• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aylık bebeğim varken hamile kalmak :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah razı olsun gerçekten hep iyiliklerle karşılaşırsın umarım.
Cahil değilim ama biyoloji mezunu ve Ftr öğrencisiyim hatta.

Ama depresyonum çok ağır geçti bildiklerin görünmüyor bu başka bir şey.
Dün bir yorumda yazdığım gibi sağlıksız bir insandan doğru kararlar bekleyebilir misin? Kafası hasta yani o an için…
Kendim de eğitimciydim bu arada. Ama sağlık başka bir şey.

Sorunlu bir evliliginiz var üstüne birde depresyon tedavisi görüyormuşsunuz. Böyle bir durumda 2. çocuk yapmanin hiç bir bahanesi yok.

kendinizi alay edecek noktaya düşüren sizsiniz.
örnek olarak ben biyolog olsam, "zevk suyundan hamile kaldığımı düşünüyorum." demem. çünkü bir biyolog için pre-seminal sıvı'dır adı. ya da şeker koması da demem. diyabetik koma denir ona da.
neyse ya, gündüz vakti yeni bilgiler kuşandınız. hayırlı olsun.
Halk dilinde konuşuyorum çünkü burası bir hastane değil .
Pes tamam siz beceren insanlarsınız ben beceremedim.

Hüngür hüngür ağlayıp intşhara netleşmişken gelip hala böyle konuşmazsın ama
İntihar edince nolacak?
Sizce hangi durum çocuğunuzu daha çok üzer? Annesiz büyümek mı yoksa kardeşle büyümek mi?
İntihar çözüm değildir. Hele de inançlı biriysen hiiç değildir.

Üçüncüyü düşünene kadar şu anda olan iki çocuğu düşünüp psikolojisinin iyice içine etmeyebilirsiniz mesela
Dalga geçmek linç etmek ayrı güzelce hatalarından ders almasını sağlamak ayrı
İntihara meyilli insanlara darbe vurmayın bu iş şakaya gelmez hele de küçük çocuğu olan bi kadına asla yapmayın zaten kafası dumanlıdır. 7,5 aylık oğlum var bazen krizin eşiğine geliyorum bir de hamile kalsam bir de burda böyle üstüme gelinse beni geç çocuğuma en büyük kötülüğü yapmış olurdunuz

İntihara meyilli birisi bir zahmet çocuk yapmasın. Gitsin tedavi olsun. Ayrıca konu sahibide bilinçli ve planlı hamile kalmış. Boşuna savunmayın.

Hüngür hüngür ağlayıp intşhara netleşmişken gelip hala böyle konuşmazsın ama
Halk dilinde konuşuyorum çünkü burası bir hastane değil .
Pes tamam siz beceren insanlarsınız ben beceremedim.

Kendi yorumunuza cevap yazdığınızın farkında mısınız? Çoklu kişilik bozukluğu mu çoklu üyelik mi, yoksa ben mi yanlış görüyorum?

İntihar edince nolacak?
Sizce hangi durum çocuğunuzu daha çok üzer? Annesiz büyümek mı yoksa kardeşle büyümek mi?
İntihar çözüm değildir. Hele de inançlı biriysen hiiç değildir.
Kötü insan görmekten bıktım.
Kendim problem yaşayana kadar hem manevi hem maddi birileri için uğraşan insan oldum hep.
Hep üzüldüm insanlara derdiyle dertlendim mutluluğuyla mutlu oldum.

Ama bu kötüler her herde. Ya bir insanı hüngür hüngür ağlatacak kadar laf sokunca ne oluyor?

Tamam kardeşim sen akıllısın ben salağım.
Kötüyüm diyorum yok ya sağlıksız karar alıyorum diyorum yok. Bende erkek savunma da yok.
Sağlıksız karar aldım diyorum kendimi de övmüyorum

Zaten eşim kötü biriydi psikoloji bırakmadı nefret ettim kötülükten kötüden.

Bari burada soft olsun.

Çocuğu inan ki ben istemedim aynı evde bile değildik ben ablamın evindeydim şiddeti görür görmez görselleri aldım ailemin evine gittim çocuğumla.
Ve tüm eşyalarımı da alarak.

