Hanımlar merhaba,
Daha yeni evliyim ben 10. ayda evlendik.
Bebek için en azından bir yıl geçmesini istiyorum fakat eşim çok istiyor bebeğimiz olmasını ve ısrar ediyor, ben çalışmıyorum şu an ve borçlarımız da var.
Borçları bir kenara bıraksak bile, bebek için evliliğin biraz oturması gerekir biliyorum ama dedim ya eşim çok istiyor.
Sizce bebek için doğru zaman olduğuna nasıl karar verilir? Sizler planlı mı yaptınız bebeklerinizi? Yoksa yüreğinizin sesini dinleyip aceleci mi oldunuz?
Tecrübe ve tavsiyelerinizi bekliyorum
Ben evlı degılım henuz nısanlıyım ama bebegın planlı yapılması gerektıgını dusunuyorum...Esınız cok ıstıyor olabılır ama bence oncelıkle borclarınızı odemenız gerekır ve daha cok yenısınız bırbırınıze alısma surecını henuz atlatmıs sayılmazsınız evlılıgınız ıyıce otursun...Eger sımdı yaparsanız evlılıge alısılmamıslık var borclarınız var ve cocugun sorumlulugu zordur sıkıntı yasarsınız dıye dusunuyorum...
Ben de öyle düşünüyorum canım da bi yandan da olsa büyür gider çabucak, hem işe de dönebilirim biraz büyüyünce diye düşünüyorum.
Kafam çok karışık
Bu sorunun cevabını bilen varsa bana da söylesin :) Bende iki arada bi derede kalanlardanım, çok istiyorum bi yandan, bi yandan da borcu harcı, iş durumunu, çocuğa kimin bakacağını, ne kadar izin kullanabileceğimi düşünüp düşünüp vazgeçiyorum.. Kaba taslak bi borç planlaması yapınca sanki çocuk yapmaya elverişli koşullar hiçbir zaman oluşmayacakmış gibi :)) O yüzden bence "çocuk kısmetiyle gelir" atasözüne inanmak lazım
Bence de tam tersıı once ıse gır borclarınızı hıc olmazsa bıraz azaltın sonra dusunursunuz tabıı sen bılırsın yıne ama mantıklı olan bu sıkıntı cekmek ıstemez kımse...
evlendim 2.ayımda hamile kaldım isteyerek...çocuk bakmak zor,anlayınca 6 sene ara verdim...2. kızım doğdu...hooop sil baştan yaşadım herşeyi,gece uykusuzluk,ağlama,alt ıslatma,hastalık vs vs....
şimdiki aklım olsaydı tersini yapardım ...2-3 sene gezer tozardım,iki çocuğun arasını da 2 yaştan fazla yapmazdım...ama emin ol o zaman da pişman olurdum
çocuk büyütmenin herrr türlüsü zor,bunu bilir bunu söylerim
bir tarafın istemesiyle olacak bir sey degil , o bebeye gece gündüz bakacak olan sizsiniz. Sizin kendinizi bu duruma hazır hissetmeniz gerekiyor. Hem daha çok çok taze bir evliliginiz var. Biraz birbirinizle zaman gecirin , evliligin tadını cıkarın. Ben evli degilim ama , sanıyorum ki bebe olunca birbirinize ayıracagınız zaman kısıtlanacak .
canım bende 8 aylık ewliyim 2 sene istemiyordum ama artık istiyorum ve d.kontrol hapımı bıraktım ama daha 2 ay çok erken bence...
eşinde tutsun kendini canım , aceleci davranmasın ..
bebek zamanı nezamandır biliyomusun annelik o eşsiz duygunu zamanı yok bence hemn o müthiş duygu yu tatmak BENCE HEMEN BENİM KIZIM 2 YIL SONRA OLDU AMA PİŞMANIZ HEMEN OLSAYDI KISMET İŞTE AMA HEMEN OLMALI KOLAY GELSİNHanımlar merhaba,
Daha yeni evliyim ben 10. ayda evlendik.
Bebek için en azından bir yıl geçmesini istiyorum fakat eşim çok istiyor bebeğimiz olmasını ve ısrar ediyor, ben çalışmıyorum şu an ve borçlarımız da var.
Borçları bir kenara bıraksak bile, bebek için evliliğin biraz oturması gerekir biliyorum ama dedim ya eşim çok istiyor.
Sizce bebek için doğru zaman olduğuna nasıl karar verilir? Sizler planlı mı yaptınız bebeklerinizi? Yoksa yüreğinizin sesini dinleyip aceleci mi oldunuz?
Tecrübe ve tavsiyelerinizi bekliyorum
bi de şu pencereden bakın olmayınca insan çok üzülüyor. benim eşim de çok istedi çocuk ve çok sever çocukları. ben 1 yıl bekleyelim dedim. tamam dedi. 1 yıldır da bekliyoruz ki çocuk olsun hala yokkorunduğum zamanlara pişman oldum. ama benimki maddiyat düşünerek yapılmış bi hareket değildi. evliliğe alışmak istemiştim çükü her bebek rızkıyla gelir.
bu devirde çocuk sahibi olmak da kolay değil. hormonlarımız herşeyimiz değişti. herkes istediği an çocuk sahibi olamıyor artık. herşey bi nevi vaktinde gerek sanırım.. sadece farklı pencereyi de göstermek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?