• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek hayali ve suya düşen umutlarım

Arkadaşlar merhaba ben 13 yıllık evliyim ve defalarca tüp bebek denedim olmadı hep hüsranla bitti bu son denemeden sonra hayata herşey gözümde soğdu hiç bişey yapmak gelmiyor içimden bazen kimseyi görmek istemiyorum ömrüm bu derdi düşünmekle geçti sizce bunu düşünmemek için ne yapmalıyım bu durumu kabullenemiyorum bi türlü öyle zor bir dertki kimseye anlatılmıyor normalde gülmeyi çok seviyorum ama yuzume bir hüzün çökmüş resmen ne yapacağımı bilmiyorum bu durumu anlayanlar bana bir yol göstersin hoşçakalın
Bir tanıdığım da 12 yıllık evlilik ve kaç tane tüp bebek denemesinden sonra hamile kaldı ikizlerine hayırlı zmani bekleyin allah yardımcınız olsun

Üzülme. İstiyorsan inşallah olur, ama sadece onu düşünerek yaşama. En güzel yılların.

Olmuyorsa çocuk esirgemeden bir evlat alabilir ya da koruyucu aile olabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba ben 13 yıllık evliyim ve defalarca tüp bebek denedim olmadı hep hüsranla bitti bu son denemeden sonra hayata herşey gözümde soğdu hiç bişey yapmak gelmiyor içimden bazen kimseyi görmek istemiyorum ömrüm bu derdi düşünmekle geçti sizce bunu düşünmemek için ne yapmalıyım bu durumu kabullenemiyorum bi türlü öyle zor bir dertki kimseye anlatılmıyor normalde gülmeyi çok seviyorum ama yuzume bir hüzün çökmüş resmen ne yapacağımı bilmiyorum bu durumu anlayanlar bana bir yol göstersin hoşçakalın
Canim geçen gün zahide yetisin programına bir doktor konuk oldu ve bir hastam tam 44. Denemesinde

Aynı hafta evlendiğimiz bir arkadalımın da 16 sene olmadı...o kadar üzülüyordum ki...benim 5 senede 2 tane oldu onun yok :KK43:
Birlikteyken benimkiler anne demesinler diye uğraşıyordum...
16 senenin sonunda kızı oldu tüp bebekle :)
Rabbim tez zamanda kucağını doldursun inşallah...

44. Denemesinde hamile kalan varmış. Pes etmemek gerekiyor. Uzme kendini benim esimde azosperm dondurulmuş sperm var ama tutup tutmaması Allah imin işi belki bende hiç bir zaman anne olmayabilirim. Hem Allah im herşeyin hayirlisini nasip etsin. Sizinki sebepsiz infertilitemi

Canım sana muhtemelen daha önce duymadığn şeyler söyliyecğm.
İlk olarak asla ümidini yitirme. Rabbim çok büyük.
Eşinin şifa bulması için kurban kesin durumunuz varsa ve faize sakın bulaşmayın, bulaştıysanız bol bol tövbe istiğfar çekin. Faiz günahı zürriyeti kesermiş.
Birde olabildiğince dedikokudan uzak durun. Dedikodu yapıldığında vücutta oluşan stresin etkisiyle kadında rahim, erkekte tesislerde hastalık oluşuyormuş.

Rabbim tez vakitte yavruna kavuştursun inşallah...[/QUOTE]

Iyi guzel herkez hic beklemdigi zaman hamile kalanlardan bahsediyor ama hic beklememeye calistigin zamanda baya bir beklemia oluyorsun.
Allah sabir versin cok zor bir durum, bu konudan uzaklasip baska seylerle ilgilenseniz? Belki zamanla daha az gelir akliniza ve beklememeyi basarabilirsiniz

Bak arkadaşım, birincisi bu hikayeleri unut bence, yok on yıl sonra hamile kalmış, yok bilmem kaçıncı tüp bebek denemesinde kalmış falan filan.
Böyle olaylar var mı evet var, ama ömrü boyunca hiç evlat sahibi olamayanlarda var.
Sana tavsiyem gerçeklerle yüzleş, ama umudunu da yitirme.
İste ama ısrarcı olma.
Ve asla kendini yarım, eksik hissetme çevrene de bu primi verme, hepsinin çenesini kapat.
Bunalıma girme, hayat herşeye rağmen çok çok güzel unutma.

