Bebek özlemim.. nolur bana umut olun. .

Biz 8 yıl bekledik üç aşılama sonrası 4. Tüp bebekte ilk defa hamile kaldım her defasında işler yolunda gidiyordu ama sonuç pozitif olmuyordu haklısınız çok yıpratıcı bir süreç malesef elimizde değildi üzülmek içerlenmek tüp bebekte sebepsiz infertilite sayısı oldukça fazla deneyebilirsiniz bence bu Arada inanır mısınız bilmiyorum ama ben hamile kalmadan önce 7 gün oruç tuttum internette aratırsanız ayrıntılılarını okuyabilirsiniz (çocuk sahibi olmak için 7 gün oruç )

İnşallah sizde en kısa zamanda anne olursunuz. Hiç üzülmeyin lütfen arkadaşınız sizi kendine yakın gördüğünden öyle yapmıştır. Ailemiz genişledi diyende tam bi öküzmüş. Çok ayıp etmiş. Nefret ederim öyle tiplerden. Allah ister verir ister vermez verdiğini aladabilir. Arkadaşım evlat her türlü imtihan varlığıda yokluğuda. Rabbim size hayırlısını versin. Bu konuda hassasiyetinizi anlıyorum. Ben çocuğu olmayan birinin yanında çocuğumu sevmemeye özen gösteririm. Bunu bi ablamın yanındada yaptım. Çocuğumla ilgilenmedim oda anlayıp daha çok kırıldı. Belki arkadaşınızda size yaptırmasa kırılırsınız diye düşünmüş olabilir.

arkadaşım her şey allah tan. biraz kaderci olmak gerekiyor bu konularda. sakınan göze çöp batar misali, bir şeyin üstüne çok gidince olmuyor malesef.
bana da densiz biri, ben ilk gecemde hamile kalmıştım sen çocuk doğuramazsın falan demişti. onu duyduğumda içimdeki acıyı anlatamam. ama şimdi hamileyim.
ama çocuk konusunda allah a hiç inanmadığım kadar inanıyorum, yazdığı kadere inanıyorum. evladın hayırlısını versin allah. lütfen bu konuda kaderci ol. ve dört sene çok uzun değil. olmadıysa tüp bebek yaparsın.
tanrıcılık oynayan insanlar cahildir, kördür. kaderini sevmek iyidir, insancıl olandır.

Baska bir doktora gitseniz hiçbir sorun olmamasına rağmen bebek olmaması normal değil ki ...
Tüp bebek yaparsınız . Inancınızı ve ümidinizi yitirmeyin . Olur inşallah

Hassas olmanız çok normal karsinizdan anlayış beklemenizde ama insanlar bazen düşünmeden hareket edebiliyor eminim karşılaştığınız bircok durum kasıtlı değildir.en azından öyle ümit ediyorum..Yani böyle şeylere inanciniz var midir bilmiyorum ama akrabalarından iki kişi hac dan gelen bir bitki sayesinde hamile kaldılar tam adını bilmiyorum ama ordaki çarşıda sordukları zaman veriyorlarmis özellikle cocugu olmayan bayanlar için satılıyormuş eğer imkanınız varsa denemeye değer Allah yardimcin olsun Inşallah en kısa zmanda mutlu haberlerini duyarız rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın insallah

Okurken gözlerim doldu özellikle çift çizgiyi ilk defa yakından gördüm dediniz ya çok dokundu bana.Allah ım inşallah sizede evlat verir çok dua edicem sizin için

Canım Allah gönlüne göre versin hayırlısıyla inşallah seni çok iyi anlıyorum benim ablamda yıllar önce aynı sıkıntıları yaşadı çok zor elbet çekmeyen bilemez hele bayanlar için tedavi çok sıkıntılı özellikle biliyorum ama herşeyin bi zamanı var hiç ümidini kaybetme ablam bebeğini kucağına aldı şu an 3 yaşında darısı senin başına inşallah Allah yardımcınız olsun

Lütfen isyan etmeden duanızı etmeye ve dogru Zaman'ı beklemeye devam edin.Benim de 4 yıldan sonra oldu.İnşallah kucagımıza almak da nasip olsun ama ne zamanki çevreye kulağımı tıkadım ve Rabbime yöneldim o Zaman oldu.

