Bebek Beslenmesi Bebek ogunleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Seda1sy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
12
1
1
32
8 aylık oğlum var kahvaltıda ve ara öğünlerde ne yedircegimi bilmiyorm lütfen bu konuda yardım edin

Aslında bu konuyu farklı yerde açmalısın. 8 aylık olmuş yumurta sarısı ile başla eğer hala vermediysen. Asla karışım yapma gıdaları. Ben kahvaltıda minik minik ama gerçekten minik tırnağımın ucu kadar peynir ve zeytinler yumurtalar yedirirdim. Tahin pekmez şuan verilebiliyor mu hatırlayamadı. Haşlanmış patates vs. Ara öğünlerde meyve ezebilirsin,ev yoğurdu verebilirsin. Pirinç unu vs ile mama yapabilirsin. Sebze ve tarhana çorbalarını ihmal etme. (patates. soğan, sarımsak, tavuk yada kıyma, esmer bulgur ve çekilmiş yarma evde bulduğım sebzeleri pişirip blenderdan geçirip kaseler ile buzluğa atardım ben streçleyip. Isıtacağım zaman birini çıkarıp biraz zeytinyağı ekleyip ısıtırdım çok faydalı olurdu kızıma.

Kesinlikle gurme bebek takip etmelisiniz En ince ayrıntısına kadar yazıyor. 8 aylık dediniz ek gıdaya çoktan başlamış olmanız lazım.
Benimde 8.5 aylık kızım var yedirdiklerimi yazayım sabah kahvaltı olarak; 1 tane yumurta sarısı, labne peynir, 1 tane ceviz ,organik kaşık maması hepsini karıştırıp veriyorum ( 9 aydan sonra tek tek vermeye çalışıcam ) ogleden sonra yoğurt yada meyve püresi akşam olarak Kıymalı sebze püresi ( 1 yemek kasigi kiyma, patates, havuc, brokoli, ispanak, yer elmasi, kereviz, 1 tatli kasigi kadar bulgur princ ve irmik butun malzemeleri atip pisirip rondodan geciriyorum soguduktan sonra 1 tatli kasigi sizma zeytinyagi ve 40 cc kadar sutumden koyuyorum ) yada tavuk çorbası( tavuk v, pirinç ve tel Şehriye ) veriyorum istediği zamanda emzirme..
Tabi bu sebze puresine başlarken ilk önce sadece 2 tane sebze den baslayin 3 gün bekledikten sonra ( alerji konusu ) yeni sebze ekleyebilirsiniz. Sebzelerden sonra tahillari koymaya başladım ( ilk irmik sonra bulgur sonra pirinç ) en son kiymayı koydum.

Aslında bu konuyu farklı yerde açmalısın. 8 aylık olmuş yumurta sarısı ile başla eğer hala vermediysen. Asla karışım yapma gıdaları. Ben kahvaltıda minik minik ama gerçekten minik tırnağımın ucu kadar peynir ve zeytinler yumurtalar yedirirdim. Tahin pekmez şuan verilebiliyor mu hatırlayamadı. Haşlanmış patates vs. Ara öğünlerde meyve ezebilirsin,ev yoğurdu verebilirsin. Pirinç unu vs ile mama yapabilirsin. Sebze ve tarhana çorbalarını ihmal etme. (patates. soğan, sarımsak, tavuk yada kıyma, esmer bulgur ve çekilmiş yarma evde bulduğım sebzeleri pişirip blenderdan geçirip kaseler ile buzluğa atardım ben streçleyip. Isıtacağım zaman birini çıkarıp biraz zeytinyağı ekleyip ısıtırdım çok faydalı olurdu kızıma.
TSK ederim denicem bunları ama ben baya şey yedirdim kendi yaptığım yemeklerden verdim yoğurtla pilav veriyorm yumurta sarısı yoğurtlu pekmez gibi gibi

Back
X