Bebek sahibi olmak için sınır 35 mi?

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
Ben 38 imde anne oldum,43 yaşında ilk defa anne olan tanıdıklarım var,olur yani Allah yazdıysa.İnternette çok kafanı bulandirma.

35inden sonra hamile kalmak zor mu? İlk hamileliğini bu yaşlarda geçiren, ya da geç evlendiği için anne olamayan var mı aranızda? Bu konuda daha önce de başlık açmıştım ama bugün çok karamsar şeyler okudum. Moralim çok bozuldu. Sizlerle dertleşmek istedim. Ben 40 yaşındayım, şu an evli değilim. Ama ilerisi için hala ümit etmeli miyim?
ben çok genç değilim 33yaşındayım 2yıldır ugrasıyorum hiç bir sebep olmamasına ragmen gebe kalamadım.43yaşında arkadaşım tak diye kaldı doğurdu bile..yine 37yaşındayken bir arkadasım 2.cocugu planladı 2.ayda gebe kaldı 41 yaşında yine bir tanıdık yıne dogal hamıle kaldıgını ogrendım ..belkı yaş bır faktor ama gene kalmanıza engel degıl bence hiç moralınızı bozmayın

aslinda bu sizinle ilgili. genel olarak kadin dogum muayenelerinizde doktor dogurganliginiz ile ilgili ne soyluyor. eger doktorunuz faydali olacagini dusunurse yumurta dondurma islemi yaptirabilirsiniz.

ancak 35 kesinlikle bir milat degil. pek cok insan 35inden sonra hamile kaliyor. ben de bunlardan biriyim.

bir de mesela benim cevremde yaşıtlarım çatır çatır hamile kalirken gençler daha cok tedavi görüyorlar. yasin her zaman problem getirdiğini dusunmuyorum.

35 ten sonra evet yumurta rezervin azalmaya başlıyor ama bu kişiden kişiye değişir. Kiminin 40 yaşında hala iyi durumdadır, kiminin 30 yaşında çok düşüktür. Bu durumu kandan amh testi yaptırarak kolayca öğrenebilirsin. Bunun haricinde iki yolun var. 1- vücuduna çok iyi bakmak ( bitkisel ağırlıklı beslenmek + düzenli spor) doktorum yaşıma oranla iyi durumda olmamı bunlara bağlamıştı. 2- yumurtalarını dondurtmalısın. Devlet artık bekar kadınların yumurta dondurtma işleminde sgk desteği bile veriyor. İleride evlendiğinde azalmış veya kalitesi düşmüş yumurtalar yerine şu anki yumurtalarını kullanarak direkt tüp bebek denersin.

Biyolojik olarak bir sey diyemem ama psikolojik olarak bence anne olmak icin en güzel yaslar 35den sonrası bir kere maddi durumunuz oturuyor,evliliginiz oturuyor,yapacağınızı yapmış, gezeceğinizi gezmiş oluyorsunuz. Maddi manevi bebişe hazır oluyorsunuz.

Yumurta rezervinize baktirabilirsiniz. Tahlil ve ultrason muaynesinde dogurganliginizi kontrol ettirebiliyorsunuz. Yinede Allah bilir. Ben 35 yasindayim ve 8 aylik hamileyim. Tahlillerim kotu cikmisti bana erken menepoz dendi bi tane cocugum vardi cok ara vermistkm 2.yi istiyordimki 4 ay olmadi. Doktor tup bebek bie zor dedi. Ben cok arastirdim ve yedigime ictigime dimkat ettim. Bazi dogal kurler yaptim corekotu bal tarcon. Ve vitamin takviyesi aldim 1 ay sonra hamile kaldim. Yani bu isin bi kurali kaidesi yok. Olmaz die biseyde yok . 20 yasinda kizlar hamile kalamiyor 45 yasinda kadinlar menopaza girdim sanirken hamile oldunu ogreneiyo gonlunuzu karartmayin

kullandığınız kurleri ve vitaminleri bana özelden ya da burdan yazar mısınız lutfen

Hayatınızda biri var mı? Eğer yoksa önce evlilik düşünün. Çünkü anne olmayı istiyorsanız sağdan soldan 35 yaşında anne olmuş kadınların hikayelerinden daha elle tutulur şeylere ihtiyacınız var. Biriyle anlaş, evlen, evlilik otursun, çocuk yap epey zaman demek. Bu da sizi geri atar. Bir kadın doğuma gidip görüşün. Yumurta dondurabilirsiniz gerekirse. Elinizden geldiğince de sağlıklı beslenin. Bu arada belki siz sağlıklısınız ve anne olmaya engeliniz yok ama evlendiğiniz kişinin de olabilir sorunu. Bu da bir ihtimal.

