Bebek sonrası dengeler

parfumkokusu

hola!
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
2.923
2.819
373
Şuan öyle zor bir durumdayım ki.. anlatacak çok şey var ama sıkmadan uzun uzun yazmak istemiyorum.konunun özü bebek sonrası eşim çok değişti. Bana düşkün olan eşim gitti yerine anneci bir eş geldi. Bebek bakımı konusunda kvye o kadar güveniyor ki benim söylediğim hiçbir şeyi umursamıyor. Hatta doktorun önerilerini bile. Sadece annesi haklı annesi doğru. Ek gıda da doktorun vermeyin dediği şeyi annesi veriyor mesela ben de vermeyin desem olay çıkıyor. Çalışıyorum onyuzden kv bakıyor bebeğe. Başta bakıcı dedim diye olay oldu evde. Eşimin etmediği hakaret kalmadı. Kendi bebeğime bile kendi istediğim gibi bakamıyorum. Bı de nedense bebek doğduktan sonra eşimin benim aileme tahammülü kalmadı. İnsanlar ne yapsa yaranamadi. Annem çalışıyor benim. Vayy efendim kendi annesi vefakarmis benim annem ancak sevsin bebegi. Hatta en son annnen anca k*cini gezdirsin bile dedi. Kavga ettik. Boşanmayi düşündüm vermem çocuğu sana dedi.boyle bir aile kıyaslamasına girdi
Sebebini bilmiyorum. Tek bildiğim bebege çok düşkün annem de dahil hiç kimsenin ona iyi bakamayacagini sadece annesinin iyi bakacağını düşünüyor ve açıkça da belli ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Aileme laf etmesi de sinirimi bozuyor. Siz olsanız ne yapardınız
Edit: aile terapisine başladık eşim sinirli olduğunu kabul etti ama durumu düzeltme çabası yok. Ona göre benimle bir sorunu yok tek derdi ailem. O sorunu da çözmek istemiyor çünkü onun için önemli degil ama benim içimdeki yara hala kanıyor. Sanırım asla duzelemeyecegiz çünkü böyle yaptıkça beni kaybettiğinin farkında değil

Son düzenleme:
Ben dokuz ay karnımda taşıyacağım, ciyak ciyak onca acıyla doğuracağım geceleri uykusuz kalacağım kv hanım benden çok söz hakkına sahip olacak bebeğim hakkında yok daha neler. O kocanın da kv nin de ağzını yırtarım net söylüyorum. Çok biliyorsa kendileri doğursun bi tane ona baksın.

Eşler ailelerimize laf söyleyemezler, sevmeseler de saygı duymak zorundalar.

Ayrica doktorun dediğini yapmayıp annesinin ağzına bakan adama ben adam diyemem,Allah korusun bebek zarar görse telafisi yok böyle şeylerin ki orada kvnin "Ben kaç cocuk büyüttüm, doktor mu bilecek ben mi" tarzı bir cümle kurduğuna eminim.

Öte yandan ayrılsanız dahi bebeği size vermeme gibi bir durum olamaz,hicbir süt kuzusu çok ekstrem durumlar olmadıkça anneden ayrılmaz mahkemede

Al karşına; çocuk oldu artık bi yere gidemez sanıyorsan çok yanılıyorsun mutlu olmadığım bir evliliği çocuk demem bitiririm ayarı çekin. Kafeste bebekli kuş özgüveni atarı yapıyor eşiniz resmen
Bebeği bırakır gidersin diyor. Çok sınırlı bir yapıya büründü bebek sonrası adam değişti resmen.is ciddiye binerse bebeği kaciracagini bile düşünüyorum şuan.

Çok sinir bozucu 🤦🏻‍♀️ Ciddi olarak alın karşınıza ve konuşun. Bebek oldu diye sizi ve ailenizi bir ezmeye mi çalışıyor? Yani gidemezsiniz vs diye mi düşünüyor? Ailenize karşı saygısını korumalı. Ayrıca çocuk sizin çocuğunuz, kv’nin çocukları çok sağlıklı, başarılı, iyi,kusursuz mu? Allah sabır versin.

