• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İçin Doğru Zaman Ne Zamandır?

evliliğiniz çok yeni, bari bi 6 ay falan geçsin, ayrıca bu konu tek başına karar verilecek bi konu değil hatta ağırlığa vuracak olursak kadınların %60, erkeklerin %40 söz hakkı vardır bence, çünkü bebeği içinde büyütecek olan kadındır, kendi vücudundan o bebeğe can katacak, bebek büyüdükçe bel ağrıları çeken, vücuduna ne kadar vitamin takviyesi yapsada saç dökülmesi diş ağrısı vs çekebilecek olan, istediği pozisyonda 9 ay boyunca yatamayacak olan, bu dönem için ayrıca kıyafetler alacak olan, bu süreçte kocam beni aldatırmı diye strese girecek olan anne, bunları okuyoruz, anne olmak çok ciddi bi psikolojik hazırlanma süreci gerektiriyo bence, erkeğe göre ne var arayıpta bulamadığı şey: korunmasız cinsel ilişki, 9 ay sonrada aaaa baba oldun, ilk başta yardım ederim derler sonra uykularından feragat edip bi iş yapmazlar

bende ekim ayında evlendim 2011 -ekim :) aynı durumdayım sen gibi, borçlarımız da var az erteleyelim dedik fakat şu günlerde içimde kuşku var, korunma yöntemleriyle ilgili.. sen nasıl korunuyorsun? doğum kontrol hapı yada ertesi gün hapı ömür boyu hmilelelii etkiliyo zarralı diye duydum bende ertesi gün hapı kullanmıştım 1 kez :( bilgin varmı hiç? ilerde çocuğun olmasını zorlaştırırmı? yumurtalıklarıma zarar vermiş olabilirmi

merhaba,
ertesi gun hapı ve dogum kontrol hapı birbirinden farklı.
dogum kontrol hapı bir korunma yontemi ve duzenli kullanmalısınız. dogum kontrol hapını aldıktan sonra spermlerin yumurtalıkları dolleme sansı olmuyor.

ertesi gun hapında ise korunmayan bir bayan eger o gece hamile kalma riskiyke karsılasmıssa 24 yada 48 saat icinde 2 tablet olan bu hapı kullanıyor.
Boylece spermler eger yumurtalıklar uzerinde calısıyorsa dollemek icin bunu ortadan kaldırıyor.

dogun kontrol hapının yan etkileri oldugu soyleniyor ve tamamen bıraktıktan sonra hormonların yerine oturması 4-6 ay alıyor ve genellikle 4-6 ay hamile kalmıyorsanız bu sureci normal olarak dusunmeniz lazım.

ertesi gun hapını ise bir dogum kontrol yontemi olarak dusunmeyin ve sene de 2-3 kereyi gecmemeli yoksa ciddi zararları oldugu dogru.

Hanımlar merhaba,

Daha yeni evliyim ben 10. ayda evlendik.

Bebek için en azından bir yıl geçmesini istiyorum fakat eşim çok istiyor bebeğimiz olmasını ve ısrar ediyor, ben çalışmıyorum şu an ve borçlarımız da var.

Borçları bir kenara bıraksak bile, bebek için evliliğin biraz oturması gerekir biliyorum ama dedim ya eşim çok istiyor.

Sizce bebek için doğru zaman olduğuna nasıl karar verilir? Sizler planlı mı yaptınız bebeklerinizi? Yoksa yüreğinizin sesini dinleyip aceleci mi oldunuz?

Tecrübe ve tavsiyelerinizi bekliyorum

merhaba
Ben de yeni evliyim. Mutlulugunuz daim olsun.
aynı surecten bende geciyorum.
Bazı seyleri oluruna bırakmak lazım sanki. hayatımız hep kodlanmıs. okul bitecek ise girilecek evlenilecek cocuk yapılacak vs.
oyle bir kodlanmısızki bir levıl atlamadan digerine yetisememe korkusu sarmıs bizi. bu isin psikolojik tarafı.

Hepimizin kisilikleri, psikolojisi, ortamlarımız, beklentilerimiz farklı dolayısıyla herkes icin dogru zamanda farklı.
fakat burada yazan arkadaslara bende katılıyorum, once bir 2li iliskinin tadını cıkarmak lazım; beraber vakit gecirmek, gezmek dolasmak, sinemaya gitmemk, uykunun tadını cıkarmark, ailelerle kaynasmak, biraz borcları azaltmak... sonra zaten bir bakıcaz foruma yazmısız "hamileyim" cok heyecanlıyım diye. Ben de senin gibi sanki hic cocuk istemiyecekmisim gibi gelior ama forumda cocuk isteyipte sahip olamayan ve sahip olmaya calısırkenki yolculuktaki sıkıntıları yasayan bayanları okudukca bu fikiirdende uzaklastım. dusunsene biz karar verme asamasındayız istiyoruz mu istemiyor muyuz ama istedikten sonra bakalım bu guzel duyguyu yasayabileceklerden olcak mıyız? bu nedenle oyle dusunme. Esine evlilige alıstıkca duzenin oturdukca sende "e bi bebek olsa soyle aramızda" diye dusuneceksin eminim, telaslanma o nedenle. onemli bir karar gercekten ama eninde sonunda teslim olacagımız bir karar. biraz sakinlen :)

Hanımlar merhaba,

Daha yeni evliyim ben 10. ayda evlendik.

Bebek için en azından bir yıl geçmesini istiyorum fakat eşim çok istiyor bebeğimiz olmasını ve ısrar ediyor, ben çalışmıyorum şu an ve borçlarımız da var.

Borçları bir kenara bıraksak bile, bebek için evliliğin biraz oturması gerekir biliyorum ama dedim ya eşim çok istiyor.

Sizce bebek için doğru zaman olduğuna nasıl karar verilir? Sizler planlı mı yaptınız bebeklerinizi? Yoksa yüreğinizin sesini dinleyip aceleci mi oldunuz?

Tecrübe ve tavsiyelerinizi bekliyorum

Evlenip hemen çocuk sahibi oldum.Mükemmel birşey.Ama evliliğe uyum sağlama ve eşlerin birlikteliklerinin tadını çıkarma adına biraz beklenmeli.Eğer ki deli dolu, gezmeyi tozmayı, rahat hareket etmeyi seviyorsanız iki kere düşünmelisiniz.Başa dönsem farklı davranırdım, kesinlikle...

Back
X