• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Istiyorum

:1shok: :1shok: 11 aydır evlisin ve kısırlıktan mı bahsediyorsun. Eylülcüm bundan bahsetmen için daha çok erken değilmi. Biraz bekleyin ya. Ve kafanı bununla sürekli meşgul etme. Psikolojisi biraz düzelt bakalım.

Hamile kalamamanın nedenlerinden biride sürekli stresmiş, bu kez olucak mı? Hamilemiyim ? soruları kafanı kurcaladıkça olmazmış! Sen üstüne düştükçe o kaçarmış! Bunu 1.5 yıldır çocuk için uğraşan kuzenimden biliyorum,Daha bebek düşünürken doktora gidip bizde bir problem var mı bebek istiyoruz diye danıştılar bir sürü kontrolden geçtiler, ve sonuç ikiside son derece sağlıklı, hiçbir sorun yok ama çok stres oldukları için olmuyor diyor doktorlar (2-3 doktora gittiler)Tabiki ihmal etme ama rahat olmayada çalış! Bak bende Hiperprolaktinemi (süt hormonu yüksekliği/yumurtlama oluşmasına engel yani direk kısırlık)var ve normalde insanlar bunu bebek sahibi olamadıkları için bulurlarmış ama ben daha bebek düşüncesi yokkken şansımın yardımıyla buldum ve tedavim devam ediyor...Ve şuan doktor bebek sahibi olabilirsin biz kontrollerimize devam edicez dedi...Lütfen kendini üzme

ya evet daha erken bu endişe için ama hani insan bişeyleri çok isteyince hemn olmalı ya ben tez canlıyım ya biraz ondan harelde. bide aslında cevre baskısımıdır nedir anlamadımki ben bu konuda çevreyi takan biri hiç olmadım ama bu da önemli oluyor. benim ailem digel tabi eşimin ailesi evlenen iki insanın ertesi gün bir çoçuğu olmalı mantığında oldukları için sürekli bu konuların konuşulmasıda gerginlik yaratıyor.

1 sene içinde olmamış ise bence bir dr görün senden gerekli tahlilleri isteyecek kan tahlili hormon tahlili rahim filmi eşinin sperm sonuçları bunları mutlaka bir gün yapacaksın ben derimki kafaya takmadan bunları halletmen sorun nerde ise orda yoğunlaşır o yüzden kafanı boşalt önce eşinle beraber bir dr gidin derim .bu arada bende tedavi görüyorum ama öyle takıntım yok açıkçası ben tedavi olmaz isem ileride beni büyük sorunların beklediğini biliyorum o yüzden tedavi olurkende sadece dr para verirken sıkılıyorum ,ilaçlar olumlu cevap veriyor buna seviniyorum bende polikistik over hastalığı var.bol şans

Bende 3,5 Yillik Evliyim 26 Yaşindayim Ve Bebek Isitiyorum 3 Ay Önce Mucizevi Bir Hamileliği Kaybettim.mucizevi Diyorum Çünkü Tedavi Olamadan Hamile Kalmiştim.1 Seferde Aşilama Yaptirrdik Ama Hiç Bir Sonuç Alamadik Hatta Normalden Daha Pahaliya Mal Oldu Bize O Yüzden Aşilamayadevam Etmedim..bu Hamilelikde Biraz Umut Verdi Bana Ben Tedavisiz Olsun Isitiyorum O Stressi Yaşamak Istemiyorum Dr Fobim Var Galiba...

bende 19 yıllık evlıyım. 3 yıl cocuk olmadı dr. tedavisine başladık ilk önce ilaç tedavisi yaptılar her üçayda bır ilaç değistırdıler sonra kanallar kapalı olabılır deyıp fılm cektıler. O esnada normal yollarla hamıle kaldım bır oglum oldu. su an onaltı yasında daha sonra bır cocuk sahıbı daha olmak ıstedık ama hamıle kalamıyorum. ılk cocugun tedavısınde cok acı cekdıgım ıcınde fobım olustu sımdı tedavıyede gıdemıyorum. korkumu yenıp dr. gıdebılsem sorun belkı cozulur ama benım anlıyamadıgım bır cocuk varken ıkıncısı neden olamıyor. ayrıca yasımda ılerledı buda benı korkutuyor. oglumun bızden sonra yalnız bır hayat gecırmesınıde ıstemıyorum. cıkmazdayım anlıyacagınız yasım 39

