Din en büyük afyondur. İnsanları dini kullanarak çok güzel kandırıp sorgulatmazsiniz.
Kusura bakmayın da siz saçmalıyorsunuz burda kimi neyle sucluyorsunuz cahil cahil konuşuyorsunuz Allah rizka kefildir buda ayet ile sabittir. Afrika'daki çocuklar insanın insana olan zulmudur hepimizin imtihanidir o çocuklar Afrika'daki çocuklara göz ucuyla bakanlar cebinden 5 kuruş cikarmayanlar isyana gelince yarisiyorlar
Biz anlamıyoruz evet büyük oyunu siz cozmussunuz bravoRizikla gelmez diyenler siz güzel maddiyatla yaşayınca kendi çalışıp cabaladiginiz ama iş Afrika'ya gelince Allah rızık vermemis dersiniz . Allah kimini varlıkla kimini yoklukla sınar buda Kur'an ayetidir. Onların sahibide Allah'tır ve her çocuk rizkiyla gelir bu konu yorum yapanların anlayamayacağı bir konu belli.
Kimsenin imani kimseyi ilgilendirmez. Sorgulayamadiginiz şeylerde hemen din iman.Sorgulayın ama kimi neyle sorguladığınizi bilin . Burdaki konuşmalar imanı tehlikeye sokan konuşmalar
Bama göre rizki dedikleri anne sütü o hikayeyi bir geçsinler yok öyle birşey mama alamayan anne babalar var bir mama olmuş 100 liraMerhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Eğer durumları yoksa zorlanırlar .Hamıleyse rabbımın emanetı dersın.Degılse bıraz daha beklesın.Kendınede bebegede yazık .Hersey ne kadar pahalı .Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Fakir edebiyatı bunlar..Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
sinemaya, tatile gitmeyiverelim mi ? çocuğunuz bir gün bunları yapıp hayatına farklı görüşler katmış insanlarla karşılaştığında onların içerisinde dünyadan bi haber kalacak mesela, bunun farkında mısınız ?
eldeki ile yetinmeyi anlayabilirim ama sizin yorumunuz belli ve kısıtlı bir görüş içerisinde mahrumiyet yaşatmak.
ben olsam paramı biriktirir çocuğumu yine de tatile götürürüm. çünkü okulda herkes tatilini anlatırken o susmasın derim.
ama gücümün yettiğine götürürüm.
buradan anladığım bu gibi şeyleri günah gördüğünüz için çocuğunuzu uzak tutmaya çalıştığınız yönünde.
sizin hayatınız tabi ki saygı duymak zorundayım ancak ekleyeyim, sizin gibi ailelerin çocukları genelde büyüdüklerinde o anne-babaların uzak tutmaya çalıştığı herşeye balıklama atlıyorlar.
ayrıca bir kadının görevi çocuk bakmak değildir. bu görev hem anne hem de babanındır. hiçbir kadının dünyaya geliş amacı bu değildir. anne olmak da baba olmak da hayatımızdaki şapkalardan biridir.
aksine ne kadar çok yönlü olursak çocuklarımıza o kadar genş yelpazeli bilgi ve kültür aktarabiliriz.
Bende sizin cocuklariniza uzuldum.dunyayi sadece maddiyat olarak goren,arkadaslariyla kiyas yaparak daha fazla sey isteyen gozu doymayan yokluk bilmeyen bir nesil yetisiyor.bosuna ugrasmayin insan doymaz nefis hep daha fazlasini ister dizginleyene kadar taki.ama biz bilirizki bu dunyaya asil gelis amacimiz belli oda tabiki Allaha kul olmak.nefsimizi kontrol altina aliriz.bende cocukken cok sey istedim icimde uhde kaldi ama bu bana anne babami zengin olmadigi icin suclamaya yada isyan etmeye tesvik etmedi beni.bizim eve hapis gibi bir hayat yasadigimizimi hayal ediyorsunuz acaba.bende cocugumu yuzdururum kumdan kale yaparim illaki ama bes yildizli otelde degil tabiki.gerekde yok yani.iki uc saatlik mesafede goletlerde filanda ayni eglenir cocuklarim.yada bahcede havuzda.sehirlerde artik cesitli imkanlar var her butceye gore.bizede gorede cok yer var aktivite icin.oyle acimanizi gerektirecek bir durum yok.Ben de üzüldüm.
