En mantıklısı bence de sırasıyla yapmak :)
Ama Tezin bitmesine en az 3 sene var
Bu süreç 4 buçuk seneye de uzayabilir.
Evin işi çok evet, bu konuda eşim daha çok sorumlu. Özellikle yemek kısmında benim üstümde çok iş yok.
3-4 sene sonra benim için sıkıntı değil ama eşimin yaşı 36-37 oluyor
Bilmiyorum ki fazla olur mu bu yaş farkı?
Ya geç kaldın yada erken :)
Normal bir hamilelik geçirirsen sorunsuz, sıkıntı olmaz bu işlerinede bakabilirsin belki ama dogumdan sonra bebeğin ilk bir yılı seni zorlayacak
Nelerle karşılasacagını bilirsen daha kolay karar verirsin
Mesela 4 ay uykusuz gezeceksin sürekli meme isteyecek gündüz uyusa gece uyumayacak seni de uyutmayacak
E gecen hem yorucu hem uykusuz geçti gündüz sınava hazırlananilecek misin?
Gündüz bebekle başkası ilgilendi diyelim geceleri yine iş sana düşecek sen bakacaksın
Kendimiz icin 2 günde bir makına calıştırsam yetiyordu ama bebek gelince bana da koyafet dayanmaz oldu çnkü sürekli kusmuk oldugu icin yada memelerimde süt lekesi, her gün hem bizim icin hem bebeğe ayrı olarak camasır makınası calıstırıyorum e sonra as kurut ütüle.
2 günde bir süpürge açsam yeterdi şimdi bebek var aman toz biriknesin diye her gün açmaya çalışıyorum.
Süt olsun faydalı olsun diye dısardan bir şey yemiyorum haliyle sürekli evde yemek yapma derdim oluyor arasıra dısardan söyliyip bu yükten kaçamıyorum
E eskiden bir gün yemek yaprsın bir gün çamasır bir gün ütü bir gün temizlik kalan. Vakitte tez yazabilirsin belki ama bebek varken bu kadar esnek olamıyorsun her işi her gün tekrar tekrar yapıyorsun birde üstüne bebek ekliyorsun
Bak ek gıdaya başladogı günlerden bahsetmedim daha inan o günler daha zor
Seni saatlerce oyalayabilir
Ona ayrı yemek yapacaksın yoğurt mayalayacaksın yedirmek ızun sürecek
Daha cok kıyafet kirlenecek sabah sildiğin evi yemekten sınra bir daha sileceksin bebegi daha cok yıkama ihtiyacı duyacaksın
Tabagını kasıgını dezenfekte et önlük yıka kurut bunlarda en hafifi.
Birde hareketlenmeye başladı diye hiç yalnızda bırakamıyorsun
Emeklediği zamanlarda günde sayısız yer silmeniz gerekebiliyor
Diş çıkarma hastalanma ateslenme kaka yapamama kolik, bu gibi olağanüstü hallerden bahsetmeyeceğim onlar kabus gibi..
Ha birde bebek var diye daha cok misafir oluyor her zaman buzlukta sarılı börekleriniz olsa iyi oluyor
Sen düşün tart canım üstün yetenekliyim sırtımdan doğru gelen 4 kolum daha var diyorsan yap valla :)