Bebek özlemim.. nolur bana umut olun. .

Allah insallah nasip eder isteyen hasret ceken herkese.Sabir bu isin en onemli kismi sanirim.

Insanların ellerinde olmayan şeyler için güç gösterisinde bulunmasından nefret ediyorum. Sanki doğurmak evlat sahibi olmak kendi yetenekleriymis gibi böbürlenmeleri bu konuda can acitmaktan kaçınmamaları çok sinir bozucu. Ben böyle insanlara iyi niyet besleyemiyorum ve Allah a havale ediyorum. Ne kadar üzülmeyin kafanıza takmayın desek boş çünkü sebepi olmayan bir durum yaşıyorsunuz. Ama yine de bunda da bir hayır vardır diye düşünün başka uğraşlar bulup uzaklasmaya çalışın. Bu konudan sizi vurmaya çalışanların da ağzının payını verin. Çocuk sahibi olmak hayatin geregiymis gibi lanse edilir ama o bile dünyalık bir mevzu. Ne insanlar genc yasta çocuk yaşında hayallerini gerçekleştiremeden bu dünyadan göçüp gidiyor. Caninizdan daha kiymetli degil ki, yazık eşiniz bile içine atıp dert sahibi olmuş. Üzmeyin kendinizi bu kadar, tez zamanda evlatlarla buluşsun kucağınız.

A
canim kocakari yontemlerini fln denedim mi.benimde 2 yildan sonra gobegimi toplatinca oldu.hemde ikizdiler.ama kalpleri durdu.dusukten sonra yine hamileyim.darisi tez zamanda basina.bide gercekten olmiycagini kabullendigim ayda hamile kaldim.cok fazla takmamak gerekiyor.tup fln denedinz mi

Tibbi seyleri denemissindir artik diye boyke soyluyrm bu arada.yoksa bende 2 yil boyunca dr dr gezdim prf lara gittim elimden geleni yaptm

Yakın arkadaşlarımdan birinin 12 yıldır olmuyor .
Ben hamile kaldığımı öğrendiğimde ne yüz yüze ne de mesaj /arama gibi bir iletimde bile bulunmadım çok sevindiğim mutlu olduğum halde .
Ama kendisi bunu başkasından duyduğu için bana çok kırıldı sonrasında " neden senden değilde çevreden duydum " diye .
Çünkü kendisi sayısız tüp bebek ve tedavi sonrası hamile kalmış ,tutmuş ve bir hafta içinde düşük yaşamıştı , ben bunu düşünerek doğru zaman olmadığını düşünmüştüm söylemem için .
Ama şuan kendisi benden daha mutlu benim adıma
Her hafta bana küçükte olsa birşey alır , doğumuma gelmek istediğini söyler .
İnsanlar sadece gösteriş veya sizi kıskandırıp kırmak için mutluluklarını paylaşmaz
Aksine yakını , yareni gibi gördüğü için bunu istemişte olabilir .
Zira ben çocuk sahibi olmaya çalışan kadının birşeylerden geri tutulmasını ne anlıyorum ne istiyorum.
Siz sadece fazla hassassınız anlıyorum ama bence ortada bir hasete getirme veya düşüncesizlik durumu yok.

Böyle konusan vicdansiz,gereksiz insanlarla hic gorusmeyin.
Bence arkadasin inadina degil de, boyle bir durumda bas rolde olman sana iyi gelir diye dusunmustur.

Esinle tatile gidemez misiniz? Hem dinlenir,hem kafanizi bosaltirsiniz, biraz rahatlarsiniz.
Madem saglik sorunu yok, sorun psikolojik surekli dusundugunuz icin olabilir.

Rabbim insallah yureginden geceni en kisa zamanda nasip etsin...

Geçenlerde tvde izlemiştim.Sebepsiz infertilite yoktur, bugünün teknolojisiyle sebebi henü bulunamamış infertilite vardır dedi.

Başka doktora falan gittiniz mi.

Kimin ne olacağı belli olmaz. Kibirlenmek bence çok tehlikelidir ve sadece cahillerin yapabileceği bir şeydir. Allah yardımcın olsun. İnşallah senin de hayırlı evlatların olur.