Umudunu kaybetme canim hiç bir zaman sabirli ve güçlü ol en çokta kendin için.

Canım benim, doktorlar bilmez Allah bilir diyorum sana sadece. Güzelce abdestini al namazını kil hatta arkadaşların dediği gibi bir de hacet namazı kil. Sonra al eline bir Kuranı kerim meali ve herseyinle rabbine yönel. Allahım ben bilemiyorum sen bana bildir de, senden başka kimim var ki? Sen benim gönlüme ferahlık ver de sonra da rast gele bir ayet aç ve oku. Eğer gerçekten tüm kalbinle Yaradana yönelirsen ben inanıyorum ki sana duyman gereken cevabi "O" verecektir.

Kizlar bende sizdenim bir negatif tup bebek denemem var bu durumu ancak yasayan bilir cok zormus cok sizleri cok iyi anliyorum hamile haberi alinca icim bir buruk oluyor cevredekilerin cocuk sormasi cok kotu bu yolda neler cektigmizi bir biz bir allah bilir rabbim hepimizin tum isteyenlerin kucagini doldurur insallahhh

Arkadaşlar beklemek zor ama kafanızı başka şeye yoğunlaştırın tutmayan tüp bebeklerin çoğu da strestenmiş

Tedavi esnasında başka konulara yoğunlaşın işe annenize komşunuza kursa tv dizisine vs ama kafanız dolu ve yoğun olun

Tuvalete gitmeyi düşünemeyin o kadar yoğun

Olumlu olumsuz hikaye dinlemeyin okumayın vs

Umarım en kısa zamanda kucağınıza alırsınız çocuklarınızı

Not tüp bebeğim 5,5 yaşında şimdi

Arkadaşlar beklemek zor ama kafanızı başka şeye yoğunlaştırın tutmayan tüp bebeklerin çoğu da strestenmiş

Tedavi esnasında başka konulara yoğunlaşın işe annenize komşunuza kursa tv dizisine vs ama kafanız dolu ve yoğun olun

Tuvalete gitmeyi düşünemeyin o kadar yoğun

Olumlu olumsuz hikaye dinlemeyin okumayın vs

Umarım en kısa zamanda kucağınıza alırsınız çocuklarınızı

Not tüp bebeğim 5,5 yaşında şimdi
Haklisin canim stresten olabilir benim embriyo 5.gun 1.kaliteydi tutmadi snrasnda histereskopi karyotip yapildi temiz ckti coksukur yani tutmasina engel bse yokken olmamis tabiki allahtan ama bn cok stres yapiyordum seninki kacinci denemede tuttu canm allah bagislasin

Hamile kalamayanların sorunu ney bilmiyorum ama benim gibi aranızda sebepsiz hamile kalamayanlar varsa bi önerim var

Ben evlendikten 2 sene sonra hamile kaldım ebe ye giderek hemde.

2 sene boyunca gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmamıştı doktorlar hiçbir sorun bulamadılar eşimde de bende herşey normaldi.
Yapmadığım kür denemediğim yöntem kalmamıştı ama bir türlü hamile kalamıyordum.

Sonra tesadüfen birinden ebe yi duydum.
Ebe ye gittin mi. Bide ebe ye git herşeyi biliyor ebe me kaybedersinki dedi bana.

Bende inanmadım doktorun bilmediğini ebemi bilecek dedim. Sonra ısrar edince.
İyi tamam gidelim dedim bi tek o kaldı gidip denemediğim dedim ve inanmayarak gittim ebeye.

