bekarlarada evlilik diye tuttururlar onlara nee...
1.5 sene olmak üzere evleneli. bebek yap diyenler. ne zaman diyenler hamile misin diyenler.... boşveriyorum da. 2 aylık evliydim daha eltim dedi bebek yapmıyo musun? dedim, daha bismillah yeni evliyiz öyle hemen bebek yapılır mı. cevap: valla evliliğine güvenen hemen yapsın.
2aylıkken bebek yapmadığım için evliliğime güvenmiyor oldum. şimdi istemiyorum diye neler düşünüyordur millet. ayrıca gene biri 4-5 aylık evliyken eşimle bana siz bebek yapsanıza dediğinde, kaynım direkt bizden evvel atlayp "bebekmi ne bebeği" demişti. o da sıkıcı ona mı soracaz erken mi dğeil mi?
herkes konuşuyor boşverr. benden sonra evlenenler kucağına aldı o da bana garip geliyor ama "evlenir evlenmez ne çocuk yaptın kocanı eve mi bağlayacan" demiyorum tabiki.
isteyen yapar isteyen yapmaz. kimisi ister olmaz. kime ne... boşver sen de ağzı olan konuşuyor.
off bu millet ne meraklı yaa...
evlendiğimizden beri hamilemisin bebek varmı gibi laflardan fenalık geldi...
sanki çocuğun masraflarını onlar karşılıcak sorumluluğunu onlar alıcak...
Allah kararlamıştır... vakti vardır diyorum geçiştiriyorum ama çok sıkıldım...
ayyy evet benim konumu okuyanlar bilir evlen baskısı altındayım, işsiz kalırsın hala iş bulamadın mı derler evlenmezsim evde kaldı derler, hadi evlen evlen evlen derler, evlenirsin ne zaman bebek yapacaksın derler, yapmazsan acaba kısırlık mı var derler, derler derler derler ....... ALLAHIM sen büyüksün yarabbim
buffym senin o eltinle kaynını döveceğim ben en sonunda galibaAllahım sabır versin sana
böyle konuştuğuma bakıp da ben elalem ne der meselesini aşmış bir insanım sanma cnm. insanın elinde değil, ben de hala etkileniyorum ama doğru olan takmamak aslında yapabilsekcehaletten oluyor bunlar herkes kendi hayatıyla ilgilenir olsa Türkiye'de bilim adamı vs. patlaması yaşanırdı. Allahın verdiği aklı doğru çalıştıran toplum olmadık :97:
ayyyyyy deli olduğum bir konu. 8 yıllık evliyim. annem dahil herkes 6 yıl başımın etini yedi resmem.
bebek yokmu?
hamile misinn?
artık bir çocuk düşünün.
ilk zamanlar 5 yıl düşünmüyoruz dedim.
sonra istemiyoruz, maddi durum vs. dedim.
annem deli etti beni.
yok şu komşunun kızı hamile, yok onun çocuğu olmuş yaşına girmiş.
eşime kısır çocuğu olmuyor demiş komşular.
6 seneden sonra yapmaya karar verdik.
erteleme nedenimiz maddi sorunlardı. ne zaman işler iyi gitse tamam desek hep birşeyler ters giti ve cesaret edemedik.
hamile kaldım annem dedim ki o kocası kısır diyenlere söyle bak hamileyim.
neyse bu kadar sene yapmadığımıduyanlar tüp bebekmi diyor.
hayır 2-3 ayda şak diye oldu diyorum.
şimdi de 2. çocuğu da düşün kardeşşsiz olmaz diyorlar.
sponsor bulursam yaparım diyorum.
Merhaba hanımlar..
BEn 3.5 yıllık evliyim,25 yaşındayım. Son 2-2,5 yıldır ben de bu sorulardan fena halde sıkıldımen son kayınvalidem ' komşular seni sordu selam söyledi' dedi. ' sağolsunlar aleykumselam' dedim. ve arkası geldi.. 'gelinin bebeği yok mu daha neyi bekliyorlar' demişler.. sinirlerim tepeme çıktı ben 2 yıl önce geçici eklem romatizması geçirdim o dönem doktor da zaten ilaç kullandığım için gebeliği ertelemem gerektiğini söylemişti. kayınvalidem de ilaç kullanıyor rahatsız biraz demiş komşulara.. ben de dedim ki 'ben ilaç kullanmayı bırakalı çok oldu kısaca çocuğu olmuyor mu diye sorsalarmış' dedim. Biz de istiyoruz elbette bir çocuğumuz olsun ama herşeyin zamanı var, oluru var. Ayrıca buna sadece eşler karar verebilir. Herkesin kendine göre nedenleri vardır bunu elaleme izah etmek zorunda değil hiçkimse. Hele bir de patavatsızca 'hee daha düşünmüyorsunuz demek, ben de olmuyor zannettim' diyene rastladım üzerine atlamamak için zor tuttum kendimi
Merhaba hanımlar..
BEn 3.5 yıllık evliyim,25 yaşındayım. Son 2-2,5 yıldır ben de bu sorulardan fena halde sıkıldımen son kayınvalidem ' komşular seni sordu selam söyledi' dedi. ' sağolsunlar aleykumselam' dedim. ve arkası geldi.. 'gelinin bebeği yok mu daha neyi bekliyorlar' demişler.. sinirlerim tepeme çıktı ben 2 yıl önce geçici eklem romatizması geçirdim o dönem doktor da zaten ilaç kullandığım için gebeliği ertelemem gerektiğini söylemişti. kayınvalidem de ilaç kullanıyor rahatsız biraz demiş komşulara.. ben de dedim ki 'ben ilaç kullanmayı bırakalı çok oldu kısaca çocuğu olmuyor mu diye sorsalarmış' dedim. Biz de istiyoruz elbette bir çocuğumuz olsun ama herşeyin zamanı var, oluru var. Ayrıca buna sadece eşler karar verebilir. Herkesin kendine göre nedenleri vardır bunu elaleme izah etmek zorunda değil hiçkimse. Hele bir de patavatsızca 'hee daha düşünmüyorsunuz demek, ben de olmuyor zannettim' diyene rastladım üzerine atlamamak için zor tuttum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?