Bu tedaviler bir vesile sakın kesin gözüyle bakmayın belki o zamana kadar olacak veya sonrasında olacak.

Ama olsun diye degil hayırlı vakitte olsun diyin.O partiyi yapan kişiyle de çok samimi olmasanız iyi olur,çünkü bazen baya bilinçli bir şekilde üzmeye çalışıyorlar bizleri,bazıları her ne kadar alıngan davranıyorsunuz deseler de iş hiç öle degil.

Kim ne derse desin Rabbime bıraktım ben diyip kendi hayatınıza bakın.İnşallah kısa zamanda Mutlu haberinizi alırız çünkü 4 yıl hiç de çok vakit degil.rabbm bekletmesin daha fazla inşallah.

Hiç canını sıkma üstüne düştükçe olmaz, akışına bırak, hem doktor öyle dediyse daha ne? Adet dönemini baz alan bi takvim çıkarıyor doktorlar, adetten bilmem kaç gün sonra yumurtlama dönemi falan diye, onu mutlaka araştır ve uygula gerçekten işe yarıyor, çünkü eğer kadın yumurtlama zamanında değilse milyarlarca sperm de gelse döllenme olmaz, senin o dönemini yakalamak lazım o da adet dönemiyle alakalı bisey, bunun takvimini doktorunuzla çıkarırsınız.
Bu arada benim annemin de 5 sene çocuğu olmamış sonra da 3 tane olmus birisi de benim :) hatta anneminki ne ki, bi komsunun 17 sene olmamış, sonra bi kızı olmuş. Umudunu kaybetme sakın ve kimseye de bozulma, çünkü bil ki önünde sonunda senin de olacak bi gün.

Allah isteyen dileyen hak eden herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

sızı rahatlatırmı bilmem....ınsan herseyın hayırlısını dilerde hayırsızdır diye rabbımın vermedıgınıde ısrarla ıster...lutfen duada ısrarcı olun ama hayırlısını ıstıyorsanız lutfen surecede sabırla devam edin....suan tv lerde ızledıgımız yada haberlerde sahit oldugumuz canavar ınsanların annesı olmak ıstermıydık...rabbım annnelerıne sabır versin..yanlıs anlamayın...kac anneden duydum hanı su ıfade vardır keske dogurmasaydım....bunu nıye soyledım hayırlısını ısteyın...takdır Allahın...bır omur boyu sızı uzecekse evladıda yerı gelir gozunuz gormez...ne olur yanlıs anlamayın...karamsar olun diye yazmadım...tuzum kuru cocugum var dıyede yazmadım....Rabbım her ısteyene versın...hazınesı bol Rabbımın...ama gercekten hayırlısını versin...dua alacak evlatlar nasıp etsın..beddua alacak degil..

ınsanlar cocugu olmayanı sana kım ılerde bakacak gozuyle goruyor...bunu boyle gorenlerınde ısın ılgınc tarafı tek bir evladı yanında degil...evlat sermayemıkı bize baksın diye buyutelım...karsılık ıcın buyutelım...ınanın toplumun yarısı bu yuzden ınsanlara baskı yapıyor...pek cok ınsan kendi ıstegıyle bu dunyaya cocuk getirmek ıstemıyorum diyor...karar herkesın kendine aıttır..bır dıkılı tasın olmayacakmı diyorlar...kımler bu dunyadan gıttı...coluklu cocuklu...ben oldukten sonra dıkılı tas olsa ne olmasa ne...neymıs cocugu olmayanın malını kım yıyecekmıs...valla oldukten sonra bır yıyen bulunur elbet...evladı olanlarında kavgadan dogusten pekte yedıklerıne sahıt olamadım...yanı toplum bilinçlı cocuk olsun derdınde degil...herkes baska alemde...baskılara aldırıs etmeyın...

