ah ah sadece maddeyle ilgili olan kısımlara odaklanarak para ile ilgili kısımları büyük yazmışsınız. işte sizin beyniniz onlara odaklanıyor onları okuyor öyleymiş gibi algılayıp sizden o şekilde çıktılar alıyor.
bakın o kalın yazdığınız cümlelerin başında sonunda ne diyor
bizim ondan beklentimiz yok, ama insanda bi torun sevgisi olur bi hevesi olur. en güzellerini en iyilerini ona bahşetmek ister. bizim kv hergün yandık öldük bittik mahvolduk tüh tüh tüh sen de çalışamazsın artık çocuk herşeye engel olur işte vız vız vız vızıldayıp duruyor. ben sonuçta hamileliğimin büyük bir kısmını geride bıraktım insan doğuma yaklaştıkça bi güzel söz duymak ister cesaretlendirecek üç beş söz duymak ister. bu benim ilk bebeğim hevesim bu kadar da kırılır mı ya? saçma sapan kv kıskançlığına maruz kalıyorum. kadın mahvoluyor bebek geliyor diye. hayatı kaydı. sorun çocuğuma kim eşya alıcak? çocuğum çıplak mı kalacak? yatacak yeri olmayacak mı? mevzusu değil arkadaşlar. iyi kötü olucak bişeyleri. benim problemim bu denli isteksiz bebeğimi masraf olarak nitelendiren ve bunu yaparken bi eli balda bi eli yağda olan kv.
moral bozan keyif kaçıran konuların vurgulana vurgulana yanımda konuşulması. ben böyle bir şeyin dile getirilmesinden bile rahatsızlık duydum yani. 10000 tane oda dizse kv ye dokunmayacakken, üç beş kuruş için yaygara koparması. ben burda durumun vehametini yazıyorum.
o denli istemiyor yani çocuğumu diyorum.
ah ah sadece maddeyle ilgili olan kısımlara odaklanarak para ile ilgili kısımları büyük yazmışsınız. işte sizin beyniniz onlara odaklanıyor onları okuyor öyleymiş gibi algılayıp sizden o şekilde çıktılar alıyor.
bakın o kalın yazdığınız cümlelerin başında sonunda ne diyor
bizim ondan beklentimiz yok, ama insanda bi torun sevgisi olur bi hevesi olur. en güzellerini en iyilerini ona bahşetmek ister. bizim kv hergün yandık öldük bittik mahvolduk tüh tüh tüh sen de çalışamazsın artık çocuk herşeye engel olur işte vız vız vız vızıldayıp duruyor. ben sonuçta hamileliğimin büyük bir kısmını geride bıraktım insan doğuma yaklaştıkça bi güzel söz duymak ister cesaretlendirecek üç beş söz duymak ister. bu benim ilk bebeğim hevesim bu kadar da kırılır mı ya? saçma sapan kv kıskançlığına maruz kalıyorum. kadın mahvoluyor bebek geliyor diye. hayatı kaydı. sorun çocuğuma kim eşya alıcak? çocuğum çıplak mı kalacak? yatacak yeri olmayacak mı? mevzusu değil arkadaşlar. iyi kötü olucak bişeyleri. benim problemim bu denli isteksiz bebeğimi masraf olarak nitelendiren ve bunu yaparken bi eli balda bi eli yağda olan kv.
moral bozan keyif kaçıran konuların vurgulana vurgulana yanımda konuşulması. ben böyle bir şeyin dile getirilmesinden bile rahatsızlık duydum yani. 10000 tane oda dizse kv ye dokunmayacakken, üç beş kuruş için yaygara koparması. ben burda durumun vehametini yazıyorum.
o denli istemiyor yani çocuğumu diyorum.
Evet ya, maddeci olmadiginizdan dolayi buralarda "acaba dogumda altin bilezik takiliyormu" ki onuda kv'de sökmek istiyorsunuz.
Baska bir üyenin dedigi gibi, bebek evlenmeden önce olmus. Ona ragmen kadin yine iyi karsilayip gelinligini, mobilyani felan almis. Sonrada burda hiç yüz kizarmadan örften adetten konusuyorsunuz.
Ha, evlenmeden önce cinsel iliski yasamak, hamile kalmak suç degil, yüz kizartici degil fakat bundan sonra birde üstelik örfleri, adetleri düsünmek, kv'denin parasina göz dikmek,.. bunlar yüz kizartici seyler evet. O kadin gerçekten "adetçi" olsaydi sana hiç birsey yapmak zorunda bile kalmazdi, seni kabul etmek zorunda bile kalmazdi. Yani adet, adet diye tuturma, gördügün gibi o laflar sana geri gelebilir
eşya almadığı için sevmiyor diye bir cümle yazmadım ben bunu siz uydurdunuz. bebek geliyor diye vah tüh diye ağlanıp sızlanıyor diyorum benim yanımda yapıyor bunu diyorum hemen hemen çoğu mesajımda da yazdım bunu. ne maddeci insanlar çıktınız siz.
yahu asıl siz sanki çok işiniz gücünüz var da sanki burda benim hamilelik dönemimi sonrasında çalışıp çalışmayacağımı düğünde kim napmışı napmamışı kim ne kadar ödemişi falan tartışıyorsunuz. farkında mısınız bilmem ama saatler geçti. konu konunun dışına öyle bi çıktı ki. benim için son derece zaman kaybı. gaza geldim yazdım bana da hayret bişey. size ne yahu! istediğim vakit evlenirim istediğim vakit çocuk yaparım. ister çalışırım ister çalışmam. benim hayatım benim kurallarım. kendi bilinçaltınızdaki pislikleri çıkarıp çıkarıp burda benim üstümden terapi yapıyorsunuz.
