Bebek İçin Alışveriş Neler Almalıyım?

Merhabalar.oncelikle sağlıkla alın yavrunuzu kucağınıza inşallah.kimler neler yazdı bakmaya fırsatım olmadı ama benim ilk altı ay vazgecilmezlerim telsiz (ki 2,5 yaşındayız ve hala kullanıyorum) emzire yastığı ve emzirme önlüğüdü. Kıyafet konusuna gelince son bı ay kala ortalama bebisin doğacağı ağırlık ve boy üç aşağı beş yukarı belli olur.tum kıyafetlerin boy ve kilosu üzerinde yaziyor.ona göre alışverişinizi yapın derim.yeni doğan çok almayın çünkü çok çabuk gelişiyor.bu arada aziz bebenin yeni doğanların diğerlerine göre daha büyük,daha uzun süre kullanabilirsiniz.mevsimine göre bol zıbın alın çünkü çok kirleniyor.cokta fazla birşey almayın gelişimine göre çıkıp alırsınız ve hediye çok geliyor
Hediye çok fazla gelmez diye düşünüyorum çünkü o kadar hediye alacak tanıdıgımız yok benim ailem zaten uzakta kışın dogacagı için gelip görme fırsatları pek olmaz ama elbisesini çok mu alsam çünkü kışın bizim evde kıyafetler kolay kurumuyor Bi yanım bunu düşünüyor diger yandan da çok alıp boşa masrafa gerek yok zaten ilk zamanlar dogru düzgün giymeden büyüyor bebek diyorum

Selam kızlar bebegim için henüz hiçbir şey almadım sadece el işi bikaç parça bişeyler yaptım o kadar. Neler Almalıyım ve aldıklarımda nelere dikkat etmeliyim mesela kıyafet alırken kaç parça almalıyım bunlarda hangisinden kaç adet olmalı ay aralığı ne olmalı yardımcı olurmusunuz
Bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla doğar inşallah ben ilk bebeğimde bir iki hastane çıkışı harici almamıştım o kadar çok hediye gelmişti ki ilk bebek diye birçoğunu kullanmadan bende başkalarına verdim. Siz de oyle olursa büyük parçaları alın derim battaniye bir kaç tane, puset bebek arabası, ana kucağı, beşik, anne bakım çantası, bir tane anne gögsüne benzeyen biberon (anne sütü gelene kadar 3 gün fln mama verebilirsiniz ara ara aksi halde bebekler açlıktan kan sekeri düşüyor ve sarılık oluyor), emzik, bol bol bez 😀, alt açma örtüsü, beşiğe nevresim seti, bebek havlusu banyo malzemeleri, pişik kremi, bebek pudrası yağı, zaten kıyafetleri gerektikçede alırsınız ilk ay hastane setlerini giyer bol bol içine çorap, zıbın fln da alın kış bebişi 🥰 günde 3 defa üst değiştirdiğimi bilirim. Bedenleri de 0-3 bir kaç tane aldıysanız, bir kaç tane 3-6 alın cok cabuk büyüyorlar maşallah

Nasıl ördün düz örgü mü? Orgu konusunda cok yetenegim yok kullanisliysa ve cok alengirli ornek değilse örerim.
İlk ördügüm model baya ugraştırıyor zaman alıyor ama ikinci modeli örebilirsin üstelik çok da şık bir model bekle atayım ikisini de... beyaz olan ilk ördügüm hasır model olarak geçiyor aslında çok zor degil ama iplerin yerini degiştirmesi vs ugraştırıyor karıştırıp yanlış örme ihtimali yüksek olan bir model 2. Model de mavi olan bugday başagı olarak geçiyordu ismi yanlış hatırlamıyorsam henüz daha bitiremedim onu örüyorum hala büyük olsun diye fazla fazla başladığım İçin zamanımı aldı. İpleri Kadife ip bu yüzden yumuşacık bir dokusu var hazır alınan Peluş battaniye gibi oluyor benim çok hoşuma gitti begenirsen sana bunların örülme videolarını da atarım kendi ördüklerimin ölçülerini de paylaşırım seninle kaç ilmekle başladığımı falan.. Kenarları en son tığ ile yapılıyor bu arada... Mavi olanı örebilirsin bence çok zor degil modeli

