Doğuma Hazırlık Bebek malzemesi alışverişi, kafa karışıklığı, acemilik ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

fittanne

MasterFit
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
4.818
22.938
308
Kızlar merhaba..
Bebeğimize yeni kıyafetler aldık erkek Bebek bekliyoruz kıyafetlerin hepsi renkli olsa da beyaz alan ağırlıklı.. Mesela pijama takımı gibi Rahat üstü beyaz desenli altı kırmızı bunun gibi bir sürü kıyafet aldık fakat bunların hepsini 30 derecede yıkasam renk verir mi beyaz kısımlarına kafam karıştı :(
Ve hangi marka deterjan kullansam bilemiyorum..

Biberon konusunda kararsızım belki sütüm ile beslicem ama biberon hazır etmekte fayda var Dr Brown al diyorlar gaz yapmıyormuş..

Bebe şampuanı bebe yağı kremi markaları sebamed gördüm o iyi diyorlar.. Ama bebe yağı kremi arasında ne fark var.. Ayrıca pişik önleyici kremi de var.. Kafam karıştı..

Biberonların bir de uçları çok gelmesi az gelmesi kademeli numaralı falan iyice kafam Allah bullak oldu..

Yardımlarınızı bekliyorum :KK19::KK68:

Bazı kumaşlar renk veriyor bazısı vermiyor ona bişey diyemiycem. Bizde erkek bekliyoruz. Genelde açık mavi beyazdı yenidoğan için aldığım kıyafetleri yıkarken 2 tur da yıkadım. Bir problem yaşamadım. Net hatırlamıyorum 30 veya 40 ta yıkadım ama 30 yeterli olur bence. :)
Bende biberonu yenidoğan akışlı dr browns aldım. Parçalarını yıkamak biraz zajmetliymiş ama erkek bebekleri gazlı diyorlar genelde. Gaz yapmasındansa biberon yıkarım diye düşünüyorum. :)
Bebek yağı ve kremi pek kullanılmıyor. Kardeşim ilk bebeğin de almıştı. Krem de pek sağlıklı gelmiyor bana zaten yumuşacık ciltleri. Masaj için yağ almak yeterli olur gibi geliyor. Pişik kremi sudocrem aldım ama önleyici alıp almamaktadır kararsızım bende. Onda desitin marka kremi okumuştum önerilenlerde.
Sağlıkla kucağına alman dileğiyle bebeğini. Sevgiler. :)

Teşekkürler cnm sende kazasız belasız sağlıcakla al bebeğini kucağına.. İsmine karar verdiniz mi daha biz netleştiremedik :(
Bu arada dr brown biberonu cam mı aldın ve mililitre olarak ne kadarlıktı Onunda cam ve plastik gibi olanları vardı da

Teşekkürler cnm sende kazasız belasız sağlıcakla al bebeğini kucağına.. İsmine karar verdiniz mi daha biz netleştiremedik :KK43:
Bu arada dr brown biberonu cam mı aldın ve mililitre olarak ne kadarlıktı Onunda cam ve plastik gibi olanları vardı da
Evet verdik Ibrahim Tuna olacak inşallah. Plastik aldım cam ağır olur diye. Eğer sürekli mama ile beslemek durumunda kalırsam cam almayı planlıyorum. Mama ısıtıcısı ile birlikte. Inşallah gerek kalmaz. 150 ml aldım ben.

Ben ogluma deterjan olarak dalan roxy diye bi marka tamamen bitkisel pembeli mavili paketi cok guzel kokuyo sivi deterjan olarak dalinin veya unibaby kullaniyodm sampuan vs olarak sebamed en iyisi bn hem masaj yagi hemde pisik kremi kullanyrm pisik krem sudocrem en guzeli ve cok bereketli buyuk olani aldm 1 bucuk senedir kullanyrm

Kızlar merhaba..
Bebeğimize yeni kıyafetler aldık erkek Bebek bekliyoruz kıyafetlerin hepsi renkli olsa da beyaz alan ağırlıklı.. Mesela pijama takımı gibi Rahat üstü beyaz desenli altı kırmızı bunun gibi bir sürü kıyafet aldık fakat bunların hepsini 30 derecede yıkasam renk verir mi beyaz kısımlarına kafam karıştı :KK43:
Ve hangi marka deterjan kullansam bilemiyorum..

Biberon konusunda kararsızım belki sütüm ile beslicem ama biberon hazır etmekte fayda var Dr Brown al diyorlar gaz yapmıyormuş..

Bebe şampuanı bebe yağı kremi markaları sebamed gördüm o iyi diyorlar.. Ama bebe yağı kremi arasında ne fark var.. Ayrıca pişik önleyici kremi de var.. Kafam karıştı..

Biberonların bir de uçları çok gelmesi az gelmesi kademeli numaralı falan iyice kafam Allah bullak oldu..

Yardımlarınızı bekliyorum :KK19::KK68:

Sadece kıyafet konusunda yorum yapmak istiyorum bizim kızımız olacak inşallah ben sıvı deterjan kullandım pembeler ve beyazları birlikte yıkadım hiç birinin rengi akmadı :) tabi sizin kıyafetleri bilemem. Ben 50 derecede yıkadım.

Back
X