Bu sizin yumurta rezervinize bagli, doktorunuza danisabilirsiniz. Riskli durumda iseniz dondurursunuz. Muhakkak bir kadin dogum doktoruna danisin.

Benim anneannem 53 yaşında hamile kaldı ama aldırdı. 4 yıl önce parkta bir kadınla tanıştım 3 yaşında kızı vardı , 51 yaşında doğurduğunu söyledi. Hamile olduğunu 5 aylıkken öğrenmiş meneppza girdiğini sanmış . Yani benim birebir tanıdığım 2 kadın 50 li yaşlarda hamile kalmış doğal yoldan. O yüzden imkansız diyemem ama hiç çocuk doğurmamış bir Kadın 40 tan sonra daha zor hamile kalması arkadaşım 43 yaşında 5 kere aşılama yaptırdı tutmadı mesela .

Benim annem 37 yaşında anne oldu.
Hemde normal yolla hamile kalarak..
Olacağı varsa olur.
Halamda 42 yaşında doğurdu.
Nasipse oluyor.

Hiç ümitsiz olmayın..
bizim ümidimiz var ama, 35 i geçince karşımıza çıkan erkekler çocuğumuz olur mu diye bizimle evlenmeye çekiniyorlar.. şahsen benim başıma geldi..

Canim bu yumurta rezervi ile ilgili bir durum bende birsürü yumurta vardi yaşım 28di tüp bebek tedavisi görürken kala kala 1 tane embriyo kaldı onunla da hamile kaldım doğum yaptim .
Yani ben 35 e falan gelsem hic yumurta kalmaz muhtemelen bende
Onun icin yaşla alakası yok sana bağlı 40 42 hatta 45 yasinda doğuran da var canini sıkma bunlarla..

bizim ümidimiz var ama, 35 i geçince karşımıza çıkan erkekler çocuğumuz olur mu diye bizimle evlenmeye çekiniyorlar.. şahsen benim başıma geldi..
Ay onlarin olacak miymiş acaba. Tamam erkekler 50 yasinda da baba olabiliyor ama 30 unda spermi olmayan ya da cok az olan erkek var.

Artık yediklerimiz içtiklerimiz hep hormonlu ve bunlar kısırlık sebebi. Hem erkek hemde kadın için. Sizde sorun olmaz eşinizde olur. Eeee çocuk için evlendim diyip boşanacakmısınız? Kısmet nasip bu işler. Olur dersiniz olmaz, imkansız derler nasip olur. Allah bilir biz bilemeyiz . 35 yaş sınır falanda değil. Yeterince doğal beslenmeye çalışın hormon tahlili yaptırın gerekiyorsa yumurtalarınızı dondurun.

35 ten sonra evet yumurta rezervin azalmaya başlıyor ama bu kişiden kişiye değişir. Kiminin 40 yaşında hala iyi durumdadır, kiminin 30 yaşında çok düşüktür. Bu durumu kandan amh testi yaptırarak kolayca öğrenebilirsin. Bunun haricinde iki yolun var. 1- vücuduna çok iyi bakmak ( bitkisel ağırlıklı beslenmek + düzenli spor) doktorum yaşıma oranla iyi durumda olmamı bunlara bağlamıştı. 2- yumurtalarını dondurtmalısın. Devlet artık bekar kadınların yumurta dondurtma işleminde sgk desteği bile veriyor. İleride evlendiğinde azalmış veya kalitesi düşmüş yumurtalar yerine şu anki yumurtalarını kullanarak direkt tüp bebek denersin.

Sadece kan vererek AMH testi yapilabiliyor mu?

Annem beni 42 yaşında doğurdu ben 25 yaşında evlendim hala çocuğum olmadı 🤷🏻‍♀️ Tamamen nasip işi benden çok sonra 40larında olan bi arkadaşın evlenir evlenmez çocuğu oldu. Yine de merak ediyorsanız bi doktora gidin hormon tahlilleri yaptırın derim.

Back
X