Bebek özlemim.. nolur bana umut olun. .

30 yaşımdayım. tedavi görüyorum. olmuyor. bosverdim artik. bu kadar hüzün bana yetti. bi ara da tüp bebek yaptiricam. ondan sonra bu defteri kapaticam. cocuklu insanlarla gorusme istersen bi süre.

E tabi ki.. Stres stres stres artık bu sözcük gündelik yaşamda o kadar sık kullanılıyor ki, ciddiyetini yitirdi gibi sanki. Halbuki her olumsuzluğun başında geliyor. Tüm hastalıkların, tüm sorunların sebep sıralamasında ilk 3’te yer alıyor. Stres insan ömrünü kısaltıyor ya var mı ötesi? Stres insanı öldürüyor resmen.

Stresi uzak tutmak için her insan elinden geleni yapmalı. Hele ki bu konuda olduğu gibi istenilen şeyin önündeki en büyük engel stres ise, bundan kurtulmanın her yolu denenmeli.

Bende işe yarayan stres kovucular:
Spor
Müzik
Resim
Dikiş-nakış
Yemek yapmak

Konu sahibi sen de akupunktur, meditasyon, spor, doğa yürüyüşü, imkan varsa terapi/tatil, kısacası imkanın dahilindeki her stres kovucuyu denemelisin. Sadece bebek ve tedaviye odaklanmak doğru değil. Kendini bu yolda tüketmektense kendini yeniden var edebilirsin.

Diz kendinizi strese soktuğunuz için olmuyordur.

Sebepsiz infertelite denilen bir arkadaşım tüp bebek sayesinde çocuk sahibi oldu
İyi bir merkez seçip deneyebilirsiniz
Umarım da hemen olur

İlk sorum calısıyormusunuz ? İkincisi eger calısmıyorsunuz hergün güzel bir kahvaltı sonrası koşu.streslerden arınıp güzel bir hayat sonrası bebek haberi alırsınız inş :)

atlayarak okudum yazınızı ama bir arkadaşımı örnek vermek istiyorum. Onlarında sebepsiz yere olmuyordu bebekleri, aşılama filan denediler olmadı. Sonra arkadaşımın babası rahatsızlandı, ciddi sıkıntılar yaşadılar ve artık bebek oldu, olmadı düşünmeye vakitleri kalmadı. Hayattaki tüm enerjisini babasına harcadığı bir dönemde aldı hamilelik haberini. Sonra doktorun yorumu "ne olursa olsun bebek isteyip deneyip başarılı olamadığınız anda aklınız hep orada kalır ve buda stres seviyenizi yükseltir. Gebeliğe en büyük engel budur" demişti.İnşallah sizinde isteğiniz doğrultusunda olur herşey. Rabbim hayırlısıyla gönlünüze göre versin.

Rabbim dileyen isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah sizi o kadar iyi anlıyorum ki sabır
Biliyorum çok çok zor ama sabır ben tam 14 yıl sonra oğluma kavuştum hiçbir zaman Rabbim den umudumu kesmedim neler duydum neler gördüm, eşimin ailesinde adım kısırdı hepsini Allaha havale ettim
Bence arkadaşınıza uygun dille anlatın ben yapamam deyin o sizin kırılacağınızı düşünememiş belli ki

Ben de aynı durumdayım. Belki ayıp burda bunu yazmak ama benim de ilk çocuğum ilk ay hemen oldu, 4 yıldır ikinciye hamile kalamıyorum. Artık bugünlerde durumun beni ne kadar etkilediğini net olarak görebiliyorum. Baş ağrısı, stres, minör depresyon, iki çocuklu ailelere aşırı özenme gibi hislerimi farkettim. Evde kızımın yanımdayken sürekli ikinciyi yanında hayal ediyorum. Artık iyice sardı bu duygular beni.
Konu sahibine bi tavsiye veremiyorum. Çünkü bana söylenen çocuk fikrini aklından çıkar vs. Yahu ben çıkardığımı sansam arkada beyin hala regl günümü hesaplıyor, durduramıyorum... nasıl olacak bu kafadan atma işi hiiiç bilemiyorum.

İnşallah hakkınızda bir mucize olur.

Aslında hepsi kötü niyetli değil ama düşüncesiz mi desem kalplerimi katılaşmış bilmiyorum
Ben evlendikten 2 sene sonra kızımı kucağıma aldım.Hamile bile değilken kaynanamın ne zaman doğuracaksın dediği oldu.Annem desen hep bi olmuyor mu acaba söylemleri.
Kızımı doğurdum iki yaşında ikiside başladı bir kardeş lazım diye.Bakmaya gelince kimse yok ortada.
Kızım 5 yaşında şimdi ikinci evladım yolda ama gel birde bana sor.Anamı kaynanamı geçtim adını bile bilmediğim komşular "ne zaman yapacaksınız,çocuk yalnız mı büyücek"!
Annem gene tutuştu olmuyor mu yoksa doktora mı gitsen!
Ya anne doğurmuşum bir tane hala olmuyor mu diyorsun diyorum yok
Bu arada annemde kaynanam da evlendikten 8 sene sonra ilk çocuklarını kucağına almış kadınlar yani.Hiç lafını etmemesi gereken insanlar insanı strese sokuyorlar
Sallamamak lazım da işte o da zor
Bir esnaf var yakınımda.Sık sık alışveriş yaptığım.10 yıldır istiyor sebepsizmiş.Gidemiyorum kaç aydır yanına üzülür mü acaba diye.
Allah isteyen herkesin kucağını doldursun tez zamanda

