Esimle ben yemicez.zaten ama.benim akrabalarim da yemiyor koyun eti agizlarini aradim ama komsularim da olucak ki onlar belki yiyebilirBende koyun, kuzu asla yiyemem. Heleki kavurma.
Aslında benim bildiğim akika etini sizin yemeniz doğru değil. Onun dağıtılması lazım, eve girmemesi gerekiyor. Öyle biliyorum ama yanlışda olabilir. Bi araştırın derim.
Bende oyle dedim ama.esime bas edemedim o et eve girmeden dagilmaliydi bu adakta da boyledirben asıl kurbanın kesildikten sonra hemen fakir fukaraya dağıtılmamasına şaşırdım.
bizim adetlerimizde adak, evlilik, bebek gibi mevzularda kesilen kurban evin kapısından girmez kesildiği yerden direkt dağıtılır.
ama tabi sizin adetleriniz farklı olabilir birşey diyemem.
54 kisinin yarisi akrabam yarisi komsum ve ayni yoreliyiz kurbanda bile o kisilerin koyun kestigini gormedim o sebepten dedim ama sever yer komsuyu bilemem.tamSizden gelecek olan 54 kişinin 54ü de koyun eti yemiyor mu?
Esimle ben yemicez.zaten ama.benim akrabalarim da yemiyor koyun eti agizlarini aradim ama komsularim da olucak ki onlar belki yiyebilir
[/QUOTE
Siz yiyebilirsiniz sıkıntı yok. Sadece adaksa yiyemezsiniz.
ben asıl kurbanın kesildikten sonra hemen fakir fukaraya dağıtılmamasına şaşırdım.
bizim adetlerimizde adak, evlilik, bebek gibi mevzularda kesilen kurban evin kapısından girmez kesildiği yerden direkt dağıtılır.
ama tabi sizin adetleriniz farklı olabilir birşey diyemem.
Kizlar nasip olursa kizim icin mevlut okutacagim ama ikram konusunda kararsiz kaldim.
Esim akika kurbani kestirmisti dogdugunda o eti mevlutte dagitiriz dusuncesiyle dolaba koydu ki ben hemen dagit eve sokma daha mevlude var etin tadi degisir dedim (koyun eti bence kokuyor ve durdukca kokunun agirlastigini dusunuyorum kokudan dolayi ben yiyemiyorum koyun eti) ama beni
dinlemedi. Simdi bir hafta gibi kisa zaman kaldi cagiracagim kisiler 60 kisi ve sadece 6 kisi onun ailesinden benim ailemdekiler koyun etini yemiyor bir onunkiler yiyor. Esime gore gelen umdugunu degil buldugunu yer tamam da ya cope giderse tabakta kalanlari sahsen ben atan biriyim kasigi degdimi vs diye dusunene kadar atmayi tercih ediyorum o eti de boyle cope atarsak yazik gunah artiktir diye dusunup baskasina da yediremem. Ee dagitirken sormakta olmaz.
Esimi aslinda tavuklu pilava ikna ettim ama kendimi ikna edemedim aklim hep o kurbanda zamaninda dagitsa ne olurdu sanki birine versek hemen tuketmesi lazim mevlutte ek olarak tadimlik dagitsam diyorum hem tavuk hem kavurma sacma olur gibi ne yapicam bilmiyorum.
Kizlar nasip olursa kizim icin mevlut okutacagim ama ikram konusunda kararsiz kaldim.
Esim akika kurbani kestirmisti dogdugunda o eti mevlutte dagitiriz dusuncesiyle dolaba koydu ki ben hemen dagit eve sokma daha mevlude var etin tadi degisir dedim (koyun eti bence kokuyor ve durdukca kokunun agirlastigini dusunuyorum kokudan dolayi ben yiyemiyorum koyun eti) ama beni
dinlemedi. Simdi bir hafta gibi kisa zaman kaldi cagiracagim kisiler 60 kisi ve sadece 6 kisi onun ailesinden benim ailemdekiler koyun etini yemiyor bir onunkiler yiyor. Esime gore gelen umdugunu degil buldugunu yer tamam da ya cope giderse tabakta kalanlari sahsen ben atan biriyim kasigi degdimi vs diye dusunene kadar atmayi tercih ediyorum o eti de boyle cope atarsak yazik gunah artiktir diye dusunup baskasina da yediremem. Ee dagitirken sormakta olmaz.
Esimi aslinda tavuklu pilava ikna ettim ama kendimi ikna edemedim aklim hep o kurbanda zamaninda dagitsa ne olurdu sanki birine versek hemen tuketmesi lazim mevlutte ek olarak tadimlik dagitsam diyorum hem tavuk hem kavurma sacma olur gibi ne yapicam bilmiyorum.
din hassiyetiniz var mi bilmem ama islam'da mevlut ,mevlut okutma diye bir sey yoktur ve dine sonradan sokulan herşey bidattir.bidatte atese götürür.Kizlar nasip olursa kizim icin mevlut okutacagim ama ikram konusunda kararsiz kaldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?