Bebek İçin Doğru Zaman Ne Zamandır?

Ben o sorumluluğu almaya hiçbi zaman hazır olmıycam sanırım bana öyle geliyo

Uff işte etrafımdakiler de böyle diyo aklımı çeliyolar:))
Bebeği kucağına alınca herşey değişir vs.
Değişecebilir mi acaba, o kadar sevgi dolu bi kişiliğim yok açıkçası,bebek kucağıma geldiğinde ay ne tatlıymış derim ama sorumluluklarından korkuyorum

Cicim aylarında bebek cok tehlikeli bence. Hamilelik, bildigin gibi esinle iletişimini kesecek.

Esın ister tabi. Onlar bizim kadar detay düşünemezler. Hem borcumuz var diyorsunuz.

Sana tavsiyem bir sene esinle doya doya yasayin, evliliğinizin tadına varın. Basbasa kaliteli zaman geçirin. Hem borcunuz da bu bir senede hafiflemis olur.

Bebek olunca dünyanız bebek üzerine kurulacak zaten. Bırak esine vakit ayırmayı kendinle bile ilgilenemeyeceksin. Sonra Allah korusun buralara yazma, esim hamileliğimde cok değişti diye.

Detay duşun canım. Kesinlikle zamanı değil

ben de evliliğiniz çok yeni olduğu için biraz daha bekleyin derim. ama şu da bir gerçek ki, istediğiniz anda da olmayabiliyor. 1 sene sonra düşünürsün hamile kalman 2 seneyi bulur. Yani pek de plana programa bakmıyor aslında. anne açısından da pek "hazır olma" durumunun olduğunu sanmıyorum. hele ki çalışan bir kadın için doğru zaman bulmak pek mümkün değil, hatta o zamanı tutturmak bile çok zor. O yüzden hormonlarınız size annelik sinyali yolladığında gözü karartıp akışına bırakmak kalıyor. Ben 27 yaşımı bitirdim, 4,5 yıldır çalışıyorum ve yaklaşık 2 senedir evliyim. Yeni bıraktım korunmayı hem çok istiyorum hem de çok korkuyorum. Kısmet artık... Bir de hangi yakınımla konuştuysam anne olan, kendini tam olarak hazır hissetmek diye birşey yok diyorlar

evliliğimizin 4.senesinde bi sabah bebek istiyorum diye uyandım
rüyalarımda hep doğum yaptım
içim nasıl istiyordu anlatamam
eşim erken daha dedi
ama nasıl olsa sen bakacaksın sen bilirsin dedi
hemen oldu kızımız
şu an 6.ayında ama diyorum ki bu kadar güzel bişey olacağını bilseydim hemen yapardım
ama doğrusu sen ne zaman istersen
çünkü sen emzireceksin sen altını değiştireceksin sen uykusuz kalacaksın sen doğuracaksın
ben bebeğimi istedim o yüzden hiç of demedim
kan aldırmaya bile korkan ben
sezeryanla doğum yaptım inan o güzelliğin karşısında acısı bi hiç
uyumayı çok severim ben ama gece 2 saatte bi kalkmam umrumda değildi
ben mutluydum bebeğimde mutlu
doğumdan önce bi miktar para biriktirdik koyduk kenara
çalışmadığım 3,5ay hiç sıkıntı yaşamadık
ve bebekten sonra evimiz inan çok bereketlendi
herşey mükemmel olsun diye bekleme
ama genede altından kalkamayacağını düşünüyorsan da biraz ertele

Canım, benim istediğim de aynen böyle olmak, çok istemek, hayalini kurmak bebeğimin.
Ama bende böyle birşey olabileceğine de inanmıyorum açıkçası..

bende aynı şeyleri hissediyordum
doğumdan da çok korkuyordum
ama Allah içine veriyor insanın
demek ki daha zamanı gelmemiş
bi gün gelecek içindeki isteğe sende şaşıracaksın:)

Bebek bakmak gerçekten çok zor.Ama paha biçilemeyecek kadar harika bir duygu.
Bebekleri pek sevmem sadece uzaktan demişsin.Kend
İ çocuğunla kardeşinin çocuğunu bile kıyaslayamazsın.ANNELİK BAMBAŞKA

Bence bir sene sonra düşün derim.Fazlada gecikmemekte yarar var

kendini nezaman anneliğe hazır hissedersen ozaman yap derim çünkü herşeeyiyle sen ilgileniceksin