Sizi cok ama cok iyi anliyorum. Ayni sorunu bizde yasiyoruz, hic sorun yokken 4 ,5 sene bekledim sonunda ilk defa hamile kaldim, test positief cikti, bu sevincim 3 gun surdu dusuk oldu. Bunada sukur bir kerede olsa o heycani tadabildim. Size sunu demek istiyorum, insanlardan kesinlikle ama kesinlikle anlayis beklemeyin. Ben okadsr agir seyler yasadimki suan depresyonun dibindeyim. Hamile kalip benim nazarim deger diye soylemeye korkan arkadasmi dersin, akrabami dersin, cocugu olup sana cok ACIYORUM seninde olur insallah diyenmi dersin, ben insanlarin bilmesini istemedigim icin cocuk konusu acilinca daha genciz dusunmuyoruz diyince hadi ordan sen suna olmuyo diyenlermi dersin, sagligimiz yerinde ama suan zamani degilmis diyince arkamdan buda kisir ama soylemiyo diyenmi dersin. Ama herseyi kenara atiyorum etrafimdakilerin bebeklerini benden kacirmalari cok ama cok zoruma gidiyor, hissediyorum vermek istemiyorlar, foto gostermek ostemiyorlar. Hepsini allaha havale edip sabirla bekliyorum. Elbet birgun bizde aliriz kucagimiza allahin izniyle.

kendını bilmez cahılllerle karsılasmısısınız...kendileri bir tırnagını yaratabılırmı...hasa...Allahın guucne gitmezmı bu davranısları...ne oldum degıl ne olacama baksınlar...

Haklisiniz. Ben bu insanlari sukur hayatimdan cikardim. Ben dusmanimin bile bunla sinanmasini istemem. Okadar agirki, zaten yasadigimiz aci bize yetiyor birde kendini bilmezler cikip yaramizin uzerine basiyorlar tuzu. Allah islah etsin hepsini nedim.

kendını bilmez cahılllerle karsılasmısısınız...kendileri bir tırnagını yaratabılırmı...hasa...Allahın guucne gitmezmı bu davranısları...ne oldum degıl ne olacama baksınlar...

Canım üzülme herşeyn bi vakti vardır tüp bebek tedavisiyle olacaktır inşallah , biizm bir tanıdığımız da yıllarca bebek istedi çok ağladı üzüldü 7 yıl bekledi ve tüp bebekle ikizleri oldu ikizlerden sonra kendiliğinden hamile kaldı yani Allahtan ümit kesilmez inşallah rabbim ol dediğinde olacaktır , Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin.

Issız çevrenden bu densiz, hadsiz ve cahilleri uzaklaştırmadığın sürece seni sürekli olumsuz etkileyeceklerdir.
Ne biçim insanlarmış.
6.5 sene bebek istemedik eşimle, bir kişi bile olmuyor mu diye soramadı bize. Ya da hadi artık bebek nerde diye ima edemediler. Hayatına bu kadar müdahale ettirme, ağızlarını kapatmalısın. O söylerken üzülmüyor da sen cevap verirken mi düşüneceksin?

Bi beceremedin diyene senin becerdiklerini de görüyoruz, senin gibi olacaksam aman kalsın istemem gibi onun vurduğu yerden aynen sen de vur. Çünkü bunlar bi tek bu hareketlerden anlar. Ancak o zaman kendi ağızlarını toplarlar.
Küserlerse de ne ala :) böyle insanlardan kurtulmuş olursun.

