Bebek, İş ve okul.

Spizella

Realist
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
16.396
37.381
598
Bu sene bana ne oldu bilmiyorum.
Bi bebek isteği geldi. Öyle ayılıp bayılmıyorum ya da başkasının bebeğini kucağıma falan almak, sevmek gibi şeyler istemiyorum. Bebekler bana biraz korkutucu bile gelirler.

Ama kendim bir insan yetiştirmek isteği içindeyim.
Önceden çok korkuyor ve neredeyse asla istemem diyebiliyordum. Şimdi bir bebeğin fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını karşılayabilirim diyorum. Bu konuda kendime güveniyorum. Nerden geliyor bu güven bana acaba

Biraz kendimden bahsedeyim.
6 yıllık evliyim
Yaşım 28 (eşim 33)
Mutlu olduğumuz bir evliliğimiz var.
İkimiz de çalışıyoruz.
Ben doktora öğrencisiyim. Derslerim bitti bu yaz çok önemli bir sınavım var.
Yeterlik sınavı.
Bu sınavda önce yazılı sonra sözlü olarak başarılı olmam lazım. Bunun için yaza kadar ders çalışacağım.

Sınavı geçersem de tez yazmaya başlayacağım.

Hayatımın bu aşamasında çocuk için zamana karar vermem gerekiyor.
Doktora gittim ön kontroller için kist vs görünür bir sorunum yok.

Eşim kararı bana bıraktı. Sınavımın ve tez yazma sürecimin tehlikeye girmesinden endişe ediyor.
Ben ise hepsini yapabilecek kadar güçlü hissediyorum.
Fazla mı iyimserim acaba?

Dışarıdan bakış açılarına ihtiyacım var arkadaşlar...

Bebek fikri bebek ortada yokken gayet sevimli geliyor.
Ama lojistik desteğiniz (size bu süreçte yardım edecek aile bireyleri,bakıcı) yoksa sıkıntıya girebilirsiniz.
Bu yazı atlatıp kafanız rahat bir şekilde bebek sahibi olmanız daha iyi olur sanki

Bu güveni kazanmış olmanız cok güzel ama ne yazık kı hepsini bir arada yapamaSınız ben ilk bebegimde bebek bakımı + ev işini bir arada yapamıyordum siZ sınav tez diyorsunuz eminim ki benim evin işinden daha zordur :)
Bekleyin bitirin bu işlernizi ondan sonra yapın bence

hormonlarin etkisi olabilir o :)
hepsini bir arada yapamazsiniz , kendinizi de bu kadar zorlamaya gerek yok zaten
ben sizin yerinizde olsam tezi yazar sonra baslardim bebek calismalarina

Yardımcı olacak kimsemiz yok
Annem hayatta değil
Kayınvalidem ile farklı şehirdeyiz, üstelik gelse bile 1-2 haftadan fazla durmaz
Bebek olma durumunda tamamen yalnızım
Ücretsiz izne ayrılma gibi bir düşüncem var sadece

Bu arada eğitim ve işim aynı yerde onu yazmayı unutmuşum

Yanlış mu hesaplıyorum? Sınavı hamileyken atlatıyorsunuz zaten. Tez yazmanız ne kadar sürüyor? Evden çalışacak, çok fazla araştırma yapmak için gezmek zorunda kalmayacaksanız bebek teze de engel değil.

Ama iş hayatına en azından kreş yaşına kadar ara vermeniz gerekiyor bence. Hamilelikle birlikte 4 seneyi gözden çıkarıyorsanız, yapın.

En mantıklısı bence de sırasıyla yapmak :)
Ama Tezin bitmesine en az 3 sene var
Bu süreç 4 buçuk seneye de uzayabilir.

Evin işi çok evet, bu konuda eşim daha çok sorumlu. Özellikle yemek kısmında benim üstümde çok iş yok.

3-4 sene sonra benim için sıkıntı değil ama eşimin yaşı 36-37 oluyor
Bilmiyorum ki fazla olur mu bu yaş farkı?

Doğru hesapladınız
Hemen bir hamilelik olsa (ki bence bu aylar alabilir) 3-4 aylık hamilelikte sınav bitmiş oluyor.

