• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek olduktan sonra odasını ayıran eş

Valla bebek olunca birlikte uyumak diye bisey kalmiyor bak 2 sene olcak kizima hamileyken birlikte olmuşum en son daha bir kere bile bir araya gelemedik asıl benim çığlıklar atmam lazım avaz avaz

Çocuk geceleri zor uyuyor veya uyanıyor ee oda işe gittiği için ne duş almaya nede birlikte olmaya vakit kaliyor sonucta bunlari yapabilmek icinde zaman lazim o zamani yaratamadik ne yazikki
Cocuk bakimini ortaklasa yaparsaniz Sevisecek enerjinizde, dus alacak vaktinizde olur. 2 sene birliktelik olmamasi normal degil, bunu yorgunlukla bagdastirmayin.

Kızlar merhaba sizden yaşadığınız süreci yazmanızı rica ediyorum. Eşim bebek dogduktan sonra odasını ayırdı ve bu şekilde alıştığı için 15 ay olduğu halde bebek hala aynı odada uyumak istemiyor sizler nasıl yapiyorsunuz. İki yıl ücretsiz izindeyim ben o ise gidiyor diye böyle olduğunu söylese de ben diğer eşlerin naptigini merak ediyorum.
Birkaç sayfa göz attım da bence asıl sorun ayrı yatmanizdan çok eşiniz çocuk bakımında rol üstlenmeyip, ayrıca ev işlerini de üzerinize yıkması.
Bir de bebek şu aya gelmiş kesin odasını ayır, yatağını ayır diye birşey yok. Her çocuğun, ailenin dinamiği farklı. Kimi bebek temas sever, kimi sevmez. Kimi bebek yatarak emer kimi illa kucakta. Annenin gece uykusunun konforu da önemli.
Ben geceleri yanımda yatırmayı tercih ediyorum, çünkü uyurken emiyor bebeğim ben de uykuya devam ediyorum. Ama bazen komple uyanıyor oyun oynamak için. O zaman bazen ben oynuyorum babası uyuyor, bazen babası oynuyor ben uyuyorum.

yatak ayırma hatasını bende yaptım 4. aydan sonra toparladık...insan gerçekten kendisini değersiz,yapayanlız hissediyor...konuşun eşinizle beraber yatmak istediğinizi,korktuğunuzu yada ne hissediyorsanız onu söyleyin anlatın anlayacaktır anlamazsa da bir cinnet herşeyi çözer deyip delirip ortalığı ayağa kaldırıp bir carlayın emin olun o zaman yatağa gelir

Bizde olay tam tersi odayi ben ayirdim 😄 oğlum 9 aylik son bikac aydir geceleri babası bakıyor ben salonda yatiyorum. Çok yorgunsa gece nöbet degisiyoruz ama genelde tek başına götürüyor. Saat başı hatta bazen 10 dakikada bir kalkan bir bebek uyandiginda uyumak bilmiyor kucakta ziplatip gezdirmek gerekiyor dizlerimden çok rahatsizim gunduzu zor geciriyorum dizlerimi dinlendirmezsem eklemlerimçok şişiyor ateş yapiyor bu durum doğumdan sonra oluştu. O yuzden gece genelde eşim bakiyor Allah bin kere razı olsun. O uykusuzluğa da daha dayanikli. Bu durumda bir arada uyusak döngüyü sürdüremeyiz. Biraz daha büyüyüp uykulari duzelirse biz de normal aile düzenine donucez insallah

Benim bebeğim 6 aylık olacak neredeyse, kendi yatağında yatıyor. Eşim 24 saat nöbet usulü çalışıyor. Önceleri kendi kendine ayrı yatmaya başladı uykumu alamıyorum diyerek, konuştum rahatsız olduğumu dile getirdim düzeltti durumu. Sonra iki kez nöbet oncesi gecesi beni hastaneye götürdüğü için eve geç gelince ayrı yatmasını onaylamıştım. Tekrar başladı, hiç sormadan nöbetten once ayrı odada yatıyor. 10 gün zaten nöbette, 10 gün de ayrı yatıyor. Kalıyor 10 gün, eğer kavga etmişsek yine ayrı yatar. Bunaldım ama alışmışım beraber yatınca uyuyamıyorum. Ciddi şekilde konuşmayı düşünüyorum, böyle gitmez ev arkadaşı gibi olduk. O kadar uzaklaştık ki boşanmayı dahi düşünüyorum. Bebeğinizin odasini ayırmakla ilgili bir yorum yapmayacağım ama konuşun bu konuyu ve yataklarınızı birleştirin eşler arasına soğukluk giriyor böyle.