Ee! Şiddet görüyormuşsunuz işte neden önceki bir yorumunda şiddet görmediğinizi söylediniz?

Benim de ikizlerim var, 2 yasindalar. Daha yeni yeni birbirleri ile oynamaya basladilar ama 5 dk oyun varsa 6. dakika kavga oluyor. Hic kolay is degil, tam zamanli calisiyorum ve cogu zaman kocam da vardiyali calistigindan evde olmuyor ama yapabilecegim birsey yok. Tadini cikarmaya calisiyorum o yuzden.
Konu sahibinin isi kolay degil ve dogum yaptigi zaman da ilk cocugu 2 yasina yakin olacak. Biraz zorlu zamanlari olur ama aldirmayi dusunmuyorsa durumu kabullenip yoluna devam etmesi lazim.
Bana gore ikiz bebeklerden daha zoru sanki 1 yenidogan ve 1 adet de 2 yas alti cocuk.
Benimkiler 4 yaşında oldu. Bazen dünyanın en iyi anlaşan iki kardeşi. Bazen de 🫠
Kesinlikle bence de daha zor. İkizler de ikisinin de ihtiyacı ortalama aynı. Ama arada fark olunca iki bebeğin de ihtiyacı farklı şeyler. En basitinden ben ikizlerimi hep aynı anda uyuttum. Kısa bir süre de olsa kafa dinleyebildim. 18 aylık bebekle yenidoğanin uyku saatleri ilgi beklemeleri bile farklı. Bizden farklı olarak tek şansı 2 gebeliği ayrı ayrı yaşaması. İkiz gebelik taşıması zor ve genelde erken dogum riski var. Bir de 9 ay tek bebekle ilgilenmesi. Bir bebek bakmayı bilmeden. 2 bebekli hayata atılmak. Ama dediğiniz doğru aldırmayı düşünmüyorsa kabullenip yola devam edecek. Peş peşe doğuran tek insan değil. Zor olucak ama ilerde güzel olacaktır inşallah 😊

Başta hiiiç de öyle şeyler yazılmadı hanımefendi, korunarak hamile kaldım diyince direkt dalgalar döndü. Girin okuyun
Konu benim için inandırıcılığını yitirdi ama evet, gerçek hayatta da birinin karşısına geçip dalga geçecek kadar nezaketsiz mi acaba bu insanlar, konuda hemen dalgaya alacak bir şey yoktu.

Kendi yorumunuza cevap yazdığınızın farkında mısınız? Çoklu kişilik bozukluğu mu çoklu üyelik mi, yoksa ben mi yanlış görüyorum?
Senin yorumun.. ve yoruma atan kahkaha atan…
Bir ayeti anımsattı bana
“onların kalpleri kararmıştır”
Duymazlar görmezler işitmezler.

Kendim problem yaşayana kadar hem manevi hem maddi birileri için uğraşan insan oldum hep.

Ama bu kötüler her herde. Ya bir insanı hüngür hüngür ağlatacak kadar laf sokunca ne oluyor?

Kötüyüm diyorum yok ya sağlıksız karar alıyorum diyorum yok. Bende erkek savunma da yok.

Bari burada soft olsun.
Sürekli kötü yorumlara odaklanıyorsun. Yolunu çizmeye odaklan. Seni olduğun halden kimse kurtaramaz. Senden başka. Doğuracak mısın?

Bari burada soft olsun.
İyi ama kötü insanlar hep her yerde olacak. Napalım o zaman hepimiz intihar mı edelim kötüler var diye?
Kaldı ki hüngür hüngür ağlatacak kadar bir şey demedi ki sizin kastettiğiniz üye.. Gerçekten konuda oturmayan şeyler var onları sordu. Sizin kimseye hesap verme zorunluluğunuz yok ki. Gittim bile isteye korunmadan çatır çatır seviştim deseniz kim size ne diyebilir? Bir iki söylenen olur onları da konudan engellersiniz tamam. Burası sanal dünya bu kadar gözünüzde büyütmeyin lütfen.
İntihar falan o düşünceleri de atın bi kenara. Her şeyden önce annesiniz siz kafanıza göre koyup gidemeyeceğiniz bir evladınız var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X