Ya geç kaldın yada erken :)
Normal bir hamilelik geçirirsen sorunsuz, sıkıntı olmaz bu işlerinede bakabilirsin belki ama dogumdan sonra bebeğin ilk bir yılı seni zorlayacak
Nelerle karşılasacagını bilirsen daha kolay karar verirsin
Mesela 4 ay uykusuz gezeceksin sürekli meme isteyecek gündüz uyusa gece uyumayacak seni de uyutmayacak
E gecen hem yorucu hem uykusuz geçti gündüz sınava hazırlananilecek misin?
Gündüz bebekle başkası ilgilendi diyelim geceleri yine iş sana düşecek sen bakacaksın
Kendimiz icin 2 günde bir makına calıştırsam yetiyordu ama bebek gelince bana da koyafet dayanmaz oldu çnkü sürekli kusmuk oldugu icin yada memelerimde süt lekesi, her gün hem bizim icin hem bebeğe ayrı olarak camasır makınası calıstırıyorum e sonra as kurut ütüle.
2 günde bir süpürge açsam yeterdi şimdi bebek var aman toz biriknesin diye her gün açmaya çalışıyorum.
Süt olsun faydalı olsun diye dısardan bir şey yemiyorum haliyle sürekli evde yemek yapma derdim oluyor arasıra dısardan söyliyip bu yükten kaçamıyorum
E eskiden bir gün yemek yaprsın bir gün çamasır bir gün ütü bir gün temizlik kalan. Vakitte tez yazabilirsin belki ama bebek varken bu kadar esnek olamıyorsun her işi her gün tekrar tekrar yapıyorsun birde üstüne bebek ekliyorsun
Bak ek gıdaya başladogı günlerden bahsetmedim daha inan o günler daha zor
Seni saatlerce oyalayabilir
Ona ayrı yemek yapacaksın yoğurt mayalayacaksın yedirmek ızun sürecek
Daha cok kıyafet kirlenecek sabah sildiğin evi yemekten sınra bir daha sileceksin bebegi daha cok yıkama ihtiyacı duyacaksın
Tabagını kasıgını dezenfekte et önlük yıka kurut bunlarda en hafifi.
Birde hareketlenmeye başladı diye hiç yalnızda bırakamıyorsun
Emeklediği zamanlarda günde sayısız yer silmeniz gerekebiliyor
Diş çıkarma hastalanma ateslenme kaka yapamama kolik, bu gibi olağanüstü hallerden bahsetmeyeceğim onlar kabus gibi..
Ha birde bebek var diye daha cok misafir oluyor her zaman buzlukta sarılı börekleriniz olsa iyi oluyor
Sen düşün tart canım üstün yetenekliyim sırtımdan doğru gelen 4 kolum daha var diyorsan yap valla :)
YLnız çok önemli bi konu var burada,aynı hataya dustugum için soyluyorum,bebege uygunlugunuz oyle kıst yok la olmuyor.. esının sperm durmuna ve sen yumurta rezervine baktır mutlaka.. amh hormonu dahil progestan seviyene fsh ına filan baktır.. Allah aratmasın..
Ben yeterlilik sınavıma Doğuma bir hafta kala girdiğimi zannediyordum 2 gün sonra doğdu oğlum :)
Sınav problem olmaz, tez olur. Alanınız ne bilmiyorum, zorluk derecesi de önemli tabi :)
Saha çalışması olan bir şeyse daha da zorlaşır.
Omun dışında sistemli biri misiniz? Bu da önemli. Az olsun öz olsun günde 2 saat vakit ayırır ve ertelemem derseniz tez de olur.
Hamilelik hiçbir sorun olmasa bile hemen olacak bir şey olmuyor bazılarımız için.Ben bir sene sonra hamile kaldım.Hamileliğiniz iyi geçerse bu süreçte planlarınızın bir kısmını uygulayabilirsiniz.Son aylar hariç, çok ağırlaşıyor insan.Ama doğum sonrası bebeğinizin size çook ihtiyacı olacak.Yeri gelecek yemek yemeye duş almaya bile vaktiniz olmayacak.Bir de yalnız olacakmışsınız.Her bebek aynı olmuyor tabi.Bazıları uykuyu severken bazıları uykuyu sevmiyor.Bekar insanlar bile zorlanıyor tez yazarken. Heleki yeni doğmuş bebekle zor olur.Ama 2 çocuk düşünüyorsanız da hemen yapsanız daha iyi olur.
Ya geç kaldın yada erken :)
Normal bir hamilelik geçirirsen sorunsuz, sıkıntı olmaz bu işlerinede bakabilirsin belki ama dogumdan sonra bebeğin ilk bir yılı seni zorlayacak
Nelerle karşılasacagını bilirsen daha kolay karar verirsin
Mesela 4 ay uykusuz gezeceksin sürekli meme isteyecek gündüz uyusa gece uyumayacak seni de uyutmayacak
E gecen hem yorucu hem uykusuz geçti gündüz sınava hazırlananilecek misin?
