bebek ve boşanmak?

masalcianne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
155
1
96
Antalya
eşimle yaklaşık 7 yıllık evliyiz ve 3 aylık bir bebeğim var. eşimle neredeyse her gün tartışırız en başından beri, şiddet yok ama bazen hakaret ediyor. ayda bir iki gün eve geç saatlerde alkollü gelir, bu huyundan vazgeçmiyor ama ondan 2 yıldır sadece geç geleceğini haber vermesini istiyorum yapmıyor. ben asistanım düzenli maaşım var ama eşimin geliri çok az. bir dükkan açtık kredi çekerek ama kazandırmıyor üstelik her ay kirası da ayrı bir yük. annemler memur eşim araba istedi yardım ettiler, hasta oldu yardım ettiler, şimdi de ev alalım istiyor yine yardım edecekler. eşim kendisi için değil bebeğin geleceği için istiyorum diyor. ama ben maaşlı çalışıp bu yaşımda hala anne babamın eline muhtaç olduğum için utanıyorum.
bebeğim doğduğundan beri ücretsiz izne ayrılmak istiyorum eşim kabul etmedi. ben cerrahi asistanıyım yeni ve cerrahi branşa uygun olmadığımı düşündüğüm için tekrar sınava hazırlanıp bölümümü değiştirmek istiyorum. bunları günlerce düşündüm ve bugün eşime söyleme cesareti buldum. ayrılalım demedim ama o evi terk etti bunu istediğimi anladı sanırım. eşim iyi bir insandır benden ayrılırsa ne yapar nasıl geçinir çok endişeleniyorum. bana 1 yıl bakabilseydi ayrılmak zorunda kalmazdık. bebeğimi babasız büyütmek de istemiyorum huzursuz büyütmek de. ne olur bana bir akıl verin. ne yapayım?

Karisik yazmissin anlamadim bolumdegistirmek istedigini soyluycekken konu nasil ayriliga geldi aydinlatirsan sevinirim

ücretsiz izne ayrılmam ve bölüm değiştirmem demek yaklaşık bir yıl işsizim demek ve eşim de kazanmazken evi nasıl geçindiricez? bunları yapabilmem için baba evine dönmem gerekir.

en ufak bi olayda boşan diyen tiplerden değilim boşanma yanlısı da değilim ama istisnai durumlarda gerekli olduğunu düşünüyorum sen de bu istisnai durumu olan gruptasın maalesef cerrahi asistanıyım demişsin ggeleceğin parlak yani bebeğini huzursuz bi aile içinde yetişmesindense ayrı olmanız daha akılcı duruyor eşin ailene yada sana güveniyor(maddi anlamda)ve beklentisi azalmayacak zaman içerisinde aksine artacak bu durumda senin sinirlerin yıpranacak 3 aylık bebeğin var bebeğinle olman gereken dönemde ücretsiz izni sana çok görüyor ayın belli zamanlarında alkollü ve geç geliyor ve haber vermiyor sen düşün tahammül ederim ses çıkarmam evde sesler yükselmez çocuk için katlanırım dersen devam et ama zor gibi......

Eşiniz 7 yılda en azından evi geçindirebilseydi keşke. Bu durumda eşinizin dükkanı kapatıp evi geçindirebilecek bir iş bulması mümkün değil mi? Mesleği falan yok mu?

sen cerrahi asistanı o dükkan işletiyor belli mesleği yok mu?sorun burdan başlıyyor zaten

oncelıkle allah bebegının ve senın yardımcın olsun cok zor bı durum fakat esınden ayrıldıktan sonra ayaklarının uzerıne saglam basabıleceksen ayrıl bebegını babasız buyutmek ıstemedın ıcın koskocaman adama bakmak zorunda degılsın esın sanave bebegıne bakmak ıstese lımon satıp yuvasını gecındırır sızı kımseye muhtac etmemek ıcın sen aılenın evınden cıkalı 7 yıl olmus dıle kolay koskoca 7 yıl.esının aılesı neden yardım etmıyor ?

Eşiniz 7 yılda en azından evi geçindirebilseydi keşke. Bu durumda eşinizin dükkanı kapatıp evi geçindirebilecek bir iş bulması mümkün değil mi? Mesleği falan yok mu?

evi geçindirebilecek kadar kazanamadı maalesef. terzilik biliyor, başkalarının yanında filan da çalıştı ama az kazandı. ben iş bulurum geçiniriz diyecek kadar cesur davranamadı ya da bizim zorluk çekmemizdense ayrılmanın bebek ve benim için daha rahat olacağını düşündü.

