bebek nezaman hamilemisin diye soranlardan bıktım

melek7

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
328
9
318
Bursa
off bu millet ne meraklı yaa...

evlendiğimizden beri hamilemisin bebek varmı gibi laflardan fenalık geldi...

sanki çocuğun masraflarını onlar karşılıcak sorumluluğunu onlar alıcak...

Allah kararlamıştır... vakti vardır diyorum geçiştiriyorum ama çok sıkıldım...

Al benden de o kadar ...
Elaleme ne oluyor anlamıyorum, herkes çocuk istemek zorundamı yada istendiği an olmak zorundamı,
Herşeyin bir vakti zamanı var olacağı zaman olur, sende görürsün..
Bebek ne zaman? dediklerinde en güzel cevap şu canım,
"Siz yatak odamızdan çıktığınız zaman"

biriyle berabersindir evlilik ne zaman derler..evlenirsin cocuk ne zaman derler..cocuk yaparsin ikinci ne zaman derler..derlerde derler..salla sen..

yapmıcaz deyin olsun bitsin. bana da ne zaman evlilik diye soruyolar. hiç evlenmicem var mı bi diyeceğin diyorum artık. ayy yeter fenalık geldi.

hihi güldürdün beni cnm yaa ayy evet ölemi desem acaba...

bide sanki çocuğun olmuyomuş gibi bi bakış atmaları yokmu çıldırıyorum

o milletin ağzını diksen de bir şekilde anlatmak istediklerini dile getirir. yani bu abuk sabuk saçma sapan sorularından kurtulamazsınız..

ilk güzel bir lise için sınavının nasıl geçtiğini hangi okulu kazandığını,
sonra aynı şekilde ünv. kazanıp kazanmadığını kaç puan aldığını,
sonra bir meslek sahibi olup olmadığını,
daha sonra evlilik olup olmadığını evde kalacan falan zırvalamalarını,
evlenecek birini bulsan parası pulunu yakışıklılığını,
daha daha sonra bebek var mı soruları..
en sonra da çocuklarının evrelerinde sorulacak bütün soruları papağan gibi sıkılmadan sorarlar.

kişi istemese de sırf bu sorulardan kurtulmak adına takmayacağı konuları takmaya başlıyor. ve bir bakıyorsun sanki bu sorulara cevap vermek zorundalığındasın. bu soruların cevabının onların bekledikleri gibi olmasını istiyorsun farketmeden.

bilmiyorum ne dertleri var bu tarz soruları sorup cevap almalarından. dillerinden kurtulamıyorsunuz hiçbir zaman. sırf bu abuk sabuk sorularından dolayı uzaklaştım birçok kişiden bende hoşlarına mı gidiyor acaba bu tarz soruları sorarak insanların canını yakmaktan.

canım üzülme yalnız değilsin böyle kişiler sadece senin çevrende yok. bu sorularında biteceğini hiç sanmıyorum. sussalar bile gözleriyle soruyorlar

Al bendende okadar... 5 senelik evliyim daha 26 yaşındayım.. Sana sadece soruyorlar iyi bana hiç birşey demediğim halde olsun kızım üzülme diyen bile oldu Yapmıcam kardeşim canım istemiyoo sanane diyesim geliyor da denmiyor iştee..

ben de bıktım onlardan
bi tanesi diyor bebek hala yok mu
ben de dedim biz daha yeni düşünüyrz
aaa siz şimdiye kadar korunuyor muydunuz diyor
hepi topu 11 aylık evliğim zaten
akllı insan önce eviliğinin oturmasını bekler sonra bebek düşünür
bunlar senden ilk günden hamile kalmanı bekler
fesubhanallah
her ay adeti biliyr gibi bi de soruyolar olmadı mı diye
iyice strese soktular beni

1.5 sene olmak üzere evleneli. bebek yap diyenler. ne zaman diyenler hamile misin diyenler.... boşveriyorum da. 2 aylık evliydim daha eltim dedi bebek yapmıyo musun? dedim, daha bismillah yeni evliyiz öyle hemen bebek yapılır mı. cevap: valla evliliğine güvenen hemen yapsın.

2aylıkken bebek yapmadığım için evliliğime güvenmiyor oldum. şimdi istemiyorum diye neler düşünüyordur millet. ayrıca gene biri 4-5 aylık evliyken eşimle bana siz bebek yapsanıza dediğinde, kaynım direkt bizden evvel atlayp "bebekmi ne bebeği" demişti. o da sıkıcı ona mı soracaz erken mi dğeil mi?

herkes konuşuyor boşverr. benden sonra evlenenler kucağına aldı o da bana garip geliyor ama "evlenir evlenmez ne çocuk yaptın kocanı eve mi bağlayacan" demiyorum tabiki.

isteyen yapar isteyen yapmaz. kimisi ister olmaz. kime ne... boşver sen de ağzı olan konuşuyor.