Her şey dahil tatile gitmezsin ama 1+1 ev tutarsın makarna haşlarsın yine de çocuğu denize sokarsın. Kumdan kale yaptırırsın. Deniz havasını alamadan büyümesi ne acı. Ne çok şeyden mahrum kalacak. Ah ah
Ben çocuğumun nefsini terbiye etmek niyetinde değilim. Mutlu iç huzuru olan bir insan olsun derdindeyim. Mutlu bir çocukluk yaşasın yeter. Evet güzel oyuncaklar alıyorum. Evinde huzurla oyuncaklarıyla beraber oynuyoruz. Televizyon nadir açılır. Kaliteli vakit geçirelim diyr. Maddiyata önem vermek demek çocukları atmak köşeye demek değil. Aklınızda bu nasıl kodlanmış inanamadım. Ben her akşam kitap okuyup uyutan, sabahtan akşama kusana kadar oyuncak konuşturan, lego oynayan bir insanım. Bir insanın yavrusu minicikken nefis ne bilmez. Canı çeker çocuktur. Mahrumiyetle büyütmek de iyi değildir. Çocukları uhdelerle büyütmek de öyle. Ben her istediğini almıyorum. Bir kaç ay bekletiyorum para biriktirip alıyorum. Değerini biliyor. Ama kimsenin bir şeyine özenp bakmıyor en azından. Çalışıp kazanmayı biliyor. Bisiklete özendiyse bir kaç ay biriktirip almayı öğreniyor.Bende sizin cocuklariniza uzuldum.dunyayi sadece maddiyat olarak goren,arkadaslariyla kiyas yaparak daha fazla sey isteyen gozu doymayan yokluk bilmeyen bir nesil yetisiyor.bosuna ugrasmayin insan doymaz nefis hep daha fazlasini ister dizginleyene kadar taki.ama biz bilirizki bu dunyaya asil gelis amacimiz belli oda tabiki Allaha kul olmak.nefsimizi kontrol altina aliriz.bende cocukken cok sey istedim icimde uhde kaldi ama bu bana anne babami zengin olmadigi icin suclamaya yada isyan etmeye tesvik etmedi beni.bizim eve hapis gibi bir hayat yasadigimizimi hayal ediyorsunuz acaba.bende cocugumu yuzdururum kumdan kale yaparim illaki ama bes yildizli otelde degil tabiki.gerekde yok yani.iki uc saatlik mesafede goletlerde filanda ayni eglenir cocuklarim.yada bahcede havuzda.sehirlerde artik cesitli imkanlar var her butceye gore.bizede gorede cok yer var aktivite icin.oyle acimanizi gerektirecek bir durum yok.
Ben çocuğumun nefsini terbiye etmek niyetinde değilim. Mutlu iç huzuru olan bir insan olsun derdindeyim. Mutlu bir çocukluk yaşasın yeter. Evet güzel oyuncaklar alıyorum. Evinde huzurla oyuncaklarıyla beraber oynuyoruz. Televizyon nadir açılır. Kaliteli vakit geçirelim diyr. Maddiyata önem vermek demek çocukları atmak köşeye demek değil. Aklınızda bu nasıl kodlanmış inanamadım. Ben her akşam kitap okuyup uyutan, sabahtan akşama kusana kadar oyuncak konuşturan, lego oynayan bir insanım. Bir insanın yavrusu minicikken nefis ne bilmez. Canı çeker çocuktur. Mahrumiyetle büyütmek de iyi değildir. Çocukları uhdelerle büyütmek de öyle. Ben her istediğini almıyorum. Bir kaç ay bekletiyorum para biriktirip alıyorum. Değerini biliyor. Ama kimsenin bir şeyine özenp bakmıyor en azından. Çalışıp kazanmayı biliyor. Bisiklete özendiyse bir kaç ay biriktirip almayı öğreniyor.
Tatil maddiyat değildir, sinema konser maddiyat değildir. Çocuğu besler. O çocuğun yaşadığı deneyim onu besler. Güzel anılarla doldurur. Hala bize bu yaz gittiği tatili anlatıyor mesela.
Huzurlu bir ailemiz var kısacası. Her maddiyatı iyi aile kötüdür diyr avutmayın kendinizi. Kavga dövüşün ses yükselmesinin olmadığı bir aile ortamında, ilgi alakayla büyüyor. Svet bir şeyden mahrum kalmaması için de elimden geleni yaparız. Karı koca eşşek gibi çalışıyoruz
Terbiye kucuklukten baslar o ayri konu tabi.ama ben sizin evdeki huzurunuzu yada her zengin cocugun mutsuz olabilecegini soylemedim bilakis siz ve digerleri her fakir cocuk mutsuzdur yaftalamasini yaptiniz.benim cocugumun hangi imkanlari oldugunu bilmeden hatta.siz yapiyorsaniz bizde yapiyoruz bizde oyuncak aliyoruz.bizim cocukda bu yaz gittigi yerleri daha anlatir.sizden bir farkimiz yok yani anladinizmi.fakiriz diye mutsuz sizin gibi zenginlere ozenip omrumuzu curutmuyoruz.bizde egleniyoruz.bizimde cocuklarimiz kaliteli valit geciriyor.bizimde babamiz essek gibi calisiyor kimseye muhtac olmayalim diyeBen çocuğumun nefsini terbiye etmek niyetinde değilim. Mutlu iç huzuru olan bir insan olsun derdindeyim. Mutlu bir çocukluk yaşasın yeter. Evet güzel oyuncaklar alıyorum. Evinde huzurla oyuncaklarıyla beraber oynuyoruz. Televizyon nadir açılır. Kaliteli vakit geçirelim diyr. Maddiyata önem vermek demek çocukları atmak köşeye demek değil. Aklınızda bu nasıl kodlanmış inanamadım. Ben her akşam kitap okuyup uyutan, sabahtan akşama kusana kadar oyuncak konuşturan, lego oynayan bir insanım. Bir insanın yavrusu minicikken nefis ne bilmez. Canı çeker çocuktur. Mahrumiyetle büyütmek de iyi değildir. Çocukları uhdelerle büyütmek de öyle. Ben her istediğini almıyorum. Bir kaç ay bekletiyorum para biriktirip alıyorum. Değerini biliyor. Ama kimsenin bir şeyine özenp bakmıyor en azından. Çalışıp kazanmayı biliyor. Bisiklete özendiyse bir kaç ay biriktirip almayı öğreniyor.
