• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek fikrinin karmaşıklığı ve cevre...

Ben bu toplumu anlayamıyorum gerçekten insanlar birbirlerini sinir etmek için mi mesai yapıyor nedir :KK51:karşı taraf evlenir, evlenmez, çocuk ister istemez size ne karddeşim size ne yahu insan içine çıkmaya korkar oldu insanlar artık :olamaz:
Hadi sen yurtdışında yaşıyorsun rahatsın,Türk toplumunun illet bir özelliği işte bu☹.

Bir arkadaşımada böyle baskı yapılıyordu
Kız baktı baş edemiyor 🥴
Kaynanaya
Ruhsatla artık çocuk sahibi olacakmış herkes
Başvurdum hala cvp vermediler Onaylansın hele bi
O zaman çalışmalara başlayacağız demiş
Güzel cvp👍

merhabalar. 2 yillik evliyim bebek icin cevreden baski cok var fakat ben kendimi inanin hic hazir hissetmiyorum:KK43: hatta bazen sucluluk duyuyorum bencilce davrandigim icin sanki dogcak bebegimi yük olarak goruyormusum gibi sucluyorum kendimi ve bencilsin diyorum bazen... ama inanin 1 sene daha en azindan hazir degilim mental olarak...evliligimiz boyunca Esim korunuyor ben hic dogum kontrol hapi kullanmadim. suan yasim 29. 31 yasinda karar kıldım kendimce fakat su cevre yok mu... sizce dogurganligi etkileyecek bir yas mı 31? cevremdekiler anca moral.bozuyor 30a birakma zor olur olmaz diye. Kafam cok karisik ey kk uyeleri.....
Sen bakıcan ınsanlar degıl .Istersen hiç dogurma .Tamamen sana baglı .Agzı olan konuşuo

Sizi çok iyi anlıyorum. Kendinizi en iyi siz bilirsiniz. Tamamen hazır olduktan sonra olması çok daha iyi olacaktır. Kararınıza saygı duymalarını diliyorum ☺️🙏🏻

Çevredekiler nasıl moral bozabilir bu konuda anlamıyorum.
Bence siz kendi inançlarınızı sorgulayın.
Siz olmak zorunda diye düşünmeseniz çevrenin ne dediğini neden umursayasınız?
İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur şu an, atlı kovalamıyor ya.

Çevrenin lafina bakarsan bu hayatta hicbiseyi kendi istedigin gibi yapamazsin zaten. Rahmin en verimli oldugu yaşlar 25-30 arasi. 30dan sonra fiziksel olarak da hissedilir bi düşüş yasiosun vücut ölme fazina geçiyor artik. Hipokratin zamanında ömür ortalamasının 40 olmasinin bi sebebi var yani aslına bakarsan 2 lira farkla büyük seçim menü almış gibiyiz o ekstra yaşadığın hayatin doyduktan sonra ne tadı var ne tuzu. Bi bilimselligi var aslinda 30dan sonraya birakma demenin ama sen zaten 31de yapcam diosun 40ta yapicam demiosun ki 1 senede drastic bisey olmaz tabiki de :)

Yok ya insanlar hadsiz ve asla anlamiolar. Kadına diorum ki tüpleri baglattim geçti o iş benden istemiorum teyze, error verio nasil yani bir tanecik bile olmasın mi dio hala. Şu sorudan kus geldi artik "anlamıyorum insan nasıl istemez?" :D

Iki sene sonra yapicam diyene de yok yok ben şimdi istiorum hemen yap demek nasi bisey ya. Herkes aşırı bencil kendi bir an önce torun sevmek icin kendi sıkıcı hayatına renk gelsin diye kızını gelinini zorlar mi ya aşırı tuhaf.

Çok isteyerek bebek sahibi oldum ama bir sene daha dursa mıydım diyorum bazen bebeğini çok sevmeme rağmen :) hamileliğin çok zor geçmeseydi hayatı 1 sene ıskaladım gibi düşünmezdim ama.
O yüzden çok istemek önemli.

Ben 31 yaşımda doğurdum. İyi ki doğurmuşum ama gerçekten büyyüüüük sorumluluk. O doğur diyenler yarın öbür gün ; hamile kiloların gitmemiş diyecek kişilerdir :D Bir de kim ne derse desin bir bebeğe hiç bir zaman hazır hissedilmiyor. Ben çok istiyordum ama çoook zorlandım.

Yok ya insanlar hadsiz ve asla anlamiolar. Kadına diorum ki tüpleri baglattim geçti o iş benden istemiorum teyze, error verio nasil yani bir tanecik bile olmasın mi dio hala. Şu sorudan kus geldi artik "anlamıyorum insan nasıl istemez?" :KK70:

Iki sene sonra yapicam diyene de yok yok ben şimdi istiorum hemen yap demek nasi bisey ya. Herkes aşırı bencil kendi bir an önce torun sevmek icin kendi sıkıcı hayatına renk gelsin diye kızını gelinini zorlar mi ya aşırı tuhaf.
Helal olsun valla kararının ardında duruyorsun. Benimle çalışmaya başlayan bi kadın var ve 4 bebeği var. Maddi anlamda çok çok zor durumdalar. Bende geçen konuşurken artık doğurma bence dedim. Git kökten çözüm bul, bağlat kendini dedim.Çocukların giyecek ayakkabısı yok. O da bana ay ablaaa olur mu bebek evin neşesi dedi 😬

