Aslında kavurmalı pilav güzel oluyor fakat çoğu kişi yiyemiceksede anlamı yok hadi birkaç kişi yemese neyse gidip 50 kişi yiyemicekse yapmanın anlamı yok et kalıcak diye çok üzülüyorsanız o zaman eşinizin ailesine verin eti madem onlar seviyomuş onlar yesinKizlar nasip olursa kizim icin mevlut okutacagim ama ikram konusunda kararsiz kaldim.
Esim akika kurbani kestirmisti dogdugunda o eti mevlutte dagitiriz dusuncesiyle dolaba koydu ki ben hemen dagit eve sokma daha mevlude var etin tadi degisir dedim (koyun eti bence kokuyor ve durdukca kokunun agirlastigini dusunuyorum kokudan dolayi ben yiyemiyorum koyun eti) ama beni
dinlemedi. Simdi bir hafta gibi kisa zaman kaldi cagiracagim kisiler 60 kisi ve sadece 6 kisi onun ailesinden benim ailemdekiler koyun etini yemiyor bir onunkiler yiyor. Esime gore gelen umdugunu degil buldugunu yer tamam da ya cope giderse tabakta kalanlari sahsen ben atan biriyim kasigi degdimi vs diye dusunene kadar atmayi tercih ediyorum o eti de boyle cope atarsak yazik gunah artiktir diye dusunup baskasina da yediremem. Ee dagitirken sormakta olmaz.
Esimi aslinda tavuklu pilava ikna ettim ama kendimi ikna edemedim aklim hep o kurbanda zamaninda dagitsa ne olurdu sanki birine versek hemen tuketmesi lazim mevlutte ek olarak tadimlik dagitsam diyorum hem tavuk hem kavurma sacma olur gibi ne yapicam bilmiyorum.
Cevrem genis birini cagirmasam.kusuyorlar60 kişi ile bebek mevludu mü? niye ki?
60 kişi ile bebek mevludu mü? niye ki?
çağırmayınca küsüyolar diye mi çağırıyorsunuz?Cevrem genis birini cagirmasam.kusuyorlar
gerek yok bence. onu diyorum. 118 ihtiyaç sahibinin karnını doyurmak daha mantıklı sanki.cok degıl kı 60 kısı, benım kucuk oglumda 118 kısı vardı
Allah kabul etsin şimdiden ve kızınızı sizlere bağışlasınKizlar nasip olursa kizim icin mevlut okutacagim ama ikram konusunda kararsiz kaldim.
Esim akika kurbani kestirmisti dogdugunda o eti mevlutte dagitiriz dusuncesiyle dolaba koydu ki ben hemen dagit eve sokma daha mevlude var etin tadi degisir dedim (koyun eti bence kokuyor ve durdukca kokunun agirlastigini dusunuyorum kokudan dolayi ben yiyemiyorum koyun eti) ama beni
dinlemedi. Simdi bir hafta gibi kisa zaman kaldi cagiracagim kisiler 60 kisi ve sadece 6 kisi onun ailesinden benim ailemdekiler koyun etini yemiyor bir onunkiler yiyor. Esime gore gelen umdugunu degil buldugunu yer tamam da ya cope giderse tabakta kalanlari sahsen ben atan biriyim kasigi degdimi vs diye dusunene kadar atmayi tercih ediyorum o eti de boyle cope atarsak yazik gunah artiktir diye dusunup baskasina da yediremem. Ee dagitirken sormakta olmaz.
Esimi aslinda tavuklu pilava ikna ettim ama kendimi ikna edemedim aklim hep o kurbanda zamaninda dagitsa ne olurdu sanki birine versek hemen tuketmesi lazim mevlutte ek olarak tadimlik dagitsam diyorum hem tavuk hem kavurma sacma olur gibi ne yapicam bilmiyorum.
Bızde daha farklı adetler, ıcerde mevlut okutulurken evın onunde ascılar dısarıdan gecen ınsanlara ıkram yaptılar.gerek yok bence. onu diyorum. 118 ihtiyaç sahibinin karnını doyurmak daha mantıklı sanki.
Keşke öyle olsa bizim çevremizde çok geniş özellikle eşimin işinden dolayı sürekli yüz yüze bakıyor insanlarla ben doğumdan sonra kimseyi kabul etmedim o sürece daha çabuk adapte olmak için o yüzden herkesi Mevlüt’te ağırladık 150 kişiden fazlaydı birde gelenler eşli geldiler bina girişine adamlara da masa ayarladık falan kazasız belasız atlattık çok şükürgerek yok bence. onu diyorum. 118 ihtiyaç sahibinin karnını doyurmak daha mantıklı sanki.
Biz ailecek yemiyoruz kendi ailemde yemez çünkü cidden ağır geliyor ve dokunuyor koyun eti en son 5 sene önce çok ısrar ettiler diye koyun eti yemek zorunda kalmıştım ki söylemiştim kaç defa bana ağır geliyor dokunuyor kokusunuda sevmiyorum diyeBir ailenin tümü nasıl koyun eti yemez ben oraya takıldım
Sen tavuklu yap bacım işin garanti olsun. Bence o etleri de artık ver bir garibana gitsin... Evine gelen insanlar nasılsa ihtiyaç sahibi değil. Sen koyun etlerini mahallende ihtiyaç sahibi birine ver de karınları kırmızı et görsün...
Adak yenemz akika yenirBende koyun, kuzu asla yiyemem. Heleki kavurma.
Aslında benim bildiğim akika etini sizin yemeniz doğru değil. Onun dağıtılması lazım, eve girmemesi gerekiyor. Öyle biliyorum ama yanlışda olabilir. Bi araştırın derim.
60 kişinin her birine tek tek özel yemek çıkaracak haliniz yok yaKizlar nasip olursa kizim icin mevlut okutacagim ama ikram konusunda kararsiz kaldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?