- 30 Eylül 2011
- 3.013
- 10.790
- 408
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
İnşallah kardesi sizin gibi düşünmüyordurgram altın alsın o halde
diş kaşıma olmaz
inşallah diyelim ama bu bebeğin doğacagı 9 aydır belli değil miayda 40 tl kenara atılsa bir çeyrek altın parası ederİnşallah kardesi sizin gibi düşünmüyordur
Bu senin benim yapabilecegimiz birşey ama onun parası suanda yoksa elindeki imkanlarla yapabilecegi neyse onu yapmaya calısıyorinşallah diyelim ama bu bebeğin doğacagı 9 aydır belli değil miayda 40 tl kenara atılsa bir çeyrek altın parası eder
haladan bahsediyoruz yani bu uzak bir arkadaş değil ki
birinci dereceden yakını ve bu olay ömrü hayatında bir kere olacak birşey
ben maddiyatçı bir insan değilim ancak herseyin bir usulu yolu yordamı vardır
hala, amca, dayı, anneanne , babaanne bunlar diş kaşıyıcı almasın mümkünse ya da başka hediye
usulu altındır yani benim baska alternatifim yok
büyük çocuga zaten takmıs takı ona suanda bırsey almak zorunda değil
gitsin künye alsın , tam altın alsın demiyorum
sadece bir çeyrek yani ya da gram alsın.bir küpe alsın
ben yeğenime yarım altın ve altın küpe almıstım gecen sene
peki madem ne diyelim .Bu senin benim yapabilecegimiz birşey ama onun parası suanda yoksa elindeki imkanlarla yapabilecegi neyse onu yapmaya calısıyor
Detayını bilemem niye kenara atmamıs niye önceden almamıs vs yoksa suanda elinde yapcak bişey yok
Küpe ama güzel fikirmişpeki madem ne diyelim .
birkaç çeşit oyuncak yerine bir altın alınabilir kastım buydu benim de
Gramla aynı maalesef yeğenime yeni küpe aldım 250 lira tuttu. Ufacık da bir şeydi.Küpe ama güzel fikirmiş
Kız cocuguysa eğer ceyrekten hatta gramdan ucuz olur
Belki elli daha koyup alabilir bilemedimGramla aynı maalesef yeğenime yeni küpe aldım 250 lira tuttu. Ufacık da bir şeydi.
Bende yurtdışımdayım bende düşündüm yurutdışımda bulunmayan ürünler daha makbule geçebilir gerçekten :)Borc alarak takmayin.
altinin fiyatina, Tlnin durumunu yurtdisinda yasayan bir insan bilir. bence güler yüz ve kücük bir hediye yeterli.
not: bende yurtdisindayim. TRden gelen akrabam ev yapimi tarhana getirse daha makbule gecer.
kardesiniz hangi ülkede bilmiyorum ama almanyada cocuk kiyafeti ve oyuncagi asiri ucuz- bence fazla zahmet etmeyin. eliniz bollasinca takarsiniz altinini
Abiniz sonuçta. El değil ki. Durumunuzu bize ettiğiniz gibi onlara da izah edin. Zaten ilk yeğeninize altın takarak esirgemeyeceğinizi göstermişsinizMerhaba hanimlar sıkıştığım bir konu var sizlere danişayim dedim. Yakin zamanda yurtdisina gidecegim bir sureligine kardeslerim orada yasiyorlar. Abimin ikinci bir cocugu oldu ilk kez gorecegim henuz takisini takmadim. Ilk yegenimde altin bir kunye almsitim hediye olarak bir kac tane kiyafetle beraber. Bu yegenimede yine kiyafet aldim ama taki takacak hic durumumuz yok su siralarBiletti harclikti cok masraf oldu. Dovizde uctu gitti zaten az bir harclik elde etmek icin bir suru para bozdrduk kisacasi elimizde avuzumuzda pek birsey kalmadi. Kiyafetin yanina guzel bir oyuncak alsam nasil olur. Ayip olurmu sizce. Borcta almak istemiyorum kimseden yeteri kadar borcumuz var. Siz ne yapardiniz bu durumda soyledigim sekilde yapsammi yada baska fikirleriniz varmi ne diyorsunuz?
Bence de bende anlamıyorum bebeğe altın olayını ihtiyacı olan birşeyi sorup almak daha makbul bence bizde düğünlerdede aynısı olur ijtiyaç sorulur o alınır gücü yeten yanına altınınıda koyar altın şart birşey dwğil ki özellikle maddi durum elvermiyorsa tabiki almazsanız da olur kardeş kardeşi anlarAhh bu bizim adetlerimiz!!!
Bu altın olayını hadi düğünde anlıyorumda bebek olayında gereksiz geliyor bana. Hediye hediyedir, gücü yeten alır, yetmeyen almaz. Bunun ayıplanacak kınanacak bir durumu yok. Oraya gidiyor oluşunuz bile hediye bence. Gücünüz neye yetiyorsa onu alın, daha sonra maddi olarak refaha erdiğinizde altın olayını da halledersiniz .
Canım biz eşimin bütün yeğenlerine altın taktık. Bizde böyle durum olmadığı zaman da bir şekilde alıyoruz gelenekselleşmiş bir şey işte..Merhaba hanimlar sıkıştığım bir konu var sizlere danişayim dedim. Yakin zamanda yurtdisina gidecegim bir sureligine kardeslerim orada yasiyorlar. Abimin ikinci bir cocugu oldu ilk kez gorecegim henuz takisini takmadim. Ilk yegenimde altin bir kunye almsitim hediye olarak bir kac tane kiyafetle beraber. Bu yegenimede yine kiyafet aldim ama taki takacak hic durumumuz yok su siralarBiletti harclikti cok masraf oldu. Dovizde uctu gitti zaten az bir harclik elde etmek icin bir suru para bozdrduk kisacasi elimizde avuzumuzda pek birsey kalmadi. Kiyafetin yanina guzel bir oyuncak alsam nasil olur. Ayip olurmu sizce. Borcta almak istemiyorum kimseden yeteri kadar borcumuz var. Siz ne yapardiniz bu durumda soyledigim sekilde yapsammi yada baska fikirleriniz varmi ne diyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?