- 20 Nisan 2007
- 4.070
- 10.484
- 733
- 45
Allah size ve sizin gibi evlatlar isteyene esma ül hüsnanın izzeti hürmetine Tez zamanda hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin.Bende 3,5 yıldır uğraşıyorum. 3 kez düşük yaptım. Bunun bir tanesi tüp bebek. Yaşadıklarımı duyduklarımı anlatsam burdan Karsa yol olur. Hepsini Allaha havale ediyorum. İlk başlarda çok kırılıyordum şimdi hazır cevaplarım var onları kullanıyorum. Madem laftan anlamıyorlar, bende güzelce anlatıyorum.
Haziranda tekrar transfer olacağım, inşallah birlikte hamile kalırız
Allah inşallah en kısa zamanda nasip eder. Ancak arkadaşınızın çubukla gelmesi size nispet gibi olmamış şahsen ben hijyenik bulmazdım bir başkasına ne diye göstereyim. Cinsiyet partisinde ise kimse ıssızın çocuğu yok diye düşünmemiştir. Demekki sizden rica etmek istedi. Sizin şuanda nasibiniz gelmediği için biraz alıngan olmuşsunuz. Biz 5 yıllık evliyiz çocuk istemedik, daha yeni düşünüyoruz olursa olur olmazsa nasip ne yapalım. Ama kimse de aa olmadı mı gibi birşey sormadı, çocuğu olanlarda nispet yapmadı. Bana da evlenir evlenmez evlilik oturmadan üçer beşer doğuranlar tuhaf geldi.Merhaba arkadaşlar beni bilenler vardır yıllardır bebek özlemi ile yaşıyorum suan 4 yıla doğru gidiyor henüz bir kere bile hamile kalmadım. . Bu 4 yılda çok şeyler yaşadım cevrem Çifter bile dogururken ben dogurmayi bırak bir kez bile hamile kalmadım. . sevebsiz infertilite. . Doktorum aynen şöyle diyor diğer insanların 100 de 100 çocuğu olursa ben size çift olarak 100 de 200 veriyorum bunu söyleyen bir Prof. .
Bilimsel olarak olacak desede Rabbim nasip etmedimi olmuyor işte. .
ama bunu benim çevremde anlatamıyorum herkes kendi doğurduğu sanan insanlar her biri 3 4 çocuklu empati yeteneği sıfır insanlar. .
yeri geliyor görüşmeyeyim diyorum olmuyor her ortamda suratıma pat diye carpiliyor biyere çıkmaya korkar oldum.
Eşim çok sabirliydi içine ata ata hastalandı sonradan öğrendim içine attığını biz 4 yılda aşırı yiprandik 15 20 yıl bekleyeni taktir ediyorum gerçekten. .
insanlar hamileliği normal bişey olarak görürken hatta çok kolay bi şekilde cinsiyet ayrımı bile yaparken siz daha bitane evlada ulasamamis olmanız çok farklı bi duygu bunu ancak yaşayanlar anlar. . kesinlikle kimsenin çocuğun da gözümüz yok yanlış anlaşılmasın allah herkesin evladını kendine bağışlasin. .
benim tek sorunum bunu bile bile gözüme sokan insanlar nasılsa benim tuzum kuru diyip ay kız bizim ailemiz genişliyor sende hala tık yok. .
acıyor acıtiyor anlamiyorlar desiyorlar yipratiyor lar. . geçen gün bi arkadaşım hamileyim diye çubuk la geldi. .
evet ben o çubuğu çok iyi tanıyorum sayısız negatif çubuğum var her defasında binbir umutla test yaptığım cubuk ve her defasında tek cizgi olan...
ilk kez yakından iki çizgiyi gördüm onun adına tabiki mutlu oldum asla kimsenin bebeginde değilim ama kalbim hep buruk. ..
bana cinsiyet party si yapacağını kutuyu benim acmami istedi? ??
ne kadar mantıklı sence lütfen empati ye davet ediyorum neden insanlar bu kadar anlayissiz canı acir diye dusunmezmi insan zaten kaç yıldır bekliyor yıpranıyor yazık neler yaşıyor içinde diye düşünmez mi insan. .
lütfen bende bir sorun mu var ben mi abartiyorum? ??
bana teklif edilir mi kutuyu sen aç diye? ??
lütfen bana umut olurmusunuz benim gibi olan bütün arkadaşlar. .
