- 19 Nisan 2014
- 4.547
- 13.456
- 498
çoğu eşyayı benim eşim evlenmeden önce almıştı yatak dolap tv ses sistemi ufak tefek ev gereçleri vs. kv mobilyaları aldı. benim ailem para yardımında bulundu ekstra takı taktı. biz takıları bankaya attık para ile beyaz eşya aldık düğün salonunu ödedik. kv gelinlik damatlık aldı. perdeyi ufak tefekleri evlendikten sonra aldık.
bari adet diye yaptıraydım onları içim acımazdı. onlar yabancı adet bilmiyorlar. biz bu evlilik işini yapalım yeterki dedik. adettir o bunu yapsın bu şunu yapsın demedik.
düğün salonunu da erkek tarafı ödüyor ona kalırsa, damatlığı kız tarafı almadı ama salonu kız tarafı ödedi. yahu biz adet bilmeyen insanlar olarak evlendik. onun sıkıştırmasının sebebi torun sevgisizliği. onu da tanımadan beni de tanımadan yazıp çiziyosunuz kafanıza göre.
Yani aileniz esya almamis. Maddi yardim ve taki takmis. Damatligi da kiz tarafi almiyor muydu adetlerimize gore?
Sizi rencide etmek icin sorup soylemiyorum bunlari. Kim ne alirsa alsin. Ben zaten ailelerin ev duzmesine karsiyim. Bence evlenecek cift almali herseyini. Benim gelmek istedigim nokta su. Kayinvalideniz ve hatta esiniz sizin eviniz adina bu zamana kadar zaten bircok harcama yapmis. Anlasilan kayinvalide illallah etmis. Daha hala bir ton borcumuz var, kv zengin demeniz daha da sinir bozucu, o kadin acisindan. Eminim onun size bu kadar sormasi, sikmasi da kendinin sinirini cikarmak icindir. Bana gelince bir ton sey, ama sira onlara gelince de yapsinlar da gorelim adetse diye bilerek sIkIstiriyor. Ona sorsak kimbilir neler anlatir. Ben tahmin edebiliyorum yani.
düğün salonunu da erkek tarafı ödüyor ona kalırsa, damatlığı kız tarafı almadı ama salonu kız tarafı ödedi. yahu biz adet bilmeyen insanlar olarak evlendik. onun sıkıştırmasının sebebi torun sevgisizliği. onu da tanımadan beni de tanımadan yazıp çiziyosunuz kafanıza göre.
torununu sevmediğini eşya almamasına bağladınız yani.. sizde bu hırs, k.validenizde de o para varken çok konu açarsınız siz buraya..
Evet bende o kv'deyi duymak isterim aslinda. Daha öncede yazmistim aslinda, o kv'denin davranislari konu sahibine bagli.
Yani düsünsene, senin maddi durumun iyi ve karsinda bu bilinçte olan bir gelinin var ve durmadan beklenti içinde oluyor.
Ben olsam yemin ile canim sikilip hiiiç birsey almazdim. Hatta bende "madem örf adet, annen alsin bebek esyalari" derdim.
Hayatta en sevmedigim seylerden birisi, birileri beni baze seylere zorlamalaridir. Ben öyle bir olayda daima bocalarim ve hiç birsey yapmam.
Sanirim kv'de öyle.
Yani gerçekten esya almak ile, torun sevdayi bagdaslastiriyor ya. Gerçekten çok ilginç. Ben o kv'de olsam sirf hirstan 2inci jip alirdim
işiniz gücünüz para pul.
işiniz gücünüz para pul.
Cok komiksiniz valla.
Konunun basindan beri kayinvalidenin zenginliginden, kendi ihtiyaclarinizdan, kendi zor durumunuzdan bahsedip durmussunuz. Sonunda kayinvalide birsey almadiysa torun sevgisizliginden diye yaftayi da yapistirmissiniz. Biz aynayi size tutunca da "aaa ne kadar paragozsunuz, hersey para miii" moduna gectiniz.Kendi kendinizle celisiyorsunuz, haberiniz yok. O zaman insanlari rahat birakin, kendi yaginizda kavrulun.
Hayattaki isteklerinizi de her akli basinda insan gibi kendi tirnaklarinizla elde edin. Milletin sirtina binerek degil. Amma hazircisiniz. Kimin isi para pul, belli yani.
Asil sizin gücünüz para pul. Siz sevmediginiz insandan maddi beklentiye giriyorsunuz. Ve bahane olarakta "torununa birsey almiyor, bu nasil sevgi" diyosunuz.
Burada herkez ayni seyi diyor ve ne hikmetse hepimiz yalnisiz, hepimiz paraciyiz. Insan bir düsünür, madem bu kadar üye ayni seyi söylüyor, acaba sorun bendemi? diye.
annemin durumu kötü tek başına kirada, bizim de bi ton masrafımız var, kv durumu über süper. ben 3 ailenin potansiyelini bildirmek için yazıyorum bunu. şartlar böyle, 3 ailenin pozisyonu bu şekilde diyorum özetlemek gerekirse kötü, orta, feci iyi. durum böyle iken benim annem kalkıp "benim durumum kötü ben hiç bişey almıcam" demezken, biz kendi bütçemize uygun internette araştırma yaparken, kvye ne olur da o bunu alsın bu şunu yapsın eyvahlar olsun deme cürreti gösteriyor? ona ne? biz ondan ekmek istemedik aş istemedik şunu al demedik bunu al demedik ima bile etmedik. saçma sapan savup savururken masraf olmuyor da benim bebeğim masraf oluyor. bunu benim yanımda bu şekilde ortaya çıkarıp vurgulamak nedir!
