bebek ile birlikte uyumak

Kızım 4 aylıkken gündüz uykusunda 6.5 aylıkken de gece uykusunda kendi odasına geçirdim.

Ayruca kızımın uyumadığı zamanlar olmadı mı tabi oldu 3 saat karyolasının yanında oturduğumu bilirim ama hiç yatağıma almadım

Beraber uyumak hiçkimse için konforlu değil.
Çocuk neden 2 yetişkinin nefesini verdiği bir odada uyusun?

Kendi odasında hava da yatağıda daha temiz.
Ayrıca çocuğun cinsel kimliği açısından da doğru değil.

Bu güvenli bağlanmayı anlatan anne ve bebeği yapışık yapan bir kişi var. Başka da kimseden duymadım.

Umarım ileriki yıllarda yaşanacak sorunlar içinde çözümü vardır.

kimmiş o ? ay nasıl meraklandim.

Ya bu konuda multi yaklaşım var.

Herkes kendi tecrübesini anlatmış

Ee konu sahibi şu an iyi karmaşık

Sessiz alarm kurup, 30 1 saat yatsın sizinle
Sanki her sene aynı fırsat var

Ben papağanımla bile beraber uyuyorum :)
Uyandığında ihtiyaçını anlatıyor zaten
Sabah 5de :)

Güvenli bağlanma veya d. Ebeveynlik metodunu sadece adem gunes savunmuyor eksik bilgi vermeyelim. Pek çok batılı uzman da bunu savunuyor. Ayrıca anne bebek yatağının aynı olması ile cinsel kimlik arasında herhangi bir bağ olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu konuda aletha solter de okumanızı tavsiye ediyorum.

Dunya ters yeminle yaa :) bende beraber yatiyosunuzda yanliz yatirmak istiyosunuz sandim.. duzenini bozma cocugun.. senin kendi annen baksaydida cocugun tepkileri ayni olacakti.. bu sefer bu kadar kiskanmazdin muhtemelen kendi annen oldugu icin... cocuga kim bakarsa ona duskun oluyor biliyorum bunu,,

Güvenli bağlanma anlatılırken şu yaşa kadar aynı yatakta bu yaşa kadarda aynı odada denmesi benim mantığıma uymuyor. Veya anne şu kadar zaman çalışmasın vb
Batılı uzmanların da savunuyor olması benim için sonucu değiştirmez. Veriyi benim bakışımda doğru kılmaz. Uygulamak isteyende özgürce uygular.
Diğer söylediğiniz kişiye bakacağım

Bu arada nilufer devecigil de bir bebeğin 15 ay ister anne ila aynı yatakta isyerse aynı odada kalmasini tavsiye ediyor. Isteyenler sitesini takip edebilir.

Bebek yetiştirme konusunda kesin tek bir doğru yok. Her ailenin iç dinamiklerine bağlıdır aslında. Kimine Alman ekolü daha dogru gelir kimine Amerikan ekolü.
O yüzden hassas bir konu olduğu için yöntemleri daha objektif ve tecrübeler ışığında tartışmak daha doğru olur kanaatindeyim.

Bu cinsel kimlik mimlik yeni cikti bu seyler.. eskiden yatagin bi ucunda ben yatardim bi ucunda kardesim belli yasa kadar.. ya cok fazla irdeliyoz herseyi bana kalirsa.. duruma gore davraniyorsun cogu zaman.. bazen elinden baskasi gelmiyo yatiriyosun yaninda.. cocuk yatsa yataginda mis gibi ne guzel.. ama beraber yatincada dunyanin sonu degil tabii

Bende kendi yaşadığimı anlatayım bu konuda en dogrusu nedir bilmiyorum

Ilk kızım hic yanimda yatmadı senin gibi istekliydim ama yok hep yerinde yatti ikinci dibimden ayrılmadı cok zor ayırdım yatağını 5 yaşinda hala arada yanima gelip uyur

Simdi bebek kızım anne yanı beşığine zar zor alıştirdim suan 1 yasinda hep yanimda yatti guzel bir his ama zor ayirma olayi dahada zor

