Bebek sahibi olmak evliliği etkiliyor mu?

Gozlemlerim sonucu suna eminim ki mutlu bir cift bebekten sonra cok daha mutlu oluyor.

Mutsuz ve anlasamayan bir cift icinse bebek tam tersine aradaki mesafeyi uzatip sorunlari cogaltiyor.

Hic tersini gormedim.

Bence çocuk sahibi olmamak evliliği yıpratıyor çocuk eve ayrı bir neşe getiriyor çocuksuz herşey monoton geçiyor bilmeyen biri deilim 13 yıldır çocuk sahibiolamıyoruz

Canim ne bebegin sana zarari oluyor ne de kocanin
Asktan ne anladigina bagli bazi seyler
Bebekten dolayi yasananlar belli, uykusuz kaliyorsun, kendine vakit ayiramiyorsun,surekli bebekle ilgilenmek zorunda kaliyorsun
Esin de eger ilgili bir babaysa o da sana yardim ediyor, bebegi oyalarken sen mesela is yapiyorsun banyoya giriyorsun, haliyle esin de yoruluyor. Yorgun olunca oyle caninin istedigi zaman dinlenemiyorsun, canim kocamla yakinlasmak istedi bebek bizi beklesin az opuselim seviselim surda diyemiyorsun:) bahsettigimiz seyler bunlar
He tabiiki bunlara ragmen kimse cocuk yapmayi da ertelemiyor, var olan cocugunu da goturup camii avlusuna veya cocuk esirgemeye birakmiyor

O kocan sana cok baglanir diyen kisiler evliliklerindeki kötü giden seylerin üzerini kapatmak icin yalan soyluyolar.
Tam tersi adam sorumluluktan kacio bi muddet sonra kafa dinlemek istiyo ve bebeginle kaliosun tek odada yapayalniz.

Hamilelik surecindeki hormon yukselisine gelmiyorum bile en cokta gebelikte kavgalar tartismalar oluo. Kadin cekilmez bi hal aliyo. Adam karisini gormezden bile gelio

Siz bebeginiz olunca burdaki arkadaslarindedigi gibi kendinizi salmazsaniz evinizi esinizi boslamazsaniz bir sorun olmaz bence
Şöyle dusunun siz anne olunca esinizden sogucak misiniz Hayır demi nedej erkek uzaklassin ki bence erkelerin bahanesi bu uzaklasirsa defolsun gitsin bahanelere kanmayalim lutfen
her sey gonlunuzce olsun

5buçuk ay erken bence en az 1 yılı doldurun çocuk sahibi olmak için neden dersen daha birbirinizi yeni tanıyorsunuz belki bişeyler yolunda gitmeyecek çocuk olunca daha zor olur

Eksilerini artilarini soyluyeyim canim evlat hayatin en guzel seyi esin onune bile gectigi icin eside ihmal edebiliyoruz zten basta kendinle ilgilenemiyosun uykusuzluk tam yemek yiyeceksin yarida birakiyorsun islerin kaliyo esinle gezip tozamiyosun eskisi gibi ancak esim bunlari gordugu icin ve surekli ilgi bakim istedigi icin sunu niye yapmadin demez.halbuki benim esim sabirsiz ve biraz asabi olmasina ragmen kizi konusunda akan sular durur sabirli ve sakindir bebekle ilgili herseyde cok sukur burda adam hod hod kaba olursa esinin onca sikintisina birde yemek nerde kaldi die bagirsa oyle zor tabi o zaman yazik anneye kocaya da ayri yetisecek burda annenin sabirli pratik hizli ve bebek bakiminda iyi ve becerikli cocufunun ihtiyacina dogru cevap verebilmesi gerek babaninda sabirli anlayisli ve yardimsever olmasi gerek aksi halde anlasmazlik basgosterir ve sogukluk girebilir. Zorlugu cok
tam gozunden uyku akiyo daliyosun aglayan bi bebek seni bekliyo annelik iste pat yaninda bitiyosun.Allah isteyenlerede versin hayirlisiyla.

