Bunu sana kim söylediyse, çok salakmış. O salakça lafları takma kafana. Bu kadar hassas olduğunu gösterme insanlara.Hayır tüp bebek henüz denemedik çünkü eşimin de benim de tahlilleri normalin üstünde. madem öyle bekleyelim dedik ama 4 yıla yaklaşıyor olmadı. .
Bu yıl haziran da tüp bebek düşünüyoruz inşallah Rabbim nasip eder. .
millet onada laf ediyor allah vermiyor işte zorla mı alacaksın tüp bebek le diyorlar. .
ben insanlardan çok yıldım çok etkiliyorlar beni. . her biri farklı konuşuyor yaramı desiyor benim sınavım bu ..
Tebrik ediyorum. Issıza gerekli kafa da bu bence. Herkese inat. Sizi bu konuyla vuramayacaklarını gördüklerinde, bir şey söyleyemiyorlar artık.O da bişey mi?Ben ikiz bebeklerimi kaybettikten 2 ay sonra(toplam 4 bebek kaybettim)eltimin cinsiyet partisini düzenleme teklifi aldım.. Ve de düzenledim canımı acıtmak isteyenlere inat.. Bu kadar hassas olmamaya çalışın insanlar empati yapamıyor malesef bu konuda.. allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin en kısa zamanda inşallah size de
Çok güzelmiş bayıldım...Sebepsiz inferite dediginiz icin yazmak istedim.
Hacet namazi kildiniz mi?
Yani bi kere kilmakla hacet yerine gelmiyor bazen.
Gece herkes uykudayken edilen ibadet kadar makbulu yoktur.
Herkes uykudayken hacet namazina kalkin geceleri
Sabah aksam tovbe istigfar edin.
Rabbul Alemin ol der olur.
Kainati dengede tutan guc, size neden evlat vermesin?
Hazinesi bol Allahin, sonsuz akil sir erecek gibi degil.
Inanin guvenin.
Ben ne zaman bunalsam bu yaziyi okurum.
Lâ tahzen! (Üzülme!)
Bir şey olmuyorsa:
Ya daha iyisi olacağı için,
Ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur.
Şu uçan kuşlara bak! Ne ekerler, ne biçerler…
Onların rızkına kefil olan Allah; seni mi ihmal edecek sanırsın!
Yeter ki sen istemeyi bil..
Lâ tahzen! (Üzülme!)
İnsanlar senin kalbini kırmışsa üzülme!
Rahman: (c.c), “Ben kırık kalplerdeyim” buyurmadı mı?
O halde ne diye üzülürsün ey can?
Gündüz gibi ışıyıp durmak istiyorsan;
Gece gibi kapkaranlık nefsini yak !..
“Derdim var” diyorsun;
Dert insanı Hak’ka götüren Burak’tır; sen bunu bilmiyorsun.
Sanma ki dert sadece sende var.
Şunu bil ki;
Sendeki derdi nimet sayanlar da var.
Umudunu yıkma; Yusuf’u hatırla.
Dert nerede ise deva oraya gider.
Yoksulluk nerede ise nimet oraya gider.
Soru nerede ise cevap oraya verilir.
Gemi nerede ise su oradadır.
Suyu ara, susuzluğu elde et de sular alttan da yerden de fışkırmaya başlasın.
Dünya malı Allah’ın tebessümüdür: ona bak! Ama sarhoş olma…
Lâ tahzen! (Üzülme!)
Irmağa deniz, denize okyanus sığmaz. .
“Aşık” olmayana anlatsan da “Ben” “Sen” anlamaz.
Hakka ulaşmak için yoldur desen kimse inanmaz…
Gönlünde zerre-i miskal şems olmayan;
Yanmaz, yanamaz…
Ayağın kırıldı diye üzülme!
Allah senden aldığı ayak yerine belki sana kanat verecek.
Kuyu dibinde kaldın diye üzülme!
Yusuf kuyudan çıktı da Mısır’a sultan oldu, unutma!
İstediğin Bir şey; Olursa Bir Hayır,
Olmazsa Bin Hayır Ara…
Geçmiş ve gelecek insana göredir.
Yoksa hakikat âlemi birdir. Bu âlem bir rüyadır.
Zanna kapılma ey can! Rüyada elin kesilse de korkma, elin yerindedir.
Dünya bir rüya ise, başına gelen felaketler de geçicidir.
Neden çok üzülürsün ki?
