bebek ile birlikte uyumak

teşekkürler yorumunuz için

ben ani bebek ölümünden hamileyken çok korktum ama herşeyi bebek yönlendiriyor. 1 aylık olduğundan beri kontrollü olarak yüzüstü yatırdım çünkü kolik bir bebekti ve sırt üstü imkanı yok derin uyumuyordu karın ağrısından. kafasını çok rahat sağa sola çevirebiliyordu. şimdi de kendi yüzüstü yatmayı seviyor.

sizin durumunuza çok üzüldüm, tabiki beraber yatıp diğer ebeveynlik vasıflarından eksik kalınca bağlanmış olunmaz. sizde sorumsuz bir anne baba varmış bir çocuk için travma yaşadıklarınız hem de kaç defa.

teşekkür ederim yorumunuz için bazıları anlamamış ve kızmışlar çok ilginç , aynısını yaşamayan bilemez.

bizimki de baya sosyal , kimseyi yadırgamaz bu küçük haliyle. en doğrusu mutlu olmaları.

teşekkürler yorum için:)

ben adem güneş i beğenmiyorum. fikirleri çok cahilce ve insanların duygularından istifade ederek para kazanıyor. anneyi çalıştırmayan yobaz bir insan. biz çok meraklıyız sanki çalışmaya mecburuz işte. onu okusan depresyona girersin zaten şu andaki yaşam koşulları ile

5 yaşında küçük oğlum ve onunla yatmazsam sanki cocuk üşüyor,terliyor,korkuyor,üzülüyor.. ..gibi hissediyorum.bu konuda hastayım ne yapayim
sizinki çok uzamış ama en kısa sürede anlatarak ayırmanızı öneririm tabi yine annelik iç güdüsü siz bilirsiniz.

Bosver cnm kizanlari, herkesin oZde anneligi kendine
Ben seni cok iyi anladim ayni seyi yasadigim icin

Çok yanlış buldum.
Bu çocuğu şımartmaktan ve özgüven eksikliğinde öteye gitmez.
Bırakın çocuk yalnız başına uyusun, kişisel alanı olsun, özgüveni gelişsin, başkasının alanlarına saygıyı öğrensin, aidiyet duygusunu hissetsin, özgürlüğü yaşasın. Kendi uyumayı, uyanmayı bilsin.
Elin yabancıları nasıl çocuk yetiştiriyor, çocuk doğuştan bağımsız.
Yaşı küçük deme karakter bu şekilde gelişir.
O oda sizin özel alanınız. Alanınıza müdehale etmesine izin vermeyin.
O yatakta eşinizle ilgilenin. Eşiniz de onunla ilgilendiğinizi sadece bir anne değil, onu da düşünen seksi ve güçlü bir kadın olduğunuzu hissetsin. Sizin eşinize de sorumluluğunuz var.
Çocuk sizin varoluş sebebiniz olmamalı, hayatın odağı olmamalı.
Çocuk hayatı güzelleştiren, öğrenen ve öğreten bir yol arkadaşı olmalı,
Dip dibe olmak sizi daha iyi bir anne yapmaz. Kaliteli zaman geçirmek sizi iyi bir anne yapar.

O zaman yabancı kaynakları bir araştırın :)

Oglum iki bucuk yasinda daha yeni ayirdim yatagini ama gece uyandigi zaman yine gidip yaninda uyuyorum cok alismisim buyuyunce artik zaten sizle yatmak istemez tadini cikarin mis gibi kokusuyla uyuyun bebeginizin ama dikkatli olun zarar gelmesin uyurken bebise allahim saglikli uzun omurler versin

O zaman yabancı kaynakları bir araştırın :)
Diğer üyeye bu konuyla ilgili cevap verdim yabancı kaynaklarda olması benim fikrimi değiştirmiyor.
Bazı düşünce yapılarının yabancı veya yerli olmasıyla ilgisi yok.
Kişiler özgürdür yaşam tarzına ve kültürüne uygun olan önerileri hayata geçirir.

O konuda hem fikiriz tek kaynak Adem Güneş yazdığınız için yaptım bu yorumu.

teşekkür ederim yorumunuz için. kendime bağımlı çocuk yaratmak istemem o da bir birey tabiki. ancak yabancıların çoğu yetiştirme ve yaşam şekli zaten bize uymuyor her toplumun dinamiği farklıdır. ben anneme hala bağlıyım, severim akrabalık ilişkilerini ama yabancılarda 18 yaşından sonra çocuk onlar için ayrı yaşaması gereken ayda yılda bir görülecek birisi oluyor.

bizdeki bazı durumlar gibi aşırı bağımlılık da kötü tabi. burda hala eşi annesinden kopamamış , ayrı bir evlilik yapamamış kadınların hikayesini okuyoruz sürekli

Adem güneşi savunmak için yazmamistim. Sadece ilk derece kaynaklar ulaşılabilir ve ben Bu kaynaklarda burada iddia edilen hususları gormedigim söylemek istedim.

