Benim iyi ki aldım dediklerim;
- Sling, ben Neko esnek Wrap kullanmıştım. Çok memnundum, 3-4 aya kadar kullanılıyor bebeğin kilosuna bağlı olarak.
- Ergonomik kanguru, Ergobaby kullanmıştım çok memnundum, 2,5 yaşına kadar kullandım gerekirse bu kış da kullanabilirim belki 3 yaşını geçti. Bel ağrısı yapmıyor neredeyse, en son artık ağırlaştığı için yorucu oluyor ama ağrı olmuyor.
- Oyun halısı, markasını hatırlamıyorum ama ayaklarını da kullanabileceği tercihen hareketli oyuncağı da olan bir şey işinizi görür.
- Reflüsü olduğu için 9 aya kadar kullandığımız Sevi Bebe’nin kiraz çekirdekli reflü yatağı
- Büyük boy müslin örtü -her şeyde kullanılıyor, üstüne de örtüyorsun, emzirme örtüsü olarak da kullanıyorsun, yazın denizden çıkınca kurulamak için de kullanıyorsun.
- Göğüs pedi yerine göğüs kalkanı öneririm ilk zamanlar, göğüs uçları yara oluyor pedi çıkartırken yapışıyor ve hem acıtıyor hem de yaranın iyileşmesini geciktiriyor. Ben Philips Avent kullanmıştım iyiydi ama sonradan başka markalar da çıkartmış.
İç zıbın bir kere bile giydirmedim ama yaz bebeğiydi benim kızım.
Hastane setleri iki tane alın, çiş falan bulaşabiliyor. Settekilerin dışında da 0-3 ay 2 tane body alsanız yeter gibi. Gerçekten çabuk büyüyorlar.
Sebamed çok öneriyorlar bebek ürünlerinde ama ALMAYIN, dünya kadar zararlı kimyasal içeriyorlar. Mustela veya Bübchen kullanabilirsiniz içeriğini de kontrol edip.
Sudokrem pişik kremi öneriyor herkes, ALMAYIN. O da çok zararlı şeyler içeriyor, kendime bile kullanmam onu ama ilk zamanlar bu konuda yeterince bilgiye sahip değildim ve çocuğuma kullandım, çok çok pişmanım.
Yatak aldığınız zaman derinliği ayarlananlardan alın, tek kademe olanlardan düşme tehlikesi oluyor azıcık büyüdüklerinde. Saçma sapan önlemler almak zorunda kalmıştım, şimdiki aklım olsa kesinlikle kademeli alırdım.
Burun aspiratörü ve serum fizyolojik kesinlikle şart, özellikle kışın çok tıkanıyor burunları.
Banyo için ben Baby Jem’in setindeki fileyi almıştım ve çok memnundum ama başka markalarda daha çok sevilen ürünler vardır eminim.
Bunlar da harici tavsiyelerim, çok fazla yazılan kullanılan şeyler. Elimden geldiğince uyarmak isterim.
Gaz ilacı diye önerecekleri şekerli şeylere, süt arttıran şekerli şeylere mesafeli olun. Hazır kutu çaylar falan bir sürü zararlı şeyler içeriyor. Rezeneyi de iyice araştırın, onun da zararları vardı ama ayrıntıları hatırlamıyorum çok zaman geçti üstünden. Bol su için, süt için çok etkili.
Doğum yapacağınız zaman çantanıza hurma koymanızı öneririm. Hem hastanede yemek erken veriliyor hem açlığınızı bastırır hem de sütünüzün çabuk gelmesine yardımcı olur.
Ekleme: Torba uyku tulumu, mükemmel bir şeydi. Bana hediye gelmişti markasını hatırlamıyorum belki Aziz Bebe olabilir ama 9-12 ay olanını 6 aydan 15 aya kadar kullanmıştım. Büyük rahatlık, kolsuz olunca terlemesini ayarlamak daha kolay oluyor önerim kolsuz olması.