Gündüz bebekle başkası ilgilendi diyelim geceleri yine iş sana düşecek sen bakacaksın
Kendimiz icin 2 günde bir makına calıştırsam yetiyordu ama bebek gelince bana da koyafet dayanmaz oldu çnkü sürekli kusmuk oldugu icin yada memelerimde süt lekesi, her gün hem bizim icin hem bebeğe ayrı olarak camasır makınası calıstırıyorum e sonra as kurut ütüle.
2 günde bir süpürge açsam yeterdi şimdi bebek var aman toz biriknesin diye her gün açmaya çalışıyorum.
Süt olsun faydalı olsun diye dısardan bir şey yemiyorum haliyle sürekli evde yemek yapma derdim oluyor arasıra dısardan söyliyip bu yükten kaçamıyorum
E eskiden bir gün yemek yaprsın bir gün çamasır bir gün ütü bir gün temizlik kalan. Vakitte tez yazabilirsin belki ama bebek varken bu kadar esnek olamıyorsun her işi her gün tekrar tekrar yapıyorsun birde üstüne bebek ekliyorsun
Bak ek gıdaya başladogı günlerden bahsetmedim daha inan o günler daha zor
Seni saatlerce oyalayabilir
Ona ayrı yemek yapacaksın yoğurt mayalayacaksın yedirmek ızun sürecek
Daha cok kıyafet kirlenecek sabah sildiğin evi yemekten sınra bir daha sileceksin bebegi daha cok yıkama ihtiyacı duyacaksın
Tabagını kasıgını dezenfekte et önlük yıka kurut bunlarda en hafifi.
Birde hareketlenmeye başladı diye hiç yalnızda bırakamıyorsun
Emeklediği zamanlarda günde sayısız yer silmeniz gerekebiliyor
Diş çıkarma hastalanma ateslenme kaka yapamama kolik, bu gibi olağanüstü hallerden bahsetmeyeceğim onlar kabus gibi..
Ha birde bebek var diye daha cok misafir oluyor her zaman buzlukta sarılı börekleriniz olsa iyi oluyor
Sen düşün tart canım üstün yetenekliyim sırtımdan doğru gelen 4 kolum daha var diyorsan yap valla :)
Sıkıntısız bir hamilelik artı çok uslu bir bebek olursa neden olmasın ama burada okuduklarimdan sonra öylesi mucize gibi geliyor. En azından sınavın geçmesini mi beklesen?
tek çocuk pek çok şeyi engellemez bence.Şu an her şey planlandığı gibi gidiyor iş ve eğitim açısından
Bir düzenim var
Buna bebeği ekleyince bana çok aşırı zor gelmez gibi geliyor
Ama her şey alt üst olabilir de.
Artılar eksiler listesi yapıyorum :)
Teşekkür ederim fikrinizi de listeme ekliyorum
Sınava 4 ay kaldı ve bu süreçte evdeyim
Hani sabahları kusacaksam falan serviste yolda değil de evde kusarım gibi düşündüm
Allahım ne saçma düşüncelerim var ya
Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama çok güzel bir anlatım olmuş bence.
Gerçekten böyle.
Bir de bunun 2 çocuklu versiyonunu düşünün = bir kadının dramı...
28 yaş bir çocuk sahibi olmak için ideal bir yaş bence.
Şimdi hamile kalsan 29'unda anne olursun.
Ben ilk bebeğimi kucağıma 31 yaşımda aldım.
Çok ayrı bir mutluluk ayrı bir heyecan. 2.sini 35 yaşımda aldım kucağıma.
Şimdi o kadar zorlanıyorum ki her ikisine de koşuşturmaktan ve çalışan bir kadınım.
Bir yandan vakitli olsun dersen tabii ki çocuk sahibi olmalısın, hem de tam vakti olmuş olur.
Yaş ilerleyince daha zorlanıyor insan.
Diğer yandan bu kadar yoğun bir temponun içinde o çocuğu nereye sığdıracaksın diye düşünmeden edemedim.
Çünkü bebek inan bana her bir anını ve alanını dolduracak.
Geçen gün bir yazı okudum, siz ne kadar çocuk sizin hayatınıza adapte olacak gibi düşünseniz de, siz anlamadan kendinizi bebeğe göre adapte ediyorsunuz ve hayatınızı ona göre şekillendiriyorsunuz.
Burada asıl mesele siz buna hazır mısınız?
Bakımı, koşuşturmacası bir şekilde oluyor, ancak sizin bir bebek etrafında hayatınızı şekillendirmeniz bu noktada sizi mutsuz eder mi?
Var olan bütün boş vakitlerinizi düşünün, onların hiç birisinden eser kalmayacak.
Kitap okumak, bir kahve içmek, gün ortasında kestirmek, hatta canınızın sıkılmasına bile vakit kalmayacak.
Bebek isteginiz cok normal ama soyle bir gercek varki egitim/is hayati cocuklu ozelliklede yardimci olabilecek biri olmadan cok zorluyor insani;basari performansin dusuyor,psikolojik olarak herseye yetmeye calismaktan yorgun dusuyorsun,tahammul sinirlarin zorlaniyor,bu noktada esinle,cocukla ilgili problemler bas gosteriyor...uzgunum ama kolay olur,ustesinden gelebilirsin diyemicem...hersey sirasiyla ve zamaninda yapilirsa insani mutlu eder,aksi durum hayati zorlastirmaktan oteye gitmez...yasiniz genc esinizde yasli degil bence bir iki sene daha ertelenebilir benim sahsi dusuncem boyle....
