Bebek konusunu açmaya çekiniyorum

amorfati_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2015
815
1.087
133
Merhabalar, aranıza yeni katıldım.
Bu siteyi 1 ay önce falan keşfettim o gün bugündür her gün mutlaka takip ediyorum siteyi.

Benim konum şöyle, 21 yaşındayım eşim 29 yaşında 1.5 yıllık güzel ve sakin bir evliliğim var. Yurtdışından gelin geldim, bir kaç farklı yerde çalıştım ama malesef sürdüremedim, üniversite mezunuyum ama mezun olduğum bölüm ile ilgili iş bulma imkanım sıfır. Her neyse çok şükür calisamama is bulamama psikolojisini atlattım. Ev hanımı olmak da güzelmiş.

Konu şu ki bir iki aydır hep bebek düşünüyorum. Benim yaşımda biri hamilelik dese bana belki "ama çok gencsin" derim.. neden nasıl oldu bilmiyorum ama istiyorum işte. Şuan korunuyorum doğum kontrol hapı kullanıyorum. Belki ben çok büyütüyorum ama eşim hiç bebek konusunu açmıyor en son doğum gününde yaşlanıyorum artık çocuk okula gittiğinde dedesi sanmasinlar tarzinda espriler yaptı ama o kadar.
O esprilerden biraz cesaret alarak bir ara açtım konuyu bebeğimiz olsa nasıl olur falan gibi, güzel olur tabi falan dedi, ama o kadar başka konu açıyor hemen film mi izlemek falan diyor, bebek pat diye olan bişey değil, korunmayı bırakmak lazım, folik asit e başlamak lazım. Istiyorum ki beraber konuşalım ve kararlar alalım.
Bana dese seneye başlayalım, o da olur, ben netlik seviyorum. Eşim daha sakin pek bişeyi kafaya takmaz. Olsa da olur olmasada olur huzurlu olalım biz ikimiz yeter ki modunda.
Ailem de pek sıcak bakmıyor sanırım, onun ailesi de, okuyorum burda da aileler torun falan ister.

Uzun oldu belki ama toparlayamiyorum, neden bilmiyorum ama bebek konusunu açmaya çekiniyorum. Biraz bekleyip bu duygunun gitmesini mi beklemem lazım, yoksa eşimle hislerini açık açık paylaşmayı mıyım

Teşekkür ederim sonuna kadar okuyanlar için.

net cevaplar istiyorsan, net bir şekilde sormalısın canım, çocuk cıddı bır karar olduğu gıbı oncesınde anne baba adayının planlarını konuşması kadar normal bır sey olabılır mı?

Gerçekten henüz çok gençsiniz biraz evliliğinizin keyfini çıkarın belki eşiniz de bu şekilde düşündüğü için lafı değiştiriyordur. Çünkü çok geç sayılmaz hem yaşınız genç hem 1.5 yıl olmuş evleneli.

net cevaplar istiyorsan, net bir şekilde sormalısın canım, çocuk cıddı bır karar olduğu gıbı oncesınde anne baba adayının planlarını konuşması kadar normal bır sey olabılır mı?
Evet bence de planlamak ve konuşmak lazım ama sanki bana bu konuyu konuşmaktan kaçıyor gibi geliyor. Her şeyi konuşabiliriz onunla ama bu konu olunca bişeyler beni duruyor sanki beni üzecek bişeyler söyleyecek falan gibi hissediyorum

Ayni yaştayiz bence bikac sene daha bekle derim ozelliklede esinin istemesini bekle kendiliginden benim fikrim

Esinle acik acik konusmalisin canim..

Cevabi o verecektir sana

Çocuk istemenden doğal birsey yok cnm

İnsallah hayirlisi olsun

daha 21 yasindasin yahu, cocuk düsünecegine bir meslek yapsana cocugum. Daha sen cocksun, hele bir dilini ögren yasadigin yerin, ayaklari üzerinde durmaya Calis, cocuk her Zaman olur be güzelim.
Mesleğim var hukuk okudum ama burda is yok o alanda. Dilini falan biliyorum zaten türkçe konuşan bir ailede büyüdüm. Teşekkür ederim yine de cevap için

Gerçekten henüz çok gençsiniz biraz evliliğinizin keyfini çıkarın belki eşiniz de bu şekilde düşündüğü için lafı değiştiriyordur. Çünkü çok geç sayılmaz hem yaşınız genç hem 1.5 yıl olmuş evleneli.
Teşekkür ederim, evet 1.5 yıl oldu ama suan hemen yapalım desin demiyorum ama bunu kafamızda şekillendirmek istiyorum 1 sene sonra olur, 2 sene sonra olur.. bana bunu hiç konuşmamamız garip geliyor

şunu söyleyeyim aileler torun istiyo diye çocuk yapılmaz en büyük yanlış onlar sevecek diye bir ömür o sorumluluğu siz alacaksınız sizin istemeniz en önemlisi benim 8 aylık bi kızım var ev hanımıyım ve sabah akşam ilgilenen benim eşim bile işten gelir sever bana geri verir. Bence eşinizle konuşun ve niyetinizi belli edin ciddi olduğunuzu söyleyin ve korunmayı bırakıp nasip deyip bekleyin. Sonuçta korunmayı bıraktıktan sonra pat diye olacak bişey yok. Herşeye rağmen evlat güzel şey ki aranızdaki yaş farkı az olduğu zaman daha güzel olur. Sizin için hayırlısını diliyorum

