bebek umudunu eylüle bırakanlar ilk defa eylülde başlamayı düşünenler nerdesiniz??

ya yumurtalarımda capsızlık var dediler tam anlamadım ama mesela 25 yumurta toplandı sadece 5tanesi olgundu dollendikten sorada embriyolar gelismiyo ya daha yasım 22 simdi boyleyse ilerde daha kotu olur diye cok korkuyorum:1no2:

canım capsızlık neymiş ilk defa duyuyorum.. nerde tedavi gördün.. kaç kez gördün tedavi... bide sizdeki problem ne sendenmi kaynaklı çok soru sordum sanırımm-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-

canım capsızlık neymiş ilk defa duyuyorum.. nerde tedavi gördün.. kaç kez gördün tedavi... bide sizdeki problem ne sendenmi kaynaklı çok soru sordum sanırımm-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-

bende ilk defa duydum zaten sanırım tam yuvarlak degil yamuk oluyo oyle anladım ankara anatoliada iki kere tupbebek denedim ilk once esimde problem vardı zaten ama tupbebek tedavisinde bu sorun kalktı simdi sorun sadece bende bisey onerecenmisenağlama

canım gerçi sen zaten sayfa açmışsında iyi bir merkez bul sana bu dedikleri mantıklı gelmedi bilimsel bir açıklama yapmamışlar sana yani böyle bir teşhis yok çapsız diye... ayrıcada çok problem yapma benimkide nedensiz olmuyo 3 kez denedim embiryolar iyi diyolar ama tutunmuyo işte... merkez araştır ama birkaç merkezdeki doktorada sor böyle birşey varmı diye eski yerden dosyanı al senin embiryolarının fotolarının oldugu onları göster hemen tek biyere gitme... belki genetik bir problem olabilir artık biçok merkez budurumlarda iyi embiryo olmuyosa pgt yapıyor...

açıkçası benim böyle problemlerim olmadığı için co-culture,pgt gibi konlar hakkında çok fazla bilgim yok ama bende sizler için araştırma yapmaya çalışırım arkadaşlar.inşallah bundan sonraki tedavimizde hayırlı ve güzel sonuçları alacağımız merkezlerde tedavilerimizi olup :CüvCüv: olacağız arkadaşlar

merhaba arkadaşlar nasılsınız ....ben anca yeni yeni toparlanıyorum.eşim çok üzüldüm diye eylül de yeniden deneriz dedi baktım lansorcum açmış bile sevindimm

soğan kürü hakkında bişeyler sölemek istiyorum.ben tedaviye ilk başladığımda kist yüzünden bir ay beklemiştim ve beklerken soğan kürü yaptım kist 2 3 ayda erir demişlerdi üzülmüştüm soğandan mı bilmem ama benimki bir ayda kayboldu ..kokusu çok kötü ama tadı yok gibi yani o kokuyaa tadı kimbilir nasıldır der insan ama içilebilecek gibi inanın

canım ben memorial hastanesine durumumla ilgili mail atmıstım aradılar ve onlarda sasırmıslardı bu nasıl bisey diye ikinciye gittigimizde genetik tanı yaptılar ama sadece esime bana ypılmadısenağlama

hoşgeldin canıma.s. bak bunu öğrendiğim iyi oldu madem tadı yok gibi yaparım ben o zaman çünkü beni kokulardan çok tatlar etkiliyor

meraba arkadaşlar, bizim sorunumuz hem bende hem eşimde, bende pkos var, eşimde de sayı azlığı ve hareket bozukluğu, 1 kez aşılama denedik negatif, eşimin doktoru 3 ay klomen deneyelim dedi bakalım eğer işe yaramazsa bizde ağustos*eylül gibi tüp bebek deneyeceğiz, bu yola geçen yaz başladık tam 1 sene oldu o zamanlar diyodumki heralde önümüzdeki yaza kadar bişeyler olur neyse hayırlısı Allah'ım sen dayanma gücü ver, 3 ay çok uzun geliyor bu sefer, ayrıca klomen kullanıp da faydasını gören pek duymadım ama belki eşimde işe yarar, en azından birimiz normale dönsek şansımız artar.Allah'ıma tevekkül oluyorum ama yine böyle hep umutsuz konuşuyorum

canım hoşgeldin aramızaa.s. lütfen sürekli kafanı bu konuyla meşkul etmemeye çalış bak önümüzde ne güzel yaz ayları var. gezin eylenin arada burda paylaştığımız kürler var onları uygulayın.inşallah kendiliğinden olur bebeğiniz ama olmazsada bu kadar umutsuz olma lütfen. rabbim bizim için en hayırlı zamanı biliyor.bizde kayıtsız şartsız ona teslim olacağız....

