Bebek sahibi olmak için sınır 35 mi?

ilk çocuk için riskli yaşlardasınız, bir kadın doğum uzmanına danışmadan burada sormanız bana ilginç geldi. Hormon değerlerinize baktırın, rahim durumuna, tüplere baktırın. Adetleriniz düzenli mi? sağlığınız yerinde mi? Kilolu musunuz? Bunların hepsi faktörler. 20 li yaşlarda bu günleri öngörüp yumurta toplatıp dondurmak çoğu zaman imkansız, maddi durumunuz elveriyorsa bir tüp bebek merkezine gidip yumurtalarınızı dondurabilirsiniz, ucuz bir işlem değil ama altın yumurta diye bir tabir var. Bir bebek için sadece bir yumurta yeterli, böyle düşünün. Sizde yumurta oluşuyor mu, onu bile bilmiyorsunuz.

ilk çocuğumu doğal hamilelikle 43 yaşında doğurdum, 40 yaşın üzerindekileri zaten sorgusuz sualsiz tüp bebeğe yönlendiriyorlar, onu da belirtmiş olayım, yani bu istekle tüp bebek merkezine giderseniz hiç sorun çıkarmadan genellikle hızlı protokolle yumurta oluşturucu ilaçlar verirler, toplanma zamanında anestezi ile toplarlar. Bildiğim kadarıyla 5 semeye kadar saklanıyor

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
Benim teyzem de 80 li.2.çocuğunu doğurdu Nisanda.Cillop gibi çok güzel bir anne zaten hiç yaşını da göstermez.İdolümdür.

34 yaşındayım 29 yasindan beri 4 kere düşük yaptım. Tibbi olarak da hic bir sebep yok ama gebeliklerim devam etmiyor. Bir komşumuz 40 yasinda evlendi 41 de ilk çocuğunu 44te ikinci çocuğunu kucağına aldı. Ikisi de gayet sağlıklı çocuklar

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
40-42-44-47 yaşında doğum yapan bildiğim kişiler var☺☺☺☺☺

Son düzenleme:
Maddi imkan varsa lütfen yumurtalarını dondur. Elli yaşında bile bu şekilde anne olabilirsin.

Yumurtalarınızı dondurmayı düşünmez misiniz ilerisi için? Engel değil tabi ki.

Ilk cocuk icin yas sınırı koymayi dogru bulmuyorum.
35ten sonra zorlaşıyor ama olmaz diye bir sey yok.
Arkadasimin annesi 48de dogurdu.

41-42 yaşlarında bi arkadaşım var şuan sağlıklı bi kızı var 6 aylık. Menepoza görmediğiniz sürece çocuk sahibi olabilirsiniz. Eğer bir sağlık sorununuz yoksa tabiki . Çünkü varsa 20 yasindakiler de çocuk sahibi olamıyo. İçinizi ferah tutun. Hem annelik ruh işi kalp işi. Eğer fiziksel şartları saglayamazsaniz sevgiye ihtiyacı olan bir sürü çocuk var belki onlara annelik yapmak istersiniz. Tabiki bu iyi düşünülmesi gereken bi karar. Rabbim inşallah size sağlıklı evlatlar nasip etsin 🙏🏻

Tabi ki değil. 20 yaşındaki bir kadının doğurganlığı da garanti değil. İnsan vücudunun hala bir sürü bilinmeyeni var. E tabi nasip faktörü de var. Siz böyle şeyler okuyup canınızı sıkmayın. Ama eğer çocuk sahibi olmayı mutlaka istiyorsanız, yumurta dondurtma işlemini araştırabilirsiniz. Her geçen gün rezervlerimiz azalıyor çünkü.
Net cevap vermiş.... Tüm yorumları okudum.... 35 yaşından sonra sağlıklı doğum şansı azalır.... Lakin illede size denk gelecek diye bişey varmı yok.... Sadece sakat yada prematüre anormallikler gen bozuklukları artar işin tıbbı yönü bu....bir kadın 50 yaşındada anne olabilir tıp ilerlesede.... 60 yaşında anne olmaz umarım hiç kimse çünkü çocuğuda düşünmek gerek Bi yerde.... Sizin için daha vakit var bence..... Üsteki yorumu dikkate alabilirsiniz

Back
X