bebek ile birlikte uyumak

Benimki doğduğundan beri yanımda.
6 aylık.
Ben de artık beşiğine alışsa da kocamla uyusam diye iç geçiriyom.
Kızımla biz karyoladayız.
Eşimde yanımızda yer yatağında.
3 kişi maalesef sığamıyoz, kızım koca adam gibi kollarını bacaklarını ayırarak yatıyo çünkü :)

Benimde kizim 2 yasinda biz hiç beraber uyumadik yani bebekken emzirip yatagina yatirirdim 1 yasina kadar bizinle ayni odada uyudu kendi besiginde simdi kendi odasinda gayet de rahat uyuyor bir problem yasamadik.mutlu huzurlu yaramaz :) bir kizim var.

Ben mi kaçırdım ki?
T Hogg'un bu yöntemden bahsettiğini hiç okumadim. Aksine "yatır kaldır" yontemiyle cocugun en basindan beri kendi kendisine ve kendi yataginda uyumasini savunmuyor mu?

Tam olarak bebegin anne yanında yatırılması veya uyku egitimi konusunda değil ancak doğal ebeveynligi de çıkış noktası olan modern dünyada kadinin yükünün artması ile birlikte bebegine odaklanamamasi ve onu zorunlu olarak biraz arka plana atması konusunda paragraflari var.

D. Ebeveynlik sadece anne yanında yatma ile ilgili değil. Bebeğin anne ile mümkün mertebe temasta olması ve fiziksel teması duygusal bir tatmin ve doyum getireceğini temel alan bir yaklaşım. Bu temelden hareketle t. Hogg ve diğer uzmanlar bu yaklaşımı reddetmiyorlar

Kizim 14 aylik bir aydır odasını ayırdim kendi odasında daha kesintisiz uyuyo sanki bizim oradayken yatak gicirdamasina bile uyaniyodu ben vicdan yapmıyorum cunku bebekken neye alışırlarsa oyle devam eder buyuyuncede kendi yatağında yatmak istemeyen bebeklerde var gerci kizim suan bile beşiğinde uymak istemiyo ağliyo ama yatağımda yatırmakta olmaz bende rahat etmiyorum ya düşerse die

Sadece gece kusarsa boğulursa korkusu var bende umarim rabbim oyle birseyi yaşatmaz

Evet geçen hafta 2 günlük bir yolculuk yapmıştık. Eve 22:00 gibi geldik. Hem çok yorgundum hem de bebeğim açıkmıştı. Yatakta emzirirken uyuya kaldım. Neyse eşim fark etmiş Allahtan başımızda beklemiş. Bir ara uyandım resmen belleğim silinmiş. Kendimi nerede olduğumu bir bebeğim olduğunu ve onu emzirmekte olduğumu anlamak zaman aldı. Çok garip bir duyguydu. Çok yorgun olunduğunda da bebekle yatmak tehlikeli bir durum oluyor.

Siz uyuyan bebegin yaninda mi sohbet edip, film izliyorsunuz? Uyanmasindan korkmuyormusunuz?

Demek istedigim, cocugun saglikli baglanmasi icin beraber uyumak şart degil. Zaten normal cocugunuza ilgiliyseniz, onun ile oynuyorsaniz, onun ile sohbet edip geziyorsaniz sorun olmaz.

Türkiyede bu saglikli baglanma cidden abartiliyor bu son zamanlarda.

Tabi ki bebeğin yanında film izlemiyoruz :) Yatağa geçince sarılıp sohbet ediyoruz ama. Bebeğimizi hiç uyandırmadık. Zaten benim bebeğim 8 aylık olduğundan beri geceleri en fazla 2 kere uyanır. Bu konuda şanslı kesimdeyim. Abartılma konusu sizin görüşünüz. Kimse sizi hiç bir konuda zorlayamaz. Güvenli bağlanma için beraber uyumak şart değil kesinlikle. Ama uyumak isteyen birine de yok şöyle yok böyle demek gerekmez. Yani siz uyumamayı tercih ediyorsunuz biz uyumayı bu kadar basit.

Ben yeni doğanla yatılması taraftarı değilim zaten. Riski çok yüksek. Biz de oğlumuzu 8 aylık olunca aldık yanımıza. Haklısınız insan bazen o duruma düşebiliyor. Ben de emzirirken uyumaktan çok korkardım ilk zamanlar. 1,5 yaşında ani bebek ölümü sendromundan ölen bebekler bile var. Üstelik bebek ayrı odada kendi beşiğinde yatarken vefat etti. Zaten beraber yatarken bebeğin ölümüne sebep olmak çok farklı bir durum. Ani bebek ölümü sendromu değil bana göre.

İşte bizi anı bebek ölümünden çok korkuttular. Ama Türkiye ye geldim kimsenin umurunda değil.

Ben de artık yatakta emziriyorum hep. Büyüdü zaten 4 aylık şu anda. Yanımda da yatsın istiyorum. Ama işte 1-2 saat yanında uyuyunca da oran buran ağrıyor doğru durust uyuyamıyor insan falan. Şimdilik aynı odadayız.

2 aylıkken yanına aldım ilk. O günden beri gece uykusunda oğlumla beraber uyuyorum. 2 ay erken olabilir tabii ama bizim bir sorunumuz olmadj çok şükür.