evi geçindirebilecek kadar kazanamadı maalesef. terzilik biliyor, başkalarının yanında filan da çalıştı ama az kazandı. ben iş bulurum geçiniriz diyecek kadar cesur davranamadı ya da bizim zorluk çekmemizdense ayrılmanın bebek ve benim için daha rahat olacağını düşündü.
üzgünüm ama kör topal belki 6 yıl daha idare edersin ama giden senden gider ve eninde sonunda biter onun mesleği yok sen tam tersi

oncelıkle allah bebegının ve senın yardımcın olsun cok zor bı durum fakat esınden ayrıldıktan sonra ayaklarının uzerıne saglam basabıleceksen ayrıl bebegını babasız buyutmek ıstemedın ıcın koskocaman adama bakmak zorunda degılsın esın sanave bebegıne bakmak ıstese lımon satıp yuvasını gecındırır sızı kımseye muhtac etmemek ıcın sen aılenın evınden cıkalı 7 yıl olmus dıle kolay koskoca 7 yıl.esının aılesı neden yardım etmıyor ?

eşimin ailesinin de maddi durumu çok iyi değil, birbirlerini çok kollayan bir ailesi de yok maalesef. düğünümüze bile ailesinden 3 kişi geldi neden dersen gerçekten hiçbir fikrim yok. başka şehirdeyiz dediler ama daha sonra da gelen giden olmadı.

eşimin ailesinin de maddi durumu çok iyi değil, birbirlerini çok kollayan bir ailesi de yok maalesef. düğünümüze bile ailesinden 3 kişi geldi neden dersen gerçekten hiçbir fikrim yok. başka şehirdeyiz dediler ama daha sonra da gelen giden olmadı.

hımmm.aıle dedıgın zor gunlerınde yanında olandır maddı olmasada manevı acıdaan esının arkasında olduklarını bellı etseler belkı esın suankı konumda olmazdı ayrıca senın aılenden bıseyler beklemelerı yanlıs onun yerıne calısıp kendı alsın bu bı senede olmaz on senede olur ama kendı yapsın allah gercekten o kucuk melegın ve senın yardımcın olsun

Merhaba, bebek için tebrik ederim öncellikle. Ayrılın ya da evliliğinizi sürdürün demek doğru gelmiyor açıkçası, bunu sizden iyi kimse bilemez sonuçta. Benim dikkat çekmek istediğim henüz daha 3 ay olmuş doğum yapalı. Hormonal durumunuz, anneliğe adapte oluyor olmanız vs. sağlıklı karar vermenizi etkileyebilir. O yüzden neye karar verirseniz verin, acele etmeyin bence.

cnmm eşin bence hazıra alışmış hep aile bakabileek kapasitede olduğuna emin misin :31:
ayrıca ev alacaksanızda anne babanın üstüne al çünkü bu adam ondanda pay ister... ne demek bir yerden destek gördü mü hemen herşeyi isteme rahatlığı kaç yaşında adamsın :19:
bence sende iyi bir düşün onu değil ama kendini ve bebeğini...
o nasıl bakar kendine diye düşünürsen daha çok zarar görürsün.. o sizi düşünmüyorsa senin onu düşünmen ne bilim bence öncelikle kendini ve bebeğini düşün ve ona göre hareket et

biz böyle devam edicez bi süre daha, inş gelecekte daha hayırlısı olur. hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

Hem para kazanamiyor hem de araba istiyor ev istiyor. Istemesinde sorun yok ama ailenden istemesinde sorun var. Ayagini yorganina gore uzatsin.

Merhaba, bebek için tebrik ederim öncellikle. Ayrılın ya da evliliğinizi sürdürün demek doğru gelmiyor açıkçası, bunu sizden iyi kimse bilemez sonuçta. Benim dikkat çekmek istediğim henüz daha 3 ay olmuş doğum yapalı. Hormonal durumunuz, anneliğe adapte oluyor olmanız vs. sağlıklı karar vermenizi etkileyebilir. O yüzden neye karar verirseniz verin, acele etmeyin bence.

Kesinlikle ayni fikirdeyim.
Cocuk dogduktan sonra kadinlarin hormonlari ve hayata bakislari degisiyor
7 yildir esin ayni
Keske cocuk olmadan ayrilma karari verseydin
Bencede bazi seyler icin acele etmeyin

maden 7 yıldır kocan böyleydi neden 7 yıldır ayrılmadın da 3 aylık bebeğin varken ayrılıyorsun. yada neden bebek yaptın. büyük hata yapmışsın. diyelim ki ayrıldın. bebeğinle yapayanlız ne yapıcan kiminle bidaha evlenicen. ne biliyim yaa çocuğu olanlar başka anne babalarda yetişirse büyük sorunlar olur gibi geliyor. bilemiyorum ki..

bir yerde goz doktoruyum demissiniz baska bir yerde cerrahi asistaniyim...)))))))
velhasil, insallah hersey duzelir, aile birliginiz bozulmaz...

Back
X