Bebeği bırakır gidersin diyor. Çok sınırlı bir yapıya büründü bebek sonrası adam değişti resmen.is ciddiye binerse bebeği kaciracagini bile düşünüyorum şuan.

Bebeği mahkeme ona mı verecekmiş? Bu kadar değişim neden yani? kv falan dolduruyor olabilir mi?

Çok sinir bozucu 🤦🏻‍♀️ Ciddi olarak alın karşınıza ve konuşun. Bebek oldu diye sizi ve ailenizi bir ezmeye mi çalışıyor? Yani gidemezsiniz vs diye mi düşünüyor? Ailenize karşı saygısını korumalı. Ayrıca çocuk sizin çocuğunuz, kv’nin çocukları çok sağlıklı, başarılı, iyi,kusursuz mu? Allah sabır versin.
Ona göre öyle. Bebeğimin doktoru ne dese kv tam tersini söyledi hep. O bilmem kaç tane çocuk büyütmüş daha iyi bilirmiş ama devir değişti artık öyle değil.annemle alıp veremediği de annemin doktora hak vermesi. Çünkü annem diyor ki ben 20 yıl önce çocuk baktım hatırlamaya bilirim siz doktorunuza danışın der hep. Bu da eşimin zoruna gidiyor
Kadın böyle dedi diye annen ne anlar çocuk bakmaktan dedi. Yani bir kelime nasıl böyle anlaşılabilir..

Şuan öyle zor bir durumdayım ki.. anlatacak çok şey var ama sıkmadan uzun uzun yazmak istemiyorum.konunun özü bebek sonrası eşim çok değişti. Bana düşkün olan eşim gitti yerine anneci bir eş geldi. Bebek bakımı konusunda kvye o kadar güveniyor ki benim söylediğim hiçbir şeyi umursamıyor. Hatta doktorun önerilerini bile. Sadece annesi haklı annesi doğru. Ek gıda da doktorun vermeyin dediği şeyi annesi veriyor mesela ben de vermeyin desem olay çıkıyor. Çalışıyorum onyuzden kv bakıyor bebeğe. Başta bakıcı dedim diye olay oldu evde. Eşimin etmediği hakaret kalmadı. Kendi bebeğime bile kendi istediğim gibi bakamıyorum. Bı de nedense bebek doğduktan sonra eşimin benim aileme tahammülü kalmadı. İnsanlar ne yapsa yaranamadi. Annem çalışıyor benim. Vayy efendim kendi annesi vefakarmis benim annem ancak sevsin bebegi. Hatta en son annnen anca k*cini gezdirsin bile dedi. Kavga ettik. Boşanmayi düşündüm vermem çocuğu sana dedi.boyle bir aile kıyaslamasına girdi
Sebebini bilmiyorum. Tek bildiğim bebege çok düşkün annem de dahil hiç kimsenin ona iyi bakamayacagini sadece annesinin iyi bakacağını düşünüyor ve açıkça da belli ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Aileme laf etmesi de sinirimi bozuyor. Siz olsanız ne yapardınız
Peki siz onun ailesine karşı nasılsınız? Aranız nasıl kayınvalidenizle?

Peki siz onun ailesine karşı nasılsınız? Aranız nasıl kayınvalidenizle?
Eşimin bu durumu karşısında soğudum. Bı de bebek bakımı konusunda fikir ayrılığı var tabiki düşüncemi söylüyorum. Böyle yapmayalım falan diyorum. Hiç kavga etmedim hakaret zaten etmem. Mizacima ters. Biz de büyüğe saygı vardır hep. Ama ben annesini uyarsam bile sorun oluyor eşim tarafından. Diyor ki onu uyarmana ne gerek var hepimizi cebinden çıkarır... Anneligime guvenmemesi annesine güvenmesi agirima gidiyor. Bebeğime en iyi ben bakarım bunu göremiyor.uzuluyorum çok.