Eklentiler

• IMG_20200808_170516.webp
    IMG_20200808_170516.webp
    88,2 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20200808_170504.webp
    IMG_20200808_170504.webp
    71,7 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_20200808_170451.webp
    IMG_20200808_170451.webp
    116,3 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20200808_170340.webp
    IMG_20200808_170340.webp
    63,5 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20200808_170355.webp
    IMG_20200808_170355.webp
    45,7 KB · Görüntüleme: 31
Hediye çok fazla gelmez diye düşünüyorum çünkü o kadar hediye alacak tanıdıgımız yok benim ailem zaten uzakta kışın dogacagı için gelip görme fırsatları pek olmaz ama elbisesini çok mu alsam çünkü kışın bizim evde kıyafetler kolay kurumuyor Bi yanım bunu düşünüyor diger yandan da çok alıp boşa masrafa gerek yok zaten ilk zamanlar dogru düzgün giymeden büyüyor bebek diyorum
Anladığım kadarıyla kışın soğuk geçen bı yerdesiniz.o zaman alt üst takım alın 3-6 arası.hastane çıkışı alın iki takım.onlar zaten 0-3 ay arası oluyor.bol zıbın alın. En çok zıbın kirleniyor.bide eğer kilosu iyi olan bı bebek olursa 0-3 ay arasını en fazla 3 hafta giydirirsiniz.en uygun e bebekte oluyor zibinlar.bu arada civilin kalıpları dar oluyor LC Waikikinde geniş.lc waikikdekileri etiketleri kopmadigi sürece herzaman değiştirebiliyorsunuz.iki penye ikide örgü yeleniginiz olsun elinizde.
herkes pişik kremi demiş.ben iki yaşına kadar zeytinyağı kullandım.antibiyotik kullanımı haricinde de hiç pişik olmadık.
Tulum diyenler olmuş.bacak arasından açılan tulumlar kullanışlı tek bacak üzerinden açılanlar kullanışlı olmuyor.bide tulum yazın iyi oluyor.kisin illaki çit çitların arası açılıyor hareket ettikçe,üşüyecek diye korkuyorsunuz
Biberon diyenler olmuş.ucu sıfır olanlardan almanız lazım.ben ilk hafta kullandım sanırım.ondan sonra hiç gerek olmadı.hastane çantanıza koymayı unutmayın biberonu ilk gün mama verme ihtimaliniz olabilir.
Dediğiniz gibi çok kıyafet almayın coooooooook çabuk büyüyor.

Anladığım kadarıyla kışın soğuk geçen bı yerdesiniz.o zaman alt üst takım alın 3-6 arası.hastane çıkışı alın iki takım.onlar zaten 0-3 ay arası oluyor.bol zıbın alın. En çok zıbın kirleniyor.bide eğer kilosu iyi olan bı bebek olursa 0-3 ay arasını en fazla 3 hafta giydirirsiniz.en uygun e bebekte oluyor zibinlar.bu arada civilin kalıpları dar oluyor LC Waikikinde geniş.lc waikikdekileri etiketleri kopmadigi sürece herzaman değiştirebiliyorsunuz.iki penye ikide örgü yeleniginiz olsun elinizde.
herkes pişik kremi demiş.ben iki yaşına kadar zeytinyağı kullandım.antibiyotik kullanımı haricinde de hiç pişik olmadık.
Tulum diyenler olmuş.bacak arasından açılan tulumlar kullanışlı tek bacak üzerinden açılanlar kullanışlı olmuyor.bide tulum yazın iyi oluyor.kisin illaki çit çitların arası açılıyor hareket ettikçe,üşüyecek diye korkuyorsunuz
Biberon diyenler olmuş.ucu sıfır olanlardan almanız lazım.ben ilk hafta kullandım sanırım.ondan sonra hiç gerek olmadı.hastane çantanıza koymayı unutmayın biberonu ilk gün mama verme ihtimaliniz olabilir.
Dediğiniz gibi çok kıyafet almayın coooooooook çabuk büyüyor.
Teşekkür ederim el örgüsü yelek vs çok var kv örmüş bir çanta dolusu duruyor onları da giydirirsem üşümez inşallah kışın bizim burası gerçekten soguk oluyor kaloriferi yakacagımız için pek sorun olmaz herhalde ama emin olamıyorum işte bebegin vücudu ile bizimki aynı degil sonuçta

