Bebek rızkı ile mı gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Afrika'da olen cocuklara bu rizik olayi islemiyor mu?

Geleni hiç görmedim. Çalışmadan, üretmeden namuslu paranı kazanıldığını da görmedim. Çocuk doğunca mecburiyet artar, fırsatlar daha iyi değerlendirilebilir belki. Ama çocuğun bolluk, bereket, rızk getirdiğine hiç şahit olmadım. Milyonlarca aç, sefil çocuk var. Onların rızkı bi yerlerde takılmış galiba!

Afrika'da olen cocuklara bu rizik olayi islemiyor mu?
bi laf edeceğim imanım tehlikeye girecek susuyorum. Ona ne ki afrikadaki çocuklardan ya ? Allah aşkına umrunda mı o mesajı yazan arkadaşın Afrikadaki çocuklar , Allah onlara yardım etmiş Afrikadakilere de kefil olmamış Allah ve ölmelerini istemiş. Rabbim , cahille sınama, kibirle sınama, parayla sınama ..

Bu tiplerle muhabbete bile girilmez.

Açlıkla, ölümle imtihan olur mu nolur yapmayın. Elleri soğuktan donmuş bebekler, çocuklar nasıl imtihan edilir? Üstelik akli olgunluğa bile erişmeden. Siz çocuğunuzu açlıkla, yoksullukla sınar mısınız?

Bu başka bir durum, tedbire rağmen gelen bebek başka. Gerçekten bebek isteyip maddi durumu kötü olan çiftlerde karı koca çalışır, biraz durumu toparlar, ondan sonra yapalarlar. Çektiğin zahmet gün gelir rahmete dönüşür. Ama hiç çaba sarf etmeyip rızık beklemeyi aklım almıyor. Ben çocuğun bereket getirdiğine de inanıyorum ama bunların hepsi çabayla, gayretle oluyor.

Kim uydurduysa şu an çocuklarıyla birlikte açlıktan süründüğünü düşünüyorum. Eskiden nüfusumuz 70 milyon civarında iken ekonomi günümüzden daha iyiydi. 80 milyon nüfusumuz var ama işsizlik,enflasyon sorunu çözülmedi. Ama yine de arkadaşınız bilir. Refah çoklukta değil elimizde olanların kaliteli hale getirilmesindendir

Bebek rızkı ile falan gelmez .Kimsenin eline ekmek gökten inmiyor ..Böyle boş laflarla çocuk dünyaya getirilmez.Maddi manevi zenginlik ister bebek ..Heleki günümüz şartlarında .İki maas giriyor evimize .Maddi durumumuz ortalamanın üstünde sayılır .Bizim bile zorlandığımız zamanlar oluyor .Bir de tek çocukla ...Yazık günah ..Durumu olmayan,kötü şartlara çocuk dünyaya getirmesin.Elbet bollasacaklari zaman olur ..Benim fikrim bu..Her zaman derim ..Hayırlı zaman ..

O arkadaş siz olabilir mısınız?
Bebek rizki ile gelir sözü anne sütü içindir.
Ki bazı kadınlar için o süt de olmayabilir. Mesela benim annemin çok az sütü olmuş. Mama yemişim aylarca..
Yani bence bu söz toplumda bazı kişilere sadece teselli için söylenip yerlesmis bir söz.

Bir de durumlar ne kadar kötü? Mesela iki asgari ücretli mı? Yoksa çiftin hiç mi geliri yok? Veya mesela 8 bin kazanıyorlar ama çok mu borçları var ellerinde çok az mı para kalıyor?
Yani bebek sahibi olmak için borçları bittikten sonra ellerine para geçecekse farklı yorum yapılır. Hiç gelirleri yok gibiyse hiç paraları olmayacaksa farklı yorum yapılır.
Borçları bitince para biriktirip 1 çocuk sahibi olunabilir.

