- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.046
- 138
Bebek elbette rızkı ile gelir bunun kefili Allahu tealadir canım. Bizimde durumumuz iyi değildi eşim bı ay çalışır 3 ay ıssız kalırdı evlenir evlenmez hamile kaldım bende ve 9 ay boyunca maddi olarak düzen bulamadık . Doğum yaptığım gibi eşim iş buldu kızım 3 yaşında ve hala iş sıkıntısı yaşamış değiliz. Yani her imtihan insanlar için ve her zorluğun arkasında mutlaka bı ferahlık vardır
bi laf edeceğim imanım tehlikeye girecek susuyorum. Ona ne ki afrikadaki çocuklardan ya ? Allah aşkına umrunda mı o mesajı yazan arkadaşın Afrikadaki çocuklar , Allah onlara yardım etmiş Afrikadakilere de kefil olmamış Allah ve ölmelerini istemiş. Rabbim , cahille sınama, kibirle sınama, parayla sınama ..Afrika'da olen cocuklara bu rizik olayi islemiyor mu?
bi laf edeceğim imanım tehlikeye girecek susuyorum. Ona ne ki afrikadaki çocuklardan ya ? Allah aşkına umrunda mı o mesajı yazan arkadaşın Afrikadaki çocuklar , Allah onlara yardım etmiş Afrikadakilere de kefil olmamış Allah ve ölmelerini istemiş. Rabbim , cahille sınama, kibirle sınama, parayla sınama ..
Açlıkla, ölümle imtihan olur mu nolur yapmayın. Elleri soğuktan donmuş bebekler, çocuklar nasıl imtihan edilir? Üstelik akli olgunluğa bile erişmeden. Siz çocuğunuzu açlıkla, yoksullukla sınar mısınız?Bebek elbette rızkı ile gelir bunun kefili Allahu tealadir canım. Bizimde durumumuz iyi değildi eşim bı ay çalışır 3 ay ıssız kalırdı evlenir evlenmez hamile kaldım bende ve 9 ay boyunca maddi olarak düzen bulamadık . Doğum yaptığım gibi eşim iş buldu kızım 3 yaşında ve hala iş sıkıntısı yaşamış değiliz. Yani her imtihan insanlar için ve her zorluğun arkasında mutlaka bı ferahlık vardır
Bu başka bir durum, tedbire rağmen gelen bebek başka. Gerçekten bebek isteyip maddi durumu kötü olan çiftlerde karı koca çalışır, biraz durumu toparlar, ondan sonra yapalarlar. Çektiğin zahmet gün gelir rahmete dönüşür. Ama hiç çaba sarf etmeyip rızık beklemeyi aklım almıyor. Ben çocuğun bereket getirdiğine de inanıyorum ama bunların hepsi çabayla, gayretle oluyor.Rizkiyla gelir demek, her sabah kundaginin cebinden para çıkıyor demek değil bence.
Bebek planlamasi icin bir saglik problemi, bir yaş durumu gibi ozel bir acelesi yoksa, maddi imkanlarının duzelmesini bekleyebilir.
Ama tedbir almaya ragmen yola cikmis bir bebek varsa, ben nasibe inanıyorum.
Şu da bir gercek, zenginlik dedigin bir kibrete bakar derler. Batmak, iflas etmek de var hayatta. Ne yapacagiz o zaman, dogurdugumuz cocuklari mi oldurelim?
O arkadaş siz olabilir mısınız?Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Yani arkadasin bebeginin rizkini dusunmek de pek tuhaf olmus. Milletin dertlerine bu kadar mudahil olmak yormuyor mu sizi?
Maddiyat yeterli degil ise bebek dogduktan sonra elbette sikinti yasanir. Yoksa bebek bir kamyon dolusu parayla dogmuyor biliyorsunuz
biri vardı ben onu unutamıyorum 5 çocuğu vardı, zenginiz durumumuz iyi dedi. Eşimin maaşı 5000 tl piyasaya göre çok iyi dedi, ben daha da cvp yazmadım. 5 çocuk 5000 tl maaş.hatırlamıyorum nickini ama böyle konularda sürekli yazardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?