bizim ondan beklentimiz yok, ama insanda bi torun sevgisi olur bi hevesi olur. en güzellerini en iyilerini ona bahşetmek ister. bizim kv hergün yandık öldük bittik mahvolduk tüh tüh tüh sen de çalışamazsın artık çocuk herşeye engel olur işte vız vız vız vızıldayıp duruyor. ben sonuçta hamileliğimin büyük bir kısmını geride bıraktım insan doğuma yaklaştıkça bi güzel söz duymak ister cesaretlendirecek üç beş söz duymak ister. bu benim ilk bebeğim hevesim bu kadar da kırılır mı ya? saçma sapan kv kıskançlığına maruz kalıyorum. kadın mahvoluyor bebek geliyor diye. hayatı kaydı.
ayrıca size ne insanlar küfür de yazar şiir de yazar size mi sorcak? alt tarafı informal bir platform burası. sansürlemiş yazmış. sanki küfrün bi işlevi bi fonksiyonu yok. her dil içinde küfür barındırır ve ilettiği çok güçlü bir ifade ve bir mesaj vardır. iletişimin bir parçasıdır. kabul etseniz de etmesenizde hayatımızda küfür diye bi gerçek var ve işlevsel olduğu için her dilde varoldu, var ve varolacaktır.
allah allah çok ilginç ben anlatamadım heralde. bu şekilde gelen on bininci yorum oldu. kusura bakmayın sizi alıntılıyarak yazıyorum ama, yazıcam artık yani. biz alıcaz zaten. ben de bunu istiyorum eşim de bunu istiyor. kv diyor ki adetmiş annesi alsın sen niye alıyorsun diye eşime çıkışıyor. sonuç şu, biz beğendik karar verdik odasıyla ilgili ufak problemleri hallettikten sonra alıcaz dizicez bir bir ama bu sorunu çözmüyor. sorun çocuğuma kim eşya alıcak? çocuğum çıplak mı kalacak? yatacak yeri olmayacak mı? mevzusu değil arkadaşlar. iyi kötü olucak bişeyleri. benim problemim bu denli isteksiz bebeğimi masraf olarak nitelendiren ve bunu yaparken bi eli balda bi eli yağda olan kv.
moral bozan keyif kaçıran konuların vurgulana vurgulana yanımda konuşulması. ben böyle bir şeyin dile getirilmesinden bile rahatsızlık duydum yani. 10000 tane oda dizse kv ye dokunmayacakken, üç beş kuruş için yaygara koparması. ben burda durumun vehametini yazıyorum.
o denli istemiyor yani çocuğumu diyorum.
sanki o çocuk bi tek benim. eşime sen niye alıyosun diye soruyor. kız tarafı alır diyor. (kız tarafımı kaldı yahu) he, içinden gelse bi torun sevgisi sahibi bi insan olsa okey.
İyiymiş ya,erkek tarafı yapacak mecburlar..Ama benim annemin durumu yok yapamaz..
Kayınvalideniz yerden göğe kadar haklı..
Adettendir,kız annesi yapar bebek çeyizini.
"erkek tarafı yapacak mecbur" diyen kişi sizsiniz ben hiçbir mesajımda bunu yazmadım. evlenirken iki tarafta yardımcı olmalıdır yazdım. bebek olduktan sonra kimse karışmaz bence. ama adet diyolar nedir ne değildir diye fikir almak için yazdım buraya. öyle bir adet var mı? olabilir benim haberim yoktur belki. ben zaten adet bilmem. yine doğumda kv geline bilezik takarmış altın takarmış buna da ate diyorlar. var mı aslı astarı diye yazdım buraya.
Hatta baska mesajinizida görmüstum, onu sonradan kopyalayabilirim isterseniz. Orda siz "kv'deler dogumda altin bilezik aliyormus, ben bunun için nasil savunma teknigi yaratabilirim" demisiniz. Sonrada maddici olmadiginizi, örf, adet düsünmediginizi iddia ediyorsunuz. Hayret aslinda.
allah allah çok ilginç ben anlatamadım heralde. bu şekilde gelen on bininci yorum oldu. kusura bakmayın sizi alıntılıyarak yazıyorum ama, yazıcam artık yani. biz alıcaz zaten. ben de bunu istiyorum eşim de bunu istiyor. kv diyor ki adetmiş annesi alsın sen niye alıyorsun diye eşime çıkışıyor. sonuç şu, biz beğendik karar verdik odasıyla ilgili ufak problemleri hallettikten sonra alıcaz dizicez bir bir ama bu sorunu çözmüyor. sorun çocuğuma kim eşya alıcak? çocuğum çıplak mı kalacak? yatacak yeri olmayacak mı? mevzusu değil arkadaşlar. iyi kötü olucak bişeyleri. benim problemim bu denli isteksiz bebeğimi masraf olarak nitelendiren ve bunu yaparken bi eli balda bi eli yağda olan kv.
moral bozan keyif kaçıran konuların vurgulana vurgulana yanımda konuşulması. ben böyle bir şeyin dile getirilmesinden bile rahatsızlık duydum yani. 10000 tane oda dizse kv ye dokunmayacakken, üç beş kuruş için yaygara koparması. ben burda durumun vehametini yazıyorum.
o denli istemiyor yani çocuğumu diyorum.
sanki o çocuk bi tek benim. eşime sen niye alıyosun diye soruyor. kız tarafı alır diyor. (kız tarafımı kaldı yahu) he, içinden gelse bi torun sevgisi sahibi bi insan olsa okey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?