Hayat müşterektir çocuk ikinizin.
Eşimle ayrı yatmayı asla düşünmedik, teklif dahi etmedi, etseydi ve ayrı yatsaydık çok geçmez ondan soğurdum, uzaklaşırdım eminim.Bencil insan sevmiyorum.
Kaldı ki tek başına bebek bakmak çok ama çok zor.Nöbetleşe sistemle götürüyoruz biz,bebeğim küçük.
Bazen çocuğun uykusu derin oluyor,bazen ne yaparsak yapalım uyumuyor,bir düzen yok haliyle.
Bu gece ben uykusuzum mesela =) Yarın veya sonraki gece de o uykusuz kalacak muhtemelen.
Bir an önce aynı odayı paylaşmaya başlayın.Diğer türlü yıpratıcı olur,mevcut durum evliliğinizi dönülmez noktalara savurabilir.

Kizdigim nokta şu evet evlât başka birşey ama olması gereken evlatla yatilmasi değil-dir odaniza bir küçük beşik koyup eşinizle uyuyabilirdniz eşlerin yatağı ayırması evliliği koparan birşey anne olabilirsiniz ama eş olarakta görevleriniz var olması gereken de o bastan yapmışsınız hatayı şimdi de geri alamıyorsunuz
Kızlar merhaba sizden yaşadığınız süreci yazmanızı rica ediyorum. Eşim bebek dogduktan sonra odasını ayırdı ve bu şekilde alıştığı için 15 ay olduğu halde bebek hala aynı odada uyumak istemiyor sizler nasıl yapiyorsunuz. İki yıl ücretsiz izindeyim ben o ise gidiyor diye böyle olduğunu söylese de ben diğer eşlerin naptigini merak ediyorum.

Evet zordur tabiki herşeyi kadın çekiyor o yardim eder bu yardim eder olaylarini bir tarafa birakmak lazim kimseden bir hayır gelmiyor maalesef ki ben mesela cocugumu kendi basima buyuttum kolay olmadi çok zor zamanlardan geçtim çok yorucu oldu şu an 2 yaşında ve hala daha dinlenmek nedir bilmiyorum kendime ayiracak hic vaktim yok bi kere insan istiyorki şöyle bir duşumu alayim rahat rahat sacimi tarayayim ona bile firsat yok zaten burada en cok zorlugu yasayan tek basina bebek buyuten anneler diyebilirim onun disindakiler biraz daha rahattir en azindan yakin cevrelerinde cocugu 1 saat bile olsa birakacak adamlari vardir ama bu tek basina bebek bakan anneler icin soylenemez ne yazikki çunku daha fazla sorumluluk tasiyorsunuz eee tabiki bir çocuk buyutmek kolay degil ama kocalarimiza da söyle hak vermek lazim hakli onlarda uykusuz perişan halde sabah kalkipta birde işe gidiyorlar onlarada o yönden hak vermek lazım çünkü bu bir mecburiyet keyfi bir durum değil çalışmak eve ekmek getirmek zorundalar. Bu bakış açısıyla bakmak lazım birde .
Siz kocaniza laf geciremeyeceginizi ve onun da sorumluluk alacak kadar sagduyulu olmadigini biliyorsunuz takmissiniz yuzunuze bu anlayisli olmak maskesini. Siz iki yildir bir nefes alamamissiniz bu kafayla tovbe bi rahat edemezsiniz zaten. Kendiniz bu sacma hayata dayanmanin yolunu boyle bulmussunuz da insanlari rahat birakin ya insanlar halden anlayan koca seviyor iste.

Erkekler bencil olur. Uykusu kiymetli herhalde eşinizin. Baştan alıştırmasaydınız keşke. Çünkü biz kadınlar da işe gidiyoruz ama gece çocuk uyanınca kalkıp ilgileniyoruz. Küçük bebeği olan anneler işyerinde hep yorgun uykusuz görünüyor.

Çok saçma
Ben çalışan bir anneyim ilk 4 ay çalışmadım o süre de eşim tabiki işe gittiği için ben bazen çocuğu alıp başka odaya geçiyordum eşim gece farkettiğinde kalkıp yanımıza gelip kıvrılıyordu 😂
Benim kızım da 16 aylık oldu suan bizimle beraber park beşiğinde yatıyor.. Odasını yaptık, önümüzdeki hafta ayırma seansları baslayacak..

Ne kadar geç kalırsanız yanınızdan koparmak o kadar zor olur. Ben suan geç kaldığımı düşünüyorum şahsen.. 2 yaşına kadar beraber yatmak da özgüven artmasına sebep olmaz bence ..

Eşinizi bir an önce yatak odasına, çocuğunuzu da bir an önce kendi odasına alıştırmanız şart.
Birlikte uyumanın hiçbir şekilde özgüvenle alakası olacağını düşünmüyorum. Öğretmenim ve çocuk gelişimi dersleri de gördüm. Aksine ayrı yatmanın özgüven geliştireceğini düşünüyorum.