İnsanların işlerine gelmeyen durumlarda "adet budur" zırvalarının hastasıyım.
Yerinizde olsam adetler uydururdum.
Ciddiyim yapardım bunu.
Uydur mesela:
"Bizim orada anneye bohça yapılır, üç kat elbise alınır , 5 tane burma takılır vs vs" salla gitsin.
Para varken kirada kadından beklentisi varsa senin olmayan adet yaptırımlarını da o karşılasın bakalım.
2009 yılında yine bebeğin olmuş, onu kaybetmişsin Allah rahmet eylesin.
ailesi istemeye istemeye evlenmeden önce yine hamile kalmışsın. ama bu sefer ikna edip evlenmişsiniz. bırakta vıdı vıdı yapsın. bebeğini maddiyat gibi görsün. ki herşeyinizi yapmışlar... bebeğiniz için birşey yapmasın söyleniversin...
bunları açıkça yazamamıştım. belki anlar konu sahibi... bu gibi durumlarda genelde kız kaçıp erkeğin annesinde kalıyor. ama evini bile düzmüşler. k.validesini anlıyorum ben... bunlarda ileri zamanla düzelir...
Evet ya, maddeci olmadiginizdan dolayi buralarda "acaba dogumda altin bilezik takiliyormu" ki onuda kv'de sökmek istiyorsunuz.
Baska bir üyenin dedigi gibi, bebek evlenmeden önce olmus. Ona ragmen kadin yine iyi karsilayip gelinligini, mobilyani felan almis. Sonrada burda hiç yüz kizarmadan örften adetten konusuyorsunuz.
Ha, evlenmeden önce cinsel iliski yasamak, hamile kalmak suç degil, yüz kizartici degil fakat bundan sonra birde üstelik örfleri, adetleri düsünmek, kv'denin parasina göz dikmek,.. bunlar yüz kizartici seyler evet. O kadin gerçekten "adetçi" olsaydi sana hiç birsey yapmak zorunda bile kalmazdi, seni kabul etmek zorunda bile kalmazdi. Yani adet, adet diye tuturma, gördügün gibi o laflar sana geri gelebilir
2009 yılında yine bebeğin olmuş, onu kaybetmişsin Allah rahmet eylesin.
ailesi istemeye istemeye evlenmeden önce yine hamile kalmışsın. ama bu sefer ikna edip evlenmişsiniz. bırakta vıdı vıdı yapsın. bebeğini maddiyat gibi görsün. ki herşeyinizi yapmışlar... bebeğiniz için birşey yapmasın söyleniversin...
ailesi istemeye istemeye olabilir ama eşim isteye isteye hamile kaldım. bu sefer onları ikna eden falan olmadı. eşim ben evleniyorum anne dedi. benim okulum bitti şartlar evlenmek ve bebek için uygun hale geldi. onlara soran olmadı zaten. teşrif edip buyurdular düğünümüze onlarda.
Şu an çok güldürdünüz beni. O kadar zıt tezat şeyler söylüyorsunuz ki. Eşiniz isteyerek gebe kaldınız madem keşke gebe kalmadan önce nikah yapsaydınız. Yok kaynananın sevgilisi varmışta, yok görümcen nikahsız yaşyormuşta pes doğrusu kendinizi savunmak için dediğinize bahse girerim de onu da geçelim şartların madem evlenmek ve bebek için uygun halde geldi ki korunmak yerine bebek yaptığınıza göre hem de evlenmeden demek ki evlenmek için kendinize güvenmişsiniz eh şartlarınız da uygunmuş o zaman neden burada işte insanlar o yaşa kadar nasıl birikim yapsınlar, 40 yaşında ancak evlenilebilir tabii ki aile evlenirken yardım edecek diye konuştunuz. Şimdi de şartlarımız uygun oldu bebek yaptık diyorsunuz. Tonla borcumuz var diyen de siz değildiniz değil mi. Şimdi de teşrif edip buyurdu mu oldular pes ki pes. Zaten düğünü eşyaları yapmışlar okulunu yeni bitiren adam nasıl ev düzecek. Bir de ben bebek yapana kadar 30 yaşında olurum da bekleyemem diyorsdunuz evlenmeden gebe kalmışsınız zaten keşke çalışsaydınız da korunsaydınız aileden beklemek acele etmek yerine kendi yağınızla kavrulup eşinin ailesinin malına mülküne güvenip çocuk yapmasaydın. Annemin durumu kötü diyorsun ama 4 sene sevgilinle evde kalıyorsun iyip içiyorsun annene yararın ne oldu hiç çalıştın mı hayatında peki? Oh ne güzel dimi kafanıza göre anne ben evleniyorum desin eşin ki çocuk var diye o da belli yani. Çocuk olmasa herhalde eşin de birikim yapıp öyl evlenmek isterdi her mantıklı insan gibi. Tabi yardım edecek etmek zorunda diyen insanlar herşetini yaptıran insanlar sadece düğüne teşrif ettiler diyorlar şimdi de. Madem çocuk yapmayı biliyorsunuz evlenmeden etmeden birikim yapmadan o zaman o düğünü kendiniz yapmayı da bilecektiniz. Çok mu aceleniz vardı da okul biter bitmez evlendiniz ayaklarınızın üzerinde durmadan çocuk yaptınız. Kaynananız yerden göğe kadar haklı kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?