Bu arada hamileliğe vücudunuzun vereceği tepki önemli
Hiç hamile değilmiş gibi de olabilirsiniz ilk 3 ayı ya da tamamını yatarak geçirmek zorunda da kalabilirsiniz
Çok keyif insanı değiliz
Hadi atlayıp bir yerlere gidelim vs olayımız da yok
Evcimen tipleriz aslında. :) içimiz ölmüş gibi evde otururuz
3-4 sene beklemeyi hem kendi üreme yeteneğimin günden güne azalabileceğini düşündüğümden hem de eşimin yaşı dolayısıyla pek istemiyorum.
Yazın sanırım sınav sonrası rahat olurum.
Ama şu da var bugünden itibaren sınava kadar da izinliyim ve evdeyim.
Hani hazır evde rahat ve dinlenme imkanım varken hamilelik geçirsem hoş olmaz mıydı :)
tek çocuk pek çok şeyi engellemez bence.
çocuğa hayatı sekteye uğratan bir varlık gibi bakmamıza da gerek yok.
sosyal hayatınız etkilenebilir elbette, uyum sağlayana kadar hayatınız alt üst de olacak ilk aylar..
emzirme, gaz problemleri, uykusuzluk..
ev işi yemek bunlar halihazirda evliliğinizde dert değilse o süreçte de dert olmaz.
branşınız nedir bilemiyorum, tezinizi destekleyecek çalışmalar neler?
evde olduğunuz sürece kaynaklara ulaşmanızda sıkıntı var mı?
size destek olabilecek bir meslektaşınız var mıdır mesela?
açıkçası bana tek çocuk çok kolay görünüyor iki çocuklu hayattan bakınca..
bir de bebekler evdeki, annedeki huzursuzluğu inanılmaz çeker kendine.
ilk bebeğimde o kadar sakin ve huzurluydum ki.. o kadar sakin geçti ki o dönem.
bana herkes "sen de çocuk mu büyüttün?" der mesela..
dert ettiğim korktuğum şey ek gıdaydı ve korktuğum başıma geldi.
ikinci çocuğumda hiç dert etmedim başta kendi kendine büyüdü diyebilirim.
ne zaman işe döndüm ve ben çocuklara yetemiyorum diye kaygılanmaya başladım gerçekten kaygılandığım şey oldu.
o yüzden çocuk büyütürken kaygıdan mümkün mertebe uzak olmak lazım..
çocuk sahibi olmak istiyorsanız olun.
korkmayın.
dört çocuklu tıp doçenti kadın duydu kulaklarım.
(mutlaka yardımcıları vardır ama dört çocuktan bahsediyoruz:)
Iyi ozaman supermis :) bunalmazsiniz evde.
Hamileliginiz nasil gecer gercekten sans isi, goze alabiliyorsaniz simdi deneyin.
Oglumda sanki hic hamile degildim oyle rahattim, kizimda ise bol kanamali mide kazinip bulanmali bi hamilelik gecirdim.
Yani tamamen sans isi.
Eger kullanmadiysaniz folik asit destegine baslayin, hamilelikten once en az 3 ay kullanmak onemli.
Guzel yiyin, spor yapin gevseyin, birakin akisina, sinava gireceginiz ay bile hamile kalabilirsiniz kim bilir :)
Canım bizim kurumda yeni doğmuş ikiz bebeğiyle yurt dışı master yapıp gelenler var, amerikaya gidip 2 sene kalmıştı kadın kuzularıyla. Yani yaparsın, e tabii ki kolay olmaz ama yaparsın. Çocuğu erteleme, ben de seninle aynı yaştayım, uzmanlık için yetki, yeterlilik, tez var ayrıca yüksek lisansa başlıcam zor bir bölümden ve kısmetse bebek istiyorum son bahara yani o zaman hamile kalmak istiyorum hayırlısıyla. Sürekli de "başarabilirsin" diyorum kendime. Sen de başarabilirsin.
Aslında yoğun bi tempom yok biliyor musunuz :)
Yazınca öyle oluyor
İşyerinde ders çalışıyorum çünkü işim bu. Yani işe gidip ders çalışmak işte yaptığım şeylerin çoğunluğunu oluşturuyor.
Tüm gün çalışmıyorum tabi o kadarını kafam kaldırmaz. :)
Eşim 7 de evden çıkıyor
Ben 8 de
Akşam 18 de eve dönmüş oluyorum
Dünden yaptığımız yemek hazır oluyor onu yiyoruz
Sonrası boş
İşte çamaşır bulaşık makinesi çalıştırıyorum, başka da pek iş olmuyor.
35 yaş sonrası ilk bebeğini dünyaya getiren bir arkadaşım bunun kendini çok yorduğunu söyledi. Biraz da ondan etkilendim
Bir aşamada yapılacaksa sanki çok da gecikmemesi gerek gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?