Bebek rızkı ile mı gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
rızıktan kastınız gıda ise evet bebek rızkıyla gelir, en kötü eş dost yardım eder açlıktan ölme ihtimali çok azdır yani. rızıktan kastınız çocuğa asgari sevgi, güven, eğitim, sağlık, terbiye koşullarını sağlamak ise (ki bunların hepsi parayla öyle ya da böyle ilgili) çocuk her zaman rızkıyla gelmez.

Bebek rizkiyla gelir sözündeki rizk, annesinin sütüdür. Bu kadar. Sadece emmeyecek bu bebek, belki de hic emmeyecek. 1 kutu mama olmus 70-80 lira, bir hafta bile dayanmıyor. Bezi, kiyafeti, doktor kontrolu.... bunlari hesaplamadan bebek dunyaya getirmek bana cok buyuk cesaret geliyor. Ilerisini saymiyorum bile zaten.

Sanirim dünyanin en sacma sözlerinden biri olabilir. Öyle olsa niye bu kadar cok ac ve sefil yasayan cocuk var. Kar yagsa hep aklima üsüyen cocuklar geliyor. Hani simdi plansiz hamile kalmis olsaydi neyise, ama su anda planlama sansi var. Önce sartlar daha iyi olsun öyle. Ebeveynlik rahime düstükten sonra baslamiyor bana göre. Öncedende gereken özen gösterilmesi lazim.

Öyle ama millet kendi egosu için düşünmeden çocuk doğuruyor, sonra bebek rizki ile gelir. Yolda bir suri suriyeli çocuk görüyorum içim parçalanıyor o çocuklara. Bebek rizki ile gelir diye diye 3-5 Allah ne verdiyse doğuruyorlar.

Son düzenleme:
Bir arkadaşınız sorun etmiyorsa sizin de etmemeniz gerekir. Sonuçta " bir arkadaş"

Evet zaten hiç çıkamadık bu kafalardan. Akıllarınca kılıf buluyorlar işte.

yani insan sonuçta sağlığı yerinde olsun iyi kötü büyür sonra iş güç sahibi olur olur niye olmasın kimse aç kalmaz kıtlık savaş olmadıktan sonra ama bu demek değil ki her önüne gelen patır patır doğursun. çocuğa vakit ayırabilecekler mi ? ihtiyaçlarını asgari kalitede karşılayabilecekler mi ? planlı ise bunlar düşünülmeli ha yok plansız şekilde hamile kalırsın o ayrı konu o zaman da moral bozmayacaksın .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…