milletin sirtina binerek degil. Amma hazircisiniz. Kimin isi para pul, belli yani.

işiniz gücünüz para pul.

Asil sizin gücünüz para pul. Siz sevmediginiz insandan maddi beklentiye giriyorsunuz. Ve bahane olarakta "torununa birsey almiyor, bu nasil sevgi" diyosunuz.

Burada herkez ayni seyi diyor ve ne hikmetse hepimiz yalnisiz, hepimiz paraciyiz. Insan bir düsünür, madem bu kadar üye ayni seyi söylüyor, acaba sorun bendemi? diye.

yahu mevzu çocuğuma kim beşik alacak mevzusu değil dedim ya! niye o kısmı okumuyosun arkadaşım! ilgini çeken kısımları okuyosun. lütfen acil bi şekilde torun sevgisizliğini hiç bişey almadığından çıkardığımı temellendir acilen! benim yanımda bebek hakkında söylenmesinden çıkardığımı sana bir kaç mesajımda gösterebilirim. kimin sırtına bindik kimden medet umduk? siz benim yerimde olsaydınız umcaktınız demekki herkesi kendiniz gibi sanmayın.
ben öyle bişey demedim. ben benim çocuğuma eşya alsın almıyo pis kv yazmadım. ama siz bunu böyle algıladınız neden acaba? işiniz gücünüz para olduğu için olmasın?

sizlerle didişmekten beni anlayan üyelere teşekkür mesajı bile yazamadım. torununa birşey almıyor bu nasıl sevgi dediğimi temellendirin acilen! ya da uydurduğunuzu kabul edin.
ben sevgisizliğini yanımda sürekli söylenmesinden çıkardım. bunu pek çok mesajımda yazdım. o maddeci beynin bunu torununa bişey almıyor o zaman sevmiyor gibi anlamış!

İyiymiş ya,erkek tarafı yapacak mecburlar..Ama benim annemin durumu yok yapamaz..
Kayınvalideniz yerden göğe kadar haklı..
Adettendir,kız annesi yapar bebek çeyizini.

Hatta baska mesajinizida görmüstum, onu sonradan kopyalayabilirim isterseniz. Orda siz "kv'deler dogumda altin bilezik aliyormus, ben bunun için nasil savunma teknigi yaratabilirim" demisiniz. Sonrada maddici olmadiginizi, örf, adet düsünmediginizi iddia ediyorsunuz. Hayret aslinda.

İyiymiş ya,erkek tarafı yapacak mecburlar..Ama benim annemin durumu yok yapamaz..
Kayınvalideniz yerden göğe kadar haklı..
Adettendir,kız annesi yapar bebek çeyizini.

"erkek tarafı yapacak mecbur" diyen kişi sizsiniz ben hiçbir mesajımda bunu yazmadım. evlenirken iki tarafta yardımcı olmalıdır yazdım. bebek olduktan sonra kimse karışmaz bence. ama adet diyolar nedir ne değildir diye fikir almak için yazdım buraya. öyle bir adet var mı? olabilir benim haberim yoktur belki. ben zaten adet bilmem. yine doğumda kv geline bilezik takarmış altın takarmış buna da ate diyorlar. var mı aslı astarı diye yazdım buraya.

O zaman öğrendiniz,var böyle bir adet.
Benimde annem aldı oğlumun odasından iççamaşırına kadar herşeyini biz istemediğimiz halde.
Kayınvalidemde bilezik falan takmadı bana, ama peşine düşmedim.

aslında k.validenin neden kızdığını anladım... evlenmeden önce oldu dimi bebişin... k.validende kabullenememiş bu durumu. ama ona rağmen evinizi düzmüşler... bence çok fazla umursamayın....

ah ah sadece maddeyle ilgili olan kısımlara odaklanarak para ile ilgili kısımları büyük yazmışsınız. işte sizin beyniniz onlara odaklanıyor onları okuyor öyleymiş gibi algılayıp sizden o şekilde çıktılar alıyor.
bakın o kalın yazdığınız cümlelerin başında sonunda ne diyor
bizim ondan beklentimiz yok, ama insanda bi torun sevgisi olur bi hevesi olur. en güzellerini en iyilerini ona bahşetmek ister. bizim kv hergün yandık öldük bittik mahvolduk tüh tüh tüh sen de çalışamazsın artık çocuk herşeye engel olur işte vız vız vız vızıldayıp duruyor. ben sonuçta hamileliğimin büyük bir kısmını geride bıraktım insan doğuma yaklaştıkça bi güzel söz duymak ister cesaretlendirecek üç beş söz duymak ister. bu benim ilk bebeğim hevesim bu kadar da kırılır mı ya? saçma sapan kv kıskançlığına maruz kalıyorum. kadın mahvoluyor bebek geliyor diye. hayatı kaydı. sorun çocuğuma kim eşya alıcak? çocuğum çıplak mı kalacak? yatacak yeri olmayacak mı? mevzusu değil arkadaşlar. iyi kötü olucak bişeyleri. benim problemim bu denli isteksiz bebeğimi masraf olarak nitelendiren ve bunu yaparken bi eli balda bi eli yağda olan kv.
moral bozan keyif kaçıran konuların vurgulana vurgulana yanımda konuşulması. ben böyle bir şeyin dile getirilmesinden bile rahatsızlık duydum yani. 10000 tane oda dizse kv ye dokunmayacakken, üç beş kuruş için yaygara koparması. ben burda durumun vehametini yazıyorum.
o denli istemiyor yani çocuğumu diyorum.

Başka açıdan bakacak olursak kayınvaliden diyo ki ben zamanında üstüme düşeni yaptım şimdi de kız tarafı üstüne düşeni yapsın. Hani o dönem adetlere bağlı kalındıysa haliyle şuanda da oğlum sen neden yapıyosun kız tarafı yapar bırak yapsınlar diyodur. Bebek sizin ama düğün de sizindi eşyalar da sizindi bunları erkek tarafı yaptıysa şuan diretmesi normal kadının. Haksızlık olarak görüyodur.

Ayrıca burada milletle didişeceğine kendi yazdıklarını bi'defa yüksek sesle okumalısın konu sahibi. Beklentim yok dediğin babaannenin tüm maddi durumuyla kendi borçlarını, ailenin durumunu sıraladın buraya ne anlamamızı bekliyodun?

Kayınvaliden gelse neler anlatırdı kim bilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…