Bebek fikri bebek ortada yokken gayet sevimli geliyor.
Ama lojistik desteğiniz (size bu süreçte yardım edecek aile bireyleri,bakıcı) yoksa sıkıntıya girebilirsiniz.
Bu yazı atlatıp kafanız rahat bir şekilde bebek sahibi olmanız daha iyi olur sanki
Bu güveni kazanmış olmanız cok güzel ama ne yazık kı hepsini bir arada yapamaSınız ben ilk bebegimde bebek bakımı + ev işini bir arada yapamıyordum siZ sınav tez diyorsunuz eminim ki benim evin işinden daha zordur :)
Bekleyin bitirin bu işlernizi ondan sonra yapın bence
Yanlış mu hesaplıyorum? Sınavı hamileyken atlatıyorsunuz zaten. Tez yazmanız ne kadar sürüyor? Evden çalışacak, çok fazla araştırma yapmak için gezmek zorunda kalmayacaksanız bebek teze de engel değil.
Ama iş hayatına en azından kreş yaşına kadar ara vermeniz gerekiyor bence. Hamilelikle birlikte 4 seneyi gözden çıkarıyorsanız, yapın.
hormonlarin etkisi olabilir o :)
hepsini bir arada yapamazsiniz , kendinizi de bu kadar zorlamaya gerek yok zaten
ben sizin yerinizde olsam tezi yazar sonra baslardim bebek calismalarina
Ben sozlu ve yazili sinavin gecmesini bekler sonrasinda bu yaz sonu denemelere baslardim.
Zaten hemen hamile kalip kalmayacaginiz bile belli degil.
28 yas cok degil ama 4 sene beklerseniz o zaman cok olur iste.
Cocuktan sonra hayat cok degisiyor,evlilik evrim geciriyor bunu bi kere goze alin.
Oyle bebegim pusetinde uyusun biz esimle keyif yapalim olmuyor malesef
Eslerin iliski durumu bi sure sekteye ugruyor ta ki herkes yeni duzene alisana kadar.
Tez yazarken de eve arada yardimci alirsiniz, utu sil supur yapar arada, yukunuz hafifler.
Evlat cok guzel sey cok.
Bende iyi bir firmada calisiyorum,cocuklar olduktan sonra evden baglanip calisiyorum cogunlukla ama eski aktif gunlerimi ozleyip isyan ederken bi bakiyorum can yetisiyor yanimda 4 tane kocaman goz beni izliyor, suan icinde olsa beni benden daha cok seviyorlar. Diyorum Beruska, bosver yaptigin en dogru seydi cocuklarin :)
Simdi icimden 1-2 sene sonrasi icin 3. Geciyor, sonrada kontagi kapatirim zaten, yasim 31 cunku.
üniversitedesiniz zaten ve hem çalışıyor hem akademik olarak ilerliyorsunuz.
çocuğu ertelemeyin.
şu an en mantıklı dönem bence..
Sizin kararınız. Tabi çocuk varken tez biraz sekteye uğrar. Çünkü başlarda zaten ilgilenemezsiniz zamanınız olmaz. Sonrasi da size bağlı. Ben de şu an doktora tez dönemindeyim 15 aylik kizim var. Yazım sürecine bir kaç ay sonra başlayacağım ama düşündürüyor beni. çünkü insan tez ya da makalenin başına oturunca kesintisiz birkaç saat istiyor. Ancak o uyuyunca yapabilirim. Kısacası sürecini uzayabilir de uzamayabilir de. Göze almanız lazi.
normal birsey o , ben 25 yasindayken krize girmistim resmen :) evli bile degildim ana cocuk istiyordum deli gibi , sonra gecti3 sene kadar ertele diyorsunuz... yani mantığım da bana böyle diyor aslında :)
Ama hormonlarıma ne oldu 28 sene sonra sapıttılar
En mantıklısı bence de sırasıyla yapmak :)
Ama Tezin bitmesine en az 3 sene var
Bu süreç 4 buçuk seneye de uzayabilir.
Evin işi çok evet, bu konuda eşim daha çok sorumlu. Özellikle yemek kısmında benim üstümde çok iş yok.
3-4 sene sonra benim için sıkıntı değil ama eşimin yaşı 36-37 oluyor
Bilmiyorum ki fazla olur mu bu yaş farkı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?