insan kendini hiç bir zaman anneliğe hazır hissetmiyor. her zaman acabalar oluyor.ancak onu kucağına alınca anneliğie hazır olduğunu anlayacaksın. ben 4 yıllık evliyim ve 6 aylık hamileyim neden hemen yapmadım diye pişmanım. inan borç harç hiç bir zaman bitmiyor. körü körüne gidin çocuk yapun demiyorum tabi ama bence 6 aydan sonra bir düşün derim. bol bol gez toz sonra çocuk yap diyenler genelde flört dönemi yaşamaynlar oluyor. biz eşimle 3 sene flört ettik ve gezmekten bıkmıştık, bir evimiz olsa da ourup tv izlesek diye düşünüyorduk
canım benim eşini iyi tanıyorsan ve çocuk olduğunda maddi oalrak sizi çok çok etkilemeyecekse 6. aydan sonra düşünebilirsin. yaşın kaç bilmiyorum. zaten ha deyince hemen olan bir şey değil. biz 8 ay çalıştık tabi kimsinin hemen oluyor o ayrı. zaten 2. çocuğu düşünüyorsan 3-4 sene de öyle ara vericeksin yaşımız geçiyor. ve 35li yaşlarda yanımızda minnak bebelerle dolaşcaz....
bak burası çok önemli eşini iyi tanıyor musun? ne kadar dönemdir tanıyorsun....bunlar çok önemli. çünkü komşum 1 aydır tanıdığı çocukla evlendi ve şimdi 5 aylık evliyken boşanıyorlar ve kız hemen bebek isityordu şu anda da hamile olduğunu öğrendi çok pişman çocuğu hemen istediğine. yazdıklarımda tezatlık var gibi düşünme sakın. eşin olgun evine bağlıysa sorumluluk kaldırıyorsa yap derim. çünkü annelerin hazır olmasından çok babalar önemli. dediğim gibi annler zaten doğurunca bebeğe çok bağlanıyorlar. genlerimizde var bu.

merhabalar, ne güzel hamile kalmışsınız.. darısı başıma :) bişey danışcaktım ertesi gün hapı veya doğum kontrol hapı eskiden hiç kullandınızmı? ben 1 kez ertesi gün hapı kullandım evlendiğimin ertesi günü.. korkuttular bi daha çocuğun olmaz yumurtalıkları bozar diye bu tarz ilaçlar ömür boyu hamileliği etkiliyormuki? başından geçen varmı hiç?

bende ekim ayında evlendim 2011 -ekim :) aynı durumdayım sen gibi, borçlarımız da var az erteleyelim dedik fakat şu günlerde içimde kuşku var, korunma yöntemleriyle ilgili.. sen nasıl korunuyorsun? doğum kontrol hapı yada ertesi gün hapı ömür boyu hmilelelii etkiliyo zarralı diye duydum bende ertesi gün hapı kullanmıştım 1 kez bilgin varmı hiç? ilerde çocuğun olmasını zorlaştırırmı? yumurtalıklarıma zarar vermiş olabilirmi

Hap kullanıyorum canım, doktor sıkıntı olmaz dedi bana, ama ertesi gün hapı hakkında bi bilgim yok fakat çok etkileyeceğini sanmıyorum

Allah en doğru zamanı bilir elbette ama evlenir evlenmez çocuk yapmak 'çocuk için evlenmek' fikrini çağrıştırıyor.
Çocuk yapınca çok uzun bir süre 'anne ve baba' oluyor hayattaki rolleriniz.
Eş olmak ne demek unutuyor insanlar.
Birbirlerinin eş hallerinden çok baba anne durumlarını özümsüyorlar.
Bu durum eş halinin unutulmasına yol açıyor.
Çocuklar ileride evden gittiklerinde de paylaşacak konuları kalmıyor.
Yabancılaşıyorlar birbirlerine.
Bunu kendinize yapmayın. 1 sene en az bekleyin.
Yaşım geçmiş muhabbetlerini de boş verin tıp çok ilerledi.
Her şey çocuk doğurmak değil, onu büyütmekte marifet...

aynı şeyleri düşünen tek ben değilmişimm :))

Arkadasın dediğine katılıyorum :44:

Bence bir evliliğin oturması lazım önce sizin evliliğe alışmanız bu yeni duruma ayak uydurabilmeniz lazım. Bir insanla flört etmekle evlenmek aynı evde yaşamak çok farklı şeyler hem maddi açıdan da rahatlarsınız biraz. Ayrıca artık evlisiniz gezin tozun biraz bebek olunca öyle gezemeyeceksiniz. Erkek için daha kolay ama tüm sorumluluk bayanda oluyor ha dediğine yapılacak birşey değil tabi ki bebek kısmetiyle gelir ama psikolojik olarak hazır olmak lazım çünkü sonra ben sıkıldım deme lüksünüz olmayacak.

evliliğimizin 3. yılında oldu çocuğumuz.iyiki de acele etmemişim.artık çocuk olunca pek de romantik saatler yaşayamıyoruz.hemen ortamıza atlıyor oğlum.şimdi 4,5 yaşında 2.çocuğu düşünüp düşünmediğimi bile bilmiyorum.yaş da geçiyor.ilk çocukta tamam da 2.çocukta karar vermek inanın daha zor.tekrar uykusuz geceler aynı telaşlar zor geliyor.bebek olursa oğlan da okula başlıycak kim getirip götürecek diye düşünmekten kalakaldım öyle...ilk çocuk için acele etmeyin bence.önce bir evliliğinizin tadını çıkarın...

o duygu öyle bir şey ki anlatılmaz yaşanır ay ay allahım bizlerede tekrarını nasip atsin inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…