Son düzenleme:
Cocuk inanılmaz bir sorumluluk yüklüo insanın hayatına.Cift olarak anlasmak farkliyken ebeveyn olarak anlaşmak bambaşka bir hal alıyor..
Biz harika anlasan ve cok güzel vakit geçiren bir cifttik.Ama çocuk dogunca anladik ki anlasabilen bi ebeveyn diiliz.Ben inanılmaz rahatken o çok panik ve pimpirikli biri çocuk konusunda mesela.Ve bu durum çok yoruo bizi.Bakiorumda çocuktan sonra kavgalarımız hep bebegimiz odaklı..
Sen anne olarak uzun bir sure kendine vakit ayiramicaksin mesela.Ve bu gun geçtikçe yormaya başlıcak seni.Zaten kocama evime çocuğuma vakit ayirim düzen bozulmasın dedikçe kendine ayiracak 1 saatin bile kalmıo..Cogu kez dis fircalamaya vakit bulamıyorum sen dusun.Ki benim kocam bana hep yardımcı olmaya çalışır.
Daha çok yenisin azıcık gez toz kocanla vakit gecir.Insan dogumdan sonra çok özlüo o gezmeleri kafana esince saat kaç olursa olsun çıkmaları...
Ama su bi gercek anne olmak baba olmak dünyanın en mükemmel duygusu..onun sevgisini anlatmanın bi yolu sözcük seçeneği yok.Su kadar söyleyebilirim onun gulmesi kadar beni mutlu edebilen birsey daha yok suan hayatta

Hayatiniz degisiyor hatta hic yalnizken ki kadar rahat olmuyor. Uykusuz kaliyorsunuz, yeni bir duzene alisiyorsunuz. Kadininda erkeginde duygusal ve hormonal dengeleri karisiyor. Hayat daha yorucu ve daha ileriye dahi kaygilarla doluyor. Kavgalar hep cocukla ilgili oluyor, birbirnize bazen vakit ayiramiyorsunuz. Fakat... o evlat kokusu o yavrunun sabahki bi gulusu, babasinin onunla ilgilenisi ve tam anlamiyla bir aile olabilmek butun zorluklara degiyor. Rahatin gidiyor ama rahatsizlik batmiyor, cok degisik bir duygu. Rabbim isteyen arzulayan herkese nasip etsin kimsenin yuvasini evlatsiz koymasin insallah. Evliligin yeniyse bence bekle derim biz ilk 2 sene yapmadik zaten olmamisti sonra kizim oldu, simdi sukurler olsun ikinciyi bekliyorum

Kişilik meselesi bazı insan vardır çocuk sahibi olunca daha bir sıkı sıkı bağlanır evine . Bazıları da sebep arar evlilik sorumluluğundan uzaklaşmak için çocuğu bahane eder.

Ama evlat bambaska seni cok seviyorum bebegim deyince gozlerimden yas gelir cogu zaman gezmeye gittigimde gozun hep evladinda gulusune icimiz gider uyurken dakikalarca seyredersin opmeye doyamazsin .cani gonulden isteyenlerinde olsun diye dua ediyorum ve derler ya hep Allah hayirli evlat versin eksik dua.cocugu yetistiren biziz.Allah hayirli,iyi anne baba olmayi onu guzel yetistirmeyi ve Rabbimin yolundan gitmeyi nasib etsin denmeli.

6 senelik evliyiz evlendik den 1.5 seneden sonra çocuk istedik

Bir tane prensesimiz oldu çok şükür bebek bizi daha da bağladı aşkımız sevgimiz küçücük Bebeğimizin sevgisiyle daha arttı

Eşim bambaşka adam oldu ilgisi saygısı sevgisi daha da arttı kızı için herşeyi yapan

İlk doğduğu zaman sabahlara kadar benle nöbet tutan altını üstünü değiştiren bitek karnını doyurmuyordu oda kızım beni emdiği için:)

Gece ağladığını da ben uyurken kalkıp ilgilenen geri uyutan

Ama kızım çabuk büyüdü ya 3 yaşına ne cabuk geldi daha dün gibi herşey

bu arada allahım bebek isteyen bütün herkese sağlıklı hayırlı bir çocukları olsun inşallah

Sunuda soyluyom ben dahil olumsuz yorum yapanlarin hepsi evlat sahibi olmus.madem bu kadar zordu niye cocuk yapildi.yasamayinca hicbisey goremessin.kararlarin ustunde bir karar veren vardir.zaten bu istemekle olmuyor Rabbim verirse olur.Allah hepimize hayirlisini versin.

Herkese çok teşekkür ederim duygularınızı ve yaşanmışlıklarınızla bana örnek verdiğiniz için zaten biz ne kadar istesekte rabbim ne zaman benim için hayırlıysa o zamanı biliyordur eminim...

