Bebek sahibi olmak evliliği etkiliyor mu?

Bebek olunca kocayı odadan atarsan, o yok gibi davranırsan, çocuk sadece sana aitmiş ve senden başka hiçkimse iyi bakamazmış gibi düşünür ve davranırsan, eve yeni bir bebek gelmiş değil de meteor düşmüş gibi gereksiz bunalımlar buhranlar yaşayıp en kötüsü sürekli duygusallığının ve lohusalık duygularının acısını eşinden çıkarırsan, eşin de sabırlı ve anlayışlı bir adam değilse tabi ki bişeyler bozulur. Çocuk gelmiş 6 ayına 1 yaşına hala aynı yatakta yatıp kocayı salona gönderen arkadaşlar var e adam da uzaklaşır tabi. Sana tavsiyem bebek beşiğinden başka yerde yatmasın, 8-9 ay olunca en geç kendi odasına geçsin. İşte o zaman evliliğin çocukla birlikte kaldığı yerden devam eder, daha büyük bir aşkla ve bağlılıkla

ben 1 bucuk yıllık evlıyım
39 gunlukte bebegım var :)
suan ıcın cok daha fazla baglıyız acayıp bırsey olustu aramızda
dogum yaptıgımın 3. gununden berı sadece esım ve ben tum sorumlulugu yuklendık asırı stres yorgunluk uykusuzluk aclık panık aklınıza gelebılecek tum negatıf duyguları aynı anda ve en yorgun halımızle yasadık
ama o bebek varya o bebek...
allahım ısteyen herkese nasıp etsın
bu bahsettıgım tum olumsuzluklardan sonra aramızda kızımız bı elınden ben bı elınden esım tutuyor bırbırımıze sarmas dolas uzanıyoruz.
tabloyu sen dusun

:)
dogum yapalı 39 gunum oldu dogum yaptıgımın 5. gunu baslayarak toplam 17 kere dısarı cıktık gezmeye bebısle :)
bebekler gezmeyı dısarıya cıkmayı cok sevıyor bence ve o gece uzuuunn bı uyku cekıyorlar
dogum yaptıkdan sonra esınle daha ortak seylerı paylasıyorsun aslında :)
hakkınıza hayırlı olsun bılınclı ınsanı severım sırf cocuk yapmak ıcın yapmıyor olmanızı takdır ettım

Dışari cikmaktan kastim, bikac saat kafeye veya avmye gitmek degil o bebeklede yapilir. Onu yapiyoruzda yazları özellikle sezon acilinca biz motosiklet ile seyehat ediyoruz farklı illere. Olmadı kampa filan gidiyoruz, bazen gecenin 3unde yolculuga basliyoruz 2 canta alıp. Bazen ben bile yoruluyordum. Bebekle boyle bir tempo yapilamaz. Heleki hayalimiz yurtdisinada aynı yolculuğu yapmak. Ve baska birsuru sey istiyoruz tabi simdilik yurtiçi planlar yaptik yine. Bu hayata bebek fazlalik geliyor dusununce. Ben bunlardan fedakarlik yapamayacagimi dusunuyorum. Havalar soguyunca bile depresife bagliyorum. tesekkurker bende 1,5 yillik evliyim. Bebeginiz hayirli olsun saglikla buyusun

bebek çoooookkkk büyük bir sorumluluk.eğer eşin sorumluluk sahibi,yardımcı ve kıymet bilen bir tipse hiç korkma çünkü birlikte yol alacaksınız demektir.ama uykusuzluğa gelemez,cinselliksiz yapamaz,sabırsız diyorsan bir iki zaman daha müddet ver evliliğine derim.bir de evliliğinde her şeyi yaşadın mı ona bak.gezdin mi?hayallerinizi gerçekleştirdiniz mi?çocukla daha zor oluyor.ilk 1 yıl uyku,sosyal hayat , paylaşımlar azalıyor.yine geziyorsun ama daha kısıtlı.hava soğuk çocuk üşür mü?kalabalık yerler grip salgını var aman çocuğa bulaşır mı? vs. gibi kısıtlanıyorsun.bunları göz önünde bulundur.fakaaaaatt;;;olunca da İYİ Kİ DOĞURMUŞUM ANNEEEEMMMMM!!! diyosun gözünde gezmek falan olmuoyr

Doğrudur her gün duygularımız değişiyor bir gün niye derken ertesi gün çok şükür diyoruz beni biraz etkiledi sizin aşkı öldürür demeniz bende daha yeni evli ve eşime daha doyamamış biri olarak bunu taktım kafama aslında dediğiniz gibi bebek daha çok kavgalı evlilikleri daha beter bir hale getiriyor.

Ben üzüldüm ve o nedenle yorum yazdım. Sorumlu hissettim kendimi biraz. Mutlu yan mutluluğuna mutluluk katacaktır. Ama 1 yıl geçmeden hemen çocuk olayina da evet demem ben :) biraz o evin tadını çıkarın . Ama Dr. Baktığında önce. Çocuk yapmanızda sıkıntı ve engel yoksa valla bekle 1_ 2 yıl ☺

Aslında aklımıza esince dışarı çıkan tiplerden değiliz çok isterdim ama eşim çoğu zaman yoğun çalışıyor bazen pazar günleri bile arada çıktığımızdada sabahtan akşama kadar dışarda oluyoruz gezmek için pek sorun olmaz gibime geliyor

Ve çoğu zaman monoton geçiyor günlerim bebeğim bana hem evladım hem arkadaşım herşeyim olucak o yüzden onun varlığıyla daha çok ben iyi vakit geçiriceğimr eminim.

Vee tekrar bi hatırlatma 18 yaşındayım dediğim gibi 2,3 sene gezicem çocuk olmasın asla diyordum kimileri erken diyor bende farkındayım ama 3 ay oldu hala bi bebek ortada yok zaten, bide tekrar korunsam kim bilir kaç sene sonra olucak olmamasından çok korkuyorum ve sabretmeye çalışarak bekliyorum.

Evlilik iyi gidiyorsa ve eşler mutluysa bence bebek taclandirir.. Tabi hazir hissetmek de lazim.. Sonucta buyuk sorumluluk..
Ama sorunlu evlilikte cocuk daha zorlastiriyor isi.. Daha dogrusu cocuktan oturu anne baba daha bi zorda hissediyor kendini..
Bi arkadasimin da cocuktan sonra yuvasina huzur geldi Allah' in izniyle.. Ama her zaman ayni olmayabiliyor..
Degisken yani..

Eşinle alakali bir durum bakalım biz nasıl olacaz. Ilk yıl evlilik oturur tartışmalar falan yavaş yavaş azalır zamanla. Sn bir evliliğe alış sonra bebisin olsun. Iki niz de istiyorsanız sorun olacağını pek sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…