bebek odasının ısıtılması hakkında yardım.....

misivam

iki prenses annesi
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
878
10
118
40
kızlar merhaba;

bebeğim doğduğundan beri ufo ile ısınarak yatıyorduk. herkes yanlış yaptığımızı oda sıcaklığının en fazla 20 derece olması gerektiğini söyleyip duruyor. 3 gündür ufoyu kapatıp yatıyoruz. emzirmeye kalktığımda yakıyorum yatırdığımda yine kapatıyorum. doğrumu yapıyoruz bilmiyorum. sizler bebeklerinizin odasında gece yatarken ısıtıcı kullanıyormusunuz? kızım daha 1 aylık. ne yapmam gerekiyo bilemedim...

ben 33 haftalık doğum yaptım prematüre bir oğlum var :).hastaneden taburcu olduğumuzda doktor oda sıcaklığının sürekli 26 derecede olması gerektiği söylemişti.ben de sürekli oda sıcaklığını 26da sabitliyorum şu anda 4 aylık oldu.normal çocukların oda sıcaklığını bilmiyorum hiç araştırmadım aynı sıcaklık ta olabilir.zaten 26 derece de çok sıcak değil sanki,üzerini fazla giydirmiyorum bir penye takım oluyor genelde.üzerine de battaniye örtüyorum uyuduğunda sadece.oğlum çok şükür terlemiyor da üşümüyor da.

premature bebeklerın normal gunlerınde dogan bebeklerden bırkac derece fazla ısıda durması gerekıyor canım.Normal bebekler ıcın ıse 20-21 derece en fazla 23 derece olabılırmıs.Ben hamıelyken oda termotetresını almıstım chıccoydu galıba. Ordan bakıyorduk ısıya. Bebege zaten ıclık pıjama gıydırıyoruz.
Ben normalde ıcıne ıclıgını altına patıklı pıjama ve ustune kadıfe tulum gıydırıyorum,ınce hastane cıkısı battanıyelerden de kolları dısarıda kalıcak sekılde sarıyorum,yatarken de uyku tulumuna sokuyorum.cok sıcak olunca isilik oluyor

aşırı olmadıktan sonra sıcaklıgın zararı yok çünkü bebeklerin daha kan dolaşımı fdazla olmadıgı için sürekli sıcak tutmak gerekli..
bende biyerden duymustum bebegi bizim giydigimizin 2 katı giydirmek lazımmış..

bizim evimiz sıcak ama bence önemli olan evin bütün odalarında aynı sıcaklık olması oğlumun yattıgı oda kuzeye baktıgı ıcın dıger odalardan bıraz serin ama ufoyu sadece banyo yaptıgı zaman yakıyorum bıraz o kadar

arkadaşım 26 derece biraz fazla değil mi? bebekler terlemiyor diye sarıyoruz da sarıyoruz ama bebeklerin ter bezleri 2 aylıkken aktive oluyor bunu biliyor muyuz acaba? premature bebekler için konuşmuyorum onlar daha sıcak olmalı ama normal zamanda doğmuş bebekleri bu kadar sarmalamayın arkadaşlar.. ben uyku tulumu kullanıyorum hem güvenli hem de sıcak tutuyor.. alttan da sadece çıtçıtlı badi ve patikli tulum giydiriyorum. oda sıcaklığı 21-22 derece, 23 oldu mu terliyor oğlum..

doktor hastaneden çıkmadan önce yenidoğan bebeğin bulunduğu ortamın 24 derece olmasını söylemişti. ama ilerleyen günlerde 22 derece filan olsun dedi. ben debebeklerin öyle sıkı sıkı gidirilmesi taraftarı değilim. benim oğlum biraz sıcak oldu mu rahatsızlanıyor.. akşam ytarken de tulum battaniyeye koyuyorum yoksa üstünü çok açıyor...

kızlar bu konuyu açmanız çok yararlı olmuş..tşk ederim benimde merak ettiğim bir konuydu bu..aydınlanmış oldum...evimizde soba yakmıyoruz doğalgazda yok ufoyla ısınıyoruz..yatak odamızda küçük bebeğimi yanıma alıcam tabiki ısınması kolay olucak o yüzden ama bende bir derece alıyim..21 22 lerde tutmaya çalışıcam...saolun kızlar yorumlar için...

23 derece en ideali hem üşümez hem terlemez.doktorumuzda 21-23 derece demişti 2 bebeğimle tecrübeyle sabittir 23 en ideali.

ancak size bir tavsiyedede bulunmak istedim. ufo kullanıyorsanız bebeğinizin odasında mutlaka soğuk buhar makinesinide kullanıp odanın havasını nemlendirmelisiniz ufo tarzı cihazlar odanın havasını inanılmaz kurutuyor zaten kaloriferli evlerdede aynı sorun var nemlendirmek gerekiyor kesinlikle ama ufo çok daha fazla kurutuyor.
eğer imkanınız varsa illa meşhur markalar olmasına gerek yok uygun yollu bir soğuk buhar makinesi alın sizin bile işinize yarar eşimle arada boğazımız kuru oluyor sabah kalktığımızda bizim odamızıda nemlendiriyoruz makineyle. nezle,grip gibi durumlardada işe yarıyor bebeğinizin burnu tıkalı olduğundada işe yarar. yani sadece bebekken değil uzun ömürlü bir alettir 30-40 lirayada satılanlar var.
ama bunu makine almadan şu yollada halledebilirsiniz, bebeğinizin bulunduğu odanın peteğine ıslak havlu veya tülbent tarzı bişey koyun ıslak bir eşya yani. oda nemlendiriyormuş bunuda duymuştum.

bende klima yakıyorum bbeğim 1.5 aylık buhar makinamızda var ama geceleri hiç kapatmıyoruzz 22 derecedeısınıyoruzz

premature bebeklerın normal gunlerınde dogan bebeklerden bırkac derece fazla ısıda durması gerekıyor canım.Normal bebekler ıcın ıse 20-21 derece en fazla 23 derece olabılırmıs.Ben hamıelyken oda termotetresını almıstım chıccoydu galıba. Ordan bakıyorduk ısıya. Bebege zaten ıclık pıjama gıydırıyoruz.
Ben normalde ıcıne ıclıgını altına patıklı pıjama ve ustune kadıfe tulum gıydırıyorum,ınce hastane cıkısı battanıyelerden de kolları dısarıda kalıcak sekılde sarıyorum,yatarken de uyku tulumuna sokuyorum.cok sıcak olunca isilik oluyor

cnm kadife tulumu gce yatarkn giydirme çok terliyor bende öle bir hata yaptım şımşırık terlemiş gündüzleri giydir

arkadaslar yaptigimiz yalnis aslinda
ben fransada yasiyorum agustosda dogum yaptim hava soguktu burda 15 derecemi neydi
hastaneden cikarken doktor ozellikle tembihledi
gunduz evin sicakligi 21 i gecmiycek gecede bebegin yattigi oda 19 derece olucak diye ..
cocuk doktorumuzada sordum fransiz sitelerden bebek forumlarina baktim hep ayni tavsiye veriliyor

tabi bende bi fransiz olmadigim icin 19 derece banada cok soguk geliyordu ve halada oyle ben geceleride 21 de birakiyorum evin sicakligini gunduzleri 22 yapiyorum
ama su varki fransiz cocuklari ne bronjit oluyorlar ne grip nede nezle
bizim turk cocuklari ise surekli hasta
bence buda fazla sicaktan kaynaklaniyor ..

Back
X