İlk sorum calısıyormusunuz ? İkincisi eger calısmıyorsunuz hergün güzel bir kahvaltı sonrası koşu.streslerden arınıp güzel bir hayat sonrası bebek haberi alırsınız inş :)

evet çalışıyorum orda bile soranlar oluyor sürekli ben unutmuş olsamda insanlar hatırlatıyor. . zor bi durum Rabbim sabır versin. .

inan bende bilmiyorum , beynımı yerinden sökmem lazım diyorum kafamdan atmak için ,
tüp bebek bile yaptık biz o bile olmadı , sanırım olmayacak artık diyorum ,

evet çalışıyorum orda bile soranlar oluyor sürekli ben unutmuş olsamda insanlar hatırlatıyor. . zor bi durum Rabbim sabır versin. .
Zaten zor bir süreç insanlar da zorlastırınca hepten zorlasıyor.ama geçicek hepsi yeter ki kendinizi dagıtmayın.

ben de gitmek dokunmak istiyorum, nasıl yapılıyor , gidişat nasıl oluyor

Rabbim sizede nasip etsin inşallah bilemeyiz Yarınlar ne getirir allah nasip ederse imkansız yoktur. ..

geçen gün iş yerine biri yeni başladı.
evlimisin diye sordu evet dedim çocuk var mı dedi Hayır dedim aynı şekilde ya senin diye sordum sormaz olaydım. .
benim hiç olmayacak dedi. . yüz kere Özür diledim nolur kusura bakma dedim sen sorduğun için bende sana sordum ya senin diye? ? sorun değil ben alışkınim dedi. .
eve geldim kendime kızdım hiç aklımdan atamadim. .bende diğer insanlar gibi sordum dedim nasıl yaptım böyle bi hata. .
yani bunu bitek yaşayanlar anlar yasamayan sorar yargılar laf eder. .
Rabbimin verdiği de imtihan vermediği de..
benim tek derdim insanların bunu kendi başarısı olarak görmesi çok kırıyor beni. .

O da bişey mi?Ben ikiz bebeklerimi kaybettikten 2 ay sonra(toplam 4 bebek kaybettim)eltimin cinsiyet partisini düzenleme teklifi aldım.. Ve de düzenledim canımı acıtmak isteyenlere inat.. Bu kadar hassas olmamaya çalışın insanlar empati yapamıyor malesef bu konuda.. allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda inşallah size de

Çok iyi anlıyorum sizi.sizinle aynı durumdayım.tek fark kimyasal gebelik yaşadım.azcık hissetmek bile olsa sonrası daha çok etkiledi beni.gerçekten çok başka bir duygu.ama Allah kısmet etmemişse olmuyir.siz insanların ne söylediğine bakmayın.onlar bu yokluğu yaşamadığı için kendi başarıları sanıyor.bizim imtihanimiz bu demek ki.sabretmek lazım sadece.kaderin değistiremeyeceğimiz kurallarından birisi doğum.günü bellidir zamanı bellidir.ben tüp bebek,aşılama bile istemiyorum bu yüzden.oluruna bıraktım valla.Allah im isteyen herkese,bize de nasip eder inşallah

Cok duygulandim yazdiklariniza..
Insallah Allahim isteyen herkese hayirlisiyla saglikla nasip etsin.
Bi arkadas evlat edinmeden bahsetmisti, eger hic care yoksa o da dusunulebilir.
Allah gonlumuze gore versin canim

merhaba
seni çok iyi anlıyorum ,ancak ben kutuyu açma olayına çok sevinirdim alınmazdım.

diğer söyleyeceğim konu da, çocugunuz olmadığını niçin insanlara söylediniz.
ben iş arkadas akraba cevreme daha hiç soylemedım
5 senedir olmadı bizim de,aileme 2 sene falan oldu annme ve erkek kardesım bılıyor.
kv deme de gecen sene soyledım

insanların dediklerine takılma ltf,
düşüncesizce konusyorlar
bana da herkesin içinde, becerip de bir cocuk yapamadın diyenler oldu,
ben düşünmuyorum , cocuk sevmıyorum, zor gelıyor falan dıyorum
buna ragmen konusuyorlar.

en yakın kuzenim bile,sen nasıl hamile kalamadım hayret bizim ikinciyi ayakta yapmısız fark etmedik dedi.( çok afedersin)

bu da senin benim sınavımız, çocuk hersey değil,
hiç olmayabilir de olabilir de böyle düşün.

ben de haziranda tüp bebek olacağım.
yaşın kaç?

Canım tüp bebek falan denediniz mi hiç aşılama yada ilaç tedavisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…