Herşey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vaz geçme:
– Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir.
Bu âlemin, bu kâinatın kitabı sensin:
Aç da kendini oku ey can!
Kâinatın en uzak köşesi, senin içinde ufak bir nokta…
Ama sen bunun farkında bile değilsin.
Derdin ne olursa olsun korkma!
Yeter ki umudun ALLAH olsun…
Herkes bir şeye güvenirken;
Senin güvencen de ALLAH olsun.
Hiçbir günah, ALLAH’ın yüce merhametinden büyük değildir ama;
Sen yine de günah işlememeye bak!
Lâ tahzen! (Üzülme!)
Derdin ne olursa olsun bir abdest al, nefes gibi…
Ve bir seccade ser odanın bir kösesine, otur ve ağla ,
Dilersen hiç konuşma…
O seni ve dertlerini senden daha iyi biliyor unutma.
Dua ederken O’na kırık bir gönülle el kaldır.
Çünkü Allah’ın merhamet ve ihsanı, gönlü kırık kişiye doğru uçar.
Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil, tozu kovmaktır.
Allah tozunu alıyor diye, niye kederlenirsin EY CAN!?
…(Mevlana)
Merhaba arkadaşlar beni bilenler vardır yıllardır bebek özlemi ile yaşıyorum suan 4 yıla doğru gidiyor henüz bir kere bile hamile kalmadım. . Bu 4 yılda çok şeyler yaşadım cevrem Çifter bile dogururken ben dogurmayi bırak bir kez bile hamile kalmadım. . sevebsiz infertilite. . Doktorum aynen şöyle diyor diğer insanların 100 de 100 çocuğu olursa ben size çift olarak 100 de 200 veriyorum bunu söyleyen bir Prof. .
Bilimsel olarak olacak desede Rabbim nasip etmedimi olmuyor işte. .
ama bunu benim çevremde anlatamıyorum herkes kendi doğurduğu sanan insanlar her biri 3 4 çocuklu empati yeteneği sıfır insanlar. .
yeri geliyor görüşmeyeyim diyorum olmuyor her ortamda suratıma pat diye carpiliyor biyere çıkmaya korkar oldum.
Eşim çok sabirliydi içine ata ata hastalandı sonradan öğrendim içine attığını biz 4 yılda aşırı yiprandik 15 20 yıl bekleyeni taktir ediyorum gerçekten. .
insanlar hamileliği normal bişey olarak görürken hatta çok kolay bi şekilde cinsiyet ayrımı bile yaparken siz daha bitane evlada ulasamamis olmanız çok farklı bi duygu bunu ancak yaşayanlar anlar. . kesinlikle kimsenin çocuğun da gözümüz yok yanlış anlaşılmasın allah herkesin evladını kendine bağışlasin. .
benim tek sorunum bunu bile bile gözüme sokan insanlar nasılsa benim tuzum kuru diyip ay kız bizim ailemiz genişliyor sende hala tık yok. .
acıyor acıtiyor anlamiyorlar desiyorlar yipratiyor lar. . geçen gün bi arkadaşım hamileyim diye çubuk la geldi. .
evet ben o çubuğu çok iyi tanıyorum sayısız negatif çubuğum var her defasında binbir umutla test yaptığım cubuk ve her defasında tek cizgi olan...
ilk kez yakından iki çizgiyi gördüm onun adına tabiki mutlu oldum asla kimsenin bebeginde değilim ama kalbim hep buruk. ..
bana cinsiyet party si yapacağını kutuyu benim acmami istedi? ??
ne kadar mantıklı sence lütfen empati ye davet ediyorum neden insanlar bu kadar anlayissiz canı acir diye dusunmezmi insan zaten kaç yıldır bekliyor yıpranıyor yazık neler yaşıyor içinde diye düşünmez mi insan. .
lütfen bende bir sorun mu var ben mi abartiyorum? ??
bana teklif edilir mi kutuyu sen aç diye? ??
lütfen bana umut olurmusunuz benim gibi olan bütün arkadaşlar. .
Haziran sonu tüp bebek düşünüyorum ama ben hiç iyi değilim artık herşey üstüme üstüme geliyor? ??
insanlar maalesef böyle acımasız olabiliyorlar.. çok üzüldüm.. Rabbim inşallah en kısa zamanda meleklerine kavuşmayı nasip etsin. Bir sıkıntımız yok demişsin yaşın kaç bilmiyorum ama belki tam olarak vücut buna hazır değildir.. bir tanıdığımın 7 sene bebeği olmamış ama suan 3 çocuğu var hepsi de kendiliğinden..