Tez sürecim en az 2.5- 3 sene sürer diye düşünüyorum

İzin meselesi de en fazla 2 sene ücretsiz izin alabilirim. Malesef daha uzun olamaz bu süre.

hormonlarin etkisi olabilir o :)
hepsini bir arada yapamazsiniz , kendinizi de bu kadar zorlamaya gerek yok zaten
ben sizin yerinizde olsam tezi yazar sonra baslardim bebek calismalarina

3 sene kadar ertele diyorsunuz... yani mantığım da bana böyle diyor aslında :)
Ama hormonlarıma ne oldu 28 sene sonra sapıttılar

Ben sozlu ve yazili sinavin gecmesini bekler sonrasinda bu yaz sonu denemelere baslardim.
Zaten hemen hamile kalip kalmayacaginiz bile belli degil.
28 yas cok degil ama 4 sene beklerseniz o zaman cok olur iste.
Cocuktan sonra hayat cok degisiyor,evlilik evrim geciriyor bunu bi kere goze alin.
Oyle bebegim pusetinde uyusun biz esimle keyif yapalim olmuyor malesef
Eslerin iliski durumu bi sure sekteye ugruyor ta ki herkes yeni duzene alisana kadar.
Tez yazarken de eve arada yardimci alirsiniz, utu sil supur yapar arada, yukunuz hafifler.

Evlat cok guzel sey cok.
Bende iyi bir firmada calisiyorum,cocuklar olduktan sonra evden baglanip calisiyorum cogunlukla ama eski aktif gunlerimi ozleyip isyan ederken bi bakiyorum can yetisiyor yanimda 4 tane kocaman goz beni izliyor, suan icinde olsa beni benden daha cok seviyorlar. Diyorum Beruska, bosver yaptigin en dogru seydi cocuklarin :)
Simdi icimden 1-2 sene sonrasi icin 3. Geciyor, sonrada kontagi kapatirim zaten, yasim 31 cunku.

Çok keyif insanı değiliz
Hadi atlayıp bir yerlere gidelim vs olayımız da yok
Evcimen tipleriz aslında. :) içimiz ölmüş gibi evde otururuz
3-4 sene beklemeyi hem kendi üreme yeteneğimin günden güne azalabileceğini düşündüğümden hem de eşimin yaşı dolayısıyla pek istemiyorum.
Yazın sanırım sınav sonrası rahat olurum.

Ama şu da var bugünden itibaren sınava kadar da izinliyim ve evdeyim.
Hani hazır evde rahat ve dinlenme imkanım varken hamilelik geçirsem hoş olmaz mıydı :)

Sizin kararınız. Tabi çocuk varken tez biraz sekteye uğrar. Çünkü başlarda zaten ilgilenemezsiniz zamanınız olmaz. Sonrasi da size bağlı. Ben de şu an doktora tez dönemindeyim 15 aylik kizim var. Yazım sürecine bir kaç ay sonra başlayacağım ama düşündürüyor beni. çünkü insan tez ya da makalenin başına oturunca kesintisiz birkaç saat istiyor. Ancak o uyuyunca yapabilirim. Kısacası sürecini uzayabilir de uzamayabilir de. Göze almanız lazi.

üniversitedesiniz zaten ve hem çalışıyor hem akademik olarak ilerliyorsunuz.
çocuğu ertelemeyin.
şu an en mantıklı dönem bence..

Şu an her şey planlandığı gibi gidiyor iş ve eğitim açısından
Bir düzenim var
Buna bebeği ekleyince bana çok aşırı zor gelmez gibi geliyor
Ama her şey alt üst olabilir de.