Ama durumları hiç düzelmeyecek gibiyse çocuk sahibi olmak çocuğun vebaline girmek olur. Yollarda bu karda kışta ayakkabısız dilenen çocuklar var onlar gibi olacaksa o çocuk hiç doğmamalı.
O durumda alınacak vebalin büyüklüğü çok fazla olur.
Çünkü her anne babanın çocuğun üstünde hakkı olduğu gibi, her çocuğun da anne baba üzerinde hakkı var.

Son düzenleme:
Ağılda Oğlak Doğsa Ovada Otu Biter..

Yaşam şartları nedir? Detay vermemiş siniz.
Çocuk doğdu diyede gökten zembil ile para yağmıyor aile bireyleri nin çabaları da önemli.

Anne baba çalışmasın çocuk yapıp doğursun Allah ta bolluk bereketlik versin oturdukları yerden para gelsin böyle birşey yok.

Düzenli bir işi varmı? Psikolojik olarak evebeyn olmaya hazır mı? Karnı bir şekilde doyar ama o çocuğu iyi bir şekilde yetiştirebilecek bilgiye sahip mi?
Benim anam doğurmuş bizi besleyip büyütmüş bir şekilde ama gerisi yok.. Eğitim veremedi kendi kendimi geliştirebildiğim kadar hala zorunluklarını yaşıyorum. Benim kayınvalidem bana dediki Cocuk yap ben oğlumu yağlı ekmek ile büyüttüm..
Kuru ekmekle ile de çocuk büyür önemli olan cocuğunu büyütürken psikolojisi bozmadan büyütmek.. Çok büyük emek istiyor sadece karnı doysun sırtı giysin de değil..

Bu kadar mi dunyadan haberiniz yok yahu. Cocuklarina bakamadigi icin intihar eden anne baba hiç mi okumadiniz, duymadiniz, gormediniz?
Bebek rizkiyla gelir sözü annesinin sütüdür. Ayrica sene 2021, bir karın doyurmayla bitiyor mu hersey.
Allahm bana sinir basiyor şöyle konularda

Bir mama 70 lira en fazla da bir hafta gidiyor bez desen aynı. Hadi dk gıdaya geçti desen ona özel yiyecekler. Masraflar geliyor bebek gerçek bu

Bereket ve rahmet getirir orasi kabul.
Ama olaya gercekci acidan da bakmak lazim.
Iyi bir is ve kazanc lazim.
Yoksa bebek bezi bile almis basini gidiyor..
Emmedigini dusun mama fiyatlari ortada..
Emse dahi annenin iyi beslenmesi lazim...
Doktoru , kiyafeti , ihtiyaclari derken....
Ayrica iyi bir psikoloji, huzur ortami da sart; "elektrigi nasil odeyecegiz?" Kafasinda ve telasinda bir insanin bebek icin pek de huzur ortami yaratamayacagi kanaatindeyim.
Sifir bi aile icin bebek rizki ile gelir lafi teselli gibi geliyor bana..

O söz yanlış anlaşılıyor. Bebek doğar doğmaz annenin memesine tutuluyor ve hayatta kalmak için annesinden başka birseye ihtiyacı olmuyor 6 7 ay. O rızk anne sütü yani. Yoksa bebek doğunca fakir insan milyoner olmuyor. Zaten şu zamanda eş dost destek gibi şeyler de kalmadı. Çevresindekilere söylesin iyi dogurayim bezini caputunu siz alın diye. Hepsi kaçar

Rizık dedikleri anne sütüdür. Onun dışında oldu ki emmedi, sütü kesildi vs. Maması (90 liralık mama en fazlaa 1 hafta gidiyor) bezi, 1 haftada küçülen kıyafetleri, her ay doktor kontrolü, bakım ihtiyaçları (çamaşır deterjanı vs bile ayrı olmak zorunda biliyorsunuz) derken bebek pek de rızkı ile gelmiyor .biz ikimiz de memur olduğumuz halde zorlandığımız zamanlar oluyor bazen. Allah yardım etsin inşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…