Düşünmemeye çalış.. zihnini rahatlatmaya bak.. hayırlı zamanda hayırlı evlatların olur inşAllah
Baska bir doktora gitseniz hiçbir sorun olmamasına rağmen bebek olmaması normal değil ki ...
Tüp bebek yaparsınız . Inancınızı ve ümidinizi yitirmeyin . Olur inşallah
Bazense doktor çözemiyorsa stres diyormuş bunu da çok duydumen az 5 ayrı doktora gittik hiç bir problem bulunamadı Çok şükür. . her doktor aynı dedi hiç bir problem yok sizin çocuğunuz olur. ..
bi yandanda problem çıksa da tedavi edilip bebek sahibi olsak diye çok düşündüm. .
sebebsiz senelerce olur olur diye beklemek zor bi mevzu
Hayıt tohumu ve çörekotunu aktarlara bi sorun. kardeşimin eşi o iki ottan içti hamile kaldıMerhaba arkadaşlar beni bilenler vardır yıllardır bebek özlemi ile yaşıyorum suan 4 yıla doğru gidiyor henüz bir kere bile hamile kalmadım. . Bu 4 yılda çok şeyler yaşadım cevrem Çifter bile dogururken ben dogurmayi bırak bir kez bile hamile kalmadım. . sevebsiz infertilite. . Doktorum aynen şöyle diyor diğer insanların 100 de 100 çocuğu olursa ben size çift olarak 100 de 200 veriyorum bunu söyleyen bir Prof. .
ama bunu benim çevremde anlatamıyorum herkes kendi doğurduğu sanan insanlar her biri 3 4 çocuklu empati yeteneği sıfır insanlar. .
yeri geliyor görüşmeyeyim diyorum olmuyor her ortamda suratıma pat diye carpiliyor biyere çıkmaya korkar oldum.
Eşim çok sabirliydi içine ata ata hastalandı sonradan öğrendim içine attığını biz 4 yılda aşırı yiprandik 15 20 yıl bekleyeni taktir ediyorum gerçekten. .
insanlar hamileliği normal bişey olarak görürken hatta çok kolay bi şekilde cinsiyet ayrımı bile yaparken siz daha bitane evlada ulasamamis olmanız çok farklı bi duygu bunu ancak yaşayanlar anlar. . kesinlikle kimsenin çocuğun da gözümüz yok yanlış anlaşılmasın allah herkesin evladını kendine bağışlasin. .
benim tek sorunum bunu bile bile gözüme sokan insanlar nasılsa benim tuzum kuru diyip ay kız bizim ailemiz genişliyor sende hala tık yok. .
acıyor acıtiyor anlamiyorlar desiyorlar yipratiyor lar. . geçen gün bi arkadaşım hamileyim diye çubuk la geldi. .
evet ben o çubuğu çok iyi tanıyorum sayısız negatif çubuğum var her defasında binbir umutla test yaptığım cubuk ve her defasında tek cizgi olan...
ilk kez yakından iki çizgiyi gördüm onun adına tabiki mutlu oldum asla kimsenin bebeginde değilim ama kalbim hep buruk. ..
ne kadar mantıklı sence lütfen empati ye davet ediyorum neden insanlar bu kadar anlayissiz canı acir diye dusunmezmi insan zaten kaç yıldır bekliyor yıpranıyor yazık neler yaşıyor içinde diye düşünmez mi insan. .
Haziran sonu tüp bebek düşünüyorum ama ben hiç iyi değilim artık herşey üstüme üstüme geliyor? ??
Hayıt tohumu ve çörekotunu aktarlara bi sorun. kardeşimin eşi o iki ottan içti hamile kaldı
Merhaba arkadaşlar beni bilenler vardır yıllardır bebek özlemi ile yaşıyorum suan 4 yıla doğru gidiyor henüz bir kere bile hamile kalmadım. . Bu 4 yılda çok şeyler yaşadım cevrem Çifter bile dogururken ben dogurmayi bırak bir kez bile hamile kalmadım. . sevebsiz infertilite. . Doktorum aynen şöyle diyor diğer insanların 100 de 100 çocuğu olursa ben size çift olarak 100 de 200 veriyorum bunu söyleyen bir Prof. .
