Bebek fikrinin karmaşıklığı ve cevre...

Çevrenin baskilari ve herseye karismalari hic bitmeyecek. Bebek dogduktan sonrada konusmaya devam edecekler maalesef. Herseye karisan kitle ayda 1 kilo alan bebegimin surekli ac oldugunu ve az emzirdigimi düşünüyorlar, mutlaka karisacak bir konu buluyorlar. Yasiniz genc, kimseye kulak asmayin derim.

sen 1.doğurduktan sonra hemen 2.ne zaman diye soracaklar emin ol.kendinizi hazır hissetmeden kesinlikle başkalrının sözleryle hareket etmeyin

ben çocuğa uymayacağım o bizim düzenmize uyacak desek de emin olun o şekilde olmuyor.Hayatınız değişecek.çok güzel evlat sahibi olmak Rabbim isteyen herkese nasip etsin ama ciddi sorumluluk

ha ha ha.hele bir de bakacak gücüm yokd ersin fazla çocuğa hemen konuşurlar:aaa allah rızkını verir.ben daha bir çocuğa kolej parası bulamadım ayol hani rızık ? :KK45:
Yani elbet dünyaya gelen yiyecek ekmek bulur o ayrı konu ama riziktan kasıt ne, karnını doyurmakla is bitiyor mu, her bir çocuğa en iyi yaşama ve eğitim imkanı sağlayabiliyor musun bunları kimse umursamaz. O yüzden asla elalemin lafıyla hareket edilmemeli. Ben de biraz geç anladım ama anladım çok şükür:D

29 ve 31 arasında bir fark yok. 30. doğumgününde beyinden yayılan sinyallerle yumurta rezervi yarıya iniyormuş gibi konuşuyor bazı kadınlar çok komik😂 ha şimdi tıp fakültesine gireceğim, uzmanlığı alınca düşünüyorum deseydin fikrim farklı olabilirdi

29 ve 31 arasında bir fark yok. 30. doğumgününde beyinden yayılan sinyallerle yumurta rezervi yarıya iniyormuş gibi konuşuyor bazı kadınlar çok komik😂 ha şimdi tıp fakültesine gireceğim, uzmanlığı alınca düşünüyorum deseydin fikrim farklı olabilirdi
kadının yumurtalıkları sağlıklıysa ve diğer bebek yapmaya gerekli etmenler.35 de de 40 da da rahatça anne olur.20 sinde denemeye başlayıp yıllarca olmayan da var.bunun bir kıstası yok menopoz dışında

e 3 tane yapacak değiller ya bu dünyada.zaten 1 çocuk yapıyor herkes 30 lu yaşta yapınca çoğunlukla.onu da maddi manevi hazır olunca kafa kaldırıyor kuzum
Ben de tam tersine erken evlenip 32de ikinciyi doğursaydım şimdi ikisini evde bırakıp çıkabilirdim kafasına girdim😂 hem de 20lerin enerjisiyle daha rahat olurdu

O yas degil ama cevrenin lafını bu kadar kafaya takmak dogurganligi etkiler. Simdi siz bi sure daha erteleyip sonra bebek dusunmeye basladiginizda, daha birkac ay olmasa bile "bebegim olmuyor, yasim gecti demek ki, bak x söyle diyor, falanca da boyleymis olmamis sonra" gibii tonla kaygiyla kendinizi sonsuz bir hamile kalamama dongusune sokacaksiniz. Öncelikle yapmaniz gereken kendi fikriniz ve isteğinize odaklanip cevreye kulaklarinizi tikamak, sonrasinda korunmayi biraktiginizda da , kimseye ,ama kesinlikle kimseye, en yakin arkadasiniza bile , korunmayi biraktim artik bebek bekliyorum dememek. Aman ha bu cok onemli. Kimseye ne kadardir demediğinizi asla soylemeyin. Hala dusunmuyoruz demeye devam edin. Hamile kalinca, surpriiiizz hamileyimmmmmm, dersiniz. Bos laflarla mahvolursunuz yoksa.