Haziran sonu tüp bebek düşünüyorum ama ben hiç iyi değilim artık herşey üstüme üstüme geliyor? ??
Merhaba arkadaşlar beni bilenler vardır yıllardır bebek özlemi ile yaşıyorum suan 4 yıla doğru gidiyor henüz bir kere bile hamile kalmadım. . Bu 4 yılda çok şeyler yaşadım cevrem Çifter bile dogururken ben dogurmayi bırak bir kez bile hamile kalmadım. . sevebsiz infertilite. . Doktorum aynen şöyle diyor diğer insanların 100 de 100 çocuğu olursa ben size çift olarak 100 de 200 veriyorum bunu söyleyen bir Prof. .
ama bunu benim çevremde anlatamıyorum herkes kendi doğurduğu sanan insanlar her biri 3 4 çocuklu empati yeteneği sıfır insanlar. .
yeri geliyor görüşmeyeyim diyorum olmuyor her ortamda suratıma pat diye carpiliyor biyere çıkmaya korkar oldum.
Eşim çok sabirliydi içine ata ata hastalandı sonradan öğrendim içine attığını biz 4 yılda aşırı yiprandik 15 20 yıl bekleyeni taktir ediyorum gerçekten. .
insanlar hamileliği normal bişey olarak görürken hatta çok kolay bi şekilde cinsiyet ayrımı bile yaparken siz daha bitane evlada ulasamamis olmanız çok farklı bi duygu bunu ancak yaşayanlar anlar. . kesinlikle kimsenin çocuğun da gözümüz yok yanlış anlaşılmasın allah herkesin evladını kendine bağışlasin. .
benim tek sorunum bunu bile bile gözüme sokan insanlar nasılsa benim tuzum kuru diyip ay kız bizim ailemiz genişliyor sende hala tık yok. .
acıyor acıtiyor anlamiyorlar desiyorlar yipratiyor lar. . geçen gün bi arkadaşım hamileyim diye çubuk la geldi. .
evet ben o çubuğu çok iyi tanıyorum sayısız negatif çubuğum var her defasında binbir umutla test yaptığım cubuk ve her defasında tek cizgi olan...
ilk kez yakından iki çizgiyi gördüm onun adına tabiki mutlu oldum asla kimsenin bebeginde değilim ama kalbim hep buruk. ..
ne kadar mantıklı sence lütfen empati ye davet ediyorum neden insanlar bu kadar anlayissiz canı acir diye dusunmezmi insan zaten kaç yıldır bekliyor yıpranıyor yazık neler yaşıyor içinde diye düşünmez mi insan. .
Haziran sonu tüp bebek düşünüyorum ama ben hiç iyi değilim artık herşey üstüme üstüme geliyor? ??
Bence şu an bu sürece girebilirsiniz benim de bebeğim olmıyor süreç öncesi güçlü olmak şart size Önerim Türk doktorlar dünya çapında daha da başarılılar İnan’ınÖncelikle merhaba seni o kadar iyi anlıyorum ki. Tüp bebek denmesi ile 3 protokol ilaç kullanıp 1. Bir tane 2. 2 tane 3 1 tane. İlk ve son ilaç tedavisinde olanlar döllenmedi bile. İkinci tedavide 2 tane döllendi 3. Günde donduruldu. Bayramın ikinci günü Yerleştirilen iki tane 3. Gün embriyolarım tutunmadı ve geçen Cuma test sonucunu negatif olarak öğrendim. Bu ay içinde 43 yaşında olacağım. 38 yaşında evlendim. Eşimle bir araya ancak 40 yaşında geldim. Eşim yurtdışındaydı yanına gidebilmek için bekledim. Oradaki doktorun yanlış yaptığı işlem yüzünden tüplerim tıkandı. Tüp bebekten başka şansım yok gözüküyordu. Onu denemek için 1,5 yıldır para biriktiriyordum. Biriktirdiğim bütün parayı bu işlemler için ödedim. Negatif sonuçtan sonra adet olduğumda merkeze gittim. Birde hemşirelerin saçma sapan davranışlarına maruz kaldım. Testlerimi orada yaptıramadım tedaviye başlarken normal olan prolaktinim fsh ve şekerim fırladı. Tablo o kadar kötü ki şuan. Birde