Bebek mevludu

zehra1809

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2018
2.459
3.110
63
Kizlar nasip olursa kizim icin mevlut okutacagim ama ikram konusunda kararsiz kaldim.
Esim akika kurbani kestirmisti dogdugunda o eti mevlutte dagitiriz dusuncesiyle dolaba koydu ki ben hemen dagit eve sokma daha mevlude var etin tadi degisir dedim (koyun eti bence kokuyor ve durdukca kokunun agirlastigini dusunuyorum kokudan dolayi ben yiyemiyorum koyun eti) ama beni
dinlemedi. Simdi bir hafta gibi kisa zaman kaldi cagiracagim kisiler 60 kisi ve sadece 6 kisi onun ailesinden benim ailemdekiler koyun etini yemiyor bir onunkiler yiyor. Esime gore gelen umdugunu degil buldugunu yer tamam da ya cope giderse tabakta kalanlari sahsen ben atan biriyim kasigi degdimi vs diye dusunene kadar atmayi tercih ediyorum o eti de boyle cope atarsak yazik gunah artiktir diye dusunup baskasina da yediremem. Ee dagitirken sormakta olmaz.
Esimi aslinda tavuklu pilava ikna ettim ama kendimi ikna edemedim aklim hep o kurbanda zamaninda dagitsa ne olurdu sanki birine versek hemen tuketmesi lazim mevlutte ek olarak tadimlik dagitsam diyorum hem tavuk hem kavurma sacma olur gibi ne yapicam bilmiyorum.

Ooo Koyun eti yenmez mi yaav, koyun etinin kavurması daha lezzetli olur.
Ve siz sizin dediğiniz olmadı diye koyuna takmış durumdasınız.
Hem tavuk hem kavurma da gayet olur.
Eminim sizin tarafınızdan gelen 54 kişinin içinde de koyun yiyen vardır.
İsteyen kavurma, isteyen tavuk yer.
Amaç ikram değil mi?
Üçgünlük dünya insanevladı neden böyle şeyleri takıp kendini huzursuz ederki

Esimle ben yemicez.zaten ama.benim akrabalarim da yemiyor koyun eti agizlarini aradim ama komsularim da olucak ki onlar belki yiyebilir

Bende oyle dedim ama.esime bas edemedim o et eve girmeden dagilmaliydi bu adakta da boyledir

Akika kurbanı dağıtılması şart değil ev halkı da yer adak değil bu sonuçta

Koyun etinin yenmeyip ziyan olacağına eminseniz, kavurmanızı yapın ve götürüp çocuk esirgemeye verin, hayırlı bir işe vesile olmuş olursunuz. Mevlütüde tavuklu pilavla yapın

Bir ailenin tümü nasıl koyun eti yemez ben oraya takıldım
Sen tavuklu yap bacım işin garanti olsun. Bence o etleri de artık ver bir garibana gitsin... Evine gelen insanlar nasılsa ihtiyaç sahibi değil. Sen koyun etlerini mahallende ihtiyaç sahibi birine ver de karınları kırmızı et görsün...

Koyun etini domates biber soğan ile güveç yaparsanız biraz baharat ekleyerek tadını çok da güzel yapabilir siniz bastırır baharat bence onu dağıtın ...

Hafif sulu bir güveç yapın pilav üstü dağıtın eğer yemeyen olursa bir poşete biriktir dışardaki kedi köpek de yer illa çöpe atma canım

Koyun eti bence de riskli yani çok seveni de var hiç sevmeyeni de var .

Ama o adak kurbanı etini hemen dağıtmış olsaydınız yani öyle derler tam bilgim yok ama eve girmez direk dağıtılması lazımmış .

din hassiyetiniz var mi bilmem ama islam'da mevlut ,mevlut okutma diye bir sey yoktur ve dine sonradan sokulan herşey bidattir.bidatte atese götürür.

O değilde madem etrafınızda kimse koyun eti yemiyordu ne diye koyun kestinizeşiniz haklı misafir umduğunu değil bulduğunu yer , yenmeyen kısmı da sokak hayvanlarına gider . Havalar soğumaya yakın biraz yağlanır, karınları doyar. Akike ya da akika nedir bilmiyorum ama adak gibi birşey mi ? Tamamen bilmediğim için soruyorum; adak eti hayvanlara verilse kabul olmuyor mu tabii ki önce misafirlerinize ikram edin kalanı da verin hayvanlara .
Allah kabul etsin .

Kadın isine karisan cimri erkeklerden nefret ediyorum ya da genel olarak hepsinden ediyorum emin degilim.
Tavuk pilav yapın herkes yesin
Allah size bebek vermıs hediye sunmus, elını cebine atsın esiniz bir zahmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…