Aman canım elalemin ağzı torba değil ki büzesin. Millet sırf konuşmak, bilmişlik yapmak olsun diye konuşuyor. Çok takma kafana. Ben evlendim çocuk ne zaman diye soranlar oldu, ilk bebeğimi yaptım. Aradan kısa bir zaman geçti yine hamileyim; şimdi o çocuk ne zaman diyenler "neden bu kadar erken ikinciyi yaptın" diyorlar. İçimden aptallar sorsun diye demek geliyor. İnsanlar böyle ne yazık ki kendi üstlerine vazife olmayan işlere burunlarını sokmayı, ahkam kesmeyi çok severler. En iyisi keyfim ne zaman isterse deyip geç. Ben neden bu kadar erken diyenlere, vah vah tüh tüh yapanlara "size ne ayol keyif benim, koca benim, ben doğurunca size baktırmayacağım ya çocuğumu neden dertlendiniz böyle" diyorum şakayla karışık. Sen de şakayla karışık payla geç canım.

herkes her şeyi söyler canım hiç takma kafana. ben 2 yıllık evliyim,bana da ilk günden beri soruyorlardı ne zaman diye,şuan hamileyim1 ay sonra doğumum var,eşimin halaları gebelikten önce ee doktora gitmiyorlar mı,tedavi olmayacaklar mı demeye başlamışlar kayınvalideme.halbuki ben korunuyordum,istemiyordum, duyduğumda aşırı sinirlenmiştim o ay bıraktık korunmayı nezaman olur acaba diye ve 1 ay sonra da hamile kaldım.kendim istedim bebeği ama eşimin çok fazla isteği vardı yoksa ben 1-2 sene daha düşünmeyebilirdim.tabii şimdi gelsin artık diye dört gözle bekliyorum yani takma kafana geleceği zamanı bilir o Allah yeter ki sağlıklı,hayırlı evlatlar versin,aratmasın,arzu ettiğinizde kavuşmayı nasip etsin.

aynı detten bende muzdaribim çok zor bu soru yüzünden dışarı bile çıkmak istemiyorum

Ayyneennnn!!!

2,5 senelik evliyim.Hala korunuyoruz..
Eşime kalsa hemen bana kalsa ben istemiyorum 1-2 sene daha..

Ama etraftaki saçma sapan diyaloglardan o kadar sıkıldım ki..
Çocuğu olan eşimin arkadaşları bile eşime"oğlum biz meyve ağacıyız,sen kavak ağacısın"diye akıllarınca şaka yapıyorlar.
İstemiyorum yaa,ben maddi anlamda birikim yapmadan,asla çocuk yapmak istemiyorum.Her zaman dua ediyorum Allahım hayırlı zamanda hayırlıysa nasip etsin diye...

bende 2yıllık evliyim zaten toplasan 1 yıldır düşünüyorum bebek ki bu süredede 2 defa düşük yaptım şimdide o kadar çok istiyoruma ama elimdemi sanki kendi anneme bile düşünmüyorum diyorum yoksa sürekli arayıp daha yokmu bişey diye soruyorlar doktora gitmiyormusunuz deyip duruyorlar halbukibilmiyorlar her ay dünya para veriyorum doktorlara kaç km yol yapıyorum adam gibi bir doktora görünebilmek için ama millet ancak konuşuyor abimin eşi daha 3 ay oldu evleneli 1.5 aylık hamile herkes bana dua ede ede bir oluyor iyi güzelde yüzüme karşı yapmaayın şunu daha çok canım acıyor sanki olmuyorda biz söylemiyoruzgibi zaten eşimle farklı yerlerde görev yapıyoruz yumurtlama gününü tutturacaz diye canımız çıkıyor adamla birbirimizi göremiyoruz millet beni çıldırtacak neyse kızlar uzun oldu ama çok doluyum bu konuda kusura bakmayın..

Ben tersliyorum artık.Arkadaşımsa sorun yok da samimi olmadıklarım sorunca kızıyorum.Millet pek bir meraklı.Kısırım de,gitsin.

Ben 4 senelik evliyim. Açıköğretim okudum 4 senelik bu yıl bitti. Tam bu sene düşünüyorduk araba aldık azda borca girdik. Bende işe girdim diploma aldımk hiç olmazsa çalışayım dedim erteledik. İyi ki de ertelemişim çünkü ailemden ayrı şehirdeyim çalışıyorum kafam dağılıyor hemde arkadaş çevresi edniyorum. Kendi paramı kazanıyorum. Hadi yakınım olmayan insanlar soruyor ne zaman daha yok mu felan diye. Alıştım artık. Amaa en yakın arkadaşlarım bile erteledimi bile bile, artık çalışmalara başla, hemen olmuyor zaten, bak şu hamile kalmış artık yaşın geöiyor elini çabuk tut felan diyorlar. Yaşım 28 hemen menopoza bile soktular beni yaptılar yaşımı hemen 35. Hayır belki ben tdavi görüyorum belki olmuyor nereden biliyorsunuz dimi. Belki yaramı deşiyorsunuz. Sinir oluyorum böyle insanlara hemde erteediğimi bile bile yanii.. Hem belki ben çocuk yapmak istemiyorum. Allah'ın izniyle o da olacak ama kimseye hesap vermek zorunda değiliz.

ayyyy, benimle aynı dertten muzdarip ne çok kişi varmış . evleneli 14 ay oldu. artık bunaldım. durmadan çocuk muhabbeti. sanki millet gelip bakacak. hatta bayramda kayınvaldem en son laf sokuyodu bana : ŞİMDİKİ GELİNLER TEMBEL. (bu arada eltim benden büyük 2.ye hamile, ama yani bunu diyen kayınvaldemin de 2 çocuğu var.) artık cidden fenalık geldi. yeter ya. illa evlenince 9. ayda çocuğu kucağa mı almak lazım. tamam, rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın ama bu kadar da kurcalanmaz ki. sanki ben hamile kalıcam ama soranlard doğurup bakacak.
bi arkadaşın da dediği gibi, bebek ne zaman yapacaksınız filan diyene : siz yataak odamızdan çıktığınız zaman, demek gerek.
aslında ne kadar ayıp bişey. insanın mahremini bu kadar açık konuşmak, herkesin ortasında dile getimek ne kadar kendini bilmezlik. belki istemiyorum, belki olmuyor. olmuyorsa dda insanın durmadan başına kakılmaz ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…