arkadaslar ben biraz once umut tup bebek hastanesini aradim
yasemin hanimla gorustum
temmuzda alalim seni diyor
ne yapsam ki
esimde bu yaz olmazsa seneye yazin yaptiririz diyor
kafam karisti

maşallah moral süper allah bozmasınnnnnnn
birinci ve dondurulmuşlar olmadı ne yapalım kısmetimizde yokmuş
allahım 2.cide nasip etsin lansor canımmm
benimde 2.ci sona geldimmmmm inşallah bu sefer olacak
allahım emeklerimizi çabalarımızı kollarımızı boş çevirmesinnnnnn
inşallah başaracağızzzzz

kızlar merhaba,
Biraz açıklayıcı olması adına uzun yazıyorum.Ben 28 yaşındayım.5 yıllık evliyim.2 yıldır çocuk düşünmemizle birlikte bu yola girdik.
2007 yılılında yapılan ilk tetkiklerde hormonal herhangi bir problemin olmadığı görüldü.Ancak 1 yıl kadar üzerine gebelik konusunda hiçbir gelişme olmadı.
Tekrar 2008 haziran gibi doktora gittim.Doktorum prof.dr.Engin Oral.Muhtemelen kendisini tanıyabilirsiniz sanıyorum.Bu muanede pko olduğumu öğrendim.Bu arada hiçbir kilo problemim yok, tüylenme problemim yok.Adet düzensizliğim yoktur. Haziran ayında folikül takibi yaptırdım.yumurta gelişimi olmadı.Doktorum rahim filmi istedi.
Film sonucunda sol tüpün tıkalı olduğu ve sağ tüpün ise kalın ve boğum boğum olduğu görüldü.Doktor aşılama yapalım dedi ama
yüzde şansının 10- 15 olduğu için ve ne manevi nede maddi olarak bu kadar düşük şansla denemek istemediğimden direk tüp bebek yapmayı tercih ettim.
Tedaviye uzun protokolde 7 Ağüstosta lucrin kullanımıyla başladım.2 hafta süre sonra regl olmam ile beraber puregon kullanmaya başladım.
PKO olduğumdan OHSS durumundan dolayı çok düşük dozlarda ilaç aldım. Tedavi sonunda 16 yumurta toplandı. 12 tane iyi kalitede embriyo oluştu.
Çok iyi kalitede 3 yumurta ile iyi bir rahim kalınlığında tansfer 3.gün yapıldı . Malesef negatif sonuçlandı.Hiç tutunma olmadı.
9 tane iyi kalitede kalan ebriyolar dondurulmuştu.2 regli siklusundan sonra dondurulmuşlar ile estorfem kullanmaya başlayara tekrar başladım.
Doktorum yine çok iyi bir rahim duvarı kalınlığın olduğunu ve çözülen embriyoların 4 tanesininde iy kalitede embriyo transfer edildi.Ancak yine olumsuz sonuçlandı.