Benim iyi ki aldım dediklerim;
  • Sling, ben Neko esnek Wrap kullanmıştım. Çok memnundum, 3-4 aya kadar kullanılıyor bebeğin kilosuna bağlı olarak.
  • Ergonomik kanguru, Ergobaby kullanmıştım çok memnundum, 2,5 yaşına kadar kullandım gerekirse bu kış da kullanabilirim belki 3 yaşını geçti. Bel ağrısı yapmıyor neredeyse, en son artık ağırlaştığı için yorucu oluyor ama ağrı olmuyor.
  • Oyun halısı, markasını hatırlamıyorum ama ayaklarını da kullanabileceği tercihen hareketli oyuncağı da olan bir şey işinizi görür.
  • Reflüsü olduğu için 9 aya kadar kullandığımız Sevi Bebe’nin kiraz çekirdekli reflü yatağı
  • Büyük boy müslin örtü -her şeyde kullanılıyor, üstüne de örtüyorsun, emzirme örtüsü olarak da kullanıyorsun, yazın denizden çıkınca kurulamak için de kullanıyorsun.
  • Göğüs pedi yerine göğüs kalkanı öneririm ilk zamanlar, göğüs uçları yara oluyor pedi çıkartırken yapışıyor ve hem acıtıyor hem de yaranın iyileşmesini geciktiriyor. Ben Philips Avent kullanmıştım iyiydi ama sonradan başka markalar da çıkartmış.

İç zıbın bir kere bile giydirmedim ama yaz bebeğiydi benim kızım.
Hastane setleri iki tane alın, çiş falan bulaşabiliyor. Settekilerin dışında da 0-3 ay 2 tane body alsanız yeter gibi. Gerçekten çabuk büyüyorlar.

Sebamed çok öneriyorlar bebek ürünlerinde ama ALMAYIN, dünya kadar zararlı kimyasal içeriyorlar. Mustela veya Bübchen kullanabilirsiniz içeriğini de kontrol edip.
Sudokrem pişik kremi öneriyor herkes, ALMAYIN. O da çok zararlı şeyler içeriyor, kendime bile kullanmam onu ama ilk zamanlar bu konuda yeterince bilgiye sahip değildim ve çocuğuma kullandım, çok çok pişmanım.

Yatak aldığınız zaman derinliği ayarlananlardan alın, tek kademe olanlardan düşme tehlikesi oluyor azıcık büyüdüklerinde. Saçma sapan önlemler almak zorunda kalmıştım, şimdiki aklım olsa kesinlikle kademeli alırdım.

Burun aspiratörü ve serum fizyolojik kesinlikle şart, özellikle kışın çok tıkanıyor burunları.

Banyo için ben Baby Jem’in setindeki fileyi almıştım ve çok memnundum ama başka markalarda daha çok sevilen ürünler vardır eminim.

Bunlar da harici tavsiyelerim, çok fazla yazılan kullanılan şeyler. Elimden geldiğince uyarmak isterim.

Gaz ilacı diye önerecekleri şekerli şeylere, süt arttıran şekerli şeylere mesafeli olun. Hazır kutu çaylar falan bir sürü zararlı şeyler içeriyor. Rezeneyi de iyice araştırın, onun da zararları vardı ama ayrıntıları hatırlamıyorum çok zaman geçti üstünden. Bol su için, süt için çok etkili.
Doğum yapacağınız zaman çantanıza hurma koymanızı öneririm. Hem hastanede yemek erken veriliyor hem açlığınızı bastırır hem de sütünüzün çabuk gelmesine yardımcı olur.

Ekleme: Torba uyku tulumu, mükemmel bir şeydi. Bana hediye gelmişti markasını hatırlamıyorum belki Aziz Bebe olabilir ama 9-12 ay olanını 6 aydan 15 aya kadar kullanmıştım. Büyük rahatlık, kolsuz olunca terlemesini ayarlamak daha kolay oluyor önerim kolsuz olması.