seni çok iyi anlıyorum 5 senelik evli olucam 1,5 yıldır da bebek istiyorum yok olmuyor evdeki hesap çarşıya uymadı hemen olacak sanıyor insan ..benim bir de 3 yıl korunmuşluğum var insanlar onu anlamaz tabi istememk hazır hissetmemek de doğla.ama 5 senedir evli olduğum için insanlar olmadığını direk anlıyorlar imalar çok canını acıtıyor insanın ne diyelim hakkımızda hayırlısı olsun ALLAHIM yüzümüze güler inşallah ona sığındım..canımı acıtanları da allaha havale ediyorum çocuk doğurmak hamile kalmak kedi başarıymış gibi övünen insanlarla da çoktan irtibatımı kestimMerhaba arkadaşlar beni bilenler vardır yıllardır bebek özlemi ile yaşıyorum suan 4 yıla doğru gidiyor henüz bir kere bile hamile kalmadım. . Bu 4 yılda çok şeyler yaşadım cevrem Çifter bile dogururken ben dogurmayi bırak bir kez bile hamile kalmadım. . sevebsiz infertilite. . Doktorum aynen şöyle diyor diğer insanların 100 de 100 çocuğu olursa ben size çift olarak 100 de 200 veriyorum bunu söyleyen bir Prof. .
Ben de 4 senedir bekliyorum yavrumu . Biz kendimizi işe eğitime verdik . Eşim yeniden üniversite okuyor ben tez aşamasındayım işimiz de çok yoğun resmen düşünmemek için yaşıyoruz çözüm mü tabi değil ama en azından kafayı yemiyorum .Merhaba arkadaşlar beni bilenler vardır yıllardır bebek özlemi ile yaşıyorum suan 4 yıla doğru gidiyor henüz bir kere bile hamile kalmadım. . Bu 4 yılda çok şeyler yaşadım cevrem Çifter bile dogururken ben dogurmayi bırak bir kez bile hamile kalmadım. . sevebsiz infertilite. . Doktorum aynen şöyle diyor diğer insanların 100 de 100 çocuğu olursa ben size çift olarak 100 de 200 veriyorum bunu söyleyen bir Prof. .
küfür etmeyi sevmem bacım ama etrafında oç kaynıyormuş. bu insanların kendine güveni bitiriyor beni, yarında her şeye sahip olarak hayatına devam edeceğini nerden biliyorsun?Sizi cok ama cok iyi anliyorum. Ayni sorunu bizde yasiyoruz, hic sorun yokken 4 ,5 sene bekledim sonunda ilk defa hamile kaldim, test positief cikti, bu sevincim 3 gun surdu dusuk oldu. Bunada sukur bir kerede olsa o heycani tadabildim. Size sunu demek istiyorum, insanlardan kesinlikle ama kesinlikle anlayis beklemeyin. Ben okadsr agir seyler yasadimki suan depresyonun dibindeyim. Hamile kalip benim nazarim deger diye soylemeye korkan arkadasmi dersin, akrabami dersin, cocugu olup sana cok ACIYORUM seninde olur insallah diyenmi dersin, ben insanlarin bilmesini istemedigim icin cocuk konusu acilinca daha genciz dusunmuyoruz diyince hadi ordan sen suna olmuyo diyenlermi dersin, sagligimiz yerinde ama suan zamani degilmis diyince arkamdan buda kisir ama soylemiyo diyenmi dersin. Ama herseyi kenara atiyorum etrafimdakilerin bebeklerini benden kacirmalari cok ama cok zoruma gidiyor, hissediyorum vermek istemiyorlar, foto gostermek ostemiyorlar. Hepsini allaha havale edip sabirla bekliyorum. Elbet birgun bizde aliriz kucagimiza allahin izniyle.
bukadar havayı nerden buluyorlar anlamıyorum .Henüz 1 yıllık evli ablam. Eltisi evlenir evlenmez hamile kaldı ve ablam tekbik ettiğinde cevabı 'ay canım sağollll allah sana da verir belkiiii' oldu. Halbüki henüz düşünmüyorlar.
Bazı insanlar çocuk doğurmayı çok farklı anlamlandırıyor. Diğer kadınlara bir üstünlük olarak görüyorlar.
Üzülmeyin lütfen. Dünyamız bu densizlerle dolu. Hiç çekinmeden tersleyin. Öyle insanlar yük olur hayatınıza.
Doğru bir zamanda sağlıklı bir bebeğe kavuşmanızı diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?