Artılar eksiler listesi yapıyorum :)
Teşekkür ederim fikrinizi de listeme ekliyorum

Tam aradığım kişisiniz şu an :)
Yeterlikten sonra tez önerim hazır gibi.
Bu bana biraz zaman kazandırır.
Ama makale vs yapamam sanırım.
Tez Sürecinin uzaması çok sorun değil 2 senede değil de 3 senede bitsin mesela onu sıkıntı yapmıyorum.
Biraz daha etraflıca düşüneyim

3 sene kadar ertele diyorsunuz... yani mantığım da bana böyle diyor aslında :)
Ama hormonlarıma ne oldu 28 sene sonra sapıttılar
normal birsey o , ben 25 yasindayken krize girmistim resmen :) evli bile degildim ana cocuk istiyordum deli gibi , sonra gecti
30 yasinda dogurdum , tez sureci zor bir surec bebekle yurutmeniz cok zor

Ya geç kaldın yada erken :)

Normal bir hamilelik geçirirsen sorunsuz, sıkıntı olmaz bu işlerinede bakabilirsin belki ama dogumdan sonra bebeğin ilk bir yılı seni zorlayacak
Nelerle karşılasacagını bilirsen daha kolay karar verirsin
Mesela 4 ay uykusuz gezeceksin sürekli meme isteyecek gündüz uyusa gece uyumayacak seni de uyutmayacak
E gecen hem yorucu hem uykusuz geçti gündüz sınava hazırlananilecek misin?
Gündüz bebekle başkası ilgilendi diyelim geceleri yine iş sana düşecek sen bakacaksın
Kendimiz icin 2 günde bir makına calıştırsam yetiyordu ama bebek gelince bana da koyafet dayanmaz oldu çnkü sürekli kusmuk oldugu icin yada memelerimde süt lekesi, her gün hem bizim icin hem bebeğe ayrı olarak camasır makınası calıstırıyorum e sonra as kurut ütüle.
2 günde bir süpürge açsam yeterdi şimdi bebek var aman toz biriknesin diye her gün açmaya çalışıyorum.
Süt olsun faydalı olsun diye dısardan bir şey yemiyorum haliyle sürekli evde yemek yapma derdim oluyor arasıra dısardan söyliyip bu yükten kaçamıyorum

E eskiden bir gün yemek yaprsın bir gün çamasır bir gün ütü bir gün temizlik kalan. Vakitte tez yazabilirsin belki ama bebek varken bu kadar esnek olamıyorsun her işi her gün tekrar tekrar yapıyorsun birde üstüne bebek ekliyorsun
Bak ek gıdaya başladogı günlerden bahsetmedim daha inan o günler daha zor
Seni saatlerce oyalayabilir
Ona ayrı yemek yapacaksın yoğurt mayalayacaksın yedirmek ızun sürecek
Daha cok kıyafet kirlenecek sabah sildiğin evi yemekten sınra bir daha sileceksin bebegi daha cok yıkama ihtiyacı duyacaksın
Tabagını kasıgını dezenfekte et önlük yıka kurut bunlarda en hafifi.
Birde hareketlenmeye başladı diye hiç yalnızda bırakamıyorsun
Emeklediği zamanlarda günde sayısız yer silmeniz gerekebiliyor
Diş çıkarma hastalanma ateslenme kaka yapamama kolik, bu gibi olağanüstü hallerden bahsetmeyeceğim onlar kabus gibi..
Ha birde bebek var diye daha cok misafir oluyor her zaman buzlukta sarılı börekleriniz olsa iyi oluyor

Sen düşün tart canım üstün yetenekliyim sırtımdan doğru gelen 4 kolum daha var diyorsan yap valla :)

YLnız çok önemli bi konu var burada,aynı hataya dustugum için soyluyorum,bebege uygunlugunuz oyle kıst yok la olmuyor.. esının sperm durmuna ve sen yumurta rezervine baktır mutlaka.. amh hormonu dahil progestan seviyene fsh ına filan baktır.. Allah aratmasın..

Ben yeterlilik sınavıma Doğuma bir hafta kala girdiğimi zannediyordum 2 gün sonra doğdu oğlum :)
Sınav problem olmaz, tez olur. Alanınız ne bilmiyorum, zorluk derecesi de önemli tabi :)
Saha çalışması olan bir şeyse daha da zorlaşır.
Omun dışında sistemli biri misiniz? Bu da önemli. Az olsun öz olsun günde 2 saat vakit ayırır ve ertelemem derseniz tez de olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…