Ben de bile isteye çocuk yapangillerdenim ilk çocukta aşırı zorlanmış bunalıma girmiştim, hayatının baştan aşağı değişeceğini eskisi gibi olmayacağını bilerek bu yola çıkmak gerekiyor, ikinci cocukta bu duyguları yaşamadım mesela çünkü hayatım zaten çocuklu hayata göre entegre olmuştu 😅

Erken anne olmak isteyen bence 20 yaşında evlenip 22/23 ünde doğurmalı..yoksa ha 29 yaşında doğurmuşsun ..ha 31 yaşında ..vücut birden 2 senede infilak etmiyor yani .Ben 37 yaşımda doğurdum..hamilelik değil ama sonrasın da çocuğa yetişme /sabır gösterme konusunda zorlandım

merhabalar. 2 yillik evliyim bebek icin cevreden baski cok var fakat ben kendimi inanin hic hazir hissetmiyorum:KK43: hatta bazen sucluluk duyuyorum bencilce davrandigim icin sanki dogcak bebegimi yük olarak goruyormusum gibi sucluyorum kendimi ve bencilsin diyorum bazen... ama inanin 1 sene daha en azindan hazir degilim mental olarak...evliligimiz boyunca Esim korunuyor ben hic dogum kontrol hapi kullanmadim. suan yasim 29. 31 yasinda karar kıldım kendimce fakat su cevre yok mu... sizce dogurganligi etkileyecek bir yas mı 31? cevremdekiler anca moral.bozuyor 30a birakma zor olur olmaz diye. Kafam cok karisik ey kk uyeleri.....
2012 de evlendim 2018 de anne oldum. O kadar yil yedigim baskiyi dusunebiliyo musun😁 milleti bosver o bebekle sen basbasa kalicaksin. Hazir degilsen nasil bakicaksin? Asil o zaman sana yuk gibi gelicek. Yasin da hic gec degil. Ben 31 im 2.
Yi dogurucam ama ilk de olsa gec olmazdi annem 42 yasinda dogurdu kucuk kardesimi

artik esimin ailesinden kimseyle konusmak istemiyorum bu yuzden. normal sohbetin arasina bi cocuk lafi sıkıştirılıyor ve geriliyorum o an. Kendi aile tarafim daha bir kere bile sormamisken es tarafi beni cok bunaltti...
Sen yine şanslıymışsın 28 yaşındayım 2,5 yıllık evliyim ne zaman konuşsak istisnasız çocuk yapmıyormusun bize torun yeğen yok mu diyen bir kız kardeşim var annem akrabalar seni soruyor çocuğu yok mu diyor, keza kayınvalidem bir seferinde olmuyor mu yapmıyor musunuz demişti 😧 bense anksiyete bozukluğu var ilaç kullanıyorum ha deyince olabilecek bişey değil bende çok baskı altındayım şimdiye kadar olur hele eşim askere gitsin felan dedim ama Haziran da askerlik te bitiyor 😬 sanırım Temmuz Ağustos a bir anne adayıyım hazır mıyım değilim

5 10 cocuk hedefin varsa evet 30 gec bir yas.

Ama 1 2 tane yapacaksan ohooooo 😃

Bosver etrafi, esinle ortak karariniz olsun.
Bu yaslarda duzenli jinekologa gitmek de iyidir ama, ona gore planini yaparsin hem.

28 yaşında hamile kaldım . 29 yaşında doğum yaptım.. Bende hiç istemiyordum ...
Esim benden büyük ve yasimiz geçtiği için istemeyerek kabul ettim. Çevre degil eşim istiyordu . 6 aylık evli iken hamile kaldım.
Bir hamilenin başına gelebilecek her türlü olumsuz , kötü ne gelirse hepsi geldi ...
Ve doğum yaptım. Kucağıma aldığım an dünyam değişti ... Ben ilk kucağıma aldığımda bag oluşan şanslı annemlerdenim.. Çocuk , evlat çok baska bir deneyim . Allahin kadınlara vermiş olduğu mucizevi bir şey. Ne zaman hazır olursan o zaman olsun.. Ama emin ol pişman olmayacaksin .. Sağlıkla gelsin yeter ki 💕

Erken anne olmak isteyen bence 20 yaşında evlenip 22/23 ünde doğurmalı..yoksa ha 29 yaşında doğurmuşsun ..ha 31 yaşında ..vücut birden 2 senede infilak etmiyor yani .Ben 37 yaşımda doğurdum..hamilelik değil ama sonrasın da çocuğa yetişme /sabır gösterme konusunda zorlandım
buna katılmıyorum kuzum.okulda gözlemliyorum anne bilinçsizse cahilse ilgisizse çocuğu 20 de de doğursa o çocuk heba oluyor.eşimin iş arkadaşı 41 de doğurdu çocuklar şu an 4 .5 yaşında.valla öyle bir çocuklar ki herkes hayran.anne baba maddi manevi herşeyi veriyor o çocuklara çünkü.gözlerinden mutluluk okunuyor.

Akıl veren o millet gelip bir saat olsun bakmaz çocuk olunca. Bence zamanında kendi rahatlari kaçtığı için milletin de rahatı bozulsun istiyorlar, kimse çocuksuz kalmasın gönlünce yaşamasın:KK70:
ha ha ha.hele bir de bakacak gücüm yokd ersin fazla çocuğa hemen konuşurlar:aaa allah rızkını verir.ben daha bir çocuğa kolej parası bulamadım ayol hani rızık ? :KK45:

Back
X