Modern dünyayla birlikte kadinin çalışma hayatinda yer alması ve iki kimliğinin yükü altında ezilen kadinin çalışma hayatını tercih ederek annelige ikinci plana atmasını eleştiriyor Adem gunes, aletha solter ve başka uzmanlar. Hatta yanlış hatırlamıyorsam emici zihin kitabında montessori nin de bu minvakde bir değerlendirmesi vardı.

Anadolu anneleri diye bir kavram duymadım anadolu pedagojisi ise sizin iddia ettiğiniz hastalık derecesinde bir bagimliliga hiç tekabül etmiyor.

+1

Ben 3 yasina kadar yanimda yatirdim oglumu,cunku gercekten ihtiyaci vardi.
Gece teroru yasadi bi sure ve sonra mecburen 2 ay ayri kaldik, biraraya geldigimizde bana yabanci gibiydi haliyle.
1 yasinda aldim yanima, 3 yasina girdigi hafta odasini yatagini ayirdim.
Simdi 4 yasinda, oglum gel beraber yatalim diyorum istemiyor.
Iyiki de oglumla beraber uyumusum.
Simdi 8 aylik kizim var, onunla beraber uyumuyorum cunku gerek duydugunu dusunmedim, mutlu bi bebek butun gun beraberiz zaten.
Bizi degil annelik hislerinizi dinleyin.

ay canım benim sen nekadar sıkmışsın tatlı canını güzel anne o babaanneye gülüyordur ama senin kokun olmadan yapamazki zaten çok zeki oluyorlar insanların onlarla kurduğu diologları oyunları hafızaya alıp ona göre tepki veriyorlar mesela benim kızm 6 aylıkken halası ayağın ne pis kokuyor ıyyy dediğinde gülmekten çatlayacak gibi oluyordu ben yapınca tuhaf tuhaf bakıyordu :) bende senin gibi çalışıyorum ve zorundayım kayınvalidem bakıyor hala ile beraber ben ara sıra kıskanmıyor değilim ama onları hersabah gördüğündeki mutluluk beni mutlu etmeye başladı ya birde onlara gülmese tepki vermeseydi kime güvenip bırakacaksın ki aklın hep onda kalacak onu almaya gittiğimizde bazen 9 a kadar oturuyoruz o arada uyumuş oluyor kayın validem kalsın götürmeyin sabah yine getireceksiniz zaten dediğinde bir sinir olurdum ağlayasım gelirdi dile getirirdim ya böyle demeyin ağlayasım geliyor zaten akşama kadar görmüyorum gece uykusuzluktan gebersem yinede onla uyurum bari gece ilgileneyim diyordum ve uyanıkken kalkmışsak gittiğimizin farkında oda bizle gelmek istiyor kucağımıza geldimi hayatta onlara gitmiyor bırakıp gideriz diye tabi kapıdaysak eğer ama içerdeysek onların üstünden inmez oynar kahkaha atar bağırır çağırır bir süre sonra sen de anlayacaksın onu babaanne seni anne olarak sevdiğini :)

kizim 13 aylikbirlikte yatiyoruz bu buyuk bi zevk mutluluk sukur sebebi..bazen satiliyorum bazen gece kalkipkoklayip yatiyorum..calismiyorum ev hanimiyim 7 24 onunlayim ama bu zevkten mahrum kalmak istemiyorum Rabbim omur versin insaallah buyudugunde istese de yatmaz zaten al kuzunu koynuna sarmala yat gitsin..bu pedegojide guvenli baglanma diye geciyo zaten..2 yasina kadar anne bebek arasindaki guvenli baglanma sekli

1yasdan sonra peşinden ayrılmaz merak etme. Babanneyi de kiskanman çok normal çok doğal bi his bence. Yanında yatırma konusuda içinden öyle geliyorsa yap. Çok çabuk büyüyecek zaten çalışıyorsun gece uyandığında yanında görmek hoşuna gider bebeğin diye düşünüyorum. Benim bebeğim gece uyanıp beni görünce güler cilve yapar tekrar dalardi. Hoşuna gidebilir yani. Seninde için daha rahat eder. Bence gayet makul bi istek seninki. Ama işte tedirgin uyuyor insan yorgun kalkıyorsun yataktan kendini kasmakdan. Ben öyleyim yani tek tarafima yatıp kipirdamiyorum rahatsız ederim yada zarar veririm diye. Çalıştığın için bu durum zorlayabilir seni

Benim oglum 2.5 yasinda hala bana oyle sarilmaz opmez :) bence besigine alisiksa orda birakin. Ileride yorucu olabilir cunku ise de gidiyorsunuz.

Bende benimkiyle yatiyom bazen... Sabah bi kalkıyom öyle yatırdığım baş söyle Durmuş... Beni de yatağın ucuna kadar inmiş tepikleriyle... Bir bakiyom yatağın ortasına yan yatmış... Koca yatağa sigamiyo hanfendi ☺

Benim bebeğim 3 ayına giricek babaannesinin kucağında rahat rahat uyuyor Ama benim kucağımda o kadar rahat uyumuyo diye benim bile kiskanmisligim oldu çok gormuyorum bu durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…