Bebek Özlemi Çekenlerin Mekanı

yaptım canım kumpir çok güzel oldu ama patatesler biraz geç pişti 40 dk. falan sürdü.

fırın poşetine patatesleri yıkayıp kabukları ile koyup fırına verdim.bu arada malzemelrini doğradım.patatesleri çıkarıp sıcakken hemen soydum ve tereyağıyla ezdim ve peşinden rendelenmiş kaşarı ve tuz koydum.Sonra malzemeleri (garnitür.mısır.zeytin.kırmızı lahana.havuç v.b.) ketçap mayonezide koydumm devasa birşey oldu koca borcam dolusu kumpir :asigim:

hmmmm çok lezetli bir yemeğe benzemiş cokacimcoookellerine sağlık canım

ben şimdilik çıkıyorum ..sevdam döndüğümde listeyi görmek istiyorum ona göre

sağol canım benim kardeşim ayrı bir güzeldir ama beyaz tenli çakır gözleri kaydirigubbakcemile2 benim küçük bebeğimdi şimdi kazık gibi oldu boyuma geldi :umursamaz:

serdoğmak adet olmuş kızlar canı çok sıkkındı benimde yarın son günüm ama o hastalanınca benimde umidim bitti

üzülmeyin kızlar dicem ama biliriz o hayal kırıklığını Rabbimden hep hayırlısını isteyelim ve sabredelim

en kısa zamanda denicem kumpiri şimdi ben dolmayı anlatayım
önce kuru patlıcanları haşlamaya koyuyorum onlar haşlanırken ben 2 veya üç soğanı
küçük küçük doğruyorum 7-8 diş sarımsak soyup onları da doğruyorum pirinci yıkayıp ekliyorum
domates ve biber salçası tuz dereotu maydanoz kuru nane pul biber istediğim bütün baharatları ekliyorum zeytinyağ ekliyorum hepsini güzelce karıştıryorum haşlanan patlıcanları yarısına gelecek şekilde doldurup ağzını kapatıp tencereye diziyorum üzerine salçalı su döküyorum limon sıkıyorum pişiriyorum yanlız dünkü dolmamda içinde kıymada vardı ana yemek olduğu için etli dolma yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…