Ebe sadece eliyle karnıma bastırarak senin rahmin eğri dedi.
87 yaşında çok yaşlı bi kadın ebe.
Nasıl eğri dedim.
Ağır kaldırmışsın eğrilmiş dedi
Başka hiçbir sorun yok dedi.
Rahmini düzeltiriz hamile kalırsın inşallah dedi.
Eliyle karnıma masaj yaptı karnımın alt kısmına kasıklarıma doğru.
Sonra bardak çekme gibi bişey yaptı karnıma.
Hani belimiz ağrırda bardak çekerlerya öyle.
Sonra yakı yapıştırdı
Ve ben o ay hamile kaldım.

8 haftalıkken düşük yaptım malesef kan pıhtılaşması varmış bende ondan düşmüş bebek.

Düşük yapalı 3 ay oldu inşallah yine hamile kalabilirim.

Bunu paylaşmak istedim sizinle belki böyle kişileri duyan varsa gider diye.

Merhaba kızlar ben yeni üyeyim size bir sorum olacaktı ben 2 yıllık evliyim 20 yaşındayım ama eşimle bebek yapmaya karar verdik bu ay denedik yumurtlama dönemimdi sizce bende hamile kalabilirmiyim

Canım benim, doktorlar bilmez Allah bilir diyorum sana sadece. Güzelce abdestini al namazını kil hatta arkadaşların dediği gibi bir de hacet namazı kil. Sonra al eline bir Kuranı kerim meali ve herseyinle rabbine yönel. Allahım ben bilemiyorum sen bana bildir de, senden başka kimim var ki? Sen benim gönlüme ferahlık ver de sonra da rast gele bir ayet aç ve oku. Eğer gerçekten tüm kalbinle Yaradana yönelirsen ben inanıyorum ki sana duyman gereken cevabi "O" verecektir.
Hamile kalamayanların sorunu ney bilmiyorum ama benim gibi aranızda sebepsiz hamile kalamayanlar varsa bi önerim var

Ben evlendikten 2 sene sonra hamile kaldım ebe ye giderek hemde.

2 sene boyunca gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmamıştı doktorlar hiçbir sorun bulamadılar eşimde de bende herşey normaldi.
Yapmadığım kür denemediğim yöntem kalmamıştı ama bir türlü hamile kalamıyordum.

Sonra tesadüfen birinden ebe yi duydum.
Ebe ye gittin mi. Bide ebe ye git herşeyi biliyor ebe me kaybedersinki dedi bana.

Bende inanmadım doktorun bilmediğini ebemi bilecek dedim. Sonra ısrar edince.
İyi tamam gidelim dedim bi tek o kaldı gidip denemediğim dedim ve inanmayarak gittim ebeye.

Ebe sadece eliyle karnıma bastırarak senin rahmin eğri dedi.
87 yaşında çok yaşlı bi kadın ebe.
Nasıl eğri dedim.
Ağır kaldırmışsın eğrilmiş dedi
Başka hiçbir sorun yok dedi.
Rahmini düzeltiriz hamile kalırsın inşallah dedi.
Eliyle karnıma masaj yaptı karnımın alt kısmına kasıklarıma doğru.
Sonra bardak çekme gibi bişey yaptı karnıma.
Hani belimiz ağrırda bardak çekerlerya öyle.
Sonra yakı yapıştırdı
Ve ben o ay hamile kaldım.

8 haftalıkken düşük yaptım malesef kan pıhtılaşması varmış bende ondan düşmüş bebek.

Düşük yapalı 3 ay oldu inşallah yine hamile kalabilirim.

Bunu paylaşmak istedim sizinle belki böyle kişileri duyan varsa gider diye.
Teşekürrler paylaşımınız için allah razı olsun dileyen herkese ve banada nasip etsin

En güzel günlerimi bunu düşünerek geçirdim hep çocuk bebek hep böyle geçti yüzümdeki mutluluk ifadesini aldı hüzün bıraktı resmen çok büyük imtihan bu

Back
X