Maddi ve vücüdü tekrar yormamak adına yeni bir tüp bebek denemesini yakın bir zamanda düşünmüyorum. birkaç dönem folikül takip yaptırmak istedim.
Aralık 15 inde regli oldum.3.gün doktorun vermesi üzerine klomen sabah akşam kullandım.Ancak 29 aralıkta tekrar gittiğimde hiçbir yumurta gelişimi yoktu.
Tekrar 6 Ocakta gittim yine yumurta gelişmemişti.Doktor muhtemelen insülin şekere direnç gösteriyor dedi ve bunun için glugluphage kullanmaya başladım.
Yumurtlama geç olacak ve reglide bu nedenle geç olacak dedi doktor. (Folikül takibini başka bir doktora gittim.)Yumurta hiçbir şekilde gelişmeyince yine kendi doktoruma 3 .yeni bir tüp bebek tedavisine başladım.Bu denemeden önce genetik tarama dahil faktör 5 - faktör c faktör s -75 gr açlık şeker - tutunmayı engelleyen bakteilrin baklıdığı tüm testleri yaptırdım herşey nomal sadece şekerim biraz yüksek çıktı onun içinde zaten kullandığım ilaç günde 2 tane oldu. uzun protolle yine herşey yolunda gitti ve 10 tane yumurtadan 9 tane döllendi çok hücreli kaliteli 4 yumurta transfer edildi ve maalesef hüsranla sonuçlandı...(17 nisanda negatif sonuç tarihim) bu son denemem olabilecek tüm ilaçları doktorum kullandı.progesteronla birlikte estorfem bile kullandım ama olmadı...şimdi doktorumun söylediği görünende en ufak bir problem yok o yüzden histeroskopi yapalım hazır uyutmuşken laparoskopi yapalım dedi.4 tüp bebek tedavisini başka bil el değişikliğinde fayda görüyorum ancak cerrahi operasyonlarını ben yapmak isterim dedi.kendisi üniversitede öğretim üyesi hatta bu operasyonların maliyetini düşürmek için üniversite hast.yapalım dedi. ben başka dr.larda görüş almak adına bu hafta yine bilinen bir tüp bebek merkezinden bir op.dr ile görüştüm. kendisi histeroskopi yapılsın hata laparoskopi de yapılsın yapılırken yumurtalıklarına bir kaç delik açılıp polikistik over olduğun için yumurtlaman zayıflatılabilir ve bu şekilde daha kaliteli yumurta elde edilebilirm önerisi getirdi.diğer gittiğim doktor Semra Kahraman açıkçası beni biraz hayal kırıklığına uğratıı.ön görüşmeyi ve usg yi başka bir dr.yaptı ve belliki benden ve dosyamdan aldığı bilgileri sadece not yazarak kendisine iletmiş.daha beni dinlemeden 4 .denemeden bahsetti kısa protokol uygulanmasından ve ko culturu önerdiğini hatta co kultur icin gereken rakkamı verme istemezsek kendi ellerinde hazır dokulardan uygulanabileceği söylediki kendilerin başarılı sağladıkları önemli bir detay olduğunu söyledi
bu bizim acıyan yaramız ama gerçekten gördüm ki sadece ticaret olarak bakıyorlar..lütfen çok dikkatli olun...bende şimdi histeroskopi ve laparaskopi olma durumumu netleştireceğim..eğer görüşeceğim iki doktro daha var onlarda bu operayonları geçirmelisin derse onları halledeceğim...duruma göre yola devam arkadaşlarım.... elbette üzülüyoruz ama lütfen herşeyin hep hayırlısı dileyin ve gerçekten çok isteyim hayırlı olanı bu sefer nasip et Allahım diyin...cevaplayabileceğim tüm sorularınız için burdayım sadece erkek kaynaklı problemlerden çok anlamıyorum.. ama kadın kaynaklı sorunlarda araştırmadığım kalmadı herhalde...sevgiler...

canım öncelikle hoşgeldin aramızaa.s. ne kadar kısa zaman içinde ne kadar zorlu şeyler yaşamışsın.inşallah rabbim hepimizi birgün bebişle ödüllendirecek.bizlerde onların büyümelerini takip ederek muhabbetimize devam edeceğiz:Saruboceq::Saruboceq:

arkadaslar ben biraz once umut tup bebek hastanesini aradim
yasemin hanimla gorustum
temmuzda alalim seni diyor
ne yapsam ki
esimde bu yaz olmazsa seneye yazin yaptiririz diyor
kafam karisti

canım sen eğer kendini hazır hissediyorsan neden olmasın????alkisalkisalkis alkisalkisalkis

lansor
canim dusunce olarak hazirim ama bir zarari olur mu diye de korkuyorum
acikcasi bu ilaclardan dolayi karnimin ustundeki kucuk killar daha da belirginlesti
lansor canim
tedavi oncesi vitamin gibi seyler veriyorlarmi bugun sordum gerek yokmus transferden sonra gerekli olan lari veriyorlarmis
aceleye mi getiriyorlar bu da olmazsa ben bu yenilgiyle bir daha tedaviye zor baslarim

canım aklında en ufak bir şüphe bile kalacaksa yapma derim ben sonrasında acabaların olmasın neden ben miydim demeyesin.elbette bu süreçte vücudumuza birçok hormon veriliyor ve vücut bir takım tepkiler veriyor.bunları bir iki ay sonrasında atarsın büyük ihtimalle ama yinedeiyi düşün sonrasına hiç keşke bırakma canım.

kızlar bize uygulana bu tedavinin etkileri yani verilen ilaçların etkisi 2 ay gibi sürüyormuş.doktorum söylemişti.benim tüplerim bağlandı normal yoldan imkansız.ama siz stres yapmadan buna odaklanmadan bu 2 ayı çok iyi değerlendirin.tatile gidin vücudunuzu rahatlatın.belli olmaz belki normal yoldan kavuşursunuz meleklerinize.Allahtan umut kesilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…