şunu söyleyeyim aileler torun istiyo diye çocuk yapılmaz en büyük yanlış onlar sevecek diye bir ömür o sorumluluğu siz alacaksınız sizin istemeniz en önemlisi benim 8 aylık bi kızım var ev hanımıyım ve sabah akşam ilgilenen benim eşim bile işten gelir sever bana geri verir. Bence eşinizle konuşun ve niyetinizi belli edin ciddi olduğunuzu söyleyin ve korunmayı bırakıp nasip deyip bekleyin. Sonuçta korunmayı bıraktıktan sonra pat diye olacak bişey yok. Herşeye rağmen evlat güzel şey ki aranızdaki yaş farkı az olduğu zaman daha güzel olur. Sizin için hayırlısını diliyorum
Haklısınız, aileler istiyor diye tabi ki yapılmaz benim demek istediğim onlar da hiç konusunu açmıyor, bir heves yok benden başka kimse de, ya da belli edilmiyor. . Eşim evden çalışıyor ve ev temizliğini bile beraber yaparız. Bir gün bebek olursa bana destek olacağını düşünüyorum bakımında. Teşekkür ederim cevabınız için:)

Mesleğim var hukuk okudum ama burda is yok o alanda. Dilini falan biliyorum zaten türkçe konuşan bir ailede büyüdüm. Teşekkür ederim yine de cevap için
canım hukuk okudum ama iş bulma imkanım sıfır diyorsun, hukuk okuyan birisinin iş bulması çok zor değil. mesleğine yoğunlaş, bebeği 2-3 yıl sonra düşün bence

21 yasindasin, 1,5 yillik evlisin ve hukuk bitirdin. Cok mu erken basladin okula ? Bu yasta ne zaman bitiriverdin universiteyi ?
Erken bitirdiysen cok zekisin demek. Ve buna ragmen iste tutunamiyorsun, bu da ilginc. Bence yasin cok kucuk, bebekten once buna yogunlasmani oneririm.

canım hukuk okudum ama iş bulma imkanım sıfır diyorsun, hukuk okuyan birisinin iş bulması çok zor değil. mesleğine yoğunlaş, bebeği 2-3 yıl sonra düşün bence
Çünkü eskiden yaşadığım ülkenin ceza hukuku üzerine okudum okudum çalıştım evlenmeden önce. Türkiye hukuku hakkında bilgim 0, diplomaları neler yapabilirim diye çok araştırdım ama malesef bir değeri yok doğal olarak. Teşekkür ederim cevabınız için :)

21 yasindasin, 1,5 yillik evlisin ve hukuk bitirdin. Cok mu erken basladin okula ? Bu yasta ne zaman bitiriverdin universiteyi ?
Erken bitirdiysen cok zekisin demek. Ve buna ragmen iste tutunamiyorsun, bu da ilginc. Bence yasin cok kucuk, bebekten once buna yogunlasmani oneririm.

Avrupa da doğdum büyüdüm burda eğitim sistemi nasıl bilmiyorum tam olarak, 17 yaşımda başladım üniversiteye, ilk üç seneyi yurt dışında okudum son 1 senesini de Türkiyede evde çalıştım, tezimi falan hazırladım ve mezun oldum, böyle yani :) o yüzden de 21 yaşında mezun oldum

Avrupa da doğdum büyüdüm burda eğitim sistemi nasıl bilmiyorum tam olarak, 17 yaşımda başladım üniversiteye, ilk üç seneyi yurt dışında okudum son 1 senesini de Türkiyede evde çalıştım, tezimi falan hazırladım ve mezun oldum, böyle yani :) o yüzden de 21 yaşında mezun oldum
Niye calismayi dusunmuyorsun ?
Bebek olayi icin cok erken.
Once hayati yasasan daha iyi.

Haklısınız, aileler istiyor diye tabi ki yapılmaz benim demek istediğim onlar da hiç konusunu açmıyor, bir heves yok benden başka kimse de, ya da belli edilmiyor. . Eşim evden çalışıyor ve ev temizliğini bile beraber yaparız. Bir gün bebek olursa bana destek olacağını düşünüyorum bakımında. Teşekkür ederim cevabınız için:)
Rica ederim. Bende 26 yaşındayım keşke daha önce anne olsaydım diyorum sma nasip 1,5 sene sonra aldım kucağıma kızımı.
Aileler her zaman torun ister ama bu konuda kararı size bırakmak istiyolardır. Sanırım sizin aileniz yırtdışında eşinizin ailesi nerde yanınızda mı? Çocuk çok büyük sorumluluk düzeni tamamen değiştiriyorsun ama kokusu bambaşka. Benim fikrim anne evde olmalı her zaman çalışmamalı (geçinme zorluğu yoksa). Hiçbişey çocuk yetiştirmekten önemli değil çünkü bende üni mezunuyum ama çalışmak için okumadım bunun için okunmaz diye düşünüyorum yoksa lise mezunu ne kariyer sahibi insanlar var. Bana göre bi çocuğun anneye ihtiyacı var. Tabi yinede karar sizin ben sadece taze bir anne olarak düşüncemi dile getirdim

Niye calismayi dusunmuyorsun ?
Bebek olayi icin cok erken.
Once hayati yasasan daha iyi.

Yaza kadar çalışıyordum sezonluk bir işti, haftada 6 gün çalışmak çok bana göre değil. Türkiyede is hayatı zormuş üniversitede part time olarak aldığım parayı burda haftada 6 güne alınca içimde pek bir çalışma hevesi kalmıyor. Bebek olayında belirsizlik devam ederse yaza doğru çalışmaya başlarım zaten heralde.

Back
X