Bebek ismi sorunu

Bu yurtdışında sorun yaşar olayı ne ya? :KK70: Belki sınırdan öteye adımını atmayacak ömür boyu? Benim ismimde Türkçeye has iki harf var. Hiç de sorun yaşamadım yurt dışında. İnsanlara nasıl telafuz edileceğini söylediğinizde gayet de güzel söylüyorlar. Söyleyemezse de kendi problemi yani.

mercan guzel isim neyi varmiski
ben kizima unisex bir isim koydum ayni zamanda da toplumda belirli bir kesimin daha fazla koydugu bir isim ama ben koyarken bu acidan dusunup koymadim insanlari buna ikna edemiyorum daha simdiden sorun oluyo isim ilerde nolacak bakalim

Deniz mi yoksa adı🙂

Bence en önemlisi annenin babanın içine sinmesi. Biz iki oğlum icin de isim seçmiştik ama son dakikaya içimize sinmedigi icin değiştirdik (kayinvalidem kayinpederin isminin verilmesine karşı çıktı da :D). Iyiki de değiştirmişiz diyorum. Cünkü olduğu isimler çok daha yakıştı ikisinede. Bence siz hangi ismi vermek istiyorsanız verin. Çevreniz ayrıca çok patavatsız

Ben anlamadığım şimdiye kadar kimsenin koyacağı isme kötü demedim. İçlerinde tabii ki tarzım olmayan vardı ama haddim değildi. İnsanların bu kadar rahat ne kötü ne saçma demesi beni çok şaşırttı.
Ama hem soruyorsunuz hemde yorum yapınca niye kötü dediler diyorsunuz kimse sizi tanımıyor garezleride yok size yardımcı olmaya çalışıyorlar herkes içinden geleni söylüyor buda doğal hakları değil mi bilakis sevinmeniz lazım ..

mercan ismine nasıl bir küfür edilecekmiş de çocuğun morali bozulacakmış anlamadım ben.. bence çok zarif ve güzel bir isim. birkaç tanıdığım var çocuğuna mercan ismini veren, henüz çocuğumla ismi için dalga geçtiler dediklerini duymadım.
annesi olarak sizin içinize sindiyse kimse laf edemez. ki bana göre çocuğa isim verme hakkı en çok onu 9 ay karnında taşıyan, daha ilk andan itibaren annelik endişesiyle başbaşa kalan kadının hakkıdır. baba zaten soyadını veriyor.

Benim annem de aynı şeyi söyledi. Ben kullanmam o ismi diye

Çok ilginç çok şaşırdım nesi varmış ki ismin. Gayet te hoş bir isim. Tamam beğenmeyebilirler ama abartı tepki vermeleri de hiç olmamış yani. Sağlıkla büyütün bebeğinizi. Size ve vatanına milletine hayırlı bir insan olsun.

Bu yurtdışında sorun yaşar olayı ne ya? :KK70: Belki sınırdan öteye adımını atmayacak ömür boyu? Benim ismimde Türkçeye has iki harf var. Hiç de sorun yaşamadım yurt dışında. İnsanlara nasıl telafuz edileceğini söylediğinizde gayet de güzel söylüyorlar. Söyleyemezse de kendi problemi yani.
Yurtdışı olayı bana da saçma geldi. Hadi yakın çevreyi geçtim, bi de kilometreler ötesindeki insanların telaffuzuna göre neden isim belirleyelim.

mercan ismine nasıl bir küfür edilecekmiş de çocuğun morali bozulacakmış anlamadım ben.. bence çok zarif ve güzel bir isim. birkaç tanıdığım var çocuğuna mercan ismini veren, henüz çocuğumla ismi için dalga geçtiler dediklerini duymadım.
annesi olarak sizin içinize sindiyse kimse laf edemez. ki bana göre çocuğa isim verme hakkı en çok onu 9 ay karnında taşıyan, daha ilk andan itibaren annelik endişesiyle başbaşa kalan kadının hakkıdır. baba zaten soyadını veriyor.
Çocuk bana küfür edecek büyüyünce. Neden ismimi böyle koydunuz diye.

Bu yazdıklarınız da bize hiç hoş gelmedi. Sevimsiz oldu, ağzımızda emanet durdu, içimize sinmedi
Aman bosver elalemi en cok sen sesleneceksin evladina. Bizim oglanin adi da ekin aslan. Ekin nryse de aslan olacak diye babaaannesi dahil herkes bir sey soyledi. Yok aslan gaylere derlermis, hayvan adiymis bilmem ne. Esimde benim oyle istiyorum dedi. Ha karisamayiz biz madem istiyorsunuz drdiler ama bebege isim resmi konana kadar da hala be bicim isim dediler 😂 kararinizdan vazgecmeyin. Hislerinize guvenin.

ayrica mercan cok guzel bir isin.

Aman bosver elalemi en cok sen sesleneceksin evladina. Bizim oglanin adi da ekin aslan. Ekin nryse de aslan olacak diye babaaannesi dahil herkes bir sey soyledi. Yok aslan gaylere derlermis, hayvan adiymis bilmem ne. Esimde benim oyle istiyorum dedi. Ha karisamayiz biz madem istiyorsunuz drdiler ama bebege isim resmi konana kadar da hala be bicim isim dediler 😂 kararinizdan vazgecmeyin. Hislerinize guvenin.

ayrica mercan cok guzel bir isin.
Sizin de aynı durum olmuş. Bizde ailelerden çok arkadaşlar karıştı. Okul müdürüm bile daha güzelini bulamadın mı o nedir Allah aşkına dedi. Takıyor muyum hayır tabii ki

Back
X