Çok merak ediyorum bazı insanlarımız geçilmemesi gereken kişisel sınırları, karşıdaki insana saygıyı yani yani insana saygıyı ne zaman öğrenecek? gerçekten merak ediyorum bu hangi tarihte olacak, 10 yıl sonra mı 50 yıl sonra mı?:KK51:
Özellikle 50 yaşını geçmiş, maksimum ortaokul mezunu olan, ailesinin seçtiği kişi ile evlenmiş, neden diye sorgu yapmadan yaşayan bi anadolu kadınının hadsizliği sanmıyorum ki dünyanın başka bir yerinde olsun.

Bu kadınlara sert çıkarsan, cehaletini öne sürüp vicdanen rahatsız etmek ister. Ama sert çıkana kadar da gidip gelip yoklar. Sadece çocuk konusunda değil. Kocanla yatak odana kadar karışabilecek kadar saygısız ve terbiyesizdir. Ve aynı zamanda ahlak bekçiliği konusunda üzerine yoktur.

Bu tipleri bozmayı çok severim ben. Bir çeşit hobi gibi bi şey 😊

merhabalar. 2 yillik evliyim bebek icin cevreden baski cok var fakat ben kendimi inanin hic hazir hissetmiyorum:( hatta bazen sucluluk duyuyorum bencilce davrandigim icin sanki dogcak bebegimi yük olarak goruyormusum gibi sucluyorum kendimi ve bencilsin diyorum bazen... ama inanin 1 sene daha en azindan hazir degilim mental olarak...evliligimiz boyunca Esim korunuyor ben hic dogum kontrol hapi kullanmadim. suan yasim 29. 31 yasinda karar kıldım kendimce fakat su cevre yok mu... sizce dogurganligi etkileyecek bir yas mı 31? cevremdekiler anca moral.bozuyor 30a birakma zor olur olmaz diye. Kafam cok karisik ey kk uyeleri.....

Sirf cevre istiyor diye hamile kalmak asil bencillik. 31 yas zaten genc bir yas. Ben 39'da dogurdum. Tup bebek tedavisi ama yumurtalarimla ilgili problemim yoktu. Oncesinde gecirdigim bir ameliyat yuzunden tup bebek oldu. Ablam 41 yasinda ilk aydan hamile kaldi.

Yine de bir kadin dogum doktoruna gidip yumurta rezervinize, hormonlariniza baktirin, iciniz rahat etsin. Bir problem varsa da ona gore hareket edersiniz.

Ben çoktan doğurdum size söylemedik, demek lazım 😒

İnsanları boş verin
Herkes her şey der. Ağzı olan konuşur.
Ama bebek düşünen insanlara tavsiyem; beklenmemesi. Cunku daha zor oluyor her şey
Hatta tahammül bıle azalıyor .

Düşünülüyorsa zamana bırakmayı anlamsız buluyorum. Bunu çocuğunuz olduğu ve biraz büyüdüğü zaman daha iyi anlayacaksınız

Millete ne bakıyorsun canım ya. Erken evlenip çocuk yapsan bu sefer erkenden çocuk yaptı olurdu adın. Şimdi çocuğu yapsan ikinci ne zaman diye başlarlar. Kısacası ne yapsan yaranamazsın. O yüzden sen ne zaman hazırsan o zaman çocuk yap. Çocuk büyük sorumluluk. Ben 34 yaşında evlendim. 36 yaşında çocuğum oldu. Enerji açısından 32'de anne olmak isterdim ama kafa olarak anneliğe hazır değildim. En doğru zaman senin ve eşinin hazır olduğu zaman. O çocuğa gelip kimse bakmıyor herkes birkaç hafta sonra arazi oluyor. Maddi kısımlara hiç girmiyorum. Bebek ana rahmine düştüğü andan itibaren deli gibi para harcanıyor.

Back
X