Tatil maddiyat değildir, sinema konser maddiyat değildir. Çocuğu besler. O çocuğun yaşadığı deneyim onu besler. Güzel anılarla doldurur. Hala bize bu yaz gittiği tatili anlatıyor mesela.
Huzurlu bir ailemiz var kısacası. Her maddiyatı iyi aile kötüdür diyr avutmayın kendinizi. Kavga dövüşün ses yükselmesinin olmadığı bir aile ortamında, ilgi alakayla büyüyor. Svet bir şeyden mahrum kalmaması için de elimden geleni yaparız. Karı koca eşşek gibi çalışıyoruz
Çok doğru yazmışsınız oğluma doğum yaptım 40 günlükken eşimi işten çıkarmışlardı inanılmaz sütüm vardı sağıp difrüüze atıyordum bebeğime fazla geliyordu mamasıydı beziydi çok masraflı gerçekten ama rabbim görüyor ve herşeyin nizamı tartısına göre veriyorBebek rizkiyla gelir sözündeki rizk, annesinin sütüdür. Bu kadar. Sadece emmeyecek bu bebek, belki de hic emmeyecek. 1 kutu mama olmus 70-80 lira, bir hafta bile dayanmıyor. Bezi, kiyafeti, doktor kontrolu.... bunlari hesaplamadan bebek dunyaya getirmek bana cok buyuk cesaret geliyor. Ilerisini saymiyorum bile zaten.
Evet evet ilk örneğiniz eski yeşilçam filmiydi ondanBen çocuğumun nefsini terbiye etmek niyetinde değilim. Mutlu iç huzuru olan bir insan olsun derdindeyim. Mutlu bir çocukluk yaşasın yeter. Evet güzel oyuncaklar alıyorum. Evinde huzurla oyuncaklarıyla beraber oynuyoruz. Televizyon nadir açılır. Kaliteli vakit geçirelim diyr. Maddiyata önem vermek demek çocukları atmak köşeye demek değil. Aklınızda bu nasıl kodlanmış inanamadım. Ben her akşam kitap okuyup uyutan, sabahtan akşama kusana kadar oyuncak konuşturan, lego oynayan bir insanım. Bir insanın yavrusu minicikken nefis ne bilmez. Canı çeker çocuktur. Mahrumiyetle büyütmek de iyi değildir. Çocukları uhdelerle büyütmek de öyle. Ben her istediğini almıyorum. Bir kaç ay bekletiyorum para biriktirip alıyorum. Değerini biliyor. Ama kimsenin bir şeyine özenp bakmıyor en azından. Çalışıp kazanmayı biliyor. Bisiklete özendiyse bir kaç ay biriktirip almayı öğreniyor.
Bende sizin cocuklariniza uzuldum.dunyayi sadece maddiyat olarak goren,arkadaslariyla kiyas yaparak daha fazla sey isteyen gozu doymayan yokluk bilmeyen bir nesil yetisiyor.bosuna ugrasmayin insan doymaz nefis hep daha fazlasini ister dizginleyene kadar taki.ama biz bilirizki bu dunyaya asil gelis amacimiz belli oda tabiki Allaha kul olmak.nefsimizi kontrol altina aliriz.bende cocukken cok sey istedim icimde uhde kaldi ama bu bana anne babami zengin olmadigi icin suclamaya yada isyan etmeye tesvik etmedi beni.bizim eve hapis gibi bir hayat yasadigimizimi hayal ediyorsunuz acaba.bende cocugumu yuzdururum kumdan kale yaparim illaki ama bes yildizli otelde degil tabiki.gerekde yok yani.iki uc saatlik mesafede goletlerde filanda ayni eglenir cocuklarim.yada bahcede havuzda.sehirlerde artik cesitli imkanlar var her butceye gore.bizede gorede cok yer var aktivite icin.oyle acimanizi gerektirecek bir durum yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?