Eğer ilk kez tüp bebek yapacaksanız yolun başı dasiniz boşuna üzülmeyin.tup bebekle 2.ye hamileyim çok şükür allah size de hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Ama üzülmeyin sizi uzenlerden uzak durun. Ve tedaviye başladığınızda kimseye bahsetmeyin kafanız rahat olsun

Yaşamayan anlamıyor malesef sabır diyin biraz daha sabır bizimde 6 yıl olmadı tüp bebekle oldu çok şükür daha çok yeni İnşallah size de nasip olur bizede kucağımıza almak nasip olur inşallah .. bu arada bana da çok şeyler yaptılar ve ben hiç kimseye üzüntümü belli etmedim ama içim sizde öyle yapın acınızı görünce daha çok üstünüze oynuyorlar

Ben de uzunca bir süre sonra cocugum olmayinca cok üzülüyordum. Bi süre cocuklu ortamlara gitmedim, cocugu olup benimle görüsmeyen de oldu! Ama gördügüm yakin buldugum arkadaslarimim akrabalarimin cocuklarini hep cok sevip öptüm:) icim kayniyordu bilmiyorum:)
Sebepsiz interfilite de genelde ilk seferde sonuc aliniyor, umudunu kaybetme ve hemen tedavine basla.
Sana tavsiyem tedaviye odaklanip düsünme, gerekeni yapip, tedavi süresince günlük yürüyüs yap, kisa geziler yapin ki , bedeninize odaklanip stres olmasin.
Tüm yürekten Insallah yavrunuza kavusmayi dilerim.

Seni cok iyi anlıyorum. İnsanlar hadi hadi dedikçe gırtlaklayasım geliyor. Ben evli çiftlerin hiç birine sormuyorum bu soruyu onlar açar dert yanarsa ancak yanında olmaya çalışıyorum.
Hiç merak etme hiç ummadığın anda dolacak kucağın. Ama ilkten kafandan çıkarman lazım bu konuyu. (Gerçi tam onu yapacakken birinin hamilelik haberini alırsın hop yine dön başa)
Rabbim tez zamanda kucağını doldursun

Prof yuzde 200 demis. Sen kendini okadar uzuyosun ve yipratiyosun ki bu yasadigin stres yapiyo. Bence kutuyu sana actirmak istemesi cok guzel bi davranis. Senin canini acitmasi normal ama o bunu dusunememis olabilir. Mutlu olcagini düşünmüştür.
Canim ben 1 senelik evliyim ve suan hamileyim. Baslarda cocuk yapalim dedik. Erken desekte icten ice istedik. Bu stres hem adetkerimi geciktirdi. Hemde Her adet gecikmesinde yaptigim testlerin sonucu negatifti. Bende zaten erken dedim saldim ipin ucunu.
Acikcasi adetim gecikince test alalim diyen esime amaaaan bosver testi, zaten gebe degilimdir. Degilmisim gibi hissediyorum dedigim adet dongusunde esimin israrlariyla yaptirdigimiz kan testiyle hamile oldugumu ogrendim. Istersen destek al. Ama bu stresten ve uzuntuden uzaklas once

Ya resmen sizin mutlu olmanızı istemiyorlar herhalde halini görüp şükredip içten içe mutlu oldukları kişi olarak görmek istiyorlar sizi. Ne demek zorla mı alacaksın o zaman hasta olunca doktora gitmesinler Allah ölmelerini istiyor neden zorla hayatta kalıyorlar? Cahil ve kötü kalpli insanlar sizi

Sebepsiz inferite dediginiz icin yazmak istedim.
Hacet namazi kildiniz mi?
Yani bi kere kilmakla hacet yerine gelmiyor bazen.
Gece herkes uykudayken edilen ibadet kadar makbulu yoktur.
Herkes uykudayken hacet namazina kalkin geceleri
Sabah aksam tovbe istigfar edin.
Rabbul Alemin ol der olur.
Kainati dengede tutan guc, size neden evlat vermesin?
Hazinesi bol Allahin, sonsuz akil sir erecek gibi degil.
Inanin guvenin.

Ben ne zaman bunalsam bu yaziyi okurum.