Bi kere yorumlarda gelen rest çek tavsiyelerini bi geç. Seninle ayni olmasa da benzer durumlar içindeyim. Üstelik benim bebegime annem bakıyor kv kıçını gezdiriyor. Aşkından vazgeçemiyorsun ki rest çeksen, yapamayacağını sende bal gibi biliyorsun o da biliyor. O bu durumdan yararlanıyor, keyfini çıkarıyor. İnan tüm bunları bilinçli yapıyor. Çocuğu vermem diye birşey yok, yeni doğanı mahkeme zaten anneye verir. O senin baş kaldiracagin varsa da cesaretini kırmaya çalışıyor. Çünkü cesaretin olmadıkça o istediği gibi top sektireblir. Sakın cesaretini toplamadıkça rest çekmek gibi bi aptallik yapma. Zira çekip de , sözünde duramazsan ilişkin yalama olur. Da ha beter bi çukura düşersin. Ah bende biraz cesaretimi toplayabilsem. Şu lanet melankolik ruhumdan nefret ediyorum.

Bi kere yorumlarda gelen rest çek tavsiyelerini bi geç. Seninle ayni olmasa da benzer durumlar içindeyim. Üstelik benim bebegime annem bakıyor kv kıçını gezdiriyor. Aşkından vazgeçemiyorsun ki rest çeksen, yapamayacağını sende bal gibi biliyorsun o da biliyor. O bu durumdan yararlanıyor, keyfini çıkarıyor. İnan tüm bunları bilinçli yapıyor. Çocuğu vermem diye birşey yok, yeni doğanı mahkeme zaten anneye verir. O senin baş kaldiracagin varsa da cesaretini kırmaya çalışıyor. Çünkü cesaretin olmadıkça o istediği gibi top sektireblir. Sakın cesaretini toplamadıkça rest çekmek gibi bi aptallik yapma. Zira çekip de , sözünde duramazsan ilişkin yalama olur. Da ha beter bi çukura düşersin. Ah bende biraz cesaretimi toplayabilsem. Şu lanet melankolik ruhumdan nefret ediyorum.
Aileler devreye girdi bile. Bosanacaktim. Artık sevgimden emin değilim. Kendi ailem bir sans daha ver dedi. O yüzden bebek için duruyorum. Kendisi de biliyor ama bebeğe çok düşkün öyle böyle degil. Başta iyi gibiydi bu durum ama şimdi birşey olsa bebeği kapıp annesine gider adım gibi eminim

Bu dengeyi tutturan cok azdir, cunku doguran kadin haric herkes kapris yapar lohusadir..ha cocuklar biraz buyuyunce isin tadi cikar, tabii ortada hala bir evlilik var ise...
Sizce çocuk biraz büyüyünce düzelir mi? Ama ben onca hakareti nasıl unuturum. Şuan hiç unutamam gibi geliyor. Ailemin yüzüne bakmıyor eş kişisi. Bebekten sonra çok değişti. Ailemin ters bir lafı bile olmadı ama neden bilmiyorum bu hale geldik. Bebek 3 günlükken annemle kavga etti evden kovmaya kalktı falan. Annem sırf dengemiz bozulmasın diye ses etmedi. Bebek stresi deyip beni bile sakinleştirdi annem. Ama evden gitti tabi. Lahusa halimle kv geldi ertesi gün kalmaya. Çok zor seyler yaşadım.ve
ben hiç unutmadım. Eşim de gün geçtikçe aileme karşı kinlendi bence. Şuan bebeğim 6 aylık ama benden bu sürede çok şeyler gitti.

Eşimin bu durumu karşısında soğudum. Bı de bebek bakımı konusunda fikir ayrılığı var tabiki düşüncemi söylüyorum. Böyle yapmayalım falan diyorum. Hiç kavga etmedim hakaret zaten etmem. Mizacima ters. Biz de büyüğe saygı vardır hep. Ama ben annesini uyarsam bile sorun oluyor eşim tarafından. Diyor ki onu uyarmana ne gerek var hepimizi cebinden çıkarır... Anneligime guvenmemesi annesine güvenmesi agirima gidiyor. Bebeğime en iyi ben bakarım bunu göremiyor.uzuluyorum çok.
Bırak işi

Back
X