Bebek mevludu yapamayanlar...

Mevlüt sonradan yazılmış edebi bir eserden ibaret, yani tamam aşırıya kaçmadığı sürece güzel bir gelenek isteyen yapar ama amacınız sadece dua okunması ise anne baba duasından daha güzeli var mı? Kurban kestirip ihtiyaç sahiplerine dağıtabilirsiniz bir de.

ben de tavsiye eder dedim zaten zorunluluk yok.. bu tur uygulamalara batil inanc demek dogru degil. dinde yeri var zira.. mantikla aciklanmis kurban var adak var..
Yorumda yazılanı iyice okuyup anladınız mı? Karmaşık da değil halbuki. Kurbanın dinde yeri yok yazmıyor, sadaka ve kurbanın belaları def ettiği inancı batıldır yazıyor orada. Bu ibadetlerin ve sünnetlerin gayesi aman başımıza bir şey gelmesin kaygısı değil, bu kaygı insanoğlunun kendi bencilliği. Başımıza gelen iyi ve kötü herşey allahtandır. Kurbanı kesip kesmemeyle ilgisi yok bunun.

Yorumda yazılanı iyice okuyup anladınız mı? Karmaşık da değil halbuki. Kurbanın dinde yeri yok yazmıyor, sadaka ve kurbanın belaları def ettiği inancı batıldır yazıyor orada. Bu ibadetlerin ve sünnetlerin gayesi aman başımıza bir şey gelmesin kaygısı değil, bu kaygı insanoğlunun kendi bencilliği. Başımıza gelen iyi ve kötü herşey allahtandır. Kurbanı kesip kesmemeyle ilgisi yok bunun.
ne diye kan akitin diye tavsiye ediliyor dinde? ayakkabi giysi gida olarak yardim edelim. binlerce hayvani canindan etmeyelim o zaman kurban zamani? tabiki belalari def etmekle alakasi var.. neden sadaka veriyoruz o da mi belalari def etmiyor? Allaha bir kurban vermenin cok nedeni var.. aclar doysun yardim olsun vs diye degil.

Hanımlar hemen konuta girmek istemiyorm
Çok fazla çevremiz olmadığı ve annelerimi ile görüşmedigimiz için bebek mevludu yapmaktan cekiniyorum açıkçası. Ama çocuğum için dua da okunmasını istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Benim gibi olup başka birşey yapanlar var mı? Ne bileyim kurban kesmek ya da başka birşey?
Akika kurbanı kesebilirsin canım bunu bir asevine yada öğrenci yurduna kabul ederlerse tabi verebilir sin .
Önce yurdun sartlarini öğren ona göre anlasirsin biz öyle yapmıştık ..

Camide mevlüt okutabilirsin

Ne yapabiliyorsan gelen cemaate ikram olur ..

Sağlıkla büyüsün inşallah :))

Süleyman çelebi mevlidi yazarken bu duruma geleceğini ön görebilir miydi acaba? Henüz bağışıklık sistemi savunmasız olan minicik bebeği mevlid ile kalabalığa sokmak bana çok korkutucu geliyor. Durumu olmayan birine yardımda bulunmak onun hayır duasını almak çok daha mantıklı.
Hele hazırlanan o ışıltılı masaları, hediyeleri görse... insanların duasından çok gösteri dünyasına döndü

Hanımlar hemen konuta girmek istemiyorm
Çok fazla çevremiz olmadığı ve annelerimi ile görüşmedigimiz için bebek mevludu yapmaktan cekiniyorum açıkçası. Ama çocuğum için dua da okunmasını istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Benim gibi olup başka birşey yapanlar var mı? Ne bileyim kurban kesmek ya da başka birşey?
Bir tanıdık hoca varsa ona para verip okutturabilirsiniz de

Back
X