sevgili kışbahcesi seni dr fobin konusunda çok iyi anlıyorum şuan aynı şeyleri yaşıyorum dr a gitmek kabus gibi geliyordu banada..ama mecbur kalırsam yine gideceğim şuan erken olduğunu düşünüyorum her nekdar ailelerimiz geç kalıyorsunuz dese bile benim için önemi yok..
allaha şükür bir oğlun olmuş allah sana bağışlasın onu....inşallah bir kardeş gelir ona yaşın da normal bana göre 42 ve 45 yaşında çocuğu olanları gördüm ben...allah gönlüne göre versin

Arkadaşlar bende tedavi ile çocuk sahibi oldum.Hiç adet görmeden hemde problemim buydu.Ben şanslıydım nokta atışı ile doğru doktoru bulum.Dualarım sizinle

gebelik bölümünde ''bana moral verirmisiniz''başlıgında bir yazım var okumanızı tavsiye ederim buraya kopyalayamadım .dualarım sizlerle

Merhaba, siteye bugün katıldım. Ben de çocuk sahibi olamıyorum. Üstelik 7 senelik evliyim. Bu konuyla ilgili çok şeyler yaşadım. Ancak hiçbir zaman psikolojimi bozmadım. Çünkü psikoloji de çok önemli bir unsurdur. Sen henüz 1 senelik evlisin ve şimdiden umutsuzluğa düşmüşsün. Sadece bu konu da değil, hayatta hiçbir konuda umudunu yitirmemelisin. Daha çok erken ve inanki korkmaya ve üzülmeye gerek yok, çünkü tıp çok ilerledi. Yalnız sana en büyük tavsiyem doktorunu çok iyi araştır. Çünkü biz o kadar çok doktorlara gittikki! En önce sabırlı olacaksın ve eşinle omuz omuza vereceksiniz. Birbirinize destek olacaksınız bu çok önemli! Öncelikle ben gittim doktora. Her türlü tetkik yapıldı. Hiçbir sorun çıkmadı. Daha sonra eşim gitti. Eşime varikosal teşhisi konuldu. Çok küçük bir operasyon geçirdi. Bekledik yine olmadı. Ben tekrar gittim ve laparoskopi operasyonu geçirdim. Yine çok küçük bir operasyon bu. Bekledik yine olmadı. Tekrar eşim gitti. Bu sefer tıp fakültesine gittik. Ve gerçek ortaya çıktı. Eşimin geçirdiği ameliyat başarısız geçmişti. Biz o zamana kadar bunu anlayamadık tabi. Tekrar ameliyat oldu. Çok başarılı oldu. Niye bu kadar eminsin diyeceksin? Ameliyatı yapan eşimin kuzeniydi çünkü. Şimdi beklemedeyiz. İnşallah Allah tüm olmayanlara ve bizlere de çocuk sahibi olmayı nasip eder. Bir de şöyle birşey var; ben sana sabır çok önemli demiştim. Çünkü her operasyondan ve tedaviden sonra biraz beklemen gerekiyor. O yüzden bu kadar uzadı bizim tedavimiz. İnşallah sen bu kadar beklemezsin. ASLA UMUDU YİTİRMEK YOK! Senden kötü durumda olanları düşün...

Merhaba arkadaşlar bende gruba bugün katıldım adım şeyma.1yıl2aylık evliyim.evliliğimin ilk 3 ayında doğum kontrol hapı kullandım(yasmin adlı).sonra bıraktım.ve bıraktıktan bu süreye kadar hiç korunmadım ama yine de olmuyor.Umarım herşey gönlümüzce olur Allah kucaklarımızı boş bırakmasın.Arkadaşlar dertleşecek birini aryorum ve sizin yazışmalarınızı okudum çok hoşuma gitti ben de aranıza katıldım.Bu aralar evliliğim hiç iyi gitmiyor,eşim boşanma yönünde bil düşünmeye başladı napıcamı bilmiyorum kendimi çok kötü hssediyorum.eminimki ikimizde birbirimizi çok seviyoruz.ama anlayamıyorum işte.bana yardım edin.kendinize iyi bakın.Napmalıyım sizce??????

