Bebek görme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Beybilibili

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2019
343
336
103
Merhaba hanımlar, bi konuda fikrinizi almak istiyorum.
Su an kv lerde misafiriz bi kaç haftadır. Onun arkadaşları bebek görmeye geldiler. Gelirken de hepsi bir olup 1 çeyrek getirmişler. Bebeğin ayını bilmediğimiz için kıyafet almak istemedik sen istediğin bişeyi al diyip bana verdiler. Bi arkadsımızın düğünü için altın alamamıştık ona götürürüz diye konuştuk eşimle Misafirler Gittikten sonra. kv o arada bana ‘ gram mı getirmişler çeyrek mi borcumu bileyim’ dedi, açıkçası o an zaten biraz bozuldum. Altın, kutusuyla masadaydı. Ben bebeğe yemek yedirmekle uğraşmaya başlamışken eşim alıp dolabın üstüne koydu. Sanırım annesinin lafından sonra ona vermek gerektiğini düşündü. Sizce ne yapmalıyım? O altını almalı mıyım siz olsanız ne yapardınız?

Eğer kv nin durumu iyiyse ben olsam lafa bakmam alırım kv bin cimriligine kurban etmem neticede o benim oğlumun onun nasibi olarak gelmiş . Ancak eğer durumları kötüyse bırakırım

Bazı insanlar borç gibi görüyor takı işlerini. Ne geri götürmesi gerektiğini bilmek için sormuştur büyük ihtimalle. Ben olsam sorun etmezdim. Takı da sizin çocuğunuzun tabi ki. Çok dert ediyorsanız takıyı getiren kadının torunu olunca siz de ona bir çeyrek alırsınız böylece kayınvalideniz de borçtan kurtulmuş olur.

Bazıları hala takiyi "ödünç" vermek gibi birşey görüyor ya. Karşılığı bekleyen kimse birsey takmasin baskadina. Altin bebeğinizin. Alin atin kenara
Öyle mi diyorsunuz ben böyle bişey
Eğer kv nin durumu iyiyse ben olsam lafa bakmam alırım kv bin cimriligine kurban etmem neticede o benim oğlumun onun nasibi olarak gelmiş . Ancak eğer durumları kötüyse bırakırım
durumları iyi ama daha önce düğünde takılan altınlar sebebiyle bi kaç yere bizi gönderdiler.Şimdi de öyle mi yapacak acaba diye düşünmeden edemedim. Eğer öyle olacaksa almamın hiç bi anlamı yok dediğim gibi biz daha kendi arkadaşlarımızın hediyesini bile alamadık

Son düzenleme:
Borcumu bileyim derken, bende onlara giderken ne götüreceğimi bileyim demek istemiş bana kalırsa. Siz yanlış anlamış olabilir misiniz?
Ama yine de sadece ne getirmişler dese de olmaz mıydı? O şekilde söyleyince bi tuhaf oldum. Sanki benim yüzümden borçlanmış gibi

bence altını kendine düşünmemiş kv siz yanlış anlamışsınız , altın zaten kimsenin değil bebeğin, alın çantaya ya da artık nereyeyse kaldırın ortalıkta açıkta durmasın.siz de bebeğin altınını başkasına vermeyin sizin de değil o, özellikle bu kadar yüksekken altın.

4 kişi geldiler 1 çeyrek getirdiler

O altın sizin kayınvalideye vermek ne demek ya? İkileme bile düşmeyin alın kimseyi konuşturmayın bebeğinize gelmiş kimse hak iddia edemez

Ama yine de sadece ne getirmişler dese de olmaz mıydı? O şekilde söyleyince bi tuhaf oldum. Sanki benim yüzümden borçlanmış gibi
Biraz alıngan davranıyorsunuz bana kalırsa. Normalde ilişkiniz nasıl bilmiyorum ama bence kötü niyetli söylenmiş bişey değil. Ya da of sizin yüzünüzden borçlandım, korunsaydınız olmaz mıydı gibi bi düşünceye sahip değildir. Öyle olsa bu konuyu hiç açmaz

3 kişi geldiler 1 çeyrek getirdiler
Ne kadarsa altının o zamanki fiyatı dörde bölersiniz o zaman ne diyeyim yani. Çözmek istedikten sonra bir yolu bulunur.

Siz de borç gibi görüyorsanız veya kendinizi kötü hissettiyseniz aynı değerden geri verirsiniz. Benim bakış açıma göre borçlandıysa da benim yüzümden değil kendi arkadaşlık ilişkileri yüzünden borçlanmıştır. Benle bi alakası olduğunu düşünmezdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…