İlk ördügüm model baya ugraştırıyor zaman alıyor ama ikinci modeli örebilirsin üstelik çok da şık bir model bekle atayım ikisini de... beyaz olan ilk ördügüm hasır model olarak geçiyor aslında çok zor degil ama iplerin yerini degiştirmesi vs ugraştırıyor karıştırıp yanlış örme ihtimali yüksek olan bir model 2. Model de mavi olan bugday başagı olarak geçiyordu ismi yanlış hatırlamıyorsam henüz daha bitiremedim onu örüyorum hala büyük olsun diye fazla fazla başladığım İçin zamanımı aldı. İpleri Kadife ip bu yüzden yumuşacık bir dokusu var hazır alınan Peluş battaniye gibi oluyor benim çok hoşuma gitti begenirsen sana bunların örülme videolarını da atarım kendi ördüklerimin ölçülerini de paylaşırım seninle kaç ilmekle başladığımı falan.. Kenarları en son tığ ile yapılıyor bu arada... Mavi olanı örebilirsin bence çok zor degil modeli
Güzel duruyor ikiside kac ip gitti kac ilmek vs ayrıntıli ve videolu paylasirsan gerçekten çok sevinirim.

Güzel duruyor ikiside kac ip gitti kac ilmek vs ayrıntıli ve videolu paylasirsan gerçekten çok sevinirim.
Beyaz olana 6 yumak ip gitti Kadife ip dersen heryerde bulabilirsin 140 ilmek başladım bitirdikten sonra son yumakla kenarını ayrı ördüm tıg ile.. Videosu

Digeri de aynı ip sadece model farklı buna 8 yumak kullandım çünkü bu model biraz kalın düşüyor daha çok ip gidiyor ve boyut olarak da digerinden bir karış daha geniş başladım bunu 160 ilmek başladım bitince bunun kenarını da tıg ile yapıcam ama digerinden farklı yapacagım kenar modelini videosu

Beyaz olana 6 yumak ip gitti Kadife ip dersen heryerde bulabilirsin 140 ilmek başladım bitirdikten sonra son yumakla kenarını ayrı ördüm tıg ile.. Videosu

Digeri de aynı ip sadece model farklı buna 8 yumak kullandım çünkü bu model biraz kalın düşüyor daha çok ip gidiyor ve boyut olarak da digerinden bir karış daha geniş başladım bunu 160 ilmek başladım bitince bunun kenarını da tıg ile yapıcam ama digerinden farklı yapacagım kenar modelini videosu

Tesekkur ederim bir izleyip bakayim bana göre mi diye 😀 eline sağlık

Sen nasil besik almayi düşünüyorsun? Park mı tahta buyuyen mi? Anne yanı besik mi ,ev tipoo ana kucagi mi yoksa puset mi yatak odasında? Bende cok kararsiz kaldım

Selam kızlar bebegim için henüz hiçbir şey almadım sadece el işi bikaç parça bişeyler yaptım o kadar. Neler Almalıyım ve aldıklarımda nelere dikkat etmeliyim mesela kıyafet alırken kaç parça almalıyım bunlarda hangisinden kaç adet olmalı ay aralığı ne olmalı yardımcı olurmusunuz
Benimde kışa geliyor canım doğumum bende hicbisi almadım ama hep kışlık alma fikrim var 6 aylık olduğunda sıcak oluyor o yüzden 6 tane zibin 7 tane alt üst takım şapkalı olsun takımlara dikkat et battaniye kundak çok lazım oluyor canım kolay gelsin bize hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah

Zıbın çok lazım oldu bana. En incelerinden ve ip bağlamalı olsun. Ateş ölçer, bol bebek bezi ve ıslak mendil stoğu yapın. Bir de ilk ay ılık su ve pamuk ile altını temizledim çocuklarımın. Hassas oluyorlar çünkü. Bol pamuk alın. Hayırlı ve sağlıklı bebeğiniz olsun inşallah

Tesekkür ederim cevabınız için. Tabiki en başta sağlık ve hayırlısı. Kaybınız için çok üzüldüm. Allah cennette buluştursun sizi. Sağlıklı doğum dilerim.
Lütfen moralinizi yuksek tutun.Hayat devam ediyor,mutlulugunuzu kendi icinizde ve esinizde bulun.mutlaka bir hobi edinin kafanizi dagitmak icin.Ve en önemlisi cevrenizde bu konuda sizi yipratan insanlar varsa kulaklarınızı tıkayın.vardır yaradanın bir bildigi.Aminnn🙏mucizem diyorum kızım Naz'a.3 bucuk aylık oldu hayata geleli.

Kurutma makinesi.
Çok ciddiyim imkan varsa eğer, kurutma makinesi doğum öncesi alışveriş listesine girmeli, keşke doğar doğmaz alsaymışım büyük rahatlık.

Back
X