Ben de tek basina gayet guzel uyuyan cocugu 18 aylikken ise gidiyorum ozluyorum diye yanima aldim simdi 6 yasinda hala benimle yatmak istiyor esimle uyumayi cok ozledim simdi bir de 3 aylik kardesi var bir yanimda biri bir yanimda biri oyle zor ki.ben cok pismanim.cok buyuk bir yanlis cocugu yaninda yatırmak.Kucugun yatagi bu ay ayırıcam en azindan o alismasin.buyuk de oyle tabi.

adem güneş şu yazdığınızı görse bu kadın beni hiç anlamamış der size kızar
bir kere adam zaten dünyadaki pedagoji akımlarına tepki olarak doğmuş
çocuğunu kendine bağımlı oidipus kompleksli yetiştiren anneleri yani anadolu annelerini savunuyor
savunacak başka adam mı bulamadınız

onun derdi çözüm değil baktı ki muhafazakarlık para kazandırıyor ben niye cebimi doldurmayayım diyerek yırtık dondan çıkar gibi çıktı ortaya
daha doktorası bitmemiş doktorum diye geziyor ortalıkta

5 yaşında küçük oğlum ve onunla yatmazsam sanki cocuk üşüyor,terliyor,korkuyor,üzülüyor.. ..gibi hissediyorum.bu konuda hastayım ne yapayim

Odada yataginiz uzunlamasina duvara yapisik koyabileceginiz bir alan varsa ve enlemesine yatarsaniz esiniz bebeginiz ve siz hepiniz cok rahat sigar ve yatarsiniz.bende emziriyorum ve yataginda yattiginda ben yanina gidene kadar uykusu aciliyor yada benim bahanem bu oyuzden kizimla yatiyorum.birde benim o yukarda bahsettigim gibi degil odam.tam ortada yatak oyuzden komidinin onune 2 tane sandalyeyi sirti yataga donuk sekilde koydum yastikla destekledim dusmedi hic insallh dusmezde

Her çocuk da , her anne de , her bağ da farklı. Ben tek bir doğrunun olduğunu düşünmüyorum. Ben de kedimi bile yatağıma alan biriyim, sonra eşim istemedi ve yatağımızı ayırdık kediyle. Arada gidip kedimin yanında yatardım eşim istemiyor yatak odasında diye. Ben şimdi bebeği nasıl ayrı odaya koyayım kediyi koyamazken

Ama çalışıyor olursam sabah işe gidileceği için uyku daha bir önem kazanır , yavaştan ayrı yatak olur belki.

Sen kalbinin sesini dinle. Bebeğinin isteğine bak. Sevgi sadece birlikte yatarak gösterilmez senin sevgini muhakkak ki hisseder bebeğin. Babannnesi de sevsin annesi de sevsin herkesin sevgisi başka. 40 ım çıkınca Bakıcılarda büyümüşüm ben ama şimdi adlarını zor hatırlıyorum. Ama annemle de çok kötü bir ilişkimiz var. Gel gör ki annem birlikte yatmadığı için değil bir kere bile bana sarılıp yavrum dediğini bilmediğim ve hiçbir zaman anne yakınlığını hissedemediğim için.

Sonra kaynanam kocamin donunu secti, sirtini keseledi.

Yalnız uyumasının doğru olduğunu düşünüyorum . Benim oğlum 3.5 yaşında doğduğundan beri ayrı yattı . Arada alırdım heves ederdim . Mümkün değil uykusu kaçardı . Deli gibi dolanırdı yatakta . Ayak ucuna gitmeler , tam düşecekken yakalamalar . Kendi yatağına koyduğum an normal bi şekilde uyurdu

Tek uyuyabilen coCugun duzenini bozun bence de. Zaten butun gun babanneyi seviyor. Gece uyurken cok buyuk ilerleme kaydedersiniz.
Ne degisik dusunceler var, şaşip kaliyorum. Eşlere yazik!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…