Şimdi arkadaşım telefondan bir dünya yazdım silindi gitti. Şimdi, ben dün diğer konuda bana göre 'evet, aşkı öldürür' dedim. Ama şimdi 'Hayır, iyi ki doğurmuşum' diyorum. Yani ruh halime göre bir cevap ve senin kafanı da baya bir karıştıracak aynı kişiden iki yanıt. Çoluklu-çocuksuz her günümüz bir değil ki. Dün eşimle çok fena kapıştık (öyle şiddet ve gürültü değil. olayın başında eşim tartışmayı başlatan kişi. Sebep oğluma bağırdım. Yahuu isteyerek mi bağırmışım. Bunu biliyor ama kendine hakim olamıyor, neyse.) bende gergin o an ki ruh halimle öyle dedim. Çocuk işi sabır işi. Ben 35'lerinde anne oldum şimdi 40'larımdayım. Eşim 50. Yani geç çocuk yaptık. Bu hayat şartlarında, sinir stres zor. Bu bir bahane olmamalıdır elbet. Çocuğumu bile isteye doğurdum. Rabbim isteyen her kulunun kucağına bir bebek versin inşallah (Amin) Ama kolay değil öyle. Ben ona yetememekten çok korkuyorum. Eğitim hayatını çok önemsiyorum (Her birey gibi) Şimdi asıl soruna geleyim. Eşim 14 yıldır hayatımda. Kendisini çok seviyorum Sonradan aşık oldum kendisine. Şimdi de ölesiye seviyorum dersem abartmam yani. Arkadaşlar belirtmiş, bence de bende katılıyorum. Bir kişi neyse odur. Kişiliği çok önemlidir. Benim eşimde şükür saygılı bir insandır. Evlenmeden önce nasıl seviyorsam şimdi katlar bu sevgim. Eşimde beni sever (bunu biliyorum, hissediyorum) seviyordur yani . Ama çocuk olduktan sonra çok tartıştık be arkadaşım. Yalan mı yazayım şimdi. Çocuk olduktan sonra bağlar çok kuvvetlendi kabul. Ama anlaşmazlıklar heep sudan sebepler. Ben üşür derim o sıcak der.Ben aç derim o doymuştur der. Ben hasta derim o abartıyorsun der. Yani düşer çocuk ooo kıyamettt. o anki refleksler yani. Bile isteye bağırmaz. Ama bende fena değilim. Çocuktan sonra geldi fena hallerim. Adama hep bağırıken buldum kendimi. Adam sus pus. Unutmadan, benim adam çay demlemeyi de bilirmiş hem de en misinden. Kızartmada bir hayl sabırlı. Çocu emzirirken gördük hünerlerini :) . Ben şunu da eklemek isterim güzel mutlu evliliklere çocuk gelsin. Sorunlu kavgalı, gürültülü evlilikleri BEBEK kurtarmaz. Yazık oluyor çocuklarımıza. Bazı kadınlardan duymuşluğum var. bir tane doğurayım sonra boşarım, bebeğimle mutlu huzurlu. Sanki mağazadan oyuncak bebek alıyor. Ee robot değil ki o bebek. Duyguları ne olacak?

Bende böyle düşünüyordum hep acaba bebek olunca bana olan sevgisi azalıp bebegimize mi cogalcak diye ama tam tersi oldu bebeğimiz doğduğundan beri daha bi bağlı oldu evine bana çocuğumuza keşke daha önce olsaymıs diyorum hatta bazen bana diyor sen benle az ilgileniyosn kıskanıyorum diyor ama eşime her ne kadar aşık olsamda benim parçam biraz daha ağır basıyo :)

Sorunuz evliliğinize ve kişiliğinize bağlı. Yalnız 5.5 aylık evliliğe bebek erken bence. Şöyle bir kafanıza göre takılın. İstediğiniz zaman istediğinizi yapın. İşten gelince birbirinizin üstüne atlayın. Ertesi gün iş olmadığında şöyle film açın ya da saatlerce sohbet edin, içen insanlarsanız meze sofraları kurun ya da içmiyorsanız bile fasıllara gidin, akşamları iki saat beraber kitap okuyun vs. Bi üç sene sonra da bebek düşünün. Tabii 25-30 yaş aralığında iseniz. Bence böyle

5.5 aylik evlilige insan nicin bebek ister bilmiyorum. Belki bu konuda son yorum yapacak kisi benimdir. Cunku bana gore cocuk öcü böcü suanda 1,5 senelik evliyim ve hsyatimi alt edecegini dusunuyorum cocugun. Cunku aliskanliklarima cok bagliyim ve esimle yapmak istediklerimiz cocuksuz disari adim atamamak, gece zirlayan bebege uyanmak, evde gazini cikartmaya ugrasmaktan daha başka seyler istiyoruz. Evet kesin evlat cok guzeldir. Dusununce duygusal gelen yanlarida var ama bizlik bisey degil. Sende illa istiyorsan bile biraz bekle bidaha bu zamanlariniz geri gelmicek hayatin kökten geri donuşsuz degisecek zaten biraz esine, kendine hayata vakit ayir derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…