Lâ tahzen! (Üzülme!)
Bir şey olmuyorsa:
Ya daha iyisi olacağı için,
Ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur.
Şu uçan kuşlara bak! Ne ekerler, ne biçerler…
Onların rızkına kefil olan Allah; seni mi ihmal edecek sanırsın!
Yeter ki sen istemeyi bil..
Lâ tahzen! (Üzülme!)
İnsanlar senin kalbini kırmışsa üzülme!
Rahman: (c.c), “Ben kırık kalplerdeyim” buyurmadı mı?
O halde ne diye üzülürsün ey can?
Gündüz gibi ışıyıp durmak istiyorsan;
Gece gibi kapkaranlık nefsini yak !..
“Derdim var” diyorsun;
Dert insanı Hak’ka götüren Burak’tır; sen bunu bilmiyorsun.
Sanma ki dert sadece sende var.
Şunu bil ki;
Sendeki derdi nimet sayanlar da var.
Umudunu yıkma; Yusuf’u hatırla.
Dert nerede ise deva oraya gider.
Yoksulluk nerede ise nimet oraya gider.
Soru nerede ise cevap oraya verilir.
Gemi nerede ise su oradadır.
Suyu ara, susuzluğu elde et de sular alttan da yerden de fışkırmaya başlasın.
Dünya malı Allah’ın tebessümüdür: ona bak! Ama sarhoş olma…
Lâ tahzen! (Üzülme!)
Irmağa deniz, denize okyanus sığmaz. .
“Aşık” olmayana anlatsan da “Ben” “Sen” anlamaz.
Hakka ulaşmak için yoldur desen kimse inanmaz…
Gönlünde zerre-i miskal şems olmayan;
Yanmaz, yanamaz…
Ayağın kırıldı diye üzülme!
Allah senden aldığı ayak yerine belki sana kanat verecek.
Kuyu dibinde kaldın diye üzülme!
Yusuf kuyudan çıktı da Mısır’a sultan oldu, unutma!
İstediğin Bir şey; Olursa Bir Hayır,
Olmazsa Bin Hayır Ara…
Geçmiş ve gelecek insana göredir.
Yoksa hakikat âlemi birdir. Bu âlem bir rüyadır.
Zanna kapılma ey can! Rüyada elin kesilse de korkma, elin yerindedir.
Dünya bir rüya ise, başına gelen felaketler de geçicidir.
Neden çok üzülürsün ki?
Herşey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vaz geçme:
– Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir.
Bu âlemin, bu kâinatın kitabı sensin:
Aç da kendini oku ey can!
Kâinatın en uzak köşesi, senin içinde ufak bir nokta…
Ama sen bunun farkında bile değilsin.
Derdin ne olursa olsun korkma!
Yeter ki umudun ALLAH olsun…
Herkes bir şeye güvenirken;
Senin güvencen de ALLAH olsun.
Hiçbir günah, ALLAH’ın yüce merhametinden büyük değildir ama;
Sen yine de günah işlememeye bak!
Lâ tahzen! (Üzülme!)
Derdin ne olursa olsun bir abdest al, nefes gibi…
Ve bir seccade ser odanın bir kösesine, otur ve ağla ,
Dilersen hiç konuşma…
O seni ve dertlerini senden daha iyi biliyor unutma.
Dua ederken O’na kırık bir gönülle el kaldır.
Çünkü Allah’ın merhamet ve ihsanı, gönlü kırık kişiye doğru uçar.
Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil, tozu kovmaktır.
Allah tozunu alıyor diye, niye kederlenirsin EY CAN!?
…(Mevlana)

Etrafınız çok fazla cahil insanla çevrelenmiş maalesef onlar olmasaydı bence şimdiye olurmuş. Keşke başka bir şehirde yaşama imkanınız olsaydı demek geldi içimden

Canım seni çok ama çok iyi anlıyorum 5.yılıma girdim. Sebepsz infertile benımde. Hiç bı sorun yok. 1.tüp bebek yptım negatif. 2.yi yaptım ve bugun kan testi yptım hamıleyım.rabbime şükürler olsun. Hiç hamile kalamıcam sanıyodum. Hamile dymak görmek bile istemıyodum mevlit olsun düğün olsun gitmek istemiyodum.milletin o bakışları fısır fısır konuşmaları pskolojim bozuldu.cok agladım blli etmedim içim yandı belli etmedim.sabır ettım sabrın sonu selamettir muradıma erdım.insaallah gerisi gelir.

ay kız bizim ailemiz genişliyor sende hala tık yok. .
Şunu diyen insanlar vicdansızdır, nankördür, haindir, kötüdür.
Allah gönüllerine merhamet versin, iyilik versin.
İnsan, bebeği olmadığı için değil çevredekilerin lafları yüzünden üzülüyor. Bana neler dediler yüreğim sıkışıyordu. Allah biliyor ya.
Şimdi gebeyim ve size çok içten dua edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…