seymacım ,hoşgeldin aramıza öncelikle ,yazdıklarını okudum çok üzüldüm ama daha yeni evlisiniz acele etmeyin çocuk knusunda.yalnız evliliğin kötü gitmesinin sebebi çocuk olmayışı mı bunu açıklarmısın yoksa başka sebepler mi var cnm.bende yasmin içiyorum.13 yıl doğum kontrol hapı kullandım ve bıraktığımda hemen hamile kaldım .sabret üzülme.

Seymacım, eğer ki çocuk konusu yüzünden eşin sana karşı değiştiyse, sabretmen gerekiyor. O da gün gelip çok büyük bir hata yaptığını anlayacaktır. Çünkü dünyanın sonu değil. Ve siz daha çok yenisiniz. Benim bildiğim kadarıyla doğum kontrol hapları hormon dengelerini bozduğu için, hapı bıraktıktan hemen sonra hamile kalamayabilirsin. Hormonlarının tekrar düzene girmesi için aradan belli bir süre geçmesi gerekiyor. Üzülme, sabret ve asla UMUDUNU YİTİRME!

ben ankara da tüp bebek merkezinde dr sekreterim evet stres hamile kalmanızı engelliyor ne yapıp edip bu stresten kurtulmalısınız ama en önce eşin ve sen dr a gidip sorun var mı yok mu araştırmalısınız bunu da tüp bebek uzmanı bir dr a giderek kontrollerinizi yaptırın sonra çalışmaya devam vakti zamanı gelince o bebeğe allah ömürünü kaderini verince gelecektir balayınızın tadını çıkarın nasıl olsa bebek gelir ama bu günler bir daha elinize geçmiyecektir bunu düşünün sevgilerimle...

hoşgeldiniz
çok bir bilgim yok açıkcası fakat psikolojinin çok önemli olduğunu biliyorum biraz rahat bırakın kurtulun olumsuz düşüncelerinizden
benim bir tanıdığımda aynı sorunu yaşadı bir senelik evliyken çocuk yapın baskılarının altında ezildi tedavi görmek istemedi kabullendi ve iki ay sonra hamile olduğunu öğrendi şimdi çok şeker bir oğlu var 6 aylık
işallah Rabbim gönlüne göre verir

merhaba şeyma yazını okudum.bende iki aylık evliyim.yanlız henüz çocuk istemiyoruz.bir yıl gibi bir zaman süresincede yapmamayı düşünmüyoruz.izledigim bir programda doktor şöyle söylemişti.normalde kısır olan insanların aslında evliliginin ilk ayları korunsanda korunmasanda kısırlıgın var oldugunu ama sadece tedavi için o geçen sürenin ziyan oldugunu duymuştum.burda asıl sorun ilk aylar korunurken aslında var olan bir etkenden haberdar olmamak.sadece tedavide biraz geç kalmak.elbette evliliginin yıkılma sebebi asla bu konudan dolayı olmamalı eger eşin bunun için ayrılmayı düşünüyorsa çok yanlış.çünkü asıl sorun kendindede olabilir.çünkü sen sorunun kimde oldugunu yazmamışsın.canını sıkma umarım herşey düzelir.

15 aylık evliyim 7 aydır bebek istiyorum ama olmuyor.bunalıma girdim etrafımın baskısından sizlerle paylaşırsam kendimi çok iyi hissedicem.ne olur bana yardım edin,aranıza alın

kelin ilacı olsa başına sürermiş 14 aylık evliyim 3 aydır istiyorum

allah hayırlısını versin inşallah zamanı gelince olur canım

şunu öğrendim stres yapmayacaksın sabırla bekliceksin

bendede sabır yok ama bekliyoruz

hakkımızda hayırlısı inş müjdeli haberler verirsin yakında

inşallah arkadaşlar kısa sürede hayırlı haberler alırız.etrafımdaki hamileleri görünce içim eriyor.ya olmazsa ne yaparım

Back
X