Bebek Özlemi Çekenlerin Mekanı

ay ipeğim nette buldum bak arkadaş ne yazmış:

bu sureyi biz şöyle okuyoruz nerden duydu annemler bilmiyorum ama şimdi başladığın gün 1 tane 2. gün 2 3. gün 3 tane böyle 41. güne kadar gidiyo 1 kişinin okuması da şart değil

Sevgili kardeşim öncelikle arayıştaki gayretini görmek memnuniyet verici. Vakıa suresi Kuranın bir suresidir. Bundan dolayı Kuranı Kerim mealini alır da sureler listesinden ararsan bulursun. Vakıa suresi cennet nimetlerinin bolca anlatıldığı bir sure. Allah bu sureyi bolca okuyanlara ve anlamını tefekkür etmeye çalışanlara cennet nimetlerinin nümuneleri ile birlikte manevi ferahlık veriyor. Bununla birlikte bir de; darlıktan ferahlığa genişliğe çıkmak için Yunus A.S. ın duası var. Bu dua Kuran da bir ayet ve ayetin sonu Yunus'un duası diye geçiyor. LAıLAHE ıLAHE ıLLA ENTE SÜBHANEKE ıNNı KÜNTÜ MıNEZ-ZALıMıN ayetinin (duasının) en sıkıntılı günlerimde beni hem manevi açıdan toparladığını, gafletten uyandırdığını ve sıkıntılarıma çare olduğunu, azim ve irade bulmama yardımcı olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Allah yardımcınız olsun.

arkadaşlar benim vakıa suresinin faziletinden hiç haberim yoktu şans eseri girdiğim bir internet sitesinden dinlediğim o müthiş kıraat neticesinde o surenin vakıa suresi olduğunu öğerendim ve bu kıraatı çok kez dinleyerek sureyi ezberledim ve boş kaldıkça okuyorum sureyi. Daha önceleri yüksek lisans öğrencisiydim sureyi okumaya başladıktan 1 ay filan sonra geçti ve araştırma görevlisi kadrosuna girdim Allahın işi hamdu senalar olsun.

daha çok paylaşımlar var araştırdım....
hayırlı olsun inşallah...

nevom allah razı olsun ama ben tekrar bir soru soracam kızma bana sakın hani demiş ya
ezberledim şimdi aklıma geldikçe okuyorum diyelim okuya okuya ezberimize girdi aklına geldikçe okumak nasıl olacak sureleri okurken abdestli olmak gerekmiyormu

sanırım en makbulu akşamla yatsı arası okumakmış
ama herkesin imkanı farklı bence her zaman okunur

akşam ezanında dua etmek çok iyiymiş bende duydum gel görki benim bunu yapmam için
akşam yemeği yememiz veya çok geç saatte yememiz lazım çünkü işten gelip mutfakta olduğum saatler keşke evde olsam o zaman hiç sorun olmaz

tatlım neden kızim aşkolsun

bak yeprem hoca açıklamış aşağıda:

Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, bilgisayar ekranında Kuran okumak için abdest almanın zorunlu olmadığını söyledi. Yeprem "Musaf'ı ele alırken abdest almak saygı gereğidir" diye konuştu.
Gündelik hayatın her alanına giren teknoloji, beraberinde dinle ilgili pek çok soruyu da getiriyor. Bu konulardan birine de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem açıklık getirdi: Bilgisayar ekranında Kuran okumak için abdest gerekmez... İslam dinine göre, namaz gibi kimi ibadetler yerine getirilirken veya Kâbe tavaf edilirken, abdest gerekiyor. Ancak, abdestsiz birinin ezberden Kuran okuması caiz bulunuyor. Kuran okurken bile abdest almanın dini bir zorunluluk olmadığını, Kuran'a saygı için yapıldığını belirten Yeprem, "Musaf'a dokunmak ele alırken abdest almak saygı eseridir. Bilgisayarda okurken abdest gerekmez. Hafızlarımız Kuran'ı ezbere biliyor. Kafasındaki Kuran'ı abdestle mi tutuyor?.. O kafayla tuvalete de gidiyor" dedi.

eğer böyle bir şey mümkünse ben çok rahat bir şekilde bu duaları yaparım günün her anı iş yaparak geçmiyorki nette vakit öldürmektense girer bu duayı okurum akşam evde okuduklarımıda abdestli okurum oh be nevom yüreğime su serpildi

ipeğim sen latin harflerinden okuyosun ya bilgisayardan kıraatlerini dinle mutlaka
harflerin nasıl çıktığı diline yerleşir böylece daha iyi olur bence

kızlar kusura bakmayın net gitti de düştüm-kalktım geldim Rabbim kabul etsin inşallah dualarımızı :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…