bunun öncesi yurtdışında eşimin arkadaşlarının eşleri, Türkiye’de akrabaları can yakıcı bir sürü şey yaptılar. Ben çok taktım büyün bunları taktıkça sağlığım daha da kötüye gitti. Sana söylebileceğim tek birşey var. İnsanlar sınanmadıkları acılar ile ilgili boş boş konuşup saçma sapan davranışlar sergileyebiliyorlar. Bunun seninle ya da eşinle bir alakası yok. Rabbim vermek isterse verecek. Tüp bebek tedavisine geçmeden kafanı rahatlat. Ben yapamadım çok endişeliydim kendime zarar verdim. Şimdi enkazların içinden yeniden doğmaya çalışıyorum. Önce kendini ve kendi sağlığını düşün. Sana iyi gelmeyen kim varsa hayatından çıkar. Onlar ayıp ediyormuyum diye düşünüyorlar mı. Aslında istediğimiz ufacık bir anlayış. Sen kimseye anlayış göstermek zorunda değilsin. Senin anlayışa ihtiyacın var. Bu sebepten dolayı ben tüm kendini bilmezleri Allah’a havale ettim. Rabbim düşünceli, zarif, kendini bilen iyi insanlara rast getirsin. Rabbim en uygun zamanda isteyen herkesin kucağını sağlıklı, sıhhatli, eli ayağı düzgün salih saliha evlatlarla doldursun. Kendini üzme kendini bilmezlerin de seni üzmesine izin verme.Benim şu son durumda tıbbi olarak hiç şansım olmamasına rağmen hala umut ediyorum. Allah büyük Ol derse Olur diyorum. İmkansız yok Allah var. Bu bizim sınavımızsa insanların bize karşı davranışları da onların sınavı. Allah’a emanet ol. Allah gönlünün muradını versin.
Yaşadığımız yerde Tüp bebek tedavisi hem çok pahalı hem doktor sıkıntısı olduğu için Türkiye’de denedim tatlım. Aylardır Türkiyedeyim eşim gidip geldi. Avrupa da değil mesafe uzak biletler pahalı. Allah nasip etseydi bu tedavi vesile kılardı diye düşünüyorum artık. Ağlamaktan içim dışıma çıktı bir haftadır. Tedaviye başlarken Fsh prolaktin e2 lh tüp bebek için iyi değerlerdi. Şimdi fsh ve prolaktinim fırladı. Ama ben yine de Allah’a sığınıyorum. İnsanlar bebek isteğimi bile anormal karşılıyor. Yaşım ileri diye. Aslında çevreye takılmamak ve stres olmamak lazım ama olmuyor sanırım. Kendim için söylüyorum kabullenmek gerekiyor. Ama Türkiye’de olan yaşları genç çiftler eğer imkanları da varsa umut etmekten ve denemekten vazgeçmesinler. Ve bu süreç zaten zor insanları çok kafaya takıp kendilerini üzmesinler. Allah isteyen dileyen herkesin kucağını doldursun. AminBence şu an bu sürece girebilirsiniz benim de bebeğim olmıyor süreç öncesi güçlü olmak şart size Önerim Türk doktorlar dünya çapında daha da başarılılar İnan’ın
Yasiniz kac lutfen vazgecmeyin inanan hirsla inatla ümitle deneyen insalar hep basarili oluyorlar.. Rabbim en kisa zamanda nasip etsin kucaginizi doldursun dualarim sizlerleYaşadığımız yerde Tüp bebek tedavisi hem çok pahalı hem doktor sıkıntısı olduğu için Türkiye’de denedim tatlım. Aylardır Türkiyedeyim eşim gidip geldi. Avrupa da değil mesafe uzak biletler pahalı. Allah nasip etseydi bu tedavi vesile kılardı diye düşünüyorum artık. Ağlamaktan içim dışıma çıktı bir haftadır. Tedaviye başlarken Fsh prolaktin e2 lh tüp bebek için iyi değerlerdi. Şimdi fsh ve prolaktinim fırladı. Ama ben yine de Allah’a sığınıyorum. İnsanlar bebek isteğimi bile anormal karşılıyor. Yaşım ileri diye. Aslında çevreye takılmamak ve stres olmamak lazım ama olmuyor sanırım. Kendim için söylüyorum kabullenmek gerekiyor. Ama Türkiye’de olan yaşları genç çiftler eğer imkanları da varsa umut etmekten ve denemekten vazgeçmesinler. Ve bu süreç zaten zor insanları çok kafaya takıp kendilerini üzmesinler. Allah isteyen dileyen herkesin kucağını doldursun. Amin
