Bebek Özlemi Çekenlerin Mekanı

herkeşeee günaydınnlarrrr

ipeğimm tahmin yürüterek açıklma yapayım sana aşure dönemi muharremin 10. günü başladığından oda 16 aralık olduğuna göre muharrem ayı bitene kadar olabilir diye tahmin ettim yani 20 gün içinde yapılabilir olabiliyo benim hesaplarıma göre :44: ama emin olan birine sorarsak bende bilirsem iyi olur..

Kimse yok ama ben sorayım gelince cevap yazarsınız
aşure ayı ne zaman bitiyo aşure yapmak için ne kadar zamanımız var
ayyy çok severimm çokk olsada yesek 1 ay sürmüyormu aşure ayı çook var canım yeni başladı daha 1 2 hafta içinde yaparsın bende böyle biliyorum ama heralde yanılmıyorumm

2010 yılı Aşure Günü
Aşure Muharrem ayının onuncu günüdür..
2010 Aşure Hicri tarihi 10 MUHARREM 1432
2010 Aşure Miladi Tarihi 16 ARALIK PERŞEMBE gününe denk gelmektedir.
Tarihte bütün peygamberlerce farklı bir gün olarak kabul edilmiş ve bir çok olaya tanıklık etmiştir.

internetten alıntıdır..

ipeğim bunu buldum doğru herhalde

günaydın canım nasılsın ege nasıl oldu

ben iyiyim egenin burnu tıkalı ama daha acık nefes almakta zorlanıyo

günaydın sevdam

ayyy çok severimm çokk olsada yesek 1 ay sürmüyormu aşure ayı çook var canım yeni başladı daha 1 2 hafta içinde yaparsın bende böyle biliyorum ama heralde yanılmıyorumm

günaydın kamer

günaydın canım nasılsın ege nasıl oldu

ben iyiyim egenin burnu tıkalı ama daha iyi gibi acık nefes almakta zorlanıyo

günaydın sevdam

günaydın kamer

kurban olduğumm yüce Rabbim bu kardeşlerime hayırlı evlatlar nasib etsin yüreklerindeki ateşi dindirsin inşalahhh

aminnnnnnnnnnn

öptümm seyhan aplacımm bence pc başında değilsinn kanımcaa hayırlı akşamalrrrr

bu arada ben yarın gelememm kocişimm evdeee alışveriş falan var

yaa canım görmemişim başka yerlerde gezerken sanırım kusura bakma

yaa ne güzell allah kabul etsinn bugün için bende istiyodum ve geceye alarmı kurdum ama kalkamadımm durdurup yine uyudum şeytana yenildim evde olsam bende sizin gibi 3 gün kesin tutardım rahat rahat ibadetimide yapardım dün eve gittim biraz nete girdim 11 de yattım okadar bitkindimki inşallah bu akşamm yaparımm bende

günaydın canım ....aşure yapmaya niyetim var bu hafta mı yapsam
haftayamı kararsız kaldım onun için tam zamanını öğrenmek istedim
bu hafta cumartesi evde değilim haftaya temizlik yaptırcam kafamda plan oluşturamadım

bende bugün alışverişi yapıcam biliyosunuz bugün alışveriş yapmak çok iyi
aksilik çıkmazsa azcık hepsinden ıslatıp cumadan cumartesi azcık denicem olursa pazara yapmayı düşünüyorum bende

son zamanlarda bende çok tembelleştim herşeyi bıraktım
içim çok huzursuz oluyo yapmadığım için ama evegidince öyle yorgunluk çöküyoki
yapamıyorum

bende bugün alışverişi yapıcam biliyosunuz bugün alışveriş yapmak çok iyi
aksilik çıkmazsa azcık hepsinden ıslatıp cumadan cumartesi azcık denicem olursa pazara yapmayı düşünüyorum bende

bende diyorum bugün alsam pazarmı pişirsem herkese de söylerim gelsinler yesinler aşurelerini

1 gün önceden başlaman gerekyor yapmaya kendini ona göre ayarla akşamdan yıkıyosun, ıslatıyosun,
kaynatıyosun, sarıyosun ertesi gün sabahtan başlıyosun pişirmeye, falan filannn kolay gelsin arkadaşım allah kabul etsin

evet canım biliyorum her sene yapıyorum bu bir gün önce olayı olduğu için
kafamda plan yapamadım

benim annem sanırım yanlış hatırlamıyosam akşamdan ıslatıyodu sabahta aşure yapılacak tencerede işte birlikte haşlanacakları birlikte koyup haşlayıp sırasıyla koyuyodu

evet canım çalışıyorum

off be bende çalışıyorum evde olsaydık daha kolay olacak herşeyimizi ayarlamakta zorlanıyoruz bende yapmak istiyorum ama 1 pazar evdeyim nasıl yapımm herşeyi 1 güne sığdırmak öyle zorki ama o kdar iş arayıp bulamayanlarda var allah iş versinde çalışalım o da gerekli olmazsa olmuyor işttee canım

benim annem sanırım yanlış hatırlamıyosam akşamdan ıslatıyodu sabahta aşure yapılacak tencerede işte birlikte haşlanacakları birlikte koyup haşlayıp sırasıyla koyuyodu

evet canım ben bir gece önceden buğdayı aşure tenceresinde bir taşım kaynatıyorum
sonra bir battaniyeye sarıyorum ertesi gün pişiriyorum yanlız ben fasulye ve nohutuda önceden ayrı ayrı haşlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…