Dünyanın en güzel duygusu beraber uyumak. İnşallah 2 yaş civarı ayırmayı düşünüyorm odasını

Valla 7 sene boyunca annesiyle beraber yatmış birisi olarak söylüyorum aramızda doğru düzgün bir bağ yoktur. Aylarca görmesem o aramadıkça aramak aklıma gelmez. Hatta şöyle söyliyim o kadar bağımlıydım ki küçükken 5 6 yaşlarında uyandığımda yanımda yoksa ağlayarak aramaya giderdim, kaç kere salonda birlikte olurlarken denk gelmiştim. Benim psikoloji mahvoldu sonra tabi. Neyse. Bu arada benim odayı ayırdıktan sonra bile babam yatak odasına geçmedi hala biri salonda diğeri yatak odasında takılır. Yani beraber yatınca bağ oluşur falan hikaye. Kaynak: ben.

Güvenli bağlanma için tek kriter beraber yatmak değil. Sizin yorumunuzdan tek çıkarımım herkes çocuk yapmamalı.

Çalışan annede öyle bir his oluyor maalesef. Bende kızımı 2 aylıktı anneme bırakıp çalışmaya başladım.
Sanki onu benden daha çok seviyomuş hissi olurdu. ama öyle bir şey yok tamamen bizim kuruntumuz
eğer kendi yatağında yatıyorsa bırak orda kalsın. Çünkü bende senin gibi düşünüp , gün içinde göremiyorum bari gece yanımda olsun diye düşünerek yanıma aldım.
Sonuç , 3.5 yaş oldu şimdi hayatta yatağında yatmıyor. Bu sıcakta pişiyoruz 3 kişi

babaannem istiyor diye ilk geceden yapılan çocuğum zaten ben. durum böyle yani. haklısınız ne diyim.
Sizi üzmek istemedim yanlış anlamayın. Çocuklar konusunda çok hassasım. Küçük sizi düşünüp üzüldüm sadece.

Bebeginke yat tabi ama sen onlari kiskanma

Sana kendimden ornek vereyim

Anneme takin oturuyrm dogum iznimde falan annem hep yanima gelirdi yardim ederdi bana, ise basladigimda da bebegime o bakti

Allahim eve ben mi geliyorum komsu mu geliyor oglumda farklilik yoktu. Bu duruma cnm sikiliyordu. Sanki annemi anne olarak mi goruyordu bu bebek. Neden heyecanlanmiyordu ben geldigimde, annesi benim onunn diye uzuluyordum
Sonra buyudukce pesime aglar oldu. Gozleri beni ariyor surekli, bana dokunmak istiiyor falan, uzun zamandir yapisik yasiyoruz. Suan iki bucuk yasinda bana dokunmadan uyumuyor. Anne giydirisn anne cis yaptirsin anne su versin
Anne seni cokseviyrm diyor falan eriyorum
Yani deemem o ki yakin zamanda sana oyle bir dusecek ki cok mutlu olacaksin

Ilk yil bizimle asla yatmadi. Zaten yenidoga ben de daralmistim vs istemezdim. Simdi 3 yasibda kovuyoruz gitmiyor : ) baba isyanda anne bunalimda : ) calisiyoruz bizi ozledigini dusunuyorum bilmiyorum dogrusunu yanlisi akisina biraktim. Mutlu bir cocuk olsun yeter. Bu arada bize bagimli falan degil cok sosyal eglenceli bir tip.

Ben yaklasik 3 aylıkken yanima almaya basladim çünkü uyumuyordu sabaha kadar beşik sallıyordum. Sonra yanima aldim bu sekilde biraz daha uyumaya basladi cok şükür suan 1 yaşında hala beraber uyuyoruz. Yatak odamiz duruyor orda uyumuyoruz ayri bi odada iki tane bazamiz var birinde ben ve oğlum diğerinde de babasi uyuyor. Cinsellige gelince o uyudugu zaman yatak odasinda oluyor hersey sonra aklanip paklanip gelip yanina yatıyorum. Sonucta ömür boyu benimle yatacak değil. Bi cok kişiden duydum boyle koala gibi yasayan bebekler 2.5 bilemedin 3.5 yaşında kendileri ayri yatmak isteyip anneyi hic zorlamadan ayrılmışlar bakalim bizde süreç nasıl ilerleyecek. Ha bu arada Adem Güneş cinsellik icin zaten kitabinda belirtiyor ayri odada olsun diye... Adem Güneşi de okudum Doğan Cüceloğlunu da Tracy Hogg da Ferberi de denedim yani olay biraz ikisini de dene tarafini seç olayı. Bize çözüm Adem Güneşle geldi. Bebekleri ayri uyuyan huzurlu annelere ters geliyor farkindayim ama çözümsüz kalinca her yol deneniyor. Insallah her yolu denetecek bir bebeniz olmaz hanimlar bende bitane var zor oluyor konu sahibi ic guduleriniz neyin dogru olduğunu soyleyecektir korkmayın. Sizin ic guduleriniz bebeğe de yansir ve sizin annesi olduğunu idrak eder merak etmeyin çok zekiler onlar herseyi anliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…