bence cocuk sahibi olmak icin dogru bir zaman yoktur insan kendini minik bir bebegin butun sorumlulugunu alabilecigine karar verdiginde dogru zaman gelmis demektir. ben bebegim kucagima aldigimda 4 yillik evliydim 2 sene sonrada 2inci bebegi dusunuyorum kismet allah herkesin gonlune gore versin bu arada bebek kismetiyle gelir sozune cok inaniyorum birebir yasadim
eşim 6. ayda istemeye başlamıştı,
ben de 7 sene yapmadım,iş güç borç vs derkenbiraz abartmışım ama neyyseee
bebek zamanı nezamandır biliyomusun annelik o eşsiz duygunu zamanı yok bence hemn o müthiş duygu yu tatmak BENCE HEMEN BENİM KIZIM 2 YIL SONRA OLDU AMA PİŞMANIZ HEMEN OLSAYDI KISMET İŞTE AMA HEMEN OLMALI KOLAY GELSİN
evliliğimizin 4.senesinde bi sabah bebek istiyorum diye uyandım
rüyalarımda hep doğum yaptım
içim nasıl istiyordu anlatamam
eşim erken daha dedi
ama nasıl olsa sen bakacaksın sen bilirsin dedi
hemen oldu kızımız
şu an 6.ayında ama diyorum ki bu kadar güzel bişey olacağını bilseydim hemen yapardım
ama doğrusu sen ne zaman istersen
çünkü sen emzireceksin sen altını değiştireceksin sen uykusuz kalacaksın sen doğuracaksın
ben bebeğimi istedim o yüzden hiç of demedim
kan aldırmaya bile korkan ben
sezeryanla doğum yaptım inan o güzelliğin karşısında acısı bi hiç
uyumayı çok severim ben ama gece 2 saatte bi kalkmam umrumda değildi
ben mutluydum bebeğimde mutlu
doğumdan önce bi miktar para biriktirdik koyduk kenara
çalışmadığım 3,5ay hiç sıkıntı yaşamadık
ve bebekten sonra evimiz inan çok bereketlendi
herşey mükemmel olsun diye bekleme
ama genede altından kalkamayacağını düşünüyorsan da biraz ertele
evlendim 2.ayımda hamile kaldım isteyerek...çocuk bakmak zor,anlayınca 6 sene ara verdim...2. kızım doğdu...hooop sil baştan yaşadım herşeyi,gece uykusuzluk,ağlama,alt ıslatma,hastalık vs vs....
şimdiki aklım olsaydı tersini yapardım ...2-3 sene gezer tozardım,iki çocuğun arasını da 2 yaştan fazla yapmazdım...ama emin ol o zaman da pişman olurdum
çocuk büyütmenin herrr türlüsü zor,bunu bilir bunu söylerim
Hanımlar merhaba,
Daha yeni evliyim ben 10. ayda evlendik.
Bebek için en azından bir yıl geçmesini istiyorum fakat eşim çok istiyor bebeğimiz olmasını ve ısrar ediyor, ben çalışmıyorum şu an ve borçlarımız da var.
Borçları bir kenara bıraksak bile, bebek için evliliğin biraz oturması gerekir biliyorum ama dedim ya eşim çok istiyor.
Sizce bebek için doğru zaman olduğuna nasıl karar verilir? Sizler planlı mı yaptınız bebeklerinizi? Yoksa yüreğinizin sesini dinleyip aceleci mi oldunuz?
Tecrübe ve tavsiyelerinizi bekliyorum
bende ekim ayında evlendim 2011 -ekim :) aynı durumdayım sen gibi, borçlarımız da var az erteleyelim dedik fakat şu günlerde içimde kuşku var, korunma yöntemleriyle ilgili.. sen nasıl korunuyorsun? doğum kontrol hapı yada ertesi gün hapı ömür boyu hmilelelii etkiliyo zarralı diye duydum bende ertesi gün hapı kullanmıştım 1 kezbilgin varmı hiç? ilerde çocuğun olmasını zorlaştırırmı? yumurtalıklarıma zarar vermiş olabilirmi
Bu sorunun cevabını bilen varsa bana da söylesin :) Bende iki arada bi derede kalanlardanım, çok istiyorum bi yandan, bi yandan da borcu harcı, iş durumunu, çocuğa kimin bakacağını, ne kadar izin kullanabileceğimi düşünüp düşünüp vazgeçiyorum.. Kaba taslak bi borç planlaması yapınca sanki çocuk yapmaya elverişli koşullar hiçbir zaman oluşmayacakmış gibi :)) O yüzden bence "çocuk kısmetiyle gelir" atasözüne inanmak lazım
Allah en doğru zamanı bilir elbette ama evlenir evlenmez çocuk yapmak 'çocuk için evlenmek' fikrini çağrıştırıyor.
Çocuk yapınca çok uzun bir süre 'anne ve baba' oluyor hayattaki rolleriniz.
Eş olmak ne demek unutuyor insanlar.
Birbirlerinin eş hallerinden çok baba anne durumlarını özümsüyorlar.
Bu durum eş halinin unutulmasına yol açıyor.
Çocuklar ileride evden gittiklerinde de paylaşacak konuları kalmıyor.
Yabancılaşıyorlar birbirlerine.
Bunu kendinize yapmayın. 1 sene en az bekleyin.
Yaşım geçmiş muhabbetlerini de boş verin tıp çok ilerledi.
Her şey çocuk doğurmak değil, onu büyütmekte marifet...
o duygu öyle bir şey ki anlatılmaz yaşanır ay ay allahım bizlerede tekrarını nasip atsin inşUff işte etrafımdakiler de böyle diyo aklımı çeliyolar:))
Bebeği kucağına alınca herşey değişir vs.
Değişecebilir mi acaba, o kadar sevgi dolu bi kişiliğim yok açıkçası,bebek kucağıma geldiğinde ay ne tatlıymış derim ama sorumluluklarından korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?