43 yaşındayım 40 yaşından beri eşimle beraberim geç evlendim. Yaşadığım ülkede doktor hatası yüzünden tüplerim tıkandı. Denemek isterim ama şartları bir daha oluşturabilirmiyim bilmiyorum. Tanıdığım insanlar bile sizin kadar yüreğime dokunmadı çok sağolun desteğiniz için. Kısmette anne olmak varsa Allah bir yol açacaktır. Şu an ki tıbbi tablo tedavi sonrası çok kötüye gitti. Normal yoldan olması imkansız diyorlar. Tüp bebeği şuanki hormon değerlerimle deneyemezmişim. Ama duaya çok ihtiyacım var. Çok sağolun ilginize çok teşekkür ederim. SevgilerYasiniz kac lutfen vazgecmeyin inanan hirsla inatla ümitle deneyen insalar hep basarili oluyorlar.. Rabbim en kisa zamanda nasip etsin kucaginizi doldursun dualarim sizlerle
43 yaşındayım 40 yaşından beri eşimle beraberim geç evlendim. Yaşadığım ülkede doktor hatası yüzünden tüplerim tıkandı. Denemek isterim ama şartları bir daha oluşturabilirmiyim bilmiyorum. Tanıdığım insanlar bile sizin kadar yüreğime dokunmadı çok sağolun desteğiniz için. Kısmette anne olmak varsa Allah bir yol açacaktır. Şu an ki tıbbi tablo tedavi sonrası çok kötüye gitti. Normal yoldan olması imkansız diyorlar. Tüp bebeği şuanki hormon değerlerimle deneyemezmişim. Ama duaya çok ihtiyacım var. Çok sağolun ilginize çok teşekkür ederim. Sevgiler
Allahtan Ümit kesilmez sağolun teşekkür ediyorum destek ve güzel dilekleriniz içinGeçen bir haber okudum 56 yaşında kadın ikiz bebek doğurmuştu. Yaşınızda birşey yok ümidinizi kaybetmeyin.
Ahh canim ben suan 6senelik evliyim gecen sene hamile kaldim tedavi ile kismet degilmis yicek ekmegi yokmus diyorum 2aylik dusugum oldu cok sevinmiştim ama rabbim sabrini veriyo herkesin gozu bendeydi esimin aile ortami genellikle soruyor su dusunceye bile giren oldu acaba kisirlarmi diyen oldu ama ben cok takintili bi insanim kimseye anlatamam derdimi hep sustum rabbim verdi ama olmadi yine sabirla bekliyorum rabbim hepimizin yuzunu guldursun meyvesiz birakmasin insaallahMerhaba arkadaşlar beni bilenler vardır yıllardır bebek özlemi ile yaşıyorum suan 4 yıla doğru gidiyor henüz bir kere bile hamile kalmadım. . Bu 4 yılda çok şeyler yaşadım cevrem Çifter bile dogururken ben dogurmayi bırak bir kez bile hamile kalmadım. . sevebsiz infertilite. . Doktorum aynen şöyle diyor diğer insanların 100 de 100 çocuğu olursa ben size çift olarak 100 de 200 veriyorum bunu söyleyen bir Prof. .
Ahh canim ben suan 6senelik evliyim gecen sene hamile kaldim tedavi ile kismet degilmis yicek ekmegi yokmus diyorum 2aylik dusugum oldu cok sevinmiştim ama rabbim sabrini veriyo herkesin gozu bendeydi esimin aile ortami genellikle soruyor su dusunceye bile giren oldu acaba kisirlarmi diyen oldu ama ben cok takintili bi insanim kimseye anlatamam derdimi hep sustum rabbim verdi ama olmadi yine sabirla bekliyorum rabbim hepimizin yuzunu guldursun meyvesiz birakmasin insaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?