Esim bizden ayri uyumadi. Oda kalkip yardimci oldu hep..bence anne baba bu süreclerden beraber gecmeli. Ha baktiniz bebek gece cok agladi adam uykusuz ise gitmek zorunda kaliyor o zaman bir süre ayri da yatilabilir, ama bu aylarca olmamali. Sizin esinizde ne tür saglik sorunlari mevcut bilmiyorum, ama cocugunuzun uyku düzeni az cok oturduysa tekrar ayni odaya gelmesi gerek.
Yıllarca erkeklerin oksitosin hormonu salgılayamadığı düşünülmüş. Yeni araştırmalarsa kadının hamileliği öğrenildiği andan itibaren sürece dahil edilen babaların annelerle aynı hormonları salgıladığı, eşlerine ve çocuklarına daha çok bağlandığını ortaya çıkarmış. Bu yüzden ben de hamilelik ve çocuk bakımında mümkün olduğunca babaların da yer alması gerektiğini düşünüyorum.

Yıllarca erkeklerin oksitosin hormonu salgılayamadığı düşünülmüş. Yeni araştırmalarsa kadının hamileliği öğrenildiği andan itibaren sürece dahil edilen babaların annelerle aynı hormonları salgıladığı, eşlerine ve çocuklarına daha çok bağlandığını ortaya çıkarmış. Bu yüzden ben de hamilelik ve çocuk bakımında mümkün olduğunca babaların da yer alması gerektiğini düşünüyorum.

Aynen. Birde bebekle baglari bastan daha güclü oluyor. Esim mesela cocuklarimiza her konuda kendi rahat bakar gözüm arkada kalmaz. Bazi babalar var bebegin kiyafetini bile degistiremiyorlar kaldi ki diger bakimini, cünkü herseyi kadin tek basina yapiyor. güvenli baglanma icin babanin da dahil olmasi cok öneml8

Ayrı odada yatan adama bir daha cocuk vermem, hayatımı da kalbimi de ayırırım,

biraz rest çekin başınıza çıkarmayın kocaları, Hint kumaşı sanıyorlar sonra kendilerini şekil a da göründüğü gibi 😤

İlk eşim yatmazdı. Benim uyumam lazım diye. Çok üzülürdüm
Buda hiç ayrı yatayım demedi. Hatta oğlanı ortaya koy ona sarılcam diye kafayı yerdi
Ha şimdi sıgmıoz ben ayırdım yatakları. Oğlumla ben yatıyorum. Düşer müşer korkuyorum

Benim bebeğim 6 aylık olacak neredeyse, kendi yatağında yatıyor. Eşim 24 saat nöbet usulü çalışıyor. Önceleri kendi kendine ayrı yatmaya başladı uykumu alamıyorum diyerek, konuştum rahatsız olduğumu dile getirdim düzeltti durumu. Sonra iki kez nöbet oncesi gecesi beni hastaneye götürdüğü için eve geç gelince ayrı yatmasını onaylamıştım. Tekrar başladı, hiç sormadan nöbetten once ayrı odada yatıyor. 10 gün zaten nöbette, 10 gün de ayrı yatıyor. Kalıyor 10 gün, eğer kavga etmişsek yine ayrı yatar. Bunaldım ama alışmışım beraber yatınca uyuyamıyorum. Ciddi şekilde konuşmayı düşünüyorum, böyle gitmez ev arkadaşı gibi olduk. O kadar uzaklaştık ki boşanmayı dahi düşünüyorum. Bebeğinizin odasini ayırmakla ilgili bir yorum yapmayacağım ama konuşun bu konuyu ve yataklarınızı birleştirin eşler arasına soğukluk giriyor böyle.
Evet bende aynı durumdayım sanki çocuk doğdu evlilik bitti böyle şeymi olur ne oldu anlam veremiyorum bir türlü

Annesi niye karışıyor sizin ev düzeninize?
Ev düzeninden çıkmış bu bilindiğin cinselliklerine karışmak .Benimde görümce böyle yapıyordu hamileydim düşük riskim vardı kanamalarım oluyordu görümcem ayrı uyuyun sana tekme atar bişey olur diyordu kocamı da buna inandırmıştı kabul etmedim karı kocanın ayrı uyuduğu nerde görülmüş . İlk zamanlar hadi o çalışıyor sabah işe uykusuz gitmesinde o kadar yanı süreyi çok uzatmışsınız buna izin vermeyin bence

Biz bebişle 4 ay aynı odada kaldık. 2. Ay gibi eşime bari sen uykusuz kalma çalışma odasına geç dedim baktım alışkanlık yaptı 🤣
5. Ay uyku eğitimi vermiştim bebişi odasına aldık kocam odaya geri döndü
Bence doğru bir karar değildi oda ayırmak hem cocuk yükü sizde oluyor hem rahatlık yapıyor ve akabinde uzaklık getiriyor 🤷‍♀️

Back
X