Bebek sahibi olmak için sınır 35 mi?

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, 2 evlilik yaptım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?

Son düzenleme:
Tabi ki değil. 20 yaşındaki bir kadının doğurganlığı da garanti değil. İnsan vücudunun hala bir sürü bilinmeyeni var. E tabi nasip faktörü de var. Siz böyle şeyler okuyup canınızı sıkmayın. Ama eğer çocuk sahibi olmayı mutlaka istiyorsanız, yumurta dondurtma işlemini araştırabilirsiniz. Her geçen gün rezervlerimiz azalıyor çünkü.

Bir arkadaşım 40 yaşında evlendi 41 yaşında doğum yaptı, başka bir arkadaşım 27 yaşında evlendi 3 senedir deniyor 4 düşükten sonra bu sene hamile kaldı, bir diğeri 24 yaşında eşindeki problemlerden dolayı tüp bebekle bebek sahibi oldu. Yumurtalarınızı dondurabilirsiniz. Bkz paris hilton ikiz bebek bekliyor.

Yoo cevremde nispeten genc evlenip cocugu olmayan cok insan var..yas tabii doktorlarinda dikkat cektigi bir konu..ama 20 lerde olup cocugu olmayanda cok

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
Benim annem 37 yaşında anne oldu.
Hemde normal yolla hamile kalarak..
Olacağı varsa olur.
Halamda 42 yaşında doğurdu.
Nasipse oluyor.

Hiç ümitsiz olmayın..

Sızı konularınızdan tanıyorum
Cocuk olayı yalnızlık sızde takıntı haline geldı
Kolay degıl anlıyorum
Çocuk ıstemenız endogal hakkınız
Öncelikle bunun ıcın gelen kısmetlerınızı degerlendırın sonra cocuga kafa yorun bence

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
35 ten sonra evet yumurtalık rezervleri azalıyo ama bu gebeliğe engel değil
40 yasında ilk denemede hamile kalanlarda var, benim gibi 29 yasında denemeye baslayıp 1 senedir kalamayanda
O yüzden yasınız sizi ümitsizliğe düşürmesin hiç
Nasiptr varsa her türlü olur..

Yerinizde olsam yumurtalarımı dondururdum

Hayatımda duyduğum en saçma şey.. Anneliğin sınırı 35 falan.. Moralinizi bozmayın birsürü insan var 40 dan sonra anne olan.. Tabi ki yaş erken yaşlara göre daha zor oluyor ama artık herşeyin bir çözümü var.. Herşeyin çaresi var.. Daha zor olmasının sebebi ise yaşımız ilerledikçe yumurta kalitemizin daha düşük kalitede olması ve yumurtalarımızın azalması.. Çünkü her ay menapoza kadar yumurtluyor ve yumurtalarımız azalıyor genç yaşlarda bu yumurtalar daha kaliteli oluyormuş fakat bu demek değil ki 40 yaşında yumurtamız sıfır kalite olacak.. Bebek için mümkün olmayacak falan böyle birşey yok.. Genç anne adayları belki 3 denemede kaliteli yumurtaya denk gelirken daha yaş almış anne adayları 5 kez veya 6 kez denemede denk gelebilir.. Hiç olmadı zaten tüp bebek yöntemi var ki çoğu insan da gerek bile kalmıyor inanın..Tabi ki Allah nasip ederse...

39 yaşında bir tanıdığımız hamileydi

Genetik faktörler biraz önemli erken menopoz varsa anne de ailede etki edebilir
Diğer türlüsü de olabilir ama şuan zaten 20 yaşındaki de sorun yaşıyor . Garantisi belli bı ölçüsü yok olabilir de olmayabilirde

Yumurta rezervinize baktirabilirsiniz. Tahlil ve ultrason muaynesinde dogurganliginizi kontrol ettirebiliyorsunuz. Yinede Allah bilir. Ben 35 yasindayim ve 8 aylik hamileyim. Tahlillerim kotu cikmisti bana erken menepoz dendi bi tane cocugum vardi cok ara vermistkm 2.yi istiyordimki 4 ay olmadi. Doktor tup bebek bie zor dedi. Ben cok arastirdim ve yedigime ictigime dimkat ettim. Bazi dogal kurler yaptim corekotu bal tarcon. Ve vitamin takviyesi aldim 1 ay sonra hamile kaldim. Yani bu isin bi kurali kaidesi yok. Olmaz die biseyde yok . 20 yasinda kizlar hamile kalamiyor 45 yasinda kadinlar menopaza girdim sanirken hamile oldunu ogreneiyo gonlunuzu karartmayin

Back
X