Bebek istediğimizi kimseye söylemedik, o ay geçtim aynanın karşısına kendimle konuştum. Ben ve eşim sağlıklıyız, mutluyuz, hayatımız yolunda. Şimdi de hamileliğin oluşmasını istiyorum diye kendime telkinde bulundum. Artık saçma mı dersin, güler misin bilmem. Ama gerçekten buna benzer şeyleri kendime neredeyse her gün gerçekten pozitif duygularla tekrar ettim. Etki etmesi biraz sürmüş olmalı çünkü 2 hafta geç döllenme olmuş ama gerçekten stressiz ve mutlu hissettiğim, eşimle kendime odaklandığım bir zaman dilimiydi. Pozitif duygular çok mühim bence. Çünkü gerçekten fiziksel bir sorun yok ise biraz sanırım psikolojiye bakmalısın.

En kısa sürede iyi haberi almanı dilerim :)
Bak nick in bile çok olumsuz. Neden ıssız olduğunu düşünüyorsun, kendine biraz olumlu yaklaşmanı öneririm. Gençsin, bir hayat arkadaşın var, sağlıklısınız, evliliğiniz mutlu huzurlu ise bir bebek de gelmek isteyecektir.

Rabbim tez zamanda kavustursun hayitla saglikla

Bu psikoloji çok değişik bir psikoloji. Arkadaşının huyunu en iyi sen bilirsin ama kötü niyetli de olmayabilir.

İnsan kimi zaman, hamilelik haberlerinin saklanmasından, kimi zaman sendeki gibi direk söylenmesinden alınıyor. Yani bizim psikolojide çok düzgün değil.

Benim oğlum 9 yaşında, 2. Olmuyor. Neler duydum neler. En yakınlarımın bebek Mevlitlerine çağırılmayın, sonradan öğrenmeler. Eşimin 2. Kez evlenmesi gerektiğini ima edenler bile oldu. Haddini bilmeyen o kadar çok insan var ki.

Ama bir arkadaşım var, yeğeninin fotoğraflarını atar, paylaşır, severiz beraber. Hiç saklamaz, etmez. Onun mutluluğuyla mutlu olduğumu bilir. Ben yine hep maşallah derim aklına bir şey gelmesin diye. Ama o da sakınmaz kıskanır diye.

İnşallah bizim de olacak. Olana kadar da etraftaki Bebişleri seveceğiz inşallah.

Ben de 4. Senemdeyim. Tüp bebek denedim, düştü. İlk iki sene aldığım çubukların ve kabullenene kadar, her seferinde döktüğüm gözyaşlarının haddi hesabı yok.

Eşimle hiç konusunu açmıyorum. Çünkü Çok üzüldüğünü biliyorum. Artık bu mevzu birbirimizi üzmemek için açmadığımız bir konu. Hayatımızın geri kalanını olumlu tutuyoruz.

Ben gecikmeden tüp bebek denemenizi tavsiye ederim. Benim sebebi belli ve benden kaynaklı ama etrafımda sebepsiz infertilite olup, 7 senedir tüp bebek yapmayan arkadaşlarım var. Oyalanmaya gerek yok bence. Tüp bebek kesin tutacak diye de bir şey Yok zaten ama şu anda yapılan en direk tedavi yöntemi. Olana kadar denenir.

Ben de havuz yöntemiyle yumurta topluyorum şu anda. 27 yaşında menapoza girdiğimi öğrendim. Bu yüzden çok az oluyor yumurtalarım. Her seferinde 2 tane olsa şükrediyorum. Sonra art arda deneyeceğim inşallah. Çünkü her transfer sonrası tekrar tekrar vakit kaybetmek istemiyorum yumurta toplamayla.

Ve burası terapi gibi, anlattıkça ve halinden anlayan birilerinin olduğunu gördükçe rahatlıyorsun. Bence çocuk konusunu çok hayatının merkezinde tutma. Sosyal hayatına mutlu mesut devam et ve tedavilerine de.

Olumsuzluklarla mücadele gibi değil de, zaten güzel olan hayatını